Grabbarna på A

Killarna på rad när vi lunchade på Lime för ca en månad sedan!

Brrr...


På stan utan barn!

Idag har jag varit på stan, utan Alvin. Det är andra gången jag är på stan utan honom. Förra gången var bara en snabbis då jag cyklade ner för att göra några snabba ärenden.
Idag var jag borta tre timmar.
Har strosat runt i lite affärer och lunchat med Elin.
Skönt att slippa trängas med vagnen och fundera vilka affärer man kan gå in i, om de har trappor eller inte.
Men sakna Alvin det hann jag med att göra både en och två gånger.
Ringde faktiskt för att höra hur pojkarna hade det hemma.
Johan är ledig idag så våran helg har redan börjat.

Jag sitter och äter frukost och Alvin vill absolut leka med glaset!
Han ser bra tokig ut genom glaset =)(jag sitter och äter gröt, om ni undrar varför jag ser så sammanbiten ut)

Torsdag

Alvin har sovit en stund nu och jag har suttit vid datorn och fixat med kort som ska framkallas för oktober.
Månaden är redan slut, en dag kvar bara. Jag hänger inte med, känns som det är augusti, om man bortser fån snön och det faktum att Alvin snart är hela 6 månader. Galet! Har varit ute på en promenad idag, en inte så lång en. Var ute redan vid tio i förmiddags. Borde ha tagit en till promenad men jag hade ingen lust. Vill helst bara ha en sån dag när jag ligger i soffan och latar mig. Inte lika lätt nu som innan Alvin kom. Vi har lekt i soffan han och jag, han har dreglat och hoppat och jag har kikat på tv, ätit lunch med glass till efterrätt.
På söndag far vi ner till Stockholm och hälsar på syster yster. Ska bli skoj!
När vi bokade var det länge länge kvar men nu är det snart söndag. Jag måste skriva en packningslista. Det brukar jag ofta göra. Listor är bra. Har en hel del listor jag borde skriva faktiskt.

Här är våran julgran =)

Eller ja, det är ju flera. 
Men om vi firar jul i Åkersjön nån gång kan vi ju klä dessa!
Skulle bli maffigt!

Sonen och MammanBroccoli

Första tuggan var äcklig, Alvin sa uäck, hostade till och gjorde grimaser.
Nästa tugga åt han med god aptit och alla andra tuggor efter det.
Nu fyller vi på magen med mammamjölk.

Inga broccolibilder men väl morotsmatning =)

Julklappar

Dags att fundera över och börja inhandla julklappar. Så man slipper stressen och trängseln, trångt utan barnvagn ju så jag undrar hur julshopping med barnvagn fungerar?! Det står nog mest stilla, eller så får man pressa sig igenom folkmassorna och köra över gamla skruttiga tanter och barn som är ivägen...haha ;-)
Jag har redan tre julklappar hemma. Men det är många många fler som ska fixas. Bra också att sprida ut shoppingen nu när man inte har så fett med pengar på kontot.
Blir kanske lite julshopping i Stockholm.

Nu ska jag laga en smakis med broccoli till Alvin. Får se vad han tycker om det!
Han älskar iaf gröten.
Ska nog börja med en större portion, han är inte nöjd när skålen är tom.

Brunstkalendern

Det är boken jag läser om kvällarna just nu.
Den är väl värd att läsas! Lättläst och svår att lägga ifrån sig.
Har hunnit drygt halvvägs, är på tok för trött för att orka läsa länge när jag lägger mig i sängen, men nu ska jag stänga dumburken och krypa ner under täcket. Johan kommer hem om en timme, och jag borde kunna hålla mig vaken tills dess =)

Promenad på snö

Idag har jag gjort mina första hjulspår på ny snö med min egna vagn och mitt alldeles egna barn (ja och Johans). Det blev fint =) Ingen annan hade gått på trottoaren innan mig så det var bara jag och Alvin som gjorde avtryck i snön!

Springer på stan mest varje dag...

Mycket springande på stan idag. Gjorde sällskap med Elin och Vide.
Alvin har fått lite nya kläder, fyra plagg blev det, i storlek 80. Lika bra att passa på när det är REA, större blir han ju hela tiden. En byxa, en badrock, en heldress och en stickad kofta.

Igår var jag på tygcenter och handlade lite tyg. Idag kom jag på att jag borde köpt mer av ett tyg, för jag har flera ideér på vad jag skulle ha gjort! Typiskt! Är ju 75% på alla tyger där så knappast att det finns kvar i morgon. Kanske det till och med har stängt då, annars är det väl kalasmycket folk och då passar det illa att komma med barnvagn. Irriterad jag blir på mig själv!

Har hunnit med att dammsuga och skura här hemma, gick på en kvart kanske. Man får ju vara lite effektiv och skura snabbt. Dumt nog tömde jag ut hinken med skurvattnet i hallen men det gick ju det med, extra rent där kanske =)

Har kommit fram till att det blir inget rumsbyte nu, är nog bättre som vi har det. Jag ringde till mormor min för att höra vad hon tyckte då jag inte var helt säker på hur jag ville göra och efter det samtalet har jag lagt ner det. Skönt att det ska slippa gnaga i kroppen min.

Åt middag hemma hos mamma och pappa och målade lite på en grej till Alvin. Tror att den är färdig nu, behöver spikas lite och sen är lite annat pyssel sen kan ni få se (om det blir fint).

Nu ska jag se om det är något på TV.

AlvinNytt i hallen!


Onsdag...redan?!

Tänk om veckorna hade kunnat gå såhär fort när man var gravid. Vilken lycka!

Funderar och funderar över detta rumsbyte. Det är ju inte så svårt att tapetsera om heller, så i framtiden skulle jag slippa ett blått sovrum. Men, Alvins rum är lite större äv vad vårat sovrum är, en halmeter, på längden. Vet inte om det spelar någon roll egentligen. Sen har vi dubbelfönster i vårat sovrum, bara ett i Alvins. Tänkte att det kanske inte blir så mycket lättare att möbla om även om vi byter rum. Men då till det där med att klädkammaren är i hans rum och inte i vårat, det är där det fastnar vid ett byte ändå. Fast, har ju tänkt förut, när Alvin blir större (och har ett lillsyskon och om vi inte hittar något hus) kan han ju få ha klädkammaren som ett litet kryp-in i anslutning till sitt rum. Fast var ska då alla mina kläder vara? Och allt som man måste ha men inte vill ha framme.

Alvin vaknade första gången strax efter fyra i natt. Det var längesedan han sov så bra! Skönt!
Nu ligger han på mage i gymet, men fingrarna i munnen, pratar och korvar sig som en mask.
Upp med rumpan i vädret =) Tog av han strumporna nu så han inte bara glider.

Idag ser det ut att kunna bli fint väder. Blir promenad som vanligt.


