Dom dära minutrarna...

Igår var vi på BVC. Alvin väger nu 8165 gram och är 70 cm lång =)
Nu ligger han och fiser och gäspar på golvet, haha, söt han är!
Allafall. Vi pratade om att Alvin inte somnar på kvällen, speciellt inte själv i sin säng som han gjort förut. Vi kunde prova fem-minutersmetoden eller diskutera igenom hur vi ville ha det, jag och Johan. Jag vill helst sova själv i sängen, ja, Johan kan ju få sova på sin sida förståss =)
Igårkväll var jag borta i två timmar och Johan fick ta det. Alvin skulle inte få sova den där stunden vid sex-sju som han alltid gör, för det förstör hela nattningen sen. Johan försökte hålla Alvin vaken vilket var lättare sagt än gjort. Jag har fått sett inspelat hur Johan försöker på alla sätt för att inte Alvin ska somna. Alvin var toktrött, orkade inte hålla ögonen öppna. När jag kom hem kvart i nio hade Alvin sovit en kvart. Lagom till Desperate Housewives började, vaknade Alvin och var otröstlig. Då var det dax då. Låt han skrika. Ont i mitt hjärta hade jag när han låg i sin säng och bara grinade. Helt panikslagen. Jag var in till honom flera gånger, sjöng sånger, men så fort jag slutade eller inte höll hans händer började han grina igen. Jag tog upp honom och han fick snutta på bröstet. Sen när han förstod att han skulle ner i sängen igen fäktade han och grinade i panik. Johan var dit lika många gånger han, stoppade in nappen men till ingen nytta. När klockan var tio (och Despetade Housewives var slut) tänkte jag och Johan gå och lägga oss. Då hade Alvin varit ledsen i sin säng en timme. När jag var klar med bestyren på toaletten hade Johan plockat upp Alvin. När när jag kom till våran säng där Alvin låg blev han lugn och sen har han sovit hela natten hos oss. Och då menar jag inte att han sovit hela natten för han har vaknat många gånger, fått bröstet och nappen. Han verkar behöva närheten från mig, men vi får fortsätta tortyren ikväll igen. Kanske...

Kommentarer
Postat av: Russin

oj det låter som ni har de jobbigt på nätterna... stackars er allihop,.. jag skulle föreslå vagnen... låt honom sova i vagnen.. så fort han vaknar så kör ni vagnen framåt illbaka.. i sovrummet.. :) inte prata med honom eller röra vid honom utan bara köra vagnen..det kommer ta ett par nätter men sedan sovar han.. vet ingen det inte fungerat på...:) kramis..:)

2008-11-26 @ 09:34:37
URL: http://enburkrussin.blogg.se/
Postat av: Anonym

Moa är likadan nu, vet inte vad vi ska göra, hon vill ligga nära nära mig helst på mig med en hand i mitt ansikte. Separationsfasen kanske?? Försöker man lägga ned henne när hon somnat så vaknar hon direkt

2008-11-26 @ 09:53:52
Postat av: karita

Myset blir på lördagen, vet inte exakt tid än! =)

Tänkte vi kan göra lite knykalas av det, jag och marie har glögg, mandel och russin plus pepparkakor med ädelost, så kom på någe som du vill lägga till julmyset och ta med vettja så hörs vi närmare! PÖSS

2008-11-26 @ 13:07:51
URL: http://bombos.blogg.se/
Postat av: Johan

Har för mig att jag gissa på 8,2kg, vad gissa du? : )

2008-11-26 @ 21:40:25
Postat av: Anonym

Jobbigt när småpluttarna inte sover om natten. Men jag kan trösta dig med att det går över. Även om man inte tror det när man är mitt inne i det.

Han är söt er lilla kille.

2008-11-26 @ 23:20:44
Postat av: TuffLoysan

Inte provat att vagga honom till sömns? Ibland på kvällarna ser jag att min son är såå trött, men han kommer inte till ro. Brukar då bära honom liggande och vagga runt tills han somnar. Men visst blir det tungt.. skulle ha haft en bärsjal att ha honom i. Men annars skulle jag gissa att det där med vagnen funkar. Prova =)

2008-11-27 @ 06:26:56
URL: http://tuffloysan.blogg.se/
Postat av: Anna Hoglert

Vi har samma problem och haft i flera veckor nu... det är ju så jobbigt! tar flera timmar med nattningen! precis som om han inte vill sova trots att han är supertrött. jag tror det är separationsångest men man vet aldrig... det är ju så jobbigt att låta dem ligga och gråta, mammahjärtat blöder =( hoppas det blir bättre snart för er och för alla andra mammor med liknande problem =) alla dessa faser som ska gås igenom... Kram!

2008-11-27 @ 09:05:37
URL: http://starannis.blogspot.com
Postat av: karita

Det blir toppen, det har ingen sagt till om att ta med sig än så det blir finfint =)

2008-11-27 @ 10:42:36
URL: http://bombos.blogg.se/
Postat av: Mormorsmor

Jag har ett häfte som tar upp bekymret med barn och sömn.

Du får det när vi träffas.

2008-11-27 @ 10:56:00
Postat av: elin

Har ni sovit så dåligt i natt att ni inte tagit er upp än eller? Du som brukar producera flera inlägg om dagen...

2008-11-27 @ 14:26:23
URL: http://beautifulelin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0