Slut på vatten- så kan det gå

En rolig jobb-dag idag. Barnvakt åt barnen. Så kan det vara.
I morgon är det december och vi kommer få koka vårat vatten resten av året. Minst! Så är det med parasiter. De är svåra att ta död på.
Jag föreslår att man kokar vattnet innan man kör ut det i våra kranar. Så slipper vi göra det.
Fast det smakar illa. Det är det många som märkt. Allt flaskvatten i stan är slut. Ja, det kan nog ha med lathet att göra också.
Barnen får ta en dusch här framöver. Närmare jul. Så de blir rena. Kanske kan man täppa för munnen på dem.
Nu ska jag ta och duscha i våra Östersundska parasiter. Jäij!

Det här med att leka fotograf...

Barnen i sina julskjortor.
Det där konstiga till höger vete fan vad det är...

Händer och fötter

Vile & Alvin
9 månader gamla

Alvin- En blivande konstnär!


TopModel- Here I come

Håret blev inte som jag tänkt det. Så klart.
Men det får duga tills nästa gång.

Pepparkakeland

Igår bakade vi pepparkakor. Jag trodde Alvin skulle tycka att det var roligt för vi har pratat mycket om det. I alla fall så åt Alvin upp sin deg och sen var det slut med bakningen. Han hjälpte sin mormor lite, men när hon tittade bort åt han upp hennes pepparkakor.
Ska ta och köpa mig en deg och göra ett eget pepparkakshus har jag tänkt. Kanske på onsdag för i morgon jobbar jag så länge. Kan Alvin och jag pynta det tillsammans. Om han inte äter upp garneringen vill säga.

Halv nio hos oss

Halv nio sov vi till i morse. Det var längesedan sist. Vile var upp med Johan och fick välling och ny blöja, men sen somnade han om till min stora glädje.
Jag hade ändrat tiden till på dagis för Alvin idag, för att vi skulle slippa stressa på morgonen och ändå vara sena, men det blev ju ingen skillnad när vi sov så länge. Kom iaf i tid, den nya tiden klockan tio. Då hinner han även få mellis innan han ska hem.

Smältvatten

Tycker grymt synd om människor som inte har gott drickbart vatten i kranen hemma. Eller ens vatten alls.
Nu när vi kokar vattnet smakar det inte alls lika gott som det gör när det är "färskt" direkt ur kran.
Vårat kok-vatten smakar smälltvatten. Tänk er att ni suger på en istapp eller äter snö. Så smakar det!

En snabb lördag

Denna dagen har gått i rasande fart. Jag har handlat mat, jobbat och ätit middag. Och sen var klockan läggdags för barnen. Både bra och inte bra.
I morgon hinner jag umgås mer med mina små då vi ska till min mormor på det årliga adventsfikat och pepparkaksbaket.
Och det här med vårat skitvatten. Jobbigt att inte kunna dricka ur kran, jag som dricker vatten ofta ofta, inte mycket, men en klunk lite nu och då. Och jag är törstig nu. Hela tiden.
Vi kokar skiten. Jag hatar ju magsjuka och gör vad jag kan för att slippa. Undrar om bakterien dör av vitpeppar? Jag äter iaf en näve ett par gånger om dagen. Det gör jag även när vi inte har skit i vattnet.
Nu ska jag väcka Johan som förmodligen har somnat tillsammans med Alvin.

Ej inandas?

När man färgar håret (som jag gör nu) står det att man inte får andas in färgen. Hur gör man då? I 30 minuter?
Jag har andats och andats och tycker det luktar gott. Bra. Det dumma är att jag har för mycket hår för en förpackning färg, snål som jag är inbillar jag mig ändå att det räcker. Vi får se.

Skitvatten!

Läste precis att vårat dricksvatten kanske är förorenat. Nu ska allt kokas innan man ens borstar tänderna med det. Vågar man chansa?
Jag blev genast tok-törstig när jag läste detta. Vatten är mitt liv. Jag dricker bara vatten. Det är det godaste jag vet. Typ. Vatten och godis. Det är vad mitt fredagsmys har bestått av.

Tjuvstart

Nyss skrev jag och berättade en massa om mitt andventspyntande. Men Johans skitdator hängde sig och min novell är borta.
Har iaf satt upp lite skit men det blir inte mycket för jag hatar att plocka undan.
Har köpt ljus idag som ska tändas på söndag, stackars staken behöver sig lite pynt så jag får väl ut och stjäla mig nåt grön i nån skog nånstans.
Annars blir det inte mycket framme. Gardiner i sovrummet. Och en gran åker väl upp om tre veckor, bra jag hittar någon plats till den. Kanske får bli en minigran. Alvin ville att vi skulle ta den i grannförrådet, men jag förklarade för honom att jag inte hade någon nyckel.