Nippy promenix

Då var man hemma efter en riktig vinterpromenad. Både vinter i luften och på marken, bitvis åtminstone. Kom att tänka på att det är ingen höjdare att promenera med vagn i halka, känns bra otryggt. Mitt på dagen när jag skulle ut gled jag flera meter i nedförsbacke, var glashalt! Får ha på mig bra skor, eller i värsta fall broddar...
Middagen var god och Alvin har fått träffa sin kusin och blivit slickad i ansiktet av hund. Jag fick hålla lilla Noah och vad annorlunda det kändes mot Alvin. Konstigt att man (jag) inte minns riktigt hur det var för bara några månader sedan, hur kan man glömma så snabbt? Och hur kan man glömma hur det var att vara gravid? Ska man hädanefter bara komma ihåg gårdagen, och knappt det?!
Pappa Johan har precis klivit upp ur badet och jag och Alvin ska snart hoppa i ett nyupptappat kar.
Sen blir det desperat värre på tv.
I morgon kommer (kanske) bilder på anslagstavlan som nu sitter i hallen. Gick nästan åt helvete när de skulle upp, tapeten under ser ju inte ut som innan. Men det som inte syns, finns inte...(?)

Stress

Jo men jag tror jag har fått ont i magen bara för jag tänker så mycket på att möbla om. Om jag får en idé ska den ju helst redan varit gjord, eller i alla fall i samma stund som den dyker upp i mitt huvud. Jobbigt det där. I de flesta fallen brukar jag kunna möbla om och fixa det mesta själv, men med den här jätten till säng så klarar jag inte av det. Men jag vill, nu nu nu! Annars kanske jag hinner ångra mig. Och jag har ju haft blåa väggar på mitt flickrum i många jäkla år. Varför i hela fridens dagar valde jag inte ett rosa flickrum till mig själv? Dumma mig, för här får jag nog inga rosa väggar. Skulle väl vara om man blir singel, men det är inget jag hoppas på. Eller kanske Alvin vill har ett rosa rum när han blir större? Eller möjligen om han får sig en lillasyster, då kan det bli rosa!

Alvin har varit en gnällbebis i natt. Vaknade redan klockan halv ett första gången. Jag var upp och gav han nappen kanske sex gånger innan han fick komma och äta. Vi somnade i stora sängen båda två och efter tre timmar flyttade jag tillbaka honom. Vid fem började han gnälla igen, fick nappen men tillslut gav jag med mig och han fick äta igen.
Nu är han på ganska bra humör, eller han var det när han vaknade. Nu har lessnat på mamma sin som sitter vid datorn och äter frukost.

Middag hos Johans mamma idag. Härligt! behöver jag lixom inte tänka på något jobbigt. Mer än möbleringen...
Och det här med syning och tyger. Ibland har jag inga idéer eller projekt. Nu har jag flera, det gör mig stressad!

Projekt och andra funderingar kring inredning

Idag har vi tagit det ganska lugnt, inget springande på stan eller nån annan affär iaf.
Har varit förbi hos mamma och pappa två gånger.
Först för att slipa lite, det gjorde jag ute medan Alvin sov i vagnen. Hann med att klutta dit lite spckel med.
Andra gången var jag dit och spikade i mina anslagstavlor, satte fast krokar. Hade ju tänkt sätta upp de på väggen i hallen men de krokar vi har passade inte (vad annars?) så jag får köpa några i morgon och sen kan ni får se hur fint (?!) det blivit.
Slipade även bort lite spackel och grundmålade mitt lilla projekt. I mamma och pappas badrum (dusch) för det var på tok för kallt för något sådant ute. Tyvärr glömde jag plocka undan efter mig...sorry!
Ska eventuellt på stan i morgon (tro det eller ej) och köpa lite tyg. Och kanske lite mer tyg.

Tror att jag och Johan kommit överens om att vi ska byta sovrum, förmodligen utan att tapetsera om, men vi har inte så bråttom utan det kan vänta lite (typ några timmar...) Blir nog bättre att ha vårat sovrum i anslutning till klädkammaren.
Behöver ju inte sätta upp något på väggarna nu då, så jag kan ju lägga både vårat rum och Alvins rum åt sidan ett tag.
Hmm...vad ska jag hitta på då?
Kommer sätta upp något på väggen i vardagsrummet i allafall. Om det blir en hylla eller tavla (eller kanske både och) tåls att tänka på.

Tar tag...

...i det här med Alvins rum.
Det ekar nu när jag skriver, bara för att jag tippat ned bokhyllan och försöker möbla (eller möblera för de som hellre vill det) om i Alvins rum. Just nu ser det ut som skit, mycket sämre än innan alltså, men skam den som ger sig. På något sätt borde det väl gå att ordna...
Typiskt bara att det ska finnas en klädkammare i detta rum och inte i vårat sovrum. Kanske man helt enkelt (svårt faktiskt) måste byta. Fast då ska det upp nya tapeter i det här rummet för jag kan inte ha ett blått sovrum (igen).
Nej det får helt enkelt gå ändå.
Tur att Johan är på jobbet, annars skulle han bli galen på mig för att jag vill ha hjälp med något som jag inte vet hur jag ska få till.

Alvin tar sig en liten lur, han har varit grinig hela morgonen så det var på tiden.
Vaknar lika mycket på nätterna trots gröten.
Men jag får ju lite extra tid med honom på så sätt, alltid nåt =)

Blir nog en promenad ner till mamma och pappa sen.
Har ju ett projekt där som jag ska fixa med.
Såklart till den här gullungen =)


Lite bortglömd

Dieselkatten har blivit lite bortglömd nu sedan Alvin kom till världen.
Mycket bortglömd faktiskt.
Blir inte så mycket klappande och gos.
Kissen är mer ivägen än ett sällskap och en familjemedlem, trist nog.


Måste bättra oss med gos och uppmärksamhet.
Diesel har ju ändå bott hos oss flera år längre än Alvin.
Kisse sover brevid mig på nätterna, men när Alvin ska äta blir det för trångt och han åker ner på golvet.
Tycker han kunde ligga brevid Johan, han som har sin sida för sig själv. 
Men jag förstår ju att han vill ligga nära mig =)


Quick fix!


Helgen är snart slut

Trots en hel timme extra har dagen gått snabbt.
Har haft en mycket skön helg. Idag har vi, hela familjen, varit ute på promenad. Tog en fika/lunch på stan och strosade sedan runt en sväng. Hade sällskap av Towa.
Nu håller vi (Johan) på att laga middag. Blir lax =) Både gott och nyttigt!
Jag har "lagat" palsternacka till Alvin. Hans nästa smakis. Ska nog få sig lite nu efter våran middag.

Johan och Alvin har badat och jag har ätit upp godiset sen igår.
Alvin är som fisken i vattnet!
Han älskar det!


Lite datorpaus

Har tagit lite paus ifrån datorn. Sen igår morse, typ =)
Passar på att skriva lite nu när pojkarna här hemma är nöjda, glada och upptagna med sitt. Alvin ligger i gymet, speglar sig och pratar glatt. Johan gymar lite han med, men inte på Alvins gym.

Idag har vi varit på stan, ganska länge och köpt ganska mycket. Blev en byxa, en body, en heldress, haklappar och leksaker till Alvin. Han fick en prassel bok, en skallra med ett mjukisdjur på och en bitleksak. Bra och fina grejer.
Var in på Tygcenter och köpte tyg till gardiner och till min anslagstavla, handlade tyg där igår med. Halva priset!
Shoppade lite pyssel på syssla. Johan handlade på hälsokosten.
Igår köpte jag lite nytto grejer, albumsidor och fotokluttar. Och en bok till Alvin, en med tjocka hårda sidor. Ja, så nu borde jag inte handla mer denna månad. Oktober alltså ;-)
I November blir det shopping i huvudstaden!

