2012-2013

Snart är det nya året här.
Barnen är precis nattade. Vi har spelat TV-spel och ätit ur en Aladdin-ask tillsammans ikväll, läst om hajar och stora kattdjur och jag lärde mig ett och annat nytt.
Grannarna har fest och jag och Johan tänkte gå förbi och skåla in det nya året med dem. Eller så inte.
År 2012 började jag plugga på universitet och jag hoppas att det resulterar i en examen. I allafall har jag börjat och det är ju en början, förstås,
År 2013 är det fan i mig dags för ett hus. Frågan är nu var det ska tänkas bli? Inget verkar gå smidigt eller snabbt (och verkligen inte billigt!!). Ska bli spännande att se vad vi får för ny adress under 2013!


Fynd Gjorda Under Soffan!

Med ett skohorn krafsade jag fram dessa gobitar!


(kras,duns och dörrknirr)

När jag och Johan tittar på film måste vi ha textat. Speciellt på de svenska filmerna. De pratar ofta tyst och otydligt.
Extra bra är det när man får veta saker som; fotsteg, en dörr stängs, eller kanske hög musik. Idag har vi sett Prime Time, därifrån fick jag rubriken.


Sista lördagen 2012

Ibland saknas lusten att blogga och då blir det heller inget.
Vi har haft en bra jul, familjen har utökats med en iPad, en cykel, en snowracer, kläder, godis, bilar i massor, böcker, pengar och annat smått och gott.
Vi har varit ute och lekt mycket i snön tillsammans med syrrans pojkar. Jag har tolkat i pulka efter bil med brorsan som chaufför och åkt snowracer nedför Freskvägen.
Jag har ätit för mycket onyttigt bra länge nu så nästa år ska jag kanske dra ner en del. Just den biten har jag inte riktigt beslutat om än.
Skolan har fått känna av jullovet men jag försöker läsa i de böcker jag lyckats låna de få stunder jag inte har viktigare saker för mig.
Idag har det varit riktigt oväder och vi såg inte långt när vi var ner till "havet".


Levande Döda!

Jag och Johan sitter och tittar på Walking Dead. Vi såg förra veckans avsnitt i går kväll och i natt har jag drömt om zombies. Hela natten tror jag, och trots att jag vaknade och bytte både rum och säng fortsatte jag drömma samma dröm. Tur jag inte bor själv!


Kvällen innan...

Då får man plocka kvällsfika ur Paradis-asken.


Dan före dopparedan

Vi spelar MarioKart i väntan på Julafton. 11 grader kallt så efter lunch går vi ut i snön!


.G.O.D.J.U.L.

 
 

Julklappar till mig!

Det blev en ny jacka. En svart Peak som jag trivs bra med än så länge. Hoppas på många fina vinterdagar tillsammans. Har även köpt mig en ny kofta som hittat sig en hylla i garderoben.
Idag köpte jag mig två nya nagellack. Nu har jag alltså garderat mig och har redan fått fina julklappar av den som känner mig bäst. Jag själv!


Hörrudu!

Efter frukost idag åt vi apelsin.
-Kan du skala mina klyftor mamma, frågade Alvin.
-Nej det kan jag inte, svarade jag.
-Hörrudu! Säger Alvin strängt. Det kan du visst. Hörrudu! Du ska inte ljuga!

Ibland får man tillbaka! Kloka barn!


Klappat och klart!

Färdiginslaget för i år. Här ser ni en del av klapparna.


Barnens jullov har börjat!

Men själv har jag inget ledigt alls. 
Just nu sitter barnen och spelar med min telefon medan jag läser om digital kompetens och iPads i förskolan. Undrar hur jag ska hinna med den här kursen då den är kort och sträcker sig över jul med all ledighet det innebär. Att plugga med barnen hemma ger inte så mycket. Tyvärr.
Nu ska vi hämta lite tvätt från tvättstugan och sen ska vi iväg och köpa en julklapp.

Snöyra

Tänk att det är jättemycket mer snö här i Härnösand än vad det är hemma. Jag vaknade fyra i morse av att de röjde snö. Traktorn backade och pep och fortsatte till efter åtta på morgonen. Och huset verkar inte alls vara ljudisolerat och så har vi sex fönster på rummet. Jaja, idag har det inte snöat så mycket.
En dags skola är nu avklarad. Två kvar innan det är hemfärd igen. Jag försöker läsa studiehandledningen och komma igång med en uppgift, för jag har ingen aning om när jag ska få tid att plugga i jul. Kanske nästa torsdag?

Granen står så grön och grann...

Idag pyntade vi granen. Barnen har fått fria händer, förutom glitter och ljus. Ser att det inte är så jämnt fördelat som jag skulle gjort men vad spelar det för roll. Innan året är slut är granen i källaren igen.


Huset står klart!

Och hela familjen har varit mer eller mindre delaktig. Ett sånt skulle man bo i!


VFU

Min verksamhetsförlagda utbildning är nu slut. Känns konstigt efter fem veckor på samma ställe, kommer sakna personal och barn. Trivdes väldigt bra!
Jag har lämnat in alla fyra uppgifter som hörde till kursen och kan vara helt ledig i helgen. Så skönt!

På måndag börjar nästa kurs men det blir en tur till skolan redan på söndagkväll. Måndag morgon helst men då missar vi hela förmiddagen. (vilket jag dock inte tycker gör något).


Husbygge!

I Pepparkakeland.
I morgon reser vi stommen, limmar och pyntar! Sedan är det bara för alla Peppisar att flytta in.


12 12 12

Jag som tycker datum är viktigt tycker att det är tråkigt att det inte hänt något spännande idag. 
Annars tror att det varit den snabbaste veckan i historien för jag tyckte nyss jag tittade på "Arga Snickaren" och det är redan onsdag igen.
 
Jag sitter och skriver adresser på julkort, tur de flesta finns att hitta på nätet för det där med adressbok är inget jag anammat.
 
Skoluppfgifterna ligger uppe på skärmen men jag orkar inte riktigt ta tag i dem. 
 
Det var inte roligare statusuppdateringar än så jag hade för tillfället.

Kostsamma tidsfördriv

Hade lite tid att slå ihjäl efter praktiken idag så jag uträttade ärenden på stan. Typiskt nog så hittade jag en jacka för flera tusen som lockar. Julklapp till mig själv kanske? Behöver den gör jag inte men hur mycket av det man köper behöver man egentligen? Hade jag inte haft stora inköp på gång hade jag inte tvekat men nu borde jag snåla.


1 0 d e c e m b e r

Två veckor kvar. Julklapparna är nästan färdighandlade och alla som är köpt är inslagen.
Igår kokade jