Jaså, ska man ÄTA maten?


 Nu har vi ätit lunch. Iallafall jag.
 Alvin har mest petat i sig några ärtor och haft munnen stängd eller vändt bort huvudet och skrikit då jag försökt mata honom. En banan fick jag i honom men maten är i princip orörd.

Efter tre samtal till hon som har hand om ansökningarna till förskola har jag nu fyllt i papperen. Var och kikade på en förskola idag med som såg fin ut och verkade bra. Men jag vil ju helst ha mitt förstahands val och kanske väntar med förskola om Alvin kan få börja där efter jul. Får se hur det ser ut till hösten med allt. Känns ju dumt att behöva skola in på två ställen under kort tid.

Ute i sista sekunden (och ännu lite senare)

Ja då var det dags att skicka in ansökan om förskola. Känner att vi är ute sådär lite väl sent, eftersom vi inte varit på besök på våra val och nu fanns det visst två förskolor på Fagervallen. Ska se om jag kan gå förbi där idag och välja ett av dom som alternativ nr 2. Och man skulle visst räkna in inskolningsdagarna i ansökan och då är vi redan sent ute. Alvin kommer ju att börja i slutet på september eftersom jag ska tillbaka på jobbet i oktober och jag har hela tiden trott att det är från oktober det räknas då, men ikke. Och tydligen har de två intag på hösten, ett med barn som börjar augusti-september och ett från oktober. Vi kommer höra till den första gruppen. Hoppas verkligen inte man blir utplacerad långt härifrån, då kommer jag vara hemma tills vi får plats där vi vill ha honom!

Framkallning

Har precis skickat in foton från februari och mars på framkallning (även om mars inte är slut än). Tänkte ta det här gratiserbjudandet på 100 bilder men istället blev det att betala. Jag vill ha storleken 10x och inte 11x på korten som erbjudandet gällde. Så då blev det lite dyrare. Nu gäller det bara att hitta album igen, vart man nu ska leta. Eller så får jag köpa andra än jag vill ha. Hur kan man bara sluta sälja just de som jag vill ha. Så typiskt!

Har tittat på Familjen Annorlunda ikväll och Johan pustar och stånkar och kan för allt i världen inte förstå hur man kan ha så många barn. Han tyckte inte det var ett program jag skulle titta på, för det ökade visst inte chansen för Alvin att få ett syskon. Jag nöjer mig gärna med två barn (men tre vore inte fel). Skulle verkligen inte vilja ha 10 stycken, eller ens fem. Men två är ett måste! Och en ålderskillnad på två år känns lagomt. Bring it on, lixom!

Och nu kom jag på att jag måste duscha också. Veckorna går snabbt nu för tiden ;-)

Måndag

Alvin är riktigt snabb nu, nästan springer fram. Jagar katten gör han men än hinner katten undan.
Ingen eftermiddagssovning för Alvin idag, han vägrar somna inne trots att han är jättetrött. Just nu är han på riktigt bra humör och leker med pappa sin för fullt. Undebart att höra honom skratta och vara så glad!
Han fick ett bad efter middagen sin för då var han riktigt trött, somnade i stolen men nu verkar han vara inne i andra andningen. Får hoppas läggningen går bra. Klockan har gått snabbt nu sedan Johan kom hem.
Lax med potatis, sås och ärtor till middag och muffins blir det till efterrätt. Kände att det var dags för lite bakning.
Endast en promenad idag och lite mathandling på affären.
Ska fylla i ansökan om förskola ikväll så vi kan skicka in den i morgon. Ett halvår kvar nu.
Har bara internet och telefon i två veckor till. Vet inte vilken leverantör på bredband vi ska ha framöver, men utan kan man ju inte vara. Nån som har nåt bra förslag?

Surfar med mamma


Det är sällan man får sitta själv med datorn.
Och ofta hittar Alvin knappar som man inte visste man hade och man har inte nån aning om hur man ska lyckas återställa de problmen han skapar men sitt klåfinger.


Fotmassage och alger

Igårkväll masserade jag Johans fötter, och han mina. Det är kärlek det, för jag gillar inte alls stora fötter utan bara små bebisfötter så som Alvins. Mina egna är helt okej de med. Nu har vi iaf nästan lika mjuka fötter som Alvin, för en mycket kort stund skulle jag tro. Man skulle nog göra det där lite oftare. Det är ju himla skönt med!

Sovmorgon till åtta idag, kan ju vara för att Alvin grinade i sängen en timme efter att vi lagt honom i går. Säkert på grund av att vi ställt om klockan.
Nu ska jag ta mig en geleklump med alger. Ska visst vara väldigt nyttigt och bra för kroppen. Vi får väl se. Luktar värre än jag vet inte vad så det sväljs med massor av vatten utan att göra för långt besök i munnen.

Ointressant

Känner inte att jag har någonting intressant att skriva om längre.
Vill inte skriva för tusende gången att jag varit på promenad eller att jag ska se på TV och fika. Men just nu är livet inte så mycket mer intressant än fikabröd och vagnsturer.
Det jag skulle vilja skriva är att Alvin ska blir storebror eller att vi blivit husägare men så är ju inte fallet och och jag tänker då rakt inte sitta och hitta på för att verka mer intressant.
Alvin skriker och gapar så jag ska ta och busa lite med honom! Johan klagar just nu på att jag suttit i hans säng, för i sängar ligger man. Det är lika bra att han skjuter sig för nu har jag fått hans säng ännu mer nerlegad (sutten) än den var tidigare.

Att äta själv

Det är kladdigt!


Alvin leker hellre med maten än att äta den.

Kalas

Idag har jag och Alvin varit på Axels 1 årskalas. Första barnkalaset för Alvin men det kommer nog bli många fler genom åren. Alvin fick smaka god tårta och lekte med alla pojkarna som var där.
Sist vi träffade Anna och Axel hade Axel precis lärt sig att sitta.
Det var bra längesedan, i början på september.

Såhär små var killarna då.

Annars har vi varit ute och promenerat massor. Var upp till Lillänge i hopp om att de skulle fått in fotoalbum och blad att klistra bilderna på men just de som jag vill ha fanns tydligen inte att beställa längr. Vilket flyt.

Earth Hour i går firades här hemma. Vi hade poppat popcorn och tände ljus, Tv och allt annats släcktes i en timme.

Vintern är tillbaka

Hemma nu efter en promenad i snöyran. Vart tog våren vägen?

Har handlat sex stycken tandborstar, finns bara en sort som är bra och har endast sett dem på Hemköp så det gäller att bunkra. Vad händer om de skulle gå ur sortimenten? Löständer kanske. 150:- slutade det kalaset på men jag hoppas att de ska räcka ett tag.

Blir middag hos Johans mamma idag. Härligt när man blir bjuden på mat.
Snart är lunchen klar, om jag sitter här lite längre slipper jag gör nåt =) Men Johan är inte inne på samma spår. Ska ta och fixa Alvins mat tror jag.

En världskänd näsa!?

Enligt Johan har jag likadan näsa som Michael Jackson.
Enda skillnaden är att min inte ruttnat.

Bilden är från mina gravida dagar för drygt ett år sedan, men näsan är sig lik.
Liknäsa.

Liten pojke med stark vilja!

Idag till lunch var det matkrig mellan mig och Alvin och mellan Alvin och maten. Blev ett bad efteråt för det fanns ingen annan utväg. Han har en stark vilja pojken och gör man inte som han vill blir han riktigt arg och skriker. Går inte att mata honom så snart svälter han väl ihjäl (skoja bara). Man får fresta med godsaker som youghurt och frukt men det är inte helt lätt. Helst vill han bara sitta och leka med maten, kladda och kladda ännu mer, som idag. Men det är bra att han vet vad han vill. Det borde ju vara något positivt.
Det är inte helt lätt det här med uppfostran. Trodde att det mest berodde på föräldrarna att barnen skrek på golven på affärerna då de inte fick som de ville. Men vad har jag hunnit göra för att Alvin ska blir sur och arg varje gång det inte blir som han har tänkt sig? Känns ju som det var nyss han föddes. Nu gäller det verkligen att passa sig!