Ätit middag hos mamma och pappa. Fixat med anslagstavlan och sytt gardiner och kuddfodral! Ambitiöst värre!
Snyggt blev det, lite höstigare/vintrigare i vardagsrummet. Bilder kommer senare.

Alvin äter gröt på kvällarna, tycker att det är gott. Mycket tycker jag att han äter, det är ju bra. Sover inget bättre på nätterna dock. Inatt vaknade han massor av gånger. Han får äta på natten, vill han det så får han, så länge jag ammar är det ju helt ok.

Nu ska vi äta lite (eller mycket) godis och chips och se på film.

Money Money Money

$$
Idag ska jag ner på stan och shoppa lite.
Den sämsta dagen att få pengar på är nog fredag.
Går ju oftast mer pengar på helgen än vad det gör på veckorna
(iaf förut när man jobbade)
En måndag, är nog bättre.

Har precis tagit mig en dusch, Alvin ligger vaken i sängen, pratar nöjt för sig själv.
Blev ingen långdusch, men kroppen är ren och så även håret.

Och så har jag börjat fundera på julkort. Har ju det finaste motivet nu =)
Men hur gör man ett snyggt julkort då?

Den här snyggingen ska såklart vara med på kortet!

Öppna förskolan

Idag har vi haft fullt upp. Med roliga saker.
Efter träffen med föräldrargruppen åt vi lunch på Lime, lilla familjen min. Sen for Johan på jobbet och jag och Alvin traskade hemöver.
Mötte Elin och Vide utanför deras hus och promenerade till Barnens Hus. Sen gick vi till öppna förskolan i Odensala.  En tjej som heter Sara och hennes lille Viggo var också med.  Tre mammor och tre söner som tog uopp hela gång och cykelbanan under promenaden. Mycket uppskattat av förbipaserande.
Riktigt bra på öppnis, mindre men mysigare än i stan.
Vi sjöng, fikade och gjorde gipsavtryck. Avtrycken gick riktigt bra den här gången. Får se om slutresultatet blir det med. Såklart är det stängt nästa vecka, bara för att man hade lust att gå dit igen. Om två veckor får det bli!
Har precis ätit middag hemma hos mamma och pappa.
Här har jag gått igenom två lådor jag har i källaren, mest med en massa konstigt skit som jag inte har någon aning varför jag sparat för en massa år sedan.
Tänk, jag hittade en liten plåtburk med hoppande bönor. Ja, de hoppade nog klart för tio år sedan, men sparade det var dom. Lite bomull för att de skulle ha det mjukt under hopptiden...Som om larven i de skalen skulle känna mjukheten i bomullen, liksom?

Alkohol och infektioner

Kanske hör det ihop?!
Nej, men idag ska vi ha träff med föräldrargruppen och prata om dessa ämnen.
Shit, jag har ju bara druckit nån klunk öl och ett halvt glas vin i sommar. Tur man inte är nån stordrickare, oftast dricker jag helst vatten till maten. Det är ju för det mesta godare, plus att man botar huvudvärk med vatten, istället för att skapa huvudvärk, som med vin. Nu får jag det att låta som jag är nykterist, det är jag INTE!

Nu ska jag borsta tänderna. Köpte tandborstar på Apoteket igår. Tills jag hittar min bortglömda favorit.

Morotsmums =)

Morot är gott, tycker Alvin. Inga miner, bara gapa och äta.
Jag tycker också att det var himla gott, man kanske skulle göra en tallrik med morotspuré till sig sjölv =)
Har fryst in små morotshjärtan som vi kan ta fram sen.

BVC

Det gick bra på BVC. Läkaren undersökte Alvin och han vägdes och mättes.
Forfarande (?) 66 cm lång. Han väger 7465 gram och har ett huvudomfång på 42 cm. Första gången tror jag som Alvin inte kissade när han var utan blöja.
Johan smet iväg till jobbet just som sprutan skulle ges. Så det var i mitt knä som Alvin fick sitta. Han grinade lite grann men sen var allt lika bra som innan.
Pratade lite om Alvins matvanor och jag ska börja ge honom lite gröt (och ev ersättning).
Köpte banangröt som han ska få. Kanske han sover bättre på natten.
De ska tydligen inte behöva äta nattmål nu så vi får se hur det går.
Köpte lite morötter som jag håller på att koka nu. Ska bli en liten smakis senare. Sen tänkte jag frysa in lite småportioner. Husligt värre =)

Sleeping Beauty

Om inte all denna skönhetssömn (förutom tre vakningar på nätterna) har någon verkan på varken yttre eller inre skönhet, då tror jag inte sömn har det alls. Jag ligger i sängen 11 timmar per dygn, varav jag sover kanske 10. Eller är det just att man ska sova utan avbrott? Då kommer jag inte vara snygg på bra länge skulle jag tro.
Nu är det mindre än ett år kvar av mammaledigheten, herregud! Jag har ju lixom inte kommit in i det här med att träffa andra mammor, fika massor och gå på öppna förskolan än. Hur ska man hinna?!
Idag ska vi ner på stan, som vanligt. Men faktiskt, Alvin ska ju på BVC. Och jag tror man kan hinna köpa något mer under tiden man är på stan.
Igår när vi var ner shoppade vi en body till Alvin som han ska ha på sig till jul. En vit med en tryckt slips på! Träffade Elin och Vide på Törners så vi gick en sväng tillsammans på stan och gjorde sedan sällskap hem.
Idag skulle vi behöva köpa haklappar. Och morötter.
Jag är på jakt efter min favorittandborste men den verkar ha varit en sån "Limited Edition". Jag tänker inte sluta leta, den var så mjuk, och skön att hålla i =)

En liten björnunge =)Kjolen

Jag idag i den nya kjolen.
Perfekt!

25 000:-

Idag tänkte jag vinna 25 000:- på ett sånt ring-in skitprogram på tv.
Jag vann inte. Såklart!

Tisdag

Då var det ännu en ny dag då.
Alvin sov ganska bra inatt, och vi låg ända tills tio i morse!
Han var tjurig igårkväll som vanligt, men till sist, efter att jag varit upp tio gånger för många för att stoppa in nappen, somnade han äntligen.

Jag pillar med lite kort på datorn nu, måste framkalla de för september månad. 100 stycken ligger de i mappen nu. Känns som det är för många. Sen skulle jag ha framkallat bilder så jag kan göra tavlor, så det inte är så kalt på vägarna. Men det kanske får bli ett senare projekt.

Idag ska jag skriva in en massa recept i en bok jag måste köpa.
Sen ska jag pyssla till en fin tidskriftsamlare att lägga andra recept i. Så det blir lite finare och bättre ordning. Jag gillar ordning och reda!


Två hål i väggen!


Monday

Middagen står och puttrar på spisen (och i ugnen). Det blir Kycklinggryta med soltorkade tomater och franska örter. Klyftpotatis till det. Bara gubben kommer hem så kan vi sätta oss och äta.
Alvin ska få sig lite potatis. Igår, på sin femmånadersdag fick han för första gången ett smörgåskex, gissa om han tyckte om det! Men dom är ju himlans goda, det tycker både jag och Johan.