Vile

Finaste lille Vile har haft barnvakt idag medan jag jobbat.
Farmor och hunden Milo har varit här. Vile jagar hunden och skulle nog vilja ha en egen.
Och han har ramlat och dragit en stol över sig och blött näsblod. Då hade jag velat vara hemma och tröstat!

Lyckliga syskon?

Försökte mig på ett syskonkort.
De ser ju inte särskilt glada ut, mina pojkar.
Imponerad över hur fotografer lyckas få till bra bilder.
Fick ju dagiskortet idag, och alla barnen på avdelningen tittar in i kameran och är glada!
Detta var det enda kortet (av väldigt många) som grabbarna tittade på mig båda två.

Man lär så länge man lever!

Några av mina lärdomar, eller insikter. Eller kalla det vad man vill.
-Det som skaver både här och där är huset vi inte köpte. Vinner man en budgivning så ska man köpa huset. Så är det! Bättre att bo i huset och ångra sig (?) än att bo i lägenhet och ångra att man inte köpte huset. Nu när det kostar ännu mer att köpa. Och inte ens finns något intressant att lägga bud på.
-En lärdom; det spelar ingen roll hur mycket man tjatar på sin man att han ska städa och plocka undan och inte samla på hög för att sedan avsätta en hel dag åt att städa det som skulle ta ett par minuter om det gjordes direkt. Spelar ingen roll hur smart mannen är. Vissa saker går inte att ändra på. Och det är alltid skäggstubb i handfatet. Växer det där?
-En annan viktig sak jag lärt mig är att det gör lika jävla ont att föda barn nummer två, att man blir lika fet om inte fetare) och att man inte alls tycker att man är vacker trots att man inbillade sig att man skulle tycka det.
Även fast jag lärt mig detta kan jag inte låta bli att tro att tredje gången kommer jag nog tycka att det är härligt att vara gravid. Jag tar tillbaka lärdomen. Jag har inte alls lärt mig.
-Det är omöjligt att vara helt nöjd. Vad det än gäller. Ganska nöjd är jag för det mesta, med det mesta. Det finns det som går att ändra på för att bli mer nöjd. Det mesta kostar såklart pengar och en del är inte helt riskfritt. Andra saker får man bara nöja sig med att det är nästan bra. Om det finns hjälp för att bli mer nöjd, då är det väl bara att köra? Och går det inte är det väl ingen idé att gräva ner sig.

Sovmorgon!

Ja, för att var Vile iaf. Han vaknade visserligen två gånger men sedan sov han till klockan var kvart över sju. Det gjorde vi alla fyra.
Alvin väckte mig vid ett, han sov, men skrattade så härligt. Undrar vad han drömde?
När jag borstade tänderna hörde jag ett brak. Grabbarna har rivit en tidskriftsamlare i köket.
"Jaha, vem välte den här då? undrade jag"
Alvin var snabb och säga att det var Vile som gjort det.
"Vile, inte Ajin"
Jag tittar på honom. Jag tror nog att det stämmer också.
"Det var faktiskt Vile"
Faktiskt? Rolig han är!

Hur tänkte han där?!

Ibland förvånas jag över hur min man tänker. Eller inte hur han tänker. Han är smart och det tycker jag inte är något konstigt. Som om jag skulle gifta mig och få barn med ett pucko?! Knappast!
Fick ett sms i morse. "Roddarvägen 10 A tycker jag verkar bra".
Lugnvik tänkte jag då. Eller kanske Torvalla. Och det där A efter 10 betyder ju lägenhet (för det mesta).
Har kollat upp det nu, och mycket riktigt Lugnvik. Om jag ska flytta åt det hållet, så ska det vara ett hus. Aldrig någonsin tänker jag bo i lägenhet utanför stan (om det inte är jättebilligt förstås, och mycket gräs och huskänsla) . Visst, det var med uteplats, gräsmatta och hörnläge, men fortfarande; Lugnvik. Och dyr och ful är den med.
Nej jag trodde han kände mig bättre än så.