Blev bjuden på tacos till middag hos mamma och pappa. Det är gott det och Alvin fick pilla i sig en massa majs.
Efter det gick vi på affären och köpte godis, toalettpapper och tre paket blöjor. Dyrt blev det men jag hoppas blöjorna räcker den här månaden.
Alvin har bajsat på toaletten för första gången idag. Jag tog av honom blöjan inne på badrummet innan badet och recis då så blev han nödig.

Har även sett över ekonomin för denna månaden. Jag har fått månadspeng och sen har första insättningen (direkt från Johans lön) på 400:- gått till pensionssparandet!

Nu måste jag lugna mig med godiset så Johan hinner smaka innan det är slut. Ska se om det är något på TV annars blir det väl film, om Johan har någon bra.

Mina laster

Tänk att jag haft "ärenden" på stan varje dag den här veckan. Jag har egentligen inget jag behöver köpa, men det kliar i fingrarna och jag är väldigt shoppingsugen! Ändå vet jag att jag inte hittar något vettigt och kan lika gärna låta bli.
Godis och shopping, det är mina laster det!

Sovmorgon!

Efter en riktigt tjurig kväll då Alvin inte ville sova efter att ha vaknat vid tio (han tjurade på i över en timme men gnäll och skrik) fick vi oss en sovmorgon till halv åtta. Skönt! Alvin åt en gång tidgare på morgonen men somnade sedan snällt om.
Johan for lite senare på jobbet idag och vi åt frukost tillsammans. Jag har tvättstugan så snart är det dags att ta med sig Alvin och lägga i ny tvätt samt hänga det som är klart.
Inga planer för dagen.

Igår hade vi det trevligt på Öppna Förskolan och vi var riktigt många. Hoppas vi tar oss iväg nästa vecka med. Sen är det visst redan Påsk. Tycker tiden kan ta och lugna sig lite nu. Den är alldeles för stressad!

Husvisning!

Ikväll har vi varit på två husvisningar. Det första huset var såklart mindre än jag trodde, det kändes det iallafall. Inga förvaringsutrymmen what so ever. Jag skulle inte ens ha plats för mina skor. De hade sin micro i tvättstugan och spriten i i samma skåp som dammsugaren. Nja säger jag då. Och enligt besiktningspapperen var det lite väl mycket fukt överallt där det kollats. Enligt mäklaren så skulle besiktningsmannen sagt att om han skulle flyttat dit hade han bara flyttat in utan att göra någonting alls, för allt var så fint. Och trångt! Dock var det flera barnfamiljer där med både barn utanför och i magen.
Tog svängen förbi ett annat hus (det som ser ut som en barack i ett allmänt fult område) som också hade visning idag (vi klampade inte bara in) och där var det gott om förvaringsutrymmen för mina skor och allt annat som man har på kroppen. Det var klädkammare och garderober lite överallt. Tokbra! Och hallen var stor och hela huset hade bra planlösning. Uteplats och lagomt stor gård där man kan ligga och sola på sommaren medan Alvin leker i gräset. Idylliskt som bara den!
Jag frågade varför huset skulle säljas, men det fick jag inget svar på. Bra fråga tyckte mäklaren, men det fick man vara lite smidigare med när man frågade. Hur då? Säkert en otrohetsaffär eller så hade de renoverat sönder sitt förhållande. Mina egna spekulationer. Tydligen hade de köpt huset för ett år sedan. Trist för dom. Men det blir dyrt så vi kommer väl få sitta här i våran trea på Söder tills vi blir gråhåriga.

Johan har landat nu så snart är han hemma. Sista huset kan jag föreslå för honom så kanske vi kan gå på nästa husvisning tillsammans. Jag ska ju lixom inte köpa ett hus själv.

Torsdag

Idag var det bara minus fem grader kallt men det känns kallare än igår och ingen sol vill titta fram heller. Igår satt jag ute i solen och åt glass, utan att frysa! Härligt var det!
Var ner på stan och lämnade tillbaka ett par byxor nyss och på vägen hem var det is i blodet.
Nu är det dags för lunch och sen blir det promenad i kylan till Odensala, där det för övrigt brukar vara ännu kallare. På vägen dit känner man hur man kommer in i kallhålet, som en vägg.

Plusset

Jag gjorde som många andra och gick in på skatteverkets hemsida för att se hur det ser ut med deklarationen. Blev överraskad att jag inte hade restskatt (om det nu stämmer) och att jag istället ska få tillbak mer pengar än jag brukar. Passar bra till sommaren och semestern.

Nu ska jag se om jag hittar mig nåt fika och sen blir det slappa i soffan som vanligt!
Har egentligen fikat nog idag redan som det känns med semla och glass och sen våfflor till middag. Men kan man få för mycket av det goda?!

Utkast: Lovar du ...

Lovar du att vara ärlig? Lovar inget jag inte kan hålla.
Du heter: Sandra Marlen Olofsson
Smeknamn: Nej
Låt som när du är ledsen sörjer till?: Ingen
Beroende av: Socker
Vad tror folk om dig?: De får tro vad de vill.
Stämmer det?: Säkert
Vad får du oftast komplimanger för?: Får sällan komplimanger.
Vad säger du för att imponera på någon?: Jag går inte in för att imponera på någon med en replik.
Hur imponerar man på dig?: Det är svårt det.
Brukar du skratta för dig själv?: Ja det händer från och till.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?:
Det står en massa i det.
Var bor du?: Östersund
Trivs du där?: Ja
Äger du några converse: Ja
Sprit, cider, vin eller öl: Beror på tillfället.
Brukar du bli för full: Nej det var flera år sedan sist.
Är du allergisk mot något: Vissa människor
Hur svarar du i mobilen: Hej, tja, eller Sandra om jag är osäker på vem som ringer.
Antal timmar sömn inatt: Vaknade massor av gånger på grund av min lilla sovpartner. 6 timmar med en massa avbrott.
Brukar du komma i tid: Ja för det mesta. Passa tider tycker jag att man ska!
När mår du bra: När jag får vara med mina nära och kära.
När blev du fotad senast: Igår
Hur känner du dig nu: Lite småtrött.
Vanligaste färg på dina kläder: Svart så man kan matcha till det mesta, och det brukar också kunna bli svart.
Vad tycker du om fötter: Mina och Alvins gillar jag, alla andras känns mindre trevliga.
Vad saknar du: Ett hus, en utbildning och ett jobb.
Hade du en bra kväll igår: Japp!
Favorit dryck på morgonen: Vatten
Rakar du benen: Nej, men epilerar.
När brukar du oftast gå och lägga dig: Det brukar bli runt 22. Igår blev det dock senare.
Är du blyg?: Litegrann
Sysslar du med någon idrott: Nej.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Man kan inte bli kär i någon första gången man ses.
Har du spytt offentligt: Jo det har hänt. Under graviditeten blev det ett par gånger utomhus, sådär lagomt skoj.
Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Det vore jag aldrig.
Är du nöjd med ditt liv: Japp!
Är du bortskämd: Jag tycker inte själv att jag är det.
Vad gör du i morgon: Går till öppna förskolan, kikar på hus och pussar på mina kära pojkar. kan ju hända att det blir en stadstur med.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild?: Ingen aning.
Vad längtar du till?: Sommaren.
Har du bra vänner och äkta vänskap?: Ja några få.
Vad använder du för shampoo?: Varierar.
Hur gammal är du: 23
Tycker du om någon just nu: Jag tycker om väldigt många!
Gröna eller röda äppeln: Färgen spelar ingen roll.
Gillar du golf: Minigolf kan vara skoj om det är sommar och man får äta glass!
Vilken tid gick du upp idag: 06:30 kanske klockan var. Men då hade jag pratat med Johan en halvtimme och varit vaken bra länge innan det.
Har du sovit i din egna säng inatt: Ja!
Har du strumpor på dig nu: Nej!
Är det okej att gråta: Ja absolut!
När grät du senast: Minns faktiskt inte, det är ju positivt!
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Lägga pengarna på ett hus.
Bär du glasögon eller linser: Nopp.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej inte viktigt. Men fina kläder vill jag ju ha och oftast är de finaste de dyraste.
Har du piercing: Nej. Hål i öronen endast.
Vill du gifta dig: Ja det kan jag tänka mig.
Vill du ha barn: Ja! Annars skulle jag inte haft ett. Och minst ett till hoppas jag på.
Solar du ofta: Aldrig i solarium. På sommaren blir det när tid finns, och solen är uppe.
Är du bra på att laga mat: Beror på vad det är för mat.
Är du flygrädd: Inte som det känns nu.
Hur vig är du: Inte alls.
Är du musikalisk?: Nej det är det ingen som tycker.
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten
Vilken är din favoritglass: Glass överhuvudtaget är en favorit.
Tror du på ett liv efter döden: Nej
Tycker du om sushi: Ja, speciellt de jag gör själv.
Vad äter du helst när du ser på film: Godis och popcorn! Men jag säger ju inte nej till chips och dipp, eller nåt annat hellr för den delen.
Har du tandläkarskräck: Nej, tycker det är lute kul att gå till tandläkaren.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Varken eller.
Vilken ögonfärg har du: Blå
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja
Biter du på naglarna: Om de är skadade försöker jag fixa det med tänderna, slutar aldrig bra. Nagelbanden gnager jag på som en liten råtta!
Röker du: Tidigare (innan Alvin) rökte jag ibland när jag festade, hoppas att jag håller mig borta från det framöver.
Hur ofta tränar/motionerar du: Promenerar varje dag, det är allt.
Senaste låt du hörde: Pippi Långstrumps "Kalle Teodor".


Nöjd!

Jo jag är faktiskt nöjd med håret, blev inte så stor skillnad och ser inte konstigt ut. Tror jag ska bojkotta frissan, det här klarar jag ju galant själv (med lite hjälp från Towa) och bra mycket billigare blir det också!

Solen skiner och det är drygt 14 grader kallt! Men om en stund kommer det att vara varmare och vi ska ut på promenad.

I morgon kväll kommer Johan hem och den här veckan har hittills gått fortare än jag trott den skulle göra. Det är bra!

Jag säger GodNatt!

Hellre missnöjd för 105:- än för 905:- som det hade kostat att gå till frissan. Ska sova på håret och i morgon är det torrt och jag får se hur bra det blev!
Ska se om jag kan få prata med min manvän innan jag somnar. Han är ju inte hemma just nu och det blir lite tomt i sängen med bara Alvin.
Nej, nu måste jag lägg mig. Alvin kommer bergis vakna innan sex i morgonbitti!

Living on the edge

Här är kvällens sysselsättning.
Och jag missade husfruarna mitt i allt friserande.
Alvin vaknade och var ledsen men sover nu igen.Det blir aldrig som man tänkt sig.
Det är en bra mening!

Tisdagen

Riktigt fint väder har det varit idag och två lite längre promenader har jag hunnit med.
En tur ner på stan och en kort träff med Towa för inhandlande av kvällens projekt och sedan en tur till Odensala för lite mer husspaning.

Alvin har redan fått lägga sig i sängen för han var väldit trött och har nu sovit en liten stund. Självklart ringde det sekunden jag gått ut från sovrummet och han vaknade igen. Det var nån som ville prata pension och hade den tråkigaste rösten utan någon som helst ändring i tonen.
Nu fick jag gå in till Alvin igen, han vaknar många gånger under en kväll, ibland somnar han om direkt och ibland tar det lite längre tid. Nu är det tyst iaf.

Vid åtta kommer Towa förbi och då är det tänkt att vi ska leka frisörer. Man kan ju undra hur det ska sluta.

Min fingerfärdiga busunge!

Nu är det slut på lekandet med min mobiltelefon för Alvin. För nån vecka sedan ringde han och väckte min faster tidigt en lördagsmorgon. Igår var han inne på internet jag vet inte hur länge men pengar gick det iaf. I morse skickade han ett sms, åter igen till min faster, tomt var det så hon undrade såklart om Alvin lånat min telefon igen ;-)
Alvin är född på samma dag (annat årtal) som min faster så kanske har han nåt speciellt band till henne, eller så är det bara för att hon ligger överst i adressboken. Tycker ändå det är konstigt att hon fick sms för de personer man skrivit sms till nyss finns ju på en egen lista, men Alvin gick förbi den och in i adressboken istället. Och allt detta trots att jag försäkrat mig om att telefonen är låst innan han får ha den. Han öppnar utan bekymmer knapplåset, trycker man på alla knappar tusen gånger är det klart att det lyckas nån gång.

Solen skiner in genom fönstret så här i vardagsrummet känns det som utlandet en varm sommardag! Termometern i köket visade -12 grader medan den som är i solen visar -3.
Jag har dammsugat (gillar att säga så) och om jag sparar påsen i damsugaren till nästa vinter kommer jag nog kunna försörja kommunen på grus. Det bara sprakar i hallen när man städar, vagnen drar in kopiösa mängder.

Snart blir det ut på promenad.

Nu ska jag snart mysa ner mig i sängen

Nu har jag surfat runt en stund.
Kikat på bloggar och hittat renoveringar och det finns verkligen mycket fint. Men ofta på bilder är allting så stylat och det ser inte ut som någon bor där utan istället som en katalogbild. Samtidigt som jag vill ha det "stilrent" och inte för mycket saker vill jag ändå ha den där myskänslan! Hemtrevligheten.

Alvin har sovit och vaknat och varit ledsen ett bra tag för att sedan somna om igen.

Jag ringde angående dagisplats till Alvin idag men ska ringa i morgon igen för hon som jag ska prata med har telefontid mellan åtta och tolv. Får hoppas jag kommer ihåg det.

Nu är det dags att borsta tänderna, sen blir det väl lite mer TV-tittning och sen sova. Blir man väckt vid sex på morgonen behöver man lägga sig i tid.

GodNatt!

Husfunderingar

Kikar på hus på hemnet.se och funderar på om det är för litet att bo på 90 kvm om man skulle råks på bli en familj på fyra personer? Är rädd att det blir för lite förvaringsutrymmen, samtidigt som jag tänker att man behöver ju inte spara på allt och utan utrymme måste man ju göra sig av med det man inte använder, vilket är bra.
Och det är ju större chans att allting blir som man vill ha det om det inte är så många rum och så stor yta som ska fixas. Inte en massa nya möbler behöver köpas för att fylla ut. Men det är inte större än vi har det nu, och jag kan tycka att det är litet. Fast varför ska man ha större än man behöver, och driftkostanderna, framförallt el och uppvärmning borde ju bli lägre med ett mindre hus.
Och har man bara ett plan slipper man ramla i trappen när man ska upp med dammsugaren och man behöver heller inte köpa grindar för att hålla sitt (sina) barn på en av våningarna.

4.5 dl blod

Idag har jag varit och lämnat blod. 4.5 dl tog de och för det fick jag 40:- i presentcheck. Fick även ett presentkort på biobiljett för att det var den tionde gången jag lämnade blod. 9 månader måste man vänta efter att man fått barn, förut var det ett år. Tycker det är bra att gå iväg och lämna lite blod, och fika får man med.

Kikade inne på Åhléns på vägen hem för jag tänkte att de kanske hade nåt fint till Alvin men tur i oturen så handlade jag ingenting.

En annan sak jag hunnit med idag är att säga upp både telefonen och bredbandet hos Telia, så i mitten på april blir vi utan internet och hemtelefon ifall vi inte hunnit skaffa något (vilket jag tycker vi borde hunnit). Hemtelefon känns osäkert om vi ska ha överhuvudtaget. Bindningstiden på bredbandet löpte egentligen inte ut förän i oktober, men nu när de ändrat priser och villkor kunde man säga upp sina abonnemang utan uppsägningstid till och med. Då var det ju bara att slå till!

Det som står på att göra listan nu och måste hinnas med inom en snar framtid är att ställa sig i dagiskö.

Just som man trodde att våren var på väg...

...Så snöar det igen!
Det har snöat sedan igår och det ligger massor med snö på backen nu. Tror knappt att det går att ta en promenad innan det är plogat. Och jag som tänkte gå ner på stan. Har ju alltid ärenden dit. Och nu har jag fått rabattlappar som borde användas.

Johan for ner till Stockholm tidigt i morse och kommer hem på torsdag kväll. Tomt det kommer vara. Har möblerat om i sovrummet så sängen står mot väggen ifall Alvin ska sova brevid mig. Hans säng är inflyttad i vårat sovrum så jag ska slippa gå genom hela lägenheten på natten när han vaknar, avstår ju gärna från det när jag är ensam, mörkrädd som jag är.

Så vad ska man hitta på när Johan inte är hemma? Har ett projekt som jag borde fixa iaf, men är osäker om jag klarar det själv. Sen har jag ett par saker som ska målas.
Och såklart Alvin och allt vad det innebär. Han är ju inte den som somnar inne på dagarna och inte heller den som gärna leker själv så det blir ju inte så mycket tid man har till att pyssla med sitt eget.

Nu satte Alvin precis i sig något skräp han hittade på golvet, och inte fick jag tag på det heller. Han hittar minsta lilla skräp, det spelar ingen roll hur mycket man dammsuger så finns det ändå något kvar som intresserar honom.

Nu låter det som att plogbilarna börjar dyka upp.

Hemma

Nu är vi hemma från stugan där vi haft det bra med massor av godis och trevligt sällskap.  

Guten Morgen

Då var man igång igen då. Tvättmaskinerna rullar i tvättstugan och frukosten ligger i magen.
Mulet är det ute men en liten promenad ska man väl ta sig ändå, så Alvin får sova. Klockan sex vaknade han och tyckte att det var morgon. Tänk när vi låg till tio på dagarna, härligt! Fast inte var man mer utvilad för det, man blir ju snarare tröttare om man ligger länge. Uppe med tuppen, det är väl så det ska vara, och det går ju lättare när det är ljust ute.

Bara två månader kvar

Sen kan vi fira Alvins ettårsdag!

Här är han iklädd en dress som mamma sydde till mig när jag var liten.


Nu sover lillfisen. Inget gnäll när jag la ner honom i sängen, trött var han. Fick i honom nästan en dl välling sen fyllde vi på med gröt. Skulle vilja att han drack välling på kvällen.

Nu ska jag ta en dusch och sen blir det fika i soffan.

En anledning att bada!


Alvin var inte särskilt hungrig till middagen.
Istället lektes det med maten och inte mycket hamnade i magen.


Det blev storsanering av köket efteråt!

Att packa

Håller på att packa lite för i helgen bär det av till stugan. Jag hatar att packa! Vet aldrig vad jag ska ta med mig. Speciellt inte när jag ska till stugan, för jag vill inte ta med mina vanliga kläder, och inte heller kläder som jag inte brukar ha på mig. Det ska vara myskläder. Och det blir ofta (alltid) för mycket grejer. Nu ska jag nog bara packa ner ett ombyte till mig själv, det borde räcka. Måste ner till förrådet för att hitta en väska att packa Alvins grejer i. Det blir ganska mycket som ska med till honom.
Har provat kläder på Alvin som jag själv och min bror hade som liten. Han passar i allt Alvin! Ja, utseendemässigt alltså, det måste ju vara rätt storlek såklart!

Lite kort

Det gick bra igår när mamma min var barnvakt åt Alvin. Han hade sonnat snällt när han skulle. Däremot vaknade han elva och fick sova med oss i sängen. Som vanligt.

Första hjälpen- Kursen igår gick bra och vi fick öva det vi lärt oss på varandra. Hoppas bara man slipper ha användning för det.

Nu ska vi visst ut på promenad så det blir snabbpåklädning och lite tandborstning!

Inte en dag utan shopping!

Insåg i morse att Alvin inte har någon helbrun body, vilket han behöver för att matcha med en brun/orange- randig byxa.
Blev en sväng in på HM och en brun body som verkar passa ganska bra med byxan.
Hittade även en vårjacka till mig själv.

Svart såklart och ganska så lik de jag redan har, men inte riktigt!
Jag undrar hur pengarna ska räcka ända fram till slutet på juni när det finns så mycket man vill köpa.
Alvin behöver en tjockare tröja med dragkedja men jag vet inte riktigt vad han ska få för någon. Svart är ju bra och funkar till de mesta, finns fina på HM till bra pris, men Polarn o Pyret har en fin grå som jag också skulle vilja köpa. Men då är den ju självklart tre gånger så dyr.

BVC

Idag, dagen innan sin 10- månaders dag är Alvin 73 cm lång och väger 9085 gram. Han ligger lite under kurvan precis som förra gången men det var inget vi behövde oroa oss för. Det är väl kanske för att han är så aktiv och aldrig stilla då han är vaken (eller när sover heller för den delen).

Snart dags för besök på BVC

Solen skiner och om knappt en timme ska vi ta en promenad ner på stan. Det är dags för Alvins 10-månaders kontroll. Blir spännande att se hur lång Alvin är och vad han väger.

Ikväll ska vi på andra delen i Första Hjälpen-kursen. Alvin får stanna hemma med mormor, det blir nog roligare för honom . Och förhoppningsvis kommer han i säng i tid.

Presenten från pappaLillpruppen


Han verkligen älskar att bada Alvin (precis som far sin).
Han somnade snabbt efter sitt bad ikväll.
Gröten fick han äta nakenfis på golvet innan han hoppade i badet, och bada var han verkligen tvungen att göra eftersom som han ätit banan och mangopuré med sina fingar (som han gillar att pilla sig i håret med) alldels själv medan vi åt middag. Det blev ett enda stort klet av hans hår!

Puh!

Ja då var allt stök klart. Med gud vad trött jag känner mig. Fyra maträtter blev lagade, men det hanns inte med någon kladdkaka, får bli i morgon kanske. Har fixat med TV bänk i sovrummet och dammsugat lägenheten istället. Nu ska Alvin snart badea och sova sen blir det TV och fika. Och innan jag lägger mig ska jag hinan med en dusch.
Johan har varit i Järpen och Åre och hållit föredrag idag och kom hem med fina presenter till Alvin. Kan visa en bild sedan. Min kamera är död nu för jag har visst lämnat den i datorn hela dagen, minne mittt är ju inte det bästa.