Blev en sväng på stan idag. Overallen jag köpte för en månad sedan var det en söm som var slarvigt sydd på så fodret syntes lite inuti. Jag fick välja mellan att lämna tillbaka den helt eller få lite pengar tillbaka, självklart tog jag lite pengar. Gick det sönder mer kunde jag lämna in den för gott. Jag blev en hundring rikare. Billig overall det där.
Köpte nån sorts kjol på HM. Den blir nog bra, inte så dyr heller. Hade helst velat ha en stickad men det fanns bara gråa och jag ville ha en svart. Kan ju alltid kolla i Stockholm sen om det finns nåt annat där.

Alvins snoriga näsa fortsätter. Men han är inte jättehängig och det är ju bra. Hoppas vi kan sova bättre inatt.
Har haft ont i huvudet hela dagen idag, är nog för att jag legat som en ostkrok inatt och sovit dåligt.

Uppdrag granskning!


Snorigt

Här har det varit en snorig och jobbig natt.
Alvin fick sova mellan mig och Johan hela natten, hade blivit alldeles för jobbigt annars. Hade jag lika gärna kunnat sova stående vid spjälsängen. Diesel skulle såklart sova brevid mig han också, men det blev på tok för trångt så då gick han och la sig i Alvins säng istället.

Nu har jag ätit frukost och efter lite plockande tänkte jag sova ner Alvin med en promenad i vagnen. Måste en sväng på affären så det går att laga någon middag.

Helgen i stugan

Haft en lugn, härlig helg med fint väder!
Så skönt att bara vara!

Blev promenader med den "nya" vagnen.
Lite ranglig men Alvin trivdes bra i den.

Vi har sett på film och ätit massor med onyttigt.
Röjt lite på gården, tagit bort gamla vissna blommor och snyggat till inför vintern.
Tänk att några lupiner fortfarande blommar och ser somriga ut.


Jag har varit mörkrädd och haft svårt att sova.
Johan och jag har ju kommit till det stadiet att vi sover i skilda sovrum.
Haha =)
Jag och Alvin sov i dubbelsängen och Johan sov i det andra rummet. Jag kan inte sova bra om inte Johan ligger brevid. Lamporna fick vara tänd i fönstret i vardagsrummet för att jag skulle våga kliva upp på natten.
Ändå var jag livrädd!
Hoppas inte Alvin ärver min mörkräddhet!

Alvin har blivit förkyld, började snora som bara den första natten och vi har sovit som krattor både han och jag.
Han har vaknat, grinat och snorat.
Lilla skrutten.
Blir förmodligen inget bad för oss i morgon.
Har sugit snor med Frida-sugen ur näsan på honom men det verkar finnas oändligt med den varan i näsan på lillskrutten.
Hoppas att han snart blir bättre. Inte kul när ens skatt inte mår bra.

Gladskiten =)19 Oktober

Alvin fem månader!


Helgen är här =)

Ja då kan vi snart fara.
Johan är och inkvarterar Diesel hos sin mamma. Och sen är det bara packa bilen och godishandlingen kvar.
Alvin sover fortfarande i vagnen sen vi var ute på promenad. Fick en rabattlapp från Lindex på posten så jag tänkte kika vad för fint man kunde köpa med den men jag tog mig aldrig så långt som till den affären.


Trevlig Helg!

Typiskt!

Ser att Alvin är ett namn som ökar stort. Det är ju typiskt det.
Innan jag såg filmen med ekorrarna hade jag aldrig ens hört namnet.
Undrar vad man ska se för film när man väntar nästa barn. Hulken kanske?
Det blir kanon!

Fredag

Då sitter man på golvet i vardagsrummet, äter Risifrutti, leker med Alvin och kollar datorn. Inte att man kan göra en sak åt gången, då hinner man ju aldrig få något gjort, eller det kanske är nu som inget blir som det borde.
Lyssnar på Bright Eyes, den är ju för underbar den låten!
Har snyggat till mig (så gott det går) och packat det mesta till mig och Alvin för helgen. Vet aldrig vad man ska ha med sig så det blir alltid för mycket packat.
Antar att vi åker när Johan kommer hem. Fast först måste vi ju självklart handla massor med godis. Vad ska man annars
göra där uppe i skogen?

Undrar vad dagen ska bjuda på då? Ska ju iaf ta mig en promenad. Det är bra både för rumpan min och Alvins sömn. Fast jag tror Alvin sover bättre under promenaderna än vad min rumpa blir bra, fattar inte varför den ska vara så degig! Skitbak!

Jag blir Choklad

Sitter här i soffan och äter choklad med Alvin i knät. Undrar hur länge till man kan göra det, alldeles för kort stund skulle jag tro.
Passande program till godisätandet är Bröllopsform och Du är vad du äter. Men gifta mig kommer jag nog aldrig att göra och jag blir gärna en söt och god chokladbit. Det är faktikst sesamfrön i chokladen och det gör den väl nyttig, mörk choklad är det ju också.

Alvin satte för en stund sedan igång med nr 2. Luktade apa, och just som jag skulle gå iväg och byta på honom kräks han. Kalas =)
Men lika söt och underbar är han ändå.

Lillpluppen 4 dagar gammal.


Hej hej

Ja då var man hemma igen då.
Vid två idag mötte jag upp mamma på jobbet. Hon har fixat en anslagstavla till mig så jag hjälpte henne bära hem den. Jag har spacklat igen några små hål på, sen ska den målas och snyggas till innan jag sätter upp den. Hoppas det blir så bra som jag tänkt.
Jag och mamma var ner på stan nu innan de stängde, träffade mormor inne på Tyget. REA där, kan man säga. Mycket billiga tyger, det lilla som fanns kvar. Valde iaf tre tyger som man kan använda och sy kläder till Alvin av. Kommer bli så bra, det är ju inte jag som tänkt sy, jag ska bara bestämma hur det ska se ut =)

Torsdag

Då var det snart helg igen. Vi ska fara till Åkersjön i morgon. Var ett bra tag sedan sist, det har ju varit födelsedagar i familjen att fira många lördagar men nu blir det i alla fall av.
Johan byter däck på bilen, man vet ju aldrig, kan ju bli snö så det är lika bra att vara förberedd. Bara inte nån polis stoppar en och är lite bakom så man får böter. Såg på nyheterna igår att en kille fått böter trots att det är fullt lagligt att ha dubbdäck från 1:a oktober. Illa när inte ens de kan (följer) reglerna!

Idag har jag inte så mycket planerat. Ska hämta en anslagstavla att ha i hallen.
Sen kanske jag lagar lite mat som vi kan ta med oss till stugan, slipper man laga en massa där.

Alvin somnade bra igår. Jag la han vid tio och sen sov han, fast bara tills två. Men inte en massa grin på kvällen iaf. Och han somnar ju om bra på nätterna efter att han ätit eller fått nappen.


Nej nu ska jag ta och klä på mig!

Dagen

Alvin tyckte det var kul på öppna förskolan. Han fick leka med Alex, och massa fina leksaker. Han fick äta och kräkas och vara med på sångstunden.