En dag i huset bredvid

En bra dag håller på att ta slut. Snart ska jag hoppa in i duschen och bänka mig framför TV:n.
Efter lämningen på dagis idag följde jag med grannen Sofia hem och fick mina slitna toppar bortklippta. Stannade kvar hos henne fram till lunch.
Makaroner och köttfärssås hemma framför ett avsnitt "Våra vänners liv". En snabbis på affären innan det var dags att hämta Alvin. Gjorde sällskap med Sofia och barnen hem så det har verkligen blivit en heldag där. Trevligt!
Avis på dem som snart får flytta in i sitt nybyggda hus. Nån gång i framtiden kanske jag får flytta in i ett hus igen. Är sällan det är något av intresse ute till försäljning nu.

Bara helt jävla fucking Svensson!

Barnen sover. Grannen ( en av dom) passar på att borra nu strax innan åtta. Att man alltid ska få konstiga grannar. Jag skulle kunna skriva en hel roman om vår trappuppgång, men jag kan nöja mig med ett blogg-inlägg. En annan gång. Det kommer bli spännande, jag lovar.
Apropå att skriva romaner; jag ska bli författare. Jo men visst. Nu har jag kommit på vad min karriär ska bli. Men vad ska jag skriva?
Det hade ju varit smidigt om jag haft en kaotiskt uppväxt med galna föräldrar, massmördare till syskon, att jag blev gravid som 13-åring och åkte fast för narkotikabrott vid 16. Bodde sedan på gatan och försörjde mig som prostituerad hälare. Att jag vid 20 års ålder hade 4 barn med 4 olika pappor och att jag nu vid 25 år var en toppskicklig hjärnkirurg på mitt egna privata sjukhus. Det hade ju vart nåt att berätta.
Skulle jag skriva en biografi nu skulle det stå att jag växt upp i ett hus med min mamma och pappa (som faktiskt inte är gifta. Än!) och mina två yngre syskon. Hade min bästa kompis mitt över gatan (fortfarande min bästa kompis).
Jag var en medel-måtta i grundskolan. Gick samhälle på gymnasiet och träffade killen jag nu är gift och har barn med när jag var 16. Jag har aldrig provat någon annan drog än alkohol. Och värktabletter (då jag haft ont, typ när jag opererade bort min blindtarm). Jag har bara snattat en enda gång, för kanske en tjuga när jag var 11 år. Jag är en helt vanlig en.
Så. Kanske jag ska bli något annat. Eller så blir det om grannara i våran uppgång.
Nu ska jag titta på "Ung och bortskämd". Deras böcker skulle nog sälja.

Telefonsamtal

Har ringt till kirurgavdelningen på sjukhuset idag. Skulle ju göra det för att få mitt ärr på magen kollat och tillfixat. Jag vet inte om det är någon idé egentligen, för om jag vill ha en bebis till om kanske fyra år så kommer ju magen och ärret att växa igen. Ska höra va de säger.

mánudagur

Johan for till Umeå vid fem i morse, kommer hem vid nio ikväll.
Vile vaknade såklart när Johan gick så jag fick ge honom välling. Stoppade sedan ner honom i sängen sin och efter mycket grymtande somnade han om och vi sov till tjugo över sju. Alvin sov en kvart längre.
Har haft riktigt konstiga drömmar i natt. Är det fullmåne nu? Inte för att det kanske spelar någon roll, men man vet ju aldrig. Eller så har det nog att göra med filmen vi såg igår. Det är nog mer troligt.

Min söndag

Förmiddagen var en sån tråkig, handla-tvätta-städa-diska-bädda rent, söndag.
Efter lunch däremot lämnade jag alla mina grabbar och tog en promenad till Towa. Vi tog sedan en gemensam promenad (när vi hittat rätt på varandra efter genvägar som visade sig bli senvägar) och vi spanade på husbyggen på Tallbacken.
Sen gick vi hem till Towa, fikade hela eftermiddagen och pratade om allt möjligt spännande.
Ringde sedan brorsan (min privata chaufför) för skjuts hem och hemma stod Johan och lagade mat åt oss alla + mamma.
Ja det var min söndag det.

Johans nyaste tatuering


Inför julen

Innan jobbet idag handlade jag skjortor till pojkarna. Så nu är julaftonskläderna fixade.
Efter jobbet har jag fotat mina små och bland alla foton jag tog så ska det nog finnas ett julkort. Förhoppningsvis.
Två saker att bocka av på listan!