Utsidan ÄR viktig

Innan lunch idag tog jag en promenad till Odensala för att kika på ett hus som jag tycker såg intressant ut på hemnet.se. Tyvärr var det inte lika skoj att se på det i verkligheten, huset och området såg ut som en avdumpningsplats för baracker. Och tätt låg dom. Tror inte vi kommer gå på visningen, även fast jag gillade planlösningen skarpt!

Nu efter lunch har vi gjort mamma sällskap ner på stan. Passande nog fick jag en rabattlapp med posten idag så jag köpte ett par vindbyxor till Alvin för en hundralapp. Och jo, jag springer på stan mest varenda dag.

Nu ska jag sätta igång med matlagningen. Blir tacos till middag men jag ska också laga köttbullar att frysa in, och köttgryta och köttfärssås till Alvin har jag tänkt. Och jag skulle vilja hinna med en kladdkaka...

Snyggingen!

Nu ska vi ut på promenix!
Såhär snygg var Alvin när vi skulle till affären!


Kött-REA

Alvin somnade på väg till affären, trots att det var nästan två timmar innan han brukar sova. Jag handlade massor med grejer och det var svårt att få med sig allt hem. Självklart glömde jag köpa taco-kitet som vi ska ha till middagen så det får bli en tur till affären igen. Köpte kött och köttfärs till halva priset, kul när man kan REA-fynda mat!

Väldigt billig kisse!

Igår kväll var inte första gången som Diesel väckte upp Alvin. Strax efter tio på kvällen (annars också för den delen) får katten nåt psykbryt och springer runt som en tok i lägenheten. Alvin vaknar och kan inte somna om, speciellt inte i sin egen säng. Just den tiden är han helt otröstlig. Igår tog det nästan en och en halv timme innan han kom till ro igen, och då var han ändå i våran säng mellan mig och Johan. Brukar ju inte vara något bekymmer då.
Nästa gång sätter jag ut katten på balkongen!
Och klockan sex imorse var Alvin pigg och skulle kliva upp. Inte jag men jag var ju tvungen, dock inte sex för Alvin fick vara uppe med Johan medan jag låg och fick min sista skönhetssömn.

Jaha, vad ska man hitta på nu då? Ska på affären och handla lite idag, och kanske baka. Är ju som bekant en riktig gottegris och nu har det blivit ännu värre. Jag skyller på mens!
Promenad blir det väl också, hoppas solen kan kika fram bakom molnen! Igår blev det kalasväder även fast det var mulet denna tiden så man kan ju alltid hålla tummarna.
Tänk om snön kunde smälta bort på nätterna, det är så slaksigt nu och jobbigt att köra vagnen. Det är pölar och vatten överallt och med en vagn kan man inte skutta på små torra ställen. Och när det fortfarande är fryset om man ska ut är det ju så knagligt och skumpigt att Alvin skulle hoppa flera meter ur vagnen om han inte satt fast i selen!

Det droppar från taken

Idag fick Alvin en ny fin jacka med matchande mössa. Var nära att det inte blev någon mössa då storlekarna inte alls stämde, just de mössor som var orangea var mycket mindre än de andra. En var som tur lagomt stor, den hittade vi efter att ha provat minst tio olika mössor på Alvin.

Grävde fram (eller mamma grävde) mina gamla dockor idag. En ska jag ta med mig hem till Alvin, resten åker på skroten. De var rätt så skruttiga faktiskt. Httade en rosa och vitrandig tygbit i lådan med dockkläder så den sydde jag en mössa till Alvin av, han blev så söt i den ;-)
Den som tycker att killar inte kan leka med dockor har fel!

Alvin sover nu, han somnade direkt jag la honom i sängen, nästan iaf. Nu har jag TV och soffa för mig själv (kissen delar iofs den med mig) då Johan har bytt och jobbar kväll.
Ska surfa lite och sen blir det slötittning. Och familjen Annorlunda.

Äntligen måndag ;-)

Då var man på benen igen då. (Borde man väl kunna säga efter att man sovit, och inte bara om man inte varit sjuk?)

Ser bra mulet ut, men det kan ju skina upp senare, vad vet man. Känns lite som en bajsdag men det ska man väl kunna ändra på.
Ska inta frukosten nu iaf. Måste nog handla lite ätbart sen för vårat kylskåp ser så tråkigt ut. När det gäller kylskåp kan man verkligen säga att det är insidan som räknas!
Själv borde jag bättra på både insidan och utsidan just nu.
Jag har ingen rubrik

Melodifestivalen igår var bättre än vanligt (även om jag sov mig igenom några låtar). De delades ju ut 12:or åt både höger och vänster. Och allt vände totalt efter folkets röster, det var lite kul.

Blev en promenad på sjön idag, ner till Badhusparken och tillbaka hem genom stan. Har varit riktigt kalasväder, och är fortfarande fint.
Måste komma ihåg att köpa solskydd till Alvin i morgon, för vi kommer vara ute mycket nu.

Alvin har precis ätit (i ungefär 40 minuter) och våran middag är snart klar den med. Lagade lite kyckling och morötter till Alvin, hoppas han äter det. Blir lunch eller middag i morgon.

Blir en sväng på stan i morgon och gröt både till lunch och middag resten av månaden.
Ni som har barn i ettårsåldern, vad har ni för ytterkläder på dem?
Längtar tills man tjänar lite (gärna mycket) pengar, just nu går jag ju på noll inkomst och för mig som gillar att shoppa går det inte riktigt ihop!

Alvin ligger på golvet och leker med Diesel som ligger under vardagsrumsbordet. Blev ingen eftermiddagssovning för Alvin så det gäller att hålla honom på bra humör nu tills det blir sängdags, och det gör ju kissen bra.

Känns som sommar i vardagsrummet!

Supersoligt ute så strax blir det promenad.
Lite kallare idag än igår, men eftersom solen värmer kommer man nog inte att tycka att det är så kallt.
Har städat och varit ner med lite saker i förrådet. Ställt vagnen mer i hallen för det blir ju så satans blött nu av den när man varit ute.

Kikar på Tradera för att se om det finns något man kan köpa. Köper jag en ny dyr jacka kanske man kan hitta några begagnade billiga kläder med. Jag vet inte riktigt vad man ska ha för kläder på ett barn som börjar gå och inte ska sitta i vagnen hela tiden. Och det räcker ju inte med ett plagg direkt, plus att jag skulle vilja ha en uppsättning att ha i stugan, för dit kommer inte finaste jackan att följa med!

En fin solig dag!

Varit borta hela dagen idag. Blev en liten promenad i morse och sen fick Alvin sova ute på gården hos mamma och pappa medan mamma hjälpte mig att sy in två par jeans. Sydde inte in dem så mycket som jag skulle vilja, men de är ganska smala ändå. Ett par använder jag faktiskt just nu.
Blev bjuden på lunch och fika och sen mötte jag Towa nere på gatan och vi tog oss en promenad (med omväg) ner på stan. Var ner till badhusparken och jäklar vad folk det var där nere. Skoj!
Vi kikade sen i lite affärer och jag har kärat ner mig i en jacka på Polarn och Pyret som jag tror jag måste köpa till Alvin. Den är dyr, såklart, (för dyr egentligen) men han kommer (förhoppningsvis) kunna ha den mycket. För att kompensera kanske man kan köpa ett par billiga (eller sy) vindbyxor/regnbyxor att ha till jackan. Jo, så får det nog bli. Såklart fanns där en mössa som matchade jackan (och Alvin) tokbra.
På vägen hem blev det ett besök på Willys och godisinköp för stora slantar. Även dricka, pizza, tamponger och bindor shoppades. Egentligen hade jag väl inte behövt bindorna men man fick ju med ett sånt fint etui så jag var tvungen.
Johan har precis matat Alvin och snart ska vi ta och se en film och äta själv. Ikväll blir det melodifestival för hela slanten!