Efteråt gick jag och Johan och åt på Eastern Palace.
Tog en sväng på stan. Alvin fick ett par rosa skor som ska passa honom när han börjar gå, det är iaf tanken. Jaja, det var ju på REA så det är ju inte hela världen om de inte skulle göra det heller.
Jag köpte den stora koftan jag provade på MQ igår. Är nöjd med mitt köp, hade presentkort plus att det var halva priset på den. Kan knappast bli bättre.

När Johan for på jobbet gick jag hem till Fredrika och Alex. Spanade in deras fina lägenhet medan pojkarna lekte på golvet. Så kul att de börjar intressera sig för varandra nu, inte bara ligga och glo i taket.
Vi tog sen en promenad med en kompis till Fredrika och hennes son. Gick en runda till Lugnvik och tillbaka.
Fortsatte sedan till mamma och pappa och åt middag. Nu är jag trött i fötterna och benen efter allt promenerande.

Tog en sväng förbi Willys innan jag gick hem. Köpte kyckling och choklad. Ska snart sätta mig och se tv och mumsa.

Onsdag morgon.

Japp då ska man snart promenera ner till staden.
Johan är i tvättstugan, det var han som fick gå flest gånger. Jag fick tyvärr gå den första redan klockan sju, för han ville ligga längre då han ska jobba kväll. När jag kom tillbaka från tvättstugan satt han vid datorn. Det får han sota för nu =)
Att man ska behöva tvätta så ofta, det förstår jag inte.

Alvin ligger nöjd i sitt gym just nu.

Hängde precis den blöta tvätten i lägenheten. Intresseklubben antecknar.
Nej fy vad ointressant! Borstar tänderna gör jag också för den som är intresserad, lite mer ingående beskrivning så vilar tandborsten bara i min mun med allt skum, kan inte borsta och skriva samtidigt!

Kanske har jag något roligare att skriva sen. Kanske inte.

Dagar

Har precis "beställt" lite pengar från försäkringskassan. För december, januari och februari. Man blir allt annat än rik och dagarna bara rinner iväg.

Nu ska jag strax krypa ner i en renbäddad säng. Alvin har som vanligt svårt att somna så det känns inte som det är någon brådska att lägga sig, han kan lika gärna få gnälla av sig lite först. Det gör han i sin säng, tillsammans med Johan (som ligger i våran säng, inte i spjälsängen, även om jag gärna hade sett det, haha).

I morgon ska vi (kanske hela familjen) på öppna förskolan, har inte varit där tidigare. Hinner nog med en sväng på stan också, kanske har det kommit in något snyggt sen idag =)
Middag hos mamma och pappa. Beställde pannkaka, gotti gotti.


Nu ska jag föra över lite pengar så vi kan äta lunch på stan i morgon!

Natti natti!

die Kopfschmerzen

Har haft ont i huvudet från och till hela dagen idag. Nu de senaste timmarna har det dock bara varit till.
Ska bota med lite choklad, kakor och vatten. Får ju inte dricka Treo när man ammar, och det är den enda medicinen som  annars fungerar som den ska.

Har badat med Alvin ikväll. Han fick dyka i badkaret nu för första gången. Lilla söt är så duktig! Han har nyss somnat men inte för natten för inom en timme har han nog vaknat igen.
Johan badar nu. Tur ändå att man inte bor i hus och betalar för varmvatten. Skulle nog ruinera oss.
Men ett hus ska jag flytta till nästa gång det blir flytt. Kraven (önskemålen?) är höga, speciellt vad gäller läget. Jag vill ha långt till grannarna, men samtidigt bo centralt. Huset ska inte ha någon insyn, men jag vill gärna har fin utsikt. Jorå =)

Alvin är vaken =)


Bondbrud!

En sån:
"Things to do before I die"

Tisdag

I morse kom mormor förbi. Alvin fick lek-sällskap medan jag bäddade rent i sängarna. Tvättning i morgon.
Efter det gick jag och Alvin förbi hos Towa och vi gick tillsammans ned på stan. Köpte ingenting. Provade en fin kofta på MQ men Towa tyckte den var för stor (en sån oversize) så det blev ingen. Finns den kvar i morgon så kanske ändå, ska fundera över natten.
Vi gick hem och lagade lunch tillsammans. Mätta och trötta slappade vi i soffan.
Towa har gått hem nu och jag och Alvin sitter ensamma här i vardagsrummet. Diesel tassar runt lite här och var.
Dammsugaren står framme och vid tillfälle ska jag se om den har lust med lite städning.

Smakisar -Potatis

Alvin fick sin allra första smakportion idag.
Såklart var det potatis han fick, men lite mamma-mjölk i.
Dokumenterade självklart, men både vanlig kamera och videokamera.
Han verkar tycka att det smakade okej, inga jättekontstiga miner.
Han ville själv hålla skeden, och det fick han såklart, med lite hjälp.

Moster Emma får här massor med bilder att gotta sig i.


Ett pojkrum?

Vill pyssla på i Alvins rum och få det mer till hans, men jag har noll ideér på hur det ska se ut.
Målade lite mer på hans bokstäver igår, inspirerad efter att ha sett bilder här i bloggvärlden.
Men sen då?

Snart ska vi iväg och simma. Det är redan åttonde gången, tänk vad veckorna går snabbt.
Får väl veta idag hur fortsättningen kommer se ut, om det blir på måndagar det med.
Ska mata på Alvin lite och sen ta en promenad så han får sova en stund innan vi ska bada. Han sover i soffan just nu, men friska luften är ju det bästa.


Tankar Om Tankar

Hur låter det i bebisarnas huvud när de tänker?
Vi tänker ju i ord, för vi vet vad det mesta heter och kan prata osv.
Men bebisar kan ju inte prata och vet inte så noga vad saker och ting heter.

Lite sömn

Igår sov Alvin max en och en halv timme på hela dagen. Från tio på morgonen tills han somnade för natten efter elva på kvällen. Konstigt tycker jag. Han sov på vägen ner på stan och när vi gick hem. Inget mer.
Hade ju stora förhoppningar om att han skulle sova bra och länge inatt och på morgonen men han var ovanligt morgonpigg och har vaknat två gånger under natten. Fasen, jag behöver ju sova mer än vad han gör just nu.
Kvällarna är iaf sig lika, han kan inte komma till ro utan bara grinar när man lagt honom. Igår la vi honom vid tio, han låg i en halvtimme kanske och sen grinade han och fick komma och se slutet av filmen vi såg. Det var väl det han inte ville missa kan jag tro.

Blev ingen potatis för Alvin igår. Men kanske ikväll när Johan kommit från jobbet. Kan ju inte tjyvprova utan honom.
Själv har jag stoppat i mig lite chips nu på morgonen, men nu sitter jag med en riktigt (Risifrutti) frukost.

Kortfattat om dagen

Varit på stan och fikat på Törners idag. Kanske nya söndagstraditionen?
Johan köpte sen en fin bok till Alvin, som han kommer kunna läsa och vara intresserad av om sådär en åtta år.
Vi gick hem till Anton och Daniel, såg självinspelad film och drack te.
På vägen hem köpte vi potatisar till Alvin, självklart Kravmärkta! Hela 2:- för fem små minipotatisar, såklart hade vi bara 50 öre löst så det blev till att ta fram och handla på kortet. Tur att det fanns täckning ;-)
Nu är Johan på affären.
Till middag blir det tacos och vi får sällskap.