Tidiga mornar och gelehallon

Vile har fått för sig att kliva upp fem. Jag gör det inte så det är Johan mission in life, typ. Jag har ju nätterna, eller har haft när barnen varit småbebisar och ammats mycket. Nu är det Johans tur.
Vile står upp i sängen. Maamaa säger han. Lite kul är det att han säger så.
'
Idag är det äntligen fredag och jag ska äta godis.
Alvin har ju fått smak för godis nu med, lite som en haj som fått smak för blod.
Gelehallon är det som Alvin snöat in på. Han tror att det växer i skåpen här hemma. Igår ville han gå ut och handla när klockan var sju på kvällen då jag sa att vi inte ha några hemma.
Först började det med att han ville ha nappen. "Va? tyckte jag. Vad vill du ha, sa du?"
"Nappen, gnällde han."
"Vad har du i munnen då?" (Hur man man missa att man har nappen i munnen?!)
Då skrattade han till lite.
Och sen började han gnälla efter gelehallon. Tokiga unge!

Idag har vi badat i flera stora badkar

Alvin kallar bassängerna på badhuset för badkar. Det är roligt. Då kanske ni har ett hum om vad vi badar i här hemma =)
Vi var trötta efter badet, men bara Vile sov.
Jag och Alvin läste reklam och nyaste mama och såg på tv hela eftermiddag.
Ja, jag hann med att äta en hel del chokladbollar också och Alvin åt äpple. Han fick en chokladboll, jag smällde i mig de flesta i köket så han inte såg. Hemska jag.
Av alla chokladbollar jag gjorde (dubbel sats) har Alvin fått en, Johan noll (han bantar, eller nåt) och jag har ätit resten. Det är sex stycken kvar (enligt receptet ska det bli 50 st!) så jag har ätit många.
Känns som att resten ryker snart.
Potatisbullar, bacon, keso och lingonsylt till middag. Och Alvin åt bra!
Efter middagen så rullade vi maskar av Alvins deg och byggde torn av klossar som Vile rev innan det ens hann bli torn.
Och det här gjorde jag och Alvin medan Vile lekte med ett kastrull-lock.
Gissa vem som målat vem?!
(Det rosa är gammalt och avskaft från botten på bassängerna på badhuset)

Övning ger färdighet

Han tog sig ett steg till idag, min lille kille. Men helst så vill han bara kasta sig i famnen på mig.
Han får bättre och bättre balans för varje dag, men än är det ett tag kvar innan han kan gå.
9 månader härlig unge!

Bada bada bada

Idag ska vi på badhuset. Försöker få Vile att sova så han ska vara pigg så vi kan bada en stund. Det är inte helt lätt att styra över någon annans sovtider, inte ens sina egna kan man ju bestämma över.
Alvin är ledig från dagis och Johan börjar jobba efter lunch.
Marie och Theo ska göra oss sällskap, blir skoj
Kallt ute så jag hoppas man har hunnit bli svettig i omklädningsrummet så man slipper frysa när man kommer i vattnet.

Nu har det hänt!

Visserligen en dag för sent, men Vile har tagit sitt första steg!
Igår, utan att hålla i sig (såklart) stod han på golvet, flyttade sin vänstra fot ett steg mot mig, och sedan kastade han sig mot mig (som han alltid gör) och jag fångade honom. Nu kan jag slappna av.

Vi komma, vi komma...

Förmiddagen har spenderats på stan. Tre julklappar har blivit köpa. Lunch har ätits.
Pepparkakegubbedressar har inhandlats, och då jag vill ha likadana och inte någon bebismodell till Vile så kommer de att vara alldeles för stora. Kanske måste jag sy in dem, kanske funkar det ändå.

Lilla Gubben

I morse tog vi sovmorgon tills klockan ringde halv åtta. Härligt! Vile var visserligen upp med pappa sin en sväng och fick välling, men jag kunde ligga kvar och sova. Och Vile somnade om när Johan gick iväg.
Jag klev upp helt utan barn för de sov fem minuter till efter att klockan ringt, när hände det sist?!
När jag sminkade mig satt Alvin och sjöng för Vile. "En liten liten apa, umpa umpa..."
Och sen hör jag; "nej Ile, den sova nu".
Jag kikar in i köket, och Alvin har en liten apa i handen som han hoppar med. Sötaste barnen man fått!
Alvin brukar kalla Vile för "lilla gubben", och det låter ju så roligt. "Nej lilla gubben, inte ta den".
Morgonen flöt på bra och det var inget bråk, och ytterkläderna gick ovanligt smidigt att klä på. Alvin ville till och med klä på sig själv, och det uppmuntrar jag gärna.