Han tog mig inte denna gången heller...

Jag lever! Jason dödade mig inte! Men det kommer ju en tredje fredagen den 13:e i år. Nästa år och året efter är det tur nog bara en.

Var ute och promenerade igår. Sydde in ett par byxor som var för utsvänga i benen, har två par till som väntar på att bli omsydda. Kanske möjligen att jag kommer använda dem igen efter det.

Träffade Therese hemma hos hennes syster. Blev bjuden på muffins och sen var det dags att skynda sig hem och packa ihop mat till Alvin för middagen intogs hos Johans mamma. På vägen dit blev det en tur förbi Barnens Hus och en ny väska inhandlades. En skötväska i handväskestuk. Spanade in den redan i somras men nu var den 600:- billigare än då och det kändes som en bra REA för ett inköp.

Solen skiner ute och har man tur även när man är färdig för utgång. Och har man riktigt tur kanske man även kunde få lite färg!
Diesel katten håller på att jaga en solkatt, undrar om han fångar den ;-)

Att det alltid ska ringa när Alvin lagt sig

Då ligger Alvin i sin säng och det är just nu tyst från hans rum. Nyss ringde telefonen och han började gnälla, det är inte bra att ringa hit efter klockan sju på kvällen för Alvin vaknar varenda gång.

Idag har Alvin öppnar ugnsluckan för första gången. Han trycker på knappen och håller sig i handtaget och då öppnas ju luckan till slut. Inte barnsäkert nog med andra ord.

Jag tror jag ska ta mig lite fika och slappa i soffan. På eftermiddagen idag har jag varit jättetrött och mest legat på golvet i vardagsrummet och lekt med Alvin. Min kropp är inte gjord för att vakna klockan sex på morgonen, jag behöver min skönhetssömn. Annat var det när man var ung och jobbade skift, då hoppade man ur sängen tjugo över fyra på morgonen, det ni!


Mammas Tuffing!


Var in på Stadium idag och där finns en likadan jacka fast i min storlek.
Köper jag den kunde vi vara likisar.
Hur coolt hade inte det varit!?
(Tyvärr är den på tok för dyr för en hemmamamma som mig)
Tur att Alvin är snygg så det räcker och blir över för två!

Jag vill bli gravid så jag slipper alla regler som mammma och pappa har

Roligt att träffa alla mammor och pokar i föräldrargruppen. Förra året den här tiden satt vi gravida tillsammans. Idag var sista gången men vi lär väl stöta ihop ibland ändå.

Blev en kort tur på stan och sedan fick jag sällskap av mamma hem. Vi gick förbi på K.O.O.L och kikade på soffor, och jag hoppas mamma och pappa köper sig en ny soffa. Fanns jättemånga fina till riktigt bra priser och jag skulle gärna köpa en ny hem hit också, men jag är nöjd med den soffa vi har så det får vänta till (om) vi behöver en till för att fylla ut något rum i ett hus =)

Nu på eftermiddag slog jag på TV:n i slutet av ett program med Tyra Banks, om tonårsgraviditeter. Man blir ju nästan mörkrädd hur en del tjejer tänker. En 16-åring hade gått ut och letat sig en kille att bli gravid med. Hon satt där med sin mage och hade tänkt ut hur bra allting skulle fungera. Hon skulle ju få barnbidrag, och bidrag till egen bostad. Barnet skulle hon ta med sig på skolan, det var ju inga problem, och det skulle bli så skönt att slippa alla regler som hennes föräldrar satt upp! What!? Dumma unge! Och det var just det som Tyra sa, nästan exakt!
En 17-årig tjej satt där och hade varit gravid tre gånger, redan. Första gången vid 14, det barnet aborterades, när hon var 15 blev hon gravid och det barnet behöll hon, det tredje barnet som hon nyss fött adopterades bort. Vilken bra start!
Sen satt det en 16-åring och grinade för hon var gravid för andra gången med en 8 månaders bebis hemma och tyckte att alltng var så jobbigt redan. Plus att varken hon eller hennes mamma hade några pengar. Grattis!
Jag är av den meningen att man inte blir gravid om man inte vill! Visst, jag vet att det finns undantag då preventivmedlen inte fungerar som de ska, men inte tre gånger?! Kanske man borde använda mer än ett preventivmedel i så fall!
Nog predikat om det.

Nu tror jag att Alvin och jag ska gå och bada, han är rätt så gnällig och inget duger.

SEX!

Då tyckte Alvin att det var dags att kliva upp, och hade redan varit vaken ett tag. Halv sju hoppade vi ur sängen.
Alvin somnade ju som en stock när han la sig igårkväll, men lagom tills Johan kom hem började katten häörja på och Alvin vaknade och ville inte somna om så han har svit hela natten i våran (min och Johans) säng.

Jag är sminkad och påklädd (har till och med sytt i en knapp i min kofta, saknas dock ännu en) och vi har precis ätit frukost alla tre.
Klockan tio ska vi träffa föräldrargruppen på BVC och prata barnomsorg. Sen är det väl dags att välja förskola för plutten.

Redan onsdag, igen.

Vi hade trevligt på Öppna Förskolan och Alvin lekte sig trött. Nästa vecka blir det förhoppningsvis ett besök till Odensala, tycker det är bättre där. Jag och Sofia tog en kort tur på stan efteråt och sedan gick jag hem till mamma och pappa och blev bjuden på middag.

Har börjat leta efter en jacka och byxa till Alvin att ha i vår, sommar och kanske till och med att det skulle kunna passa till hösten. En vind och vattentålig som är lättt att röra sig i, som inte är så stel. Alvin har ju börjat hänga ur vagnen nu och vill inte gärna vara så nerbäddad och jag är rädd att han blir kall. Han somnar mer än gärna med huvudet hängandes utanför vagnen.

Han var trött nu när vi kom hem och somnade direkt jag la honom i sängen, inget gnäll alls. Får se hur länge han sover innan han vaknar. Jag ska fika kladdkaka och titta på TV. Arga Snickaren nu först. Får drömma mig bort till ett eget hus för på hemnet.se verkar det stendött!

Fredagen den 13e nu på fredag. Igen. Tycker det är lite väl ofta. Men ärligt talat så gör det väl varken från eller till.

Alvin och Vide leker!
Lilla fining!Klockan sex i morse ville finaste kliva upp men jag fick honom att somna om en timme. Jag behöver ju min skönhetssömn!

Det där med telefonnumret kom jag ju på, haha. Men det var ju duktigt av Alvin att ringa nån här i stan och inte utomlands tillexempel, det skulle ju kunna bli riktigt dyrt. Eller kanske ett sånt superdyrt samtal till nåt konstigt företag.

Idag ska vi ner på Öppna Föskolan på stan. Odensala har stäöngt (skånska?) i morgon.
Det är klurigt när man ska hita på saker med andra barn för man har så olika rutiner vad gäller sovtider och mattider. Svårt att få det och stämma. Igår sov inte Alvin middag förän efter fyra, annars brukar det vara runt två han somnar.

Vide och Alvin lekte igår. Jag och Elin fikade och höll koll på de små vildarna. Alvin ska ju klättra och bita på allt och alla. Tyvärr har han nog fått bit-delen av mig. Men små bebisar och barn smakar ju så gott ;-)

Igår lärde vi oss en massa nyttigt på FörstaHjälpen-kursen. Det gäller bara att komma ihåg hur man ska göra, fick som tur var en bok med oss hem, men jag hoppas man slipper ha användning av den.

Nu ska vi ta och frukosta här. Alvin har redan fått sin gröt men jag och Johan ska väl stoppa något i magen med.


