Sanning om att vara mamma...?!

Graviditeten:
Första barnet:

Du läser alla böcker om vänta barn ,föräldraskap,vänta barn ,vi föräldrar ,Mama tidningar du kommer över..Du sitter förmodligen även på nätet och förser dig med all BÄST I TEST information som finns att tillgå om babyprodukter och är mer uppdaterad än en barnvagnsförsäljare om alla märken och modeller på allt inom babybranschen.Och diskuterar med andra föräldrar på föräldrasidor och blöjforum.Eftersom första föderskor har svårt att ta in negativ information -så har du inte hunnit känna efter om du haft graviditetskrämpor, utan allt är *så himla bra* = *på sin höjd*,konstiga matnojjor och dåligt humör,viktuppgång och jäkligt svullen.

Andra barnet:

Du behöver inte läsa ett dugg -du kan nästan allt. Du nöjer dig nu endast med infon från BVC.Det du däremot inte uppfattat i all litteratur du läste vid första graviditeten var alla baksidor som graviditeten kan ha..Allt  som tycks drabba dej nu...extremt illamående första månaderna,extrem viktuppgång kommer vaggandes som en flodhäst redan i 5 :e mån(nån frågar dig om du väntar tvillingar?),,hemorojder,vansinnig klåda överallt på kroppen, eventuellt skratt/nys-inkontinens,kramp under fotsulan mitt i natten,bristningarna på magen,brösten och höfterna,värst av allt bäckenbottenuppluckring/foglossning.

Tredje barnet: MY GOD! Stackare,du kommer inte ut så mkt dels p.ga viktuppgången (nån frågar dig om du väntar trillingar?) och svullenheten med vem vill synas ute med en rullator  för gamla? (p.ga foglossningen)


Dina kläder:
Första barnet:
Du börjar ha mammakläder så fort din gynekolog berättar att du är gravid.
Andra barnet: Du har dina vanliga kläder så länge som möjligt.

Tredje barnet: Dina vanliga kläder ÄR dina mammakläder.

Barnets namn:
 
Första barnet: Du lusläser alla namnböcker som finns och övar på uttal och olika stavningskombinationer på alla dina favoritnamn.
Andra barnet: Någon måste väl döpa sitt barn efter faster Agda, eller hur? Det kan lika gärna vara du.
Tredje barnet: Du slår upp en bok, blundar och pekar och tittar efter vad fingret pekar på. Carl-Rutger? Det får duga.

Förberedelser inför förlossningen:
Första barnet: Du övar på andningen regelbundet på profylaxkusren med partnern genom BVC. Skriver en upp en detaljerad förberedelselista att ta med till förlossningen om hur du vill att förlossningen ska vara.Du har även betsämt vilken musik som ska spelas, och arrangerat allt bättre än ett bröllop. BB-väskan är packad nån månad innan beräknad födsel.Du är helt enkelt förberedd upp till tänderna!

Andra barnet: Du orkar inte öva eftersom du kommer ihåg att förra gången så gjorde det absolut ingen skillnad alls med den där andningen.. för du hyperventilerade iallafall. Det enda du vet är att du vill ha ALL bedövning denna gång-PÅ EN GÅNG! Du är glad om du hunnit packa en BB-väska i sista stund.

Tredje barnet: Du ber om bedövning redan i åttonde månaden... Ifall du skulle föda tidigare eller så.. så det inte kan missas ...Ingen som känner dig kan undgå att du drabbats av *all världens graviditetskrämpor* och att du helt enkelt redan nu har SVINONT!! Och du ber sambon packa och ta med BB-väskan när han kommer tillbaka dan efter födseln.

Barnets kläder:
 Första barnet: Du förtvättar din nyföddes kläder, ordnar dem systematiskt efter färgerna och viker dem fint i babyns egna lilla byrå.Förståss ska det vara helt NYA kläder - vad annars? Gärna fina och dyra märken.

Andra barnet: Du kollar kläderna för att se om de är rena, men slänger bara de m ed de mörkaste, mest synliga fläckarna. Och är det nya kläder så köper du helst Polarns kvalitetskläder.Begagnat går nu bra-eftersom allt har visat sig vara så dyrt helt plötsligt!