39 veckor

Idag är det 9 månader sedan Vile föddes.
Och det var just på en tisdag.
Det är 39 veckor sedan, om jag inte räknat fel.
Från att ha legat här inne...
Till att en vecka senare se ut såhär!
'
Och nu...

Dubbelt. Såklart!

Det blev chokladbollar. En dubbel sats. Nyttig dom hade kunnat vara utan 200g smör eller 3 dl socker.
Jag kan verkligen inte vara nyttig.

za < qz

Idag har jag och Vile varit på kyrkis med Marie och Theo. Lugnt att bara ha med sig ett barn.
Alvin är på dagis. Han hade inte ens tid att ge mig en puss eller säga hej då när jag lämnade honom. Det känns faktiskt bra.
'
Funderar på att göra chokladbollar nu. Borde inte, men är grymt sugen. Och havregryn och kokos är ju nyttigt...
(Vile som skapade rubriken)

Inte i samma klubb som mig och Alvin

Vile hinner nog inte lära sig gå till sin 9 månaders-dag. Jag ska inte klandra honom för det.
Idag har han varit ute och gått i snön i sina vinterskor för första gången (med hjälp av mig då såklart). Och han kan stå alldeles själv i flera sekunder.
Jag hejar på för fullt. Han går innan ju!

Gråhårig!

Nu är det kört!
Inte nog med att jag fyllt 25 och blivit tjock. Nu har jag blivit gråhårig också!

Än så länge är det härligt med snö

Vi har varit ute och åkt pulka. Barnen har åkt pulka. Vile har haft sin premiär-åkning och skrattade och var nöjd. Alvin tyckte det var roligt att dra honom, även om jag fick hjälpa till en del. Helst skulle jag gå bakom och skjuta på pulkan. Palla det.

Fifty Fifty

Nu den senaste tiden har jag varit mer nöjd med mitt hår. Nu är det kanske varannan dag som är en dålig hår-dag om man slår ut det. Förut var det minst åtta av tio dagar.
Däremot har jag inte klippt håret sedan i våras. Det skäms jag en aning över. Vile var bara liten pyttebebis när jag var till frisören sist.
Behöver verkligen klippa bort mina slitna toppar nu (redan för en massa månader sedan faktiskt).
Tycker bara att det är så svårt att få tid och komma iväg. Och har jag tid prioriterar jag annat. Sen är jag snål med och tänker nog fortsätta gå till NFI. Eller så klipper jag topparna själv, det gjorde jag ju när jag var yngre.

Strålande Jul

Om två veckor är det redan första Advent. På söndagen då såklart. Och kära Towas födelsedag. Vilken kalasdag!
Tiden innan jul tycker jag om, trots att det är vinter och kallt. Resten av vintern är liksom så grymt onödig. Kanske man skulle flytta till ett varmare land ändå. Eller hoppas att det kan bli 23 grader året om här istället! Det vore toppen!

Länge leve kungen!

Jag fattar inte vad kungen har sett i den där Camilla Henemark. Hörde på radion i morse att de visst haft ihop det ändå, eller hur man ska uttrycka sig. Hon är ju inte alls snygg, ser ut lite som en häxa. Nej, fan, ska man ha en älskarinna ska det väl vara nån riktig snygging!
Inte för att han är speciellt het nu, våran kung, han är ju lite för gammal för min smak, men i sina yngre dar var han väl rätt snygg?! Och en kung är alltid en kung.

Nej Ile!

I morse fick jag kliva upp så tidigt som sju för Johan drog till jobbet då. Vile är morgonpigg, och det har fallit på Johans lott att ta med Vile ut ur sovrummet så jag och Alvin får ligga och dra oss. Tycker jag är bra.
Mannagrynsgröt till frukost och Alvin åt upp sin egen och en del av min. Sen fick han ett äpple och tittade på TV. Hör sen hur han börjar skrika; Nej Ile!
Flera gånger skrek han och jag tänkte att jag får väl kolla vad som pågår (jag var i min skrubb och letade kläder, har ju liksom inga). När jag kommer in i vardagsrummet ligger Vile på golvet, med Alvin över sig. Vile hade norpat en äppelbit som Alvin försökte ta ifrån honom. Haha. Har lärt Alvin att Vile inte får äta sånt. Bra att han lyssnar.

Hushållspapper eller hemmafru?

