Vecka 35 (34+0)


Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.


Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.


Självklart är bebisen vaken mest på kvällarna och tidigt på morgonen. När jag går på toaletten vid fyra-fem nån gång kan det vara svårt att somna för lillen lever rövare i magen. Men oftast är det ju bara härligt när han rör sig!

Kommer inte att bli något förlossningesbrev denna gången heller. Kan jag inte tala för mig själv hoppas jag att Johan kan säga hur jag (vi?) vill ha det. Och skulle inte heller det gå så får jag väl lita på att förlossningspersonalen gör ett bra jobb. Det ska de ju göra vilket som.

Känner mig stor och svullen och tycker viktökningen räcker nu, men det verkar ju inte som att det är slut förän bebis är ute, om ens då. Öka snabbare i vikt? Ska inte 13 kg (+3 extra) vara nog? Jag ska ha en jävla tur om jag kan hålla mig under 70 kg denna gången.

Förutom vikten (ett ständigt klagomål) så är det mesta bra. Inte jätteont någonstans och jag sover hyffsat på nätterna. Kan inte ligga på rygg natten igenom men jag kan sova ändå. Lite bökigt att ta sig upp ibland, får ont i svanken, men vad kan man förvänta sig?

6 veckor kvar...


Kommentarer
Postat av: elin

Jag vet ju att det är hur man själv känner sig som räknas men om det är någon tröst så ser du iaf fortfarande väldigt smal ut (förutom magen då)!

2009-12-30 @ 10:41:56
URL: http://elintyras.blogg.se/
Postat av: emma

jag har inte heller skrivit nåt förlossningsbrev, nu vet jag ju iofs inte om det behövs då det blir snitt, men jag hade nog inte skrivit nåt ändå. jag har berättat hur jag vill ha det både för min barnmorska å min sambo (om det hade blivit en vanlig förlossning asså)

gott slut!

2009-12-30 @ 13:07:26
URL: http://pemsan.webblogg.se/
Postat av: Fru Evelina - Happily Ever After

åh vad spännande, det börjar närma sig!!!

13 kg plus? haha testa 30 så får du känna på tungt hehe :-)!!du har verkligen en fin liten mage!kramar

2009-12-30 @ 17:12:07
URL: http://happilyeverafter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0