V 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Ja stödstrumpor har jag kört med ett par veckor nu. Charmigt värre. Men det kan vara ganska skönt faktiskt, och man kan ju inte vara sexig jämt, haha. Jobbigt att ta av och på sig dom är det däremot.
Kan fortfarande ta snabba promenader (även om det strålar lite framtill ibland och känns om om bebis ska komma ut i vilken sekund som helst) men rör inte på mig så mycket som jag borde alla dagar.
Äter (och har ätit) mycket mer än jag "borde" men herregud, jag får väl fixa det sen. Hur ska man kunna sluta fika?! Amma amma amma (förhoppningsvis).
Har gått upp ungefär 11 kg och jag tänker absolut ta mig tillbaka till startvikten.
I förrgår när jag var hos frissan hade jag gärna suttit utan spegel, för gud vad jag kände mig tjock och plufsig. och det spelar lixom ingen roll vad andra säger, det är hur man själv känner sig som har betydelse.

Bebis har sina stunder då han rör på sig mer, och jag har än så länge inte behövt vara orolig över att han rör sig för lite. Noja över en massa gör man ju så det räcker.
Lite ont i svanken från och till (speciellt efter att jag stått en kvart på crosstrainern för ett par dagar sedan). Ska nog ta et väldigt lugnt med den maskinen.
80% av graviditeten är nu avklarad!

Kommentarer
Postat av: elin

Du får ju passa på att fortsätta frossa de 20% som är kvar då=) och jag tror inte att du kommer få några problem med att gå ner sedan!

2009-12-17 @ 21:01:28
URL: http://elintyras.blogg.se/
Postat av: gabriela

hej sandra!

vad fint är din mage! jag skrev just nu till din mail djungelbi, hoppas den fungerar fortfarande!kram

2009-12-18 @ 09:15:20
Postat av: gabriela

jag tror nog att din gamla adress fungerar inte längre, då skriver jag här...hur mår du?? det var ju jätte länge sen vi hördes! jag kommer inte ihåg mycket, mitt svenska är inte alls bra...jag måster berätta till dig att jag läser din blogg nu sedan flera månader, jag tycker mycket om den!! Vad skönt att du är mamma nu och ska snart bli det en gång till!! jag är nästan lite jalu (?)!

det är ju inte fair för dig som vet ingenting av mig... men jag ska komma till sverige för jul och jag vill jätte gärna se dig om du har lite tid på mellandagarna? då kan vi prata lite? även om det ska kanske bli på engelska :-((kan du ge mig din nya telefonnummer? då kan jag ringa dig när jag har kommit fram.jag kan gärna ta med mig nånting ifrån schweiz om du vill? om du skriver mig idag hinnar jag köpa det (jag har redan lite choklad för dig ;-))förlåt att jag skrev inte innan nu! det skulle vara jätte kul att ses!kramgabriela

2009-12-18 @ 09:24:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0