Härligt att gå ut och äta middag en vanlig torsdag. Och en öl till maten blev det med, som smakade gott dessutom! Trevliga vänner och jag hoppas vi gör om det snart igen. Kanske skulle bli standard på torsdagar?
Och min fina bror både skjutsade och hämtade mig. Jag behöver varken körkort eller busskort!
'
När jag kom hem var Alvin fortfarande vaken, lägenheten var stökig och luktade bajs, inga kläder som jag tvättat idag var vikna och Vile vaknade och var ledsen.
Hej hej tyckte jag. Och hejdå hade jag velat säga, haha.
Alvin har inte somnat än men ligger i sin säng, Vile sover, tvätten har jag vikt, doftljus eldar jag och en dusch har jag tagit. Johan duschar nu sen blir det väl nåt avsnitt av någon bra serie vi kikar på, Dexter vi dejtar nu om jag inte minns fel.

Redan Torsdag- En mycket vit sådan

Ikväll ska jag ut och äta med tjejerna. Blir skoj! Slipper jag fundera ut någon middag här hemma, blir Johans jobb.
Ska se om brorsan min kan vara chaufför. Orka gå liksom, och buss är för lodisar ;-)
'
Det snöar fortfarande ute. Över ett dygn har det snöat. Mycket snö blir det och plogbilarna hinner inte med. Var ett riktigt träningspass att dra vagnen upp för backen i djupsnön. 
Vile sover fortfarande, han somnade när vi gick till dagis strax innan nio. Hinns inte med något mellanmål nu innan lunch, bra där Vile. Smidigt om man bra behövde äta en gång per dag, så var det klart sen. Mindre disk, mindre söl och mindre matfunderingar.

Pulka...

Jag och grabbarn har varit hos mamma och pappa och ätit middag idag. Jag tog Vile i vagnen och hämtade Alvins pulka i förrådet (Johan har den nya i bilen, på jobbet). Tänkte dra Alvin i pulkan men Alvin hade helt andra planer. Självklart var det han som skulle dra pulkan. Så, jag går med vagnen och Alvin går med pulkan, lite som att han är ute och går med en hund. Alvin gick nästan hela vägen med den tomma pulkan efter sig. Hade jag vetat vilken snigelfart vi skulle röra oss i skulle jag självklart tagit syskonvagnen.
Sista biten (både dit och hem) satte jag Alvin i pulkan och sprang med den (för att han inte skulle kliva ur) och Alvin grinade och ville dra själv. Lyckat det där med pulka...

Nu kommer den vita vintern

Det snöar ute. Stora fina flingor. Ska de ändå bli vinter får det ju gärna vara snö, men inte för mycket, och absolut inte för länge.
Jag, Johan och Vile har varit på Barnens Hus och köpt en pulka. Vi har en bebispulka hemma sen förra året men behövde en till, eller ja, en större, och det har vi nu. Kanske grabbarna kan åka tillsammans.
Redan när de första flingorna föll i år visste Alvin vad han ville göra.
Johan frågade honom vad han ville hitta på. "Åka pulka", svarade han då. Vi förklarade att de behövs mer snö, och snart verkar det vara lagom mycket.

S som i Sandra (Snygg & Sexig!)

Varje svar ska  börja med första bokstaven i mitt eget namn......


1. Vad heter du? Sandra
2. Ett ord på fyra bokstäver: Stor
3. Flicknamn: Sanna
4. Pojknamn: Simon
5. Yrke: Sopgubbe
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Strumpa
8. Mat: Sushi
9. Sak i badrummet: Shampo
10. Plats/stad: Stockholm
11. En orsak till att vara sen: Strejk
12. Något man inte skriker: Smulpaj
13. Film: SleepWalker
14. Något man dricker: Saft
15. Band: Soardy
16. Djur: Skalbagge
17. Gatunamn: Strandvägen

18. Bil: Saab
19. Sång: Sweet Dreams
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Squash


Lite tidigare än vanligt...

...men i morse så fikade jag både saffransbullar med mandelmassa, pepparkakor och drack glögg till ljudet av julsånger. Mysigt!

Snart är det helg igen

Det är så det känns. Början på veckan kommer och så är det snart helg. Och så är helgen slut, och så en ny vecka igen, med en helg. Och Vile blir nio månader nästa vecka. Det är snart jul. Ska ta och fundera ut julklappar åt höger och vänster. Är på god väg.
Nu sover mina fina små skapelser. Jag skulle vilja göra dem sällskap i drömmarnas värld för jag är trött och har ont i huvudet, men jag ska vara uppe till tio iaf. Duscha och se på TV, och kanske fika. Sånt där jag gör på min egen-tid.

Kan man bli kär i en ring?

Nu är jag och mina fina pojkar hemma. Jobbdag för mig idag, med två extra timmar.
Jag har ju kärat mer mig i en ring på jobbet och kan inte riktigt släppa den. Men med endast en femma från 30 000:- känns det ju som att den kostar en årslön för mig just nu. Och Johan ville inte ge den till mig i julklapp?! Han som jobbar på bank och allt...
'
Alvin får vara mer på dagis när jag jobbar (vilket vi inte riktigt visste) så nu kan jag gå in i ett par affärer när jag går hem från jobbet. 25 timmar i veckan har han rätt att vara på dagis, och då kunde han lika gärna får vara kvar till tre idag, istället för att jag ska stressa och komma när de precis börjat med mellis.
Nu har det börjat mörkna ute och det är strax dags att börja med middagen.

2 Tvillingpar?

Just nu är det fullt upp med två singlar.

Vile & Theo

Lekdejten i torsdags.

Måndag

Dagarna blir roligare om man inte har datorn på. Speciellt för barnen.
I morgon blir det nog inte så mycket surfning heller då jag är borta halva dagen.
Idag har vi varit en sväng på stan, tänkte leta upp pepparkakskläder till boysen men jag hittar inte det jag letar efter. Jag får hålla utkik.
Nu ska jag äta upp de tre sista godisarna från i helgen.

Lite paus

Har tagit lite paus från skrivandet och surfandet i helgen. Får se när jag kommer igång igen.

Alla Helgons Dag

Kom hem från kyrkogården för en timme sedan. Så fint där nu med alla tända ljus, speciellt då det är kolsvart ute annars.
Jag har varit lite hängig igår och idag men jag hoppas det snart går över. Känner mig inte helt på topp än.
Väntar nu på att Johan ska komma hem så blir det filmmys i soffan. Om jag inte hunnit somna innan.

Vällingtajm!


Torsdagen

  • Klev upp vid halv åtta och åt mannagrynsgröt tillsammans med Alvin.
  • Promenerade till dagis klockan nio (trodde vi var tidiga men kom fram kvart över).
  • Drog upp på tempot och gick hela vägen till Valla (7,5 km) där jag och Vile hälsade på Marie och Theo. Blev bjuden på kladdkaka med glass och hallon till. Vile fick såklart bara smaka hallonen.
  • Lite mera lek och Vile blir hängig. Feber helt plötsligt. Han sover i vagnen hela vägen tillbaka. Tänkte ta bussen med överraskade mig själv med ännu en promenad (7.5 km). Hade lite ont om tid så jag fick gå snabbt och bitvis springa.
  • Hämta på dagis.
  • Efter dagis gjorde vi sällskap med Sofia, William och Adele hem till dem. Mellis och lek för de större grabbarna. Vile var inte riktigt nöjd med något.
  • När vi kommer hem har Johan lagat mat så det är bara att sätta sig till ett färdigdukat bord.
  • Besök av mamma efter maten.
  • Välling och läggdags för barnen.
  • Datortid och dusch för mig.

Ett stort steg, haha!

Tog fram Alvins gamla "Lära-gå vagn" som vi har haft i förrådet bra länge.
Tänkte att det var på tiden att Vile fick ärva den.
Och visst, han går med vagnen. Stolt jag blir!
Jag kan göra barn som lär sig att gå. Grymt!
Och krypa har han blivit en hejjare på. Det går undan.
När han inte var nöjd med farten förut la han sig ner och ålade fram. Det har jag inte sett på ett tag.

IceAge "Ajsing"

Alvins favoritfilm just nu är Ice Age.
Vile verkar också digga den.

8 maskiner!

Shit vad tvätt. Vi brukar tvätta fyra maskiner när vi har tvättstugan, nu är det dubbelt så mycket tvätt. Möjligen att jag kan få ner det till sju maskiner. Och chansen att jag kan få det till sex finns också, om jag vågar släppa ganska rejält på det här med färgsorteringen. Hmm...våga eller plågas (i tvättstugan några extra timmar...)?
Jag har ju till och med köpt vittvättmedel. Då borde jag sortera.

Upp Och Ner (Inte) Ner Och Upp

Nu visar vågen mera behagliga siffror. Nu väger jag "bara" ett kilo för mycket.
Har inte ätit godis på eller kvällsfika på två kvällar. Kan det verkligen göra susen?
Igår fick jag visserligen en chokladbit av Johan, men det var sån "nyttig" choklad med mycket kakao så att jag åt upp hela den tror jag bara var bra för min kropp ;-)

En sån där dag...

Jag har rivit ur alla sängkläderna och ska tvätta om en timme. Hur mycket tvätt som helst. Bara sängkläderna blir ju flera maskiner. Sen var tvättkorgen redan full och jag ska även tvätta överdraget till "soffa" i köket. Blä.
Ska se till att dammsuga och torka golven med, nu när jag ändå är i farten. Haha. I farten?

Plötsligt händer det!

Tänk vilken härlig dag! Kul att det finns dagar när barnen gör som man säger, utan att man behöver tjata, bli galen, höja rösten och skicka dem (mest Alvin än så länge) på rummet.
Idag är en sån dag. Inget bråk alls, inte ens när pyjamasen skulle på (som jag fick byta direkt för den var full med kaviar?!) och inte heller när tänderna skulle borstas (igår tog jag fel tandkräm och Alvin tyckte det var starkt, men gapade snällt när jag bytt tandkräm).

Tisdag

Så var snart denna dagen, den 2 november, slut.
Jag har inte bråkat med barnen alls idag. Inte ens Alvin. Har visserligen inte träffat honom så mycket som jag brukar, men ofta är det något som gör att han sätter sig på tvären. Håller tummarna för en lugn kväll.
Grymt tidig morgon blev det i morse. Upp innan sex. Så morgonpigga barn står inte på min önskelista, men man kan ju inte välja allt.
Nu ska jag leka lite med barnen. Lära Vile att gå och Alvin att virka. Haha.

God Morgon i Mörkret

Tidig morgon och fullt upp fram tills det är dags att hämta Alvin på dagis. Ser framemot dagen och hoppas den blir kul och lärorik!

Nattningar

Vile har de senaste kvällarna varit svår att natta. Förut la vi honom i sängen, drog upp speldosan och gick därifrån. Sen sov han.
Igår och idag har han grinat och jag har varit in till honom massor med gånger då han stått jätteledsen i sängen och ryckt i spjälorna. Hoppas att det inte ska fortsätta vara såhär.
Mycket som händer just nu i hans utveckling, han rör sig mycket och kan ta något steg mellan möbler när han står upp, han kan även stå några sekunder utan stöd och nu tror jag att hans tänder är på väg. Äntligen. Han har varit en tandlösing länge. Kanske det har något med hans insomningsprocedur att göra.
Alvin har vi (Johan) försökt ändra nattningsrutinerna för. Nu går vi därifrån (Johan igen) innan Alvin somnat och han ligger kvar själv i sängen. Ropar på oss (mig) har han gjort och Johan har gått dit och det har räckt. Han har somnat själv. Sensation! Och att han andra (eller var det tredje?) kvällen ropade "Pappa" istället för "mammaaa". Sensation igen! Tror knappt jag hört Alvin ropa efter sin pappa alls.
Får se hur kvällarna utvecklas. Är det Vile man ska bli gråhårig på nu kanske?!

Promenader i solskenet

Idag har jag varit ute på två promenader.
En utan barnvagn, utan barn. Skönt. Jag gick i skogen, på krokiga stigar med massor av rötter och uppför och nedför. Det ska jag göra om. Så härligt. Hoppa och skutta i det fria. Typ.
Utan barnvagn är jag nästan aldrig, och är jag det är det ju mest till och från jobbet, och då cyklar jag (om jag inte har punktering).
Barnvagnspromenader är det gott om.
Med barnvagnen gick jag till Coop och köpte tandborstar (och lök, kex, mjölk, bröd, buljong och morötter). De tandborstar vi använder finns ju nästan inte på någon affär alls. Vi vill ha mjuka tandborstar, inget riva sönder tandköttet här inte.

Nu är jag blondin igen ;-)

Kan man bli hetare!?
Hahaha.

1 november

Det är väl en vintermånad va?!
Julpynt är uppe på flera affärer redan. Och julmust finns att köpa. Jag blev grymt sugen igår när jag var och handlade. Men det är för tidigt tycker jag.
Har faktiskt redan köpt en hel del julklappar. Inte mindre än till sex personer. Bra gjort tycker jag. Det är dock inte klart till dessa personer. Det ska till mer. Men jag är på god väg. Och plånboken är inte tom än.

RSS 2.0