Telefon

Alvin gillar telefoner och annat som han egentligen inte borde leka med. För en stund sedan lekte han hammare med min mobil och dunkade den i golvet. Får se om den fungerar. Nu leker han med den trådlösa telefonen, det låter ju när man trycker på knapparna och nyss ringde han nånstans och jag fick lägga på när jag hörde att det gick fram signaler. 0635 började det på, vart hamnar man då?
Härom veckan hade Alvin lekt med min mobil så den var borta när vi skulle ut. Jag ringde på den men hörde ingen signal, helt plötsligt är det någon som svarar. Det var visst inte mitt nummer jag slagit. Mobilen hittade jag sedan under soffan.
Nu ska vi ta en promenad till Barnens Hus!

Jag och AlvinHärom dagen hade jag och Alvin matchande outfit!
Klart att man ska vara likis med sitt barn ibland!

Vi har varit uppe sedan sju och har lekt, lyssnat på Mora Träsk och bakat lite.
Alvin vaknade igår kväll vid halv nio och ville absolut inte somna om. Tog säkert en timme innan han blev tyst. Däremot sov han sedan ändå tills klockan var runt fem, då fick han komma till våran säng och äta lite.

Idag kommer Elin och Vide förbi och hälsar på och ikväll ska vi på en av två kurser i Första Hjälpen. Det kan nog vara bra med denna vilde här hemma, och även annars såklart!

Nu ska Alvin få sig en macka sen blir det promenad och sovning för den minsta.

Nu blir det TV resten av kvällen

Nu sitter jag och fikar mitt (första) kvällsfika. Var hungrig som bara den trots att middagen intogs för knappt två timmar sedan. Kanske beror på den klena lunchen bestående av fil och flingor.
Nu strax ska jag titta på Familjen Annorlunda och vara nöjd att min familj inte är så stor.
Alvin har somnat och det tog "bara" en kvart, vilken jag spenderade i duschen.

Leker i burkskåpet!

Maten är snart färdiglagad och min karl borde komma hem när som helst.
Alvin har för andra gången idag rivit ut en massa burkar ur kökskåpet, det är ju så mycket roligare att leka där än med sina leksaker på rummet.


Det gick jättebra på badet idag och jag märkte stor skillnad på Alvin jämfört med sist vi var där.
Han simmade mer och hade skoj som alltid!
Ett kort blev det taget, får se när vi får det. Rolig såg han iaf ut Alvin!
Levde rövare i omklädningsrummet som vanligt, och istället för att krypa gick han nu. Det resulterade i en vurpa, vad annars när det är så blött halt på golvet. Men han tog det som den man han är och grinade bara lite. Huvudet klararde sig som tur var.

Nej nu är jag hungrig!

En trevlig dag med en slö kamera

Blev en ganska sen hemkost igår från den trevliga dagen hemma hos Elin, Mattias, Mio och Viktor.
Har endast tre foton från gårdagen då min kamera helt oförvarnat fick slut på batterier.
När vi kom dit blev vi bjuden på gott fika och innan vi for hem även en god middag.

Vi lekte med barnen, pratade och promenerade längs vägen.
De stora pojkarna kikade på våran bil och sköt med luftgevär.

Vi kom hem runt nio och strax efter tio hade vi lagt oss i sängen.

Alvin vaknade vid tre inatt och det tog nästan en timme att få honom och somna om i sin säng, till slut satte jag mig på golvet i hans rum så han fick äta innan jag la tillbaka honom i hans säng. Halv sex fick han komma till våran säng och äta lite igen och en timme senare klev Alvin och johan upp. Jag låg kvar en halvtimme till.

Idag ska vi iväg och simma igen, det är några veckor sedan sist.
Tre gånger kvar på badet nu och då är två av de gångerna sånt vi ska ta igen för att vi varit sjuka.
Vi ska förhoppningvis gå dit nån gång i månadensen ändå. Får se till att det blir av!

Pensionssparande

Nu har jag (Johan) lagt upp ett pensionssparande till mig. Det är ju bra, men det känns som det är långt fram i tiden och att man skulle kunna göra annat roligt för pengarna nu. Men herregud, man ska väl ha ett vettigt liv när man blir "gammal" med!

Idag blir det roadtrip

Idag bär det av till Böle för att hälsa på Elin med familj.
Ska bli kul att se hur de har det nu (även om man sett bilder) i nya/gamla huset.
Viktor har jag bara träffat en gång, då var han 2 veckor gammal. Nu är han istället två månader, tänk vad det går undan!
Och själv har man ett barn som kan gå och blir ett år om två månader.

Alvin vaknade sex i morse så här gäller det att inte vara morgontrött.
Men att komma på vad man ska göra när man inte kan sova bort morgonen är lite svårare.  Visst, man har ju Alvin att se efter och sysselsätta, men jag vill ha mer att pyssla med.
Tänk att Alvin snart får två kusiner, att jag ska bli moster.Tvillingmoster!
Tycker att det är tråkigt att syster och barnen ska bo Stockholm, kommer ju att träffas så sällan. Hade ju varit skoj om de bodde här alihopa, då kunde vi ju umgås på dagarna nu när vi båda är hemma. Och jag kunde lära känna barnen på ett annat sätt.
Jag trivs så bra här i Östersund och har inget intresse av att flytta.
Tycker att det är toppen att större delen av ens familj och släktingar bor i närheten!

Gladskiten i nyskorna!

Alvin är lika förtjust i skor som sin mamma =)Nu går han nästan lika mycket som han kryper!
Fast att gå med skorna på var inte så lätt, med det är ju ett tag kvar tills de ska användas.

Alvin med härlig min!

Tycker han har så söt min på detta kort. Men han var inte på så bra humör just när det togs.


Idag fyller lillebror år och vi har varit där och fikat en massa.
Innan det var vi på stan och Alvins fick sig ett par Adidas skor att ha till våren och sommaren. Jättesöta är dom! Får bara hoppas att de passar.

Handlat lite och lagat mat till Alvin och nu vet jag inte vad vi ska hitta på. Alvin sitter på golvet och leker. Det blir väl snart bad och sängen för honom.
Han har svårt att låta bli datorn Alvin så det är inte helt lätt att skriva.

Leker med mammas skor =)


Här sitter Alvin och gnager på mina plastskor som jag har på mig när jag skurar golven för att slippa bli blöt om fötterna. Köpte de på REA för 6 kr.

Har nyss tittat klart på "The wedding singer" och innan det kikade jag på "Den blå lagunen".
Godis har jag ätit och middagen har intagits hos mamma och pappa där vi fortfarande befinner oss jag och Alvin.
Är snart på väg hem så Alvin får sova.

I morgon blir det en sväng på stan (som vanligt) och sedan ska vi fika och äta tårta för lillebror blir hela 17 år!

Alvin på promenad i sitt rum

Matchande kläder idag på sötnosen min.

Nu är vi hemma från en tur på stan och ska äta lunch.
Sen ska vi spendera eftermiddagen hos mamma och pappa. Får se vad man kan hitta på där.

Finaste!


Visar alla sina fina tänder!


Leker med kissen!

Nu ska vi ut på promenad!

Det blev en halvfrysen bulle igår. Gott var det!

Nu är vi på väg ut, har nyss lagt in en massa bilder i datorn, vilket tog hundra år känns det som, så senare kommer det upp några snygga bilder på Alvin!

Nu på morgonen har vi dammsugat och skurat golven. Alvin har börjat äta grus från golvet vilket jag inte gärna vill att han ska göra! Fick pilla ut ett grus ur Alvins mun nu på morgonen! Han hittar ju minsta lilla skräp.

Dagens i-landsproblem/ bantningstips!