A girls best friend!

Skor!
I fredags var jag på stan med Towa. Hon tittade på skor. Jag med, fast bara lite.
Hon ville ha ett par låga skor, med klack. För har man en lång kappa blir det snyggare med lägre skor.
Smart tyckte jag och kunde oxå börja leta efter ett par nya skor då jag har en lång kappa. Vill ju alltid köpa skor men nu när man har lite klent med kosing måste jag "behöva" dem med.
Jag var glag ända tills jag kom hem och hittade några par som jag skulle kunna använda. Typiskt!

Natt och drömmar

Alvin är så rolig.
När vi åt frukost satt han på golvet i sin babysittern. Så började han gnälla, inte ville han sitta där heller. Han tittade på mig, gnällde, tittade på Johan, gnällde och så höll han på tills Johan hämtade honom. Haha, det var som att, hallå?! Kan nån av er komma och ta upp mig, det är så synd om mig...

Igår fick han komma upp två gånger efter att vi lagt honom. Han somnade i min famn och tillslut även i sin säng. Vi la oss strax efter elva och då sov lillskrutten. Halv tre vaknade han och fick nappen. Vid fem fick han äta.

Jag drömde mardrömmar efter filmen vi såg. En sån virusfilm. Doomsday heter den. Den var okej, lite annorlunda än de flesta andra virusfilmer. Men ska min kropp drömma så ser den till att göra det hemskaste av drömmar. Märkligt!

Kvällning

Då har man ätit massor med godis och sett film. Har även ätit lite nötter, det sägs ju att de ska öka fettförbränningen och det passar ju bra med tanke på allt onyttigt jag tryckt i mig idag. För då borde det ju gå jämnt upp, right?

Blir nog en tidigt kväll. Som alla andra kvällar.
Alvin ligger och grinar i sin säng, Johan vill att vi ska vänta fem minuter innan vi går dit in. Jag brukar vänta fem sekunder. Det hjälper ju ändå inte och jag får bara ondare i hjärtat (och öronen) av att han skriker en längre stund.
Han somnade i soffan under amningen men vaknade när jag la ner honom i sin säng.
Nu kan jag inte vänta längre.

GodNatt!

Viktigast av allt ;-)

Vill ni se mig och min söta son i tidningen får ni hämta "Stan Idag" och slå upp mitten.
(Den är gratis)

Sovning

Alvin har precis somnat för endast andra gåmgen idag. Han var vaken från åtta till två utan att somna. Vanligtvis brukar han sova till nio-tio på morgonen och sen mitt på dagen. Han har inte haft tid med det idag helt enkelt.
Som vanligt på kvällarna är han svårsövd och grinig. Kommer inte till ro utan ligger och smågnyr med nappen i munnen, så även igår. Däremot sov han bra på natten, vaknade första gången vid fem, fick mat och vaknade sedan strax efter åtta och väckte oss med sitt glada prat =)

Sagostund


Lördag

Spöregnade i morse (när Johan gick till tvättstugan) men sen blev det blå himmel och värmande sol. Jag och min lilla familj tog en promenad i skogen nere vid sjön.
Hemma nu efter att ha varit hos mamma. Grattat och fikat massor med gott. Alvin tycket att det var så kul men kalas att han helt glömde bort att både sova och äta. Jag däremot (Johan med) har fikat mycket och är väldigt mätta. Vi som handlat både mat och godis idag klarar oss nog till i morgon utan problem, fast det är bra utifall att, man vet ju aldrig när sötsuget
sätter in =)
Det blir middag, även om den blir sen, hemgjord pizza, mums! Måste ju se till att vara hungrig!

GRATTIS!

Idag fyller världens bästa mamma år!

Upptäckter

På senare (äldre) dar har jag insett att:

♦ Man kan göra nästan allt bärandes på ett barn.
♦ Mina knän är något av det fulaste på min kropp.
♦ Jag kommer aldrig sluta vara sugen på sötsaker.
♦ Kärleken till ens barn är större än någonting annat!
♦ Jag kommer för alltid att vara orolig.
♦ När jag kommer på något jag vill göra skulle det skett helst igår.
♦ Min mage kommer nog alltid vara lite degig, så även rumpan.
♦ Det går inte att ha lugg mer än en dag utan att den blir smutsig.
♦ Jag och Johan kommer alltid att bråka om småsaker, som skorpor och badrumsmatta.
♦ Jag tänker sällan igenom saker ordentligt innan jag börjar med något.


Sonen sover och gubben jobbar

Alvin har somnat i sin säng.
Han har varit trött och gnällt mest hela dagen.
 Jag har läst saga och sjungit för honom.
Ena stunden är han glad, skrattar och är hur nöjd om helst, andra då är livet bara så jobbigt och mamma fattar inte alls vad han vill.

Min lilla pösmunk i soffan.Jag fikar och tittar på bantningsprogram på TV.
Måste plocka fram och värma fika från frysen nu, det som var framme är visst redan slut?!

Sitter och funderar över hur jag kan få till det mysigare och snyggare här hemma.
Inte så "IKEAdött" som det är nu.
Är väl bara soffan och Alvins byrå som kommer annanstans ifrån.
Fast jag tycker IKEA har snygga möbler, min stil (och bra pris).
Himla hysteri det är kring snygga perfekta hem nu, tusen program på TV, massor med tidningar om hur man ska göra och bloggar till höger och vänster.
Klart man aldrig blir nöjd!
Visst, jag tittar och blir inspirerad, sugen på att fixa och ändra både här och där och överallt.
Men sen då?

Bad Day

Denna torsdag lägger jag inte i facket över bra dagar. Stoppar den i en låda med texten skit-dagar!
Har inte varit ut än, bara pysslat på här inne.
Tre svängar till förrådet med Alvin för att hitta en passande kruka till blomman som åkte i golvet.
Dammsugat och diskat.
Lagat och ätit lunch.
Satt upp en tavla ovanför Alvins säng, en liten bara, temporärt, för att dölja de tre hålen efter en tv som suttit där tidigare.
Flyttat saker i Alvins bokhylla.
Fått ont i huvudet.
Försökt få Alvin att somna, vilket han nu äntligen har gjort. Och sen vaknat igen, och somnat om i min famn.

Har inte fikat. Det ska jag ta och göra nu.
Då kommer jag att bli gladare och dagen bli mindre dålig.


En torsdag

Diesel har precis rivit ner en blomkruka i golvet. Skitkatt!
Johan han la sig i badet, tycker nog att det är han som ska städa upp alla skärvor och jorden på golvet, jag tänker då rakt inte göra det.
Alvin sover igen, han är riktigt morgontrött. På kvällarna däremot vill han inte sova, något som jag måste lära om. Just nu är det iofs skönt med sovmorgon, men när man sen ska upp tidigt för dagis/jobb/skola så är det nog mindre kul med ett barn som är uppe till tio-elva och sover nästan lika länge på morgonen.
Inatt åt Alvin vid fyra och sen vaknade han för frukost halv åtta.

Nu vaknade visst Alvin. Dags för second breakfast skulle jag tro =)

Vem gör vad?