Tredje barnet: Varför skulle inte pojkar också kunna ha rosa kläder?! Och ha ha vad är nya kläder för nått?

Saker att oroa sig för:
Första barnet: Vid minsta lilla tecken på att allt inte är som det ska - ett kort skrik eller vad som helst - så plockar du upp babyn och ringer förtvivlat BVC.Alternativt har ett andningslarm under madrassen,kameraövervakning,och babyalarm.Du tokstädar hela tiden och allt ska vara decinfekterat och super rent från minsta lilla bacill och från smågrejer på golvet.

Andra barnet: Du plockar upp babyn först när dess skrikande blir så högljutt att det kan väcka din förstfödda..Du ringer din mamma för att få tröst och vägledning.Okej dammsugning sker forfarande varje dag så lillasyster inte ska stoppa småsaker och skräp i munnen och sätta i halsen,och disken & tvätten samlas hög på hög och här ska vi inte tala om att hinna med att torka bort  fingeravtryck stup i ett. 

Tredje barnet: Det är när du lär din treåring hur man vrider upp mekaniska leksaker.dammsugning sker endast när ni ska ha främmande.Lite skit runt hörnen skadar väl ingen? Du utför *vant*en Heimlich manöver när lillen satt storasyster/brors legobitar i halsen.  Du bryter ofta ihop och hotar hela familjen om du inte får avlastning.Ringer mamma och övertalar henne att komma och hjälpa till.

Aktiviteter:
 
Första barnet: Du tar med din baby till babygymnastik, babysim och sagoläsning för babyn. och öppna förskolan.Du tar dagliga promenader på flera timmar.Du fyller i minsta lilla grej i barnets utveckling i en babybok och fotar bebisen hela tiden.alternativt filmar eller har en blogg om barnet.Du postar iväg säsongvykort med foton med bebisen till alla släktingar.

Andra barnet: Du tar med din baby till öppna förskolan,och BVC.Du är glad om du hinner med en liten promenad nån gång under dagen.Foton blir det bara till den obligatoriska dagisfotningen eller till jul och midsommar.Du fyller i babyboken 1 ggr per år med hjälp av hälsokortet från BVC.Den blir inte lika full med info som första barnets babybok.Otroligt envisa mammor orkar forfarande med att driva blogg om barnet (dock med mindre uppdateringar än vid 1:a barnets födelse och utveckling)Och dom brukar skippa skicka julfoton utan postar iväg ett E-mail vykort istället (om dom hinner)

Tredje barnet: Du tar med din baby endast till BVC ,affären och kemtvätten. Promenad vad är det?  Du vill bara sova! Du postar eller skickar inga vykort alls. En till babybok har du inte ens skaffat.Blogg?? ha ha vem hinner -seriöst??

Att gå ut:
Första barnet: Första gången lämnar barnet hemma med barnvakt så ringer du hem fem gånger. *helt nojjig* Och ser alla tänkbara olyckor framför dig som kan inträffa, och du kommer hem tidigare för att du inte kunde slappna av borta.
Andra barnet: Precis innan du går ut genom dörren så kommer du på att du kanske skulle lämna ett telefonnummer där du kan nås. Det känns som du inte vart ute på flera år.
Tredje barnet: Du säger till barnvakten att bara ringa om hon ser blod. Du vill helst vara ute i ett år.

Hemma:
Första barnet: Du tillbringar större delen av dagen med att bara titta på babyn.
Andra barnet: Du tillbringar en del av dagen med att se till så att ditt äldre barn inte kväver, knuffar eller slår babyn. Du passar själv på att sova när barnen sover. Du är helt slut!
Tredje barnet: Du tillbringar en liten del av varje dag med att gömma dig från barnen. Helst på TOA med låst dörr,med din favorittidning i en timme MINST!

Kommentarer
Postat av: karita

är du med barn eller?

2007-11-20 @ 20:57:56
URL: http://bombos.blogg.se
Postat av: Carro (mammakompis till elin)

Kikade in efter att ha hittat bloggen i elins blogg, förstår ju att det är tänkt som ett skoj men jag väntar mitt andra barn och en hel del stämmer faktiskt så jag fick mej ett gott skratt =)

2007-11-21 @ 22:56:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0