Alvin har somnat, det är bra. Tog bara en halvtimme.
Det dåliga är att jag är sugen (fast bara lite) på fikabröd. Visst det är ju dåligt i sig eftersom det inte är nyttigt att fika en gång i kvarten men problemet här är ju att Alvin sover i rummet som ligger vid köket och fikabrödet är i frysen och våran micro låter värre än en backande lastbil. Jag vill ju inte väcka Alvin på grund av en sketen bulle.
Resultatet av att Alvin fått byta rum är att jag inte kan äta efter sju på kvällen. Bra!

Dagens händelser

Alvin har nyss fått middag men jag har ingen aning om vad jag själv ska äta. Inte alls sugen på nåt (förutom godsaker då) men äta måste man ju ändå.

Inget shoppat på marknaden, och inte heller någon annan stans. Däremot hittade jag massor av saker som jag skulle vilja köpa till Alvin, men det blir inget av med det nu. Visst jag handlade amningsinlägg (kanske sista asken?) på apoteket och Johan köpte halstabletter och sen köpte jag en Loka innan jag gick hem, men sånt räknas inte.

Skrivit papper hos chefen har jag gjort, och den 5 oktober, dagen efter min 24 årsdag, kommer jag att börja "jobba". Tur nog så var det inte hugget i sten att jag måste tillbaka just den veckan, utan jag kan ändra mig, ifall det blir något strul med Alvins dagis tillexempel. Alvin fick present av mitt jobb, en fin nalle från Bukowski Design.
Chefen skulle få bebis om två veckor och hennes arbetskamrat om en vecka. Roligt!

Nehepp, jahapp. Ont i huvet har jag.

Torsdag

Idag börjar marknaden på stan. Det blir nog att man tar sig en titt eftersom man ändå ska ner. Jag brukar aldrig hitta något
 men det kan vara kul att kolla ändå.
Det är mulet ute, och nollgradigt, sådär supertråkigt grått väder. Slipper väl frysa då iaf.

Alvin sov till fem i sin säng inatt, men vaknade vid ett så jag fick gå dit ett flertal gånger. Han fick äta vid fem och sen sov vi till nästan halv åtta.
Just nu jagar han kissen men är inte nog snabb, fast ibland sitter katten still så Alvin kan vara där och peta och dra i svansen.

Jag har återigen börjat fundera vad jag ska ta mig till med mitt hår. Tänker inte betala tusen kronor för att gå till frissan just nu så det måste bli något hemmafix. Och det vet man ju hur det brukar sluta! Vet inte om jag ska lägga i en lite mörkare toning (kommer ångra mig) eller om jag ska försöka mig på lite slingor (kommer bli orange och galet konstigt). Och jag vet ju att en dag kommer jag göra något oigenomtänkt, bara för att jag är såå less!

4gna -4c2ar (= Lugna Puckar med fn knappen nertryckt)

Inget nytt. Det händer inte så mycket just nu så det finns lixom inget att skriva om. Som det känns.
Visst, det är ju inte så allting står stilla och vi bara ligger i sängen hela dagarna, men det är inte heller så att vi har köpt hus,  renoverar eller är gravida igen. Även om de tre sakerna vore mer än välkommet!

Alvin går med och mer. Det är så roligt att se, nu när han ändå tar sig överallt så kan han ju lika gärna gå dit han ska. Och han verkar sjläv så nöjd med hur många steg han kan ta, och det är många många.

Lite mulet idag men vi ska ta en promenad så Alvin får sova lite. Vädret är ju inte ofta avgörande om det blir promenad eller ej, men vad härligt det är när solen skiner och värmer som den gjorde igår! Ska bli så härligt med vår!

Det töar och solen skiner!

Solen värmer och det är riktigt vårväder ute. Ett perfekt sportlov för de som nu har ett sånt.
Två promenader har det blivit idag, en längre och en kortare, det har varit härligt!

Elin har varit här idag och hälsat på. Så kul att ses, nu när de flyttat blir det verkligen inte ofta. Undrar hur det kommer bli när hon pluggat klart, alltför sällan skulle jag gissa på. Nästa gång vi ses hoppas jag att det är hemma i deras hus, och jag hoppas att det inte dröjer alltför länge!

I förmiddags pratade jag med min chef, så på torsdag ska vi ses och jag ska bestämma mig när det är dags att börja jobba igen. Ska även till sjukgymnasten på torsdag eftermiddag så det blir nog lunch på stan, alltid trevligt!

Alvin sover på balkongen nu, och även där har det börjat töa, tur det för det blir alldeles för mycket snö i vardagsrummet och hallen när man kör in vagnen efter att ha varit ute.

Lite pyssel

Alvin har sovit ute på balkongen en stund och jag har äntligen satt in januaribilderna i fotoalbumet. Albumet är nu fullt och ett nytt måste köpas, nya amlbumsidor med såklart.
Börjat att sortera ut vilka bilder som ska skickas in för februari. Det blir alltid för många!
Nu står Alvin här och petar på allt möjligt så det blir inget längre inlägg.

Familjen festfin!
Grattis Pappa!

Idag fyller pappa år så vi är där och har precis fikat tårta nu.

Blev en bra lunch det, tårta, bullar och kakor!

Alvin sov tills klockan tre i sitt rum. Han väckte då oss och jag gick in till honom, kände inte att jag ville lämna honom i sitt rum själv så jag tog med mig honom till sängen. Kommer nog bli bra det där. Väldigt tomt blev det dock i vårat sovrum.

Snöar massor gör det och jag tycker verkligen att det är på tiden för vår nu när det har blivit mars och allt. Samtidigt som jag längtar till sommaren vill jag att tiden ska gå sakta som möjligt för att jag ska slippa lämna Alvin på dagis snart. Kanske man kunde dra ut på det en månad till? November? Nej, det är nog lika bra med oktober.
Nu ska Alvin sova så det blir en kort promenad, hem, typ.

Alvins rum


Såhär ser det ut nu.
Det är ju lite fix kvar och saker som ska upp på väggen. Men det får vi se när det blir. Har alltid svårt för att bestämma mig och jag vill ju inte göra en massa hål i onödan.

Flyttade sängen så den inte står under ventilationen, blev såklart sämre.
Han sover nu sin första natt i eget rum. Tror det är värst för mig.

Inte en lugn stund!

Har varit fullt upp hela helgen.
I går morse klev vi upp tidigt (inte självvalt utan här är det Alvin som bestämmer). Åt frukost, packade och sen tog vi en sväng ner på stan. Köpte örhängen till mig själv. Alvin fick en pyjamas, som jag spanat in tidigare och innan vi gick hem gick vi in på Polarn och Pyret och där hittade jag två snygga T-shirts till Alvin. Han fick också ett par jeans som jag bara älskar. Supersnygga, och trots att det var storlek 74 (tänkte inte köpa mer kläder i den storleken) så var de lite stora och jag fick vika upp dem i benen.
Lunchade på Max och sen tog jag en promenad med mamma medan Johan badade. Efter det packade vi in oss i bilen och for till Hede för 60-års kalas med övernattning. Johans moster fyllde år och det var stort kalas med god mat. Alvin höll sig vaken länge och jag gjorde kväll med honom.
På vägen hem idag blev det fika i Åsarna och sen var vi in på Dollar Store, blev inte så mycket handlat och tur var väl det med tanke på min ekonomi. Väl hemma körde Johan en skohylla till mamma och pappa och jag matade Alvin och diskade undan. Sen har vi plockat ner skrivbordet i Alvins rum, ställt det i Johans skrubb och flyttat Alvins säng från vårat sovrum till hans eget rum. Johan har spelat lite TV-spel och jag har dammsugat. Det var våran helg det.
Lägger in lite bilder senare.

RSS 2.0