1. Vem tvättar?

    Båda två, men mest jag.
2. Vem diskar?

    Det gör vi båda. Fast oftast är det nog Johan, man blir så skrumpen om fingrarna och det är ju då rakt inte bra för naglarna.

3. Vem dammsugar & skurar?

    Jag och Johan.

4. Vem dammtorkar?

    Ingen...(fast är det ett lager damm nånstans så är det jag som torkar)

5. Vem tar hand om uppsättning av hyllor osv?

    Johan, men det har ju hänt olyckor då det inte suttit fast som de ska.

6. Vem sköter om bilen osv?

    Johan (eller verkstaden)

7. Vem stryker kläderna?

    Jag stryker aldrig. Johan stryker sina skjortor ibland.

8. Vem rengör avlopp osv?

    Kaustiksodan är kung på det.

9. Vem storhandlar?

   Det gör vi tillsammans.

10. Vem kastar grovsopor, tidningar osv?

   Om Johan glömmer gör jag det. Lastar under vagnen och kör till soprummet.


Skyfall

Alvin leker med mormor och morfar. Jag funderar på hur jag ska ta mig hem för att inte bli helt plaskig om alla kläder i detta regn.
Har fikat lite kakor och druckit saft.
Letat hus på Hemnet.se men alla är ju så pengakåt så husen är på tok för dyra för mig. Och sen tycker jag att alla hus har antingen fult kök eller fult badrum. Jag vill att allt ska gå i svart och vitt, möjligen grått (och kanske rosa?) men de som säljer delar då absolut inte min smak.

Promenad och fika

Blev promenad bort till Barnens Hus och IXO-House idag. Med Elin och Vide i sällskap. Inget shoppat, som tur är. Varje dag som går utan att jag gör av med en massa pengar är en bra dag. Igår var en mindre bra dag.
Efter promenaden gick vi hem till oss och fikade. Kladdkaka och glass, det blev lunchen det.
Pojkarna intresserade sig mycket för varandra, så roligt att se! Nu sover Alvin i min famn.
Vi ska ner till mamma och pappa snart, bli middag där.
Johan jobbar sent och det är bra trist att laga mat bara till sig själv.

Onsdag

Solen skiner inte idag. Typiskt när man ska ut på finpromenad =)
Jag och Alvin ska strax träffa Elin och Vide. Har försökt få Alvin att äta men han var mer nyfiken på datorn. Jag som tänkte slå två flugor i en smäll.
Två gånger har han vaknat inatt, sonen min, vid två och vid fyra. Kanske bara att vänja sig, och jag får ju några extra mysstunder med mitt underverk. Han åt sen vid sex och åtta. Vi låg kvar i sängen och sov till tio. Är ändå lyx när man inte behöver kliva upp.
Nu ska jag borsta tänderna och stoppa lillstumpen i vagnen. Se om det finns några bra kläder att ta på sig, det är kallt ute!

Fika (vad annars?)

Har nyss satt i mig en 100g non-stop chokladkaka. Himlans god =) Läst lite i mama tidningen jag köpte idag, mycket bra skit i den!
Nu ska jag äta upp det sista av tårtan och en brownie. Johan jobbar sent så jag behöver varken laga eller äta middag!

MysSnurr

Alvin snurrar och har sig som en liten mask. Och verkar nöjd med det. Nyss la jag honom i gymmet, på rygg, sen när jag tittar igen ligger han på mage och leker. 

Solen skiner ute så snart blir det en promenad! 

Morgongympa =)Alvin och maten

Alvin sov bra inatt, bättre än på länge iallafall. Han vaknade först halv fem och var hungrig. 
Vi la oss i sängen som vi brukar men han totalvägrade bröstet. Helt omöjligt att få honom att ta det, han bara grinade och vände bort huvudet. Jaha, vad göra? Han måste ju äta! 
Jag satte mig upp och försökte igen, men inte alls, bara grin. Bytte bröst och då gick det bra, han åt och var nöjd. Provade med det första bröstet igen sen men han vägrade. Han ville inte ta höger bröst. Jag la honom då åt samma håll som när han åt på det vänstra och direkt började han äta! Funderade då om han hade ont när han låg på höger sida, men nu när han åt frukost var det inga bekymmer alls. Märkligt!


Smort var det här!

Nu sitter jag här framför datorn igen. Alvin äter, ser nästan ut som om han håller på att somna.
Jag har epilerat benen (insåg på badet att jag var mer luden på benen än vad som är accepterat hos nån!) lagt ansiktsmask, tagit ett bad och sitter nu och luktar gott, smord i det Body Butter jag fick på min födelsedag.
Skönt!
Och snart ska jag fika tårtan som är kvar och lägga mig i soffan och slappa.

Regnig måndag!

Gick ner på stan för att byta en tröja som krympit till pygme idag. Gick bra och istället köpte jag ett svart långt linne. Perfekt!
Ner på stan var det uppehåll, när jag skulle hem spöregnade det däremot. Som tur var (?) blåste det också så jag hade regnet endast i ryggen.

Men vad spelar vädret för roll när man har en liten gos ?!
Nu ska jag ta och klura på nån lunch och sen ska vi på badet!


Fika Fika

Tog en promenad i blåsten idag iaf, var ju okej när det inte regnade, solen kom till och med fram. Var ute nån timme med mamma och Alvin (såklart). Vi var bort till Barnens Hus och IXO House.Alvin fick två par strumpor. Finns mycket fint både till mig och Alvin.


Efter det gick vi hem och fikade. Mormor kom förbi en sväng och vi åt tårta från igår.
Har nu precis haft besök av Johans syster med familj. Fika igen alltså, och en alldeles för stor bit tårta. Blir ingen middag idag, är för mätt och lätt illamående just nu.
Ska frysa in lite kakor.
Bra att ha så man kan ta fram (typ varje dag) och fika =)


Kurser till gubben =)

Kurser för män 2009
Folkhögskolan fristående kurser för män VT-09.

Kurs 1

Hur man fyller på ispåsar
Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.

Kurs 2
WC-papper. Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren?
Diskussionsgrupp

Kurs 3
Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering?
Och hur kan man lägga ner den igen efter urinering?
Mycket praktiska övningar

Kurs 4
Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon?
Lösningar och exempel på videoband.

Kurs 5
Lär dig att hitta saker, börja med att ställa de på de rätta platserna
istället för att gapa och vända hela lägenheten upp och ner.
Öppen forum

Kurs 6
Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa
Bilder och ljudband

Kurs 7
Våga fråga efter vägen när du inte hittar
Berättelser ur verkliga livet.

Kurs 8
Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?
Körsimulator

Kurs 9
Lär dig skillnaden på fru och mamma
Rollspel

Kurs 10
Hur man lär sig att älska shopping?
Andningsteknik, meditation samt mental träning.

Hoppgurkan
Kanelbullens dag

Den dagen var ju igår, precis som min födelsedag!
Det måste ju ändå betyda något?!
Jag får nog fika extra mycket =)

Riktig sovmorgon!

Vaknade för en halvtimme sedan. Johan var redan uppe och Alvin sover fortfarande. Har funderat lite över om han har svårt att bli mätt på bara mig nu. Han vaknar så många gånger på natten, har han ju aldrig gjort förut. Men på dagarna äter han som han brukar och det verkar ju konstigt. Varför vara hungrigare på natten? Nej, han kanske bara sover dåligt, har svårt att komma till ro.

Gosen (och jag) igår.Idag blåser och stormar det ute, riktigt goväder ;-)
Jag som inte var ut något igår hade ju gärna tagit en långpromenad idag men så blir det knappast, regnet måste åtminstone lugna sig.

Nu är det någon liten som pratar från sovrummet =)

Sleeping Beauty

Tar en liten lur mitt på dagen.


Fuller...

...i magen med massor av fikabröd, tårta och Thaimat.

Jag har fått många fina presenter. Tack!
Och tack alla som varit här och hälsat på och ni som gratulerat på annat sätt.

Det här superfina rosa kakfatet fick jag av mamma och pappa.
Och tårtan med =)

Min dag!

Här sitter jad med Alvin i famnen. Har bakat lite nu på morgonen. I morse var jag först upp. Johan brukar alltid kliva upp tidigt men just idag kände han visst för en sovmorgon. Det där med frukost på sängen är inget som praktiseras i våran familj. Och jag som hade varit nöjd med en Risifrutti....

....ursäkta avbrottet (som ni inte ens märkte). Min kära son kände för att kräkas på sig och hela mig. Och sen är det HAN som grinar?! Torkade bort det (såklart) och hoppas att det inte kommer bli fläckar. Självklart har jag svarta kläder på mig, kräksets bästa färg att fastna på.


Den här bilden gillar jag.
Johan tog den när vi var ute och åkte tåg.
Häftigt hur det speglas i mitt ögat.


Jag tror det snöar ute!
Idag (kväll) för sex år sedan träffade jag Johan för andra gången i mitt liv.
Den natten snöade det också!
Vi hade snöbollskrig =)

GRATTIS GRATTIS!

Idag är jag en dag äldre än jag var igår.
Men igår var jag 22 år och idag är jag hela 23 år!
Märkligt!
Jag föddes 08:41. Så nu är det bara att börja fira!


Shoppingrunda och bakning

Idag har jag och Alvin varit med Towa (-lotta) på stan. Kom inte hem förän klockan var fem. Provade några toppar, får se om jag köper dem, känns som jag har för lite pengar.
Köpte en mössa till Alvin, tänk det du mormor =) Den var på rea och kostade bara en tia. Lagomt pris.

När jag kom hem satte jag igång med lite födelsedags bak. Måste ju ha något att bjuda på i morgon om nån vill komma förbi. Mjuka brownies och hallongrottar har det blivit. Kan hända att jag slänger ihop något mer, men Alvin har tappat baklusten för tillfället.
Johan har sin grabbkväll och sitter i bastun just nu. Man hade ju trott att det var han som skulle baka =)
Ska ta mig ett bad när Johan kommer tillbaka, har blivit nerkräksad fler än en gång idag.

Roliga sötnosen!


Sandra Olofsson

Kanske inte det mest ovanligaste namnet.
Det ringde nyss på dörren. En Sandra Olofsson som också bor på Tjalmargatan, 18 istället för 14 som fått min post. På ena brevet stod det till och med hennes adress så det kan ju inte vara helt lätt  att veta till vem det ska.
På Johans jobb har de tre Johan med samma efternamn.
Jag föreslår ett byte, till ett annat, gemensamt då förstås  =)


Senare...

...inte nu iaf!

Fika på Törners

Kom precis hem. Passar på att skriva lite medan Alvin fortfarande sover.
Har varit och fikat med Elin och Vide på Törners idag. Var första gången vi träffades, har bara hörts via bloggen förut. Roligt att man träffar nya människor via nätet. Vi bor ju grannar och det skiljer bara drygt två veckor mellan Alvin och Vide i ålder. Kul om vi kan fortsätta ses.
På Törners blev vi fotograferade och intervjuade av tidningen. De skulle ha kort på när vi matade våra små blandannat. Det var inte direkt spontant utan vi blev utplacerade i varsina bås och de flyttade dit vårat fika och tog en massa bilder. Kanske man hamnar i tidningen då. Och inte hade man fått spegla sig innan heller =)
Det har regnat hela dagen idag med. Blev iaf promenad till och från stan, regnet gjorde inte så mycket, hade ju trevligt sällskap.
Nu vaknade min älskling!

I vagnen

Här är bilder på Alvin när han satt i sittvagnen första gången.
Fanns mycket att titta på!


Min gos

Mys på mammas fäll =)


Alvin sov bra inatt. Kanske han har lämnat gnäll nätterna för en stund.
Jag och Alvin badade igår. Mysigt!
Han bev dock lite rädd för sina nya badleksaker, lilla sötnosen.

Regn och inget annat

Idag har jag endast öppnat dörren för att ta emot lite sågspån, eller typ pellets, från Johans mamma. Dieselkatten ska ha det på dass.
Jag har inte varit på någon promenad utan endast degat i soffan, och bakat kladdkaka. Och ätit kladdkaka med såklart. Alvin har sovit ganska bra brevid mig i soffan, han blir nog också seg av pissvädret och allt det gråa. Jag har inte sovit, även fast det känns som några timmars vila inte vore fel. Titatt på en film har jag däremot gjort "Love letter". Funkar en regnig dag som denna.

Ikväll, eller ja, om nån timme bara, kommer Elin med familj förbi och hälsar på. Och Johan kommer hem från sin första dag som chef =) Jag får äta middag själv, undrar vad jag kan tänkas slänga ihop för mat då?
Igår åt vi lax, riktigt gott. Och snabbt och enkelt vilket är minst lika viktigt .

Nej nu ska jag sjunga lite med (för) Alvin. Vi brukar ha ett par sångstunder per dag.

Såhär blev det med hyllan i hallen


Oktober

En bra månad =)
Har bakat lite småkakor nu på morgonen. Bakade igår efter middagen med fast det blev inte så lyckat, flöt ut mer än det skulle och en plåt glömde jag i ugnen lite för länge. Blir nog lite mer bakning i veckan, så man har fika tills på lördag om någon vill komma och gratta mig =)

Alvin har sovit ganska bra inatt. Vaknade halv två och åt och sedan åt han frukost vid sju. Jag däremot har haft hosta så Johan fick tillslut sätta i hörselpluggar, stackarn. Fast det är ju synd om mig med tycker jag. Dock är det bara kväll, natt och morgon jag hostar, mycket märkligt.

Pissväder idag, trist som bara den. Får se om det bir uppehåll så man kan gå ut. Alvin är trött och grinig och sover mycket bättre när man är ute och går. Sover oftast bara korsta stunder hemma.

Ska skicka in foton för framkallning oxå. Men det är bra svårt att välja ut vilka man ska ha. Har sorterat bort massor men det är fortfarande över 150 bilder i mappen och det blir alldeles för många. Kommer ju bli ett album per månad och det har vi inte direkt plats med, eller tid att titta igenom.

Johan börjar på sitt nya jobb idag. Hoppas att det går bra och att han trivs.
Kommer bli en del resor och sånt för honom men det var inte helt omöjligt att jag och Alvin kunde hänga med nån gång.

Nu ska jag ta reda på vad grinplutten här vill.

RSS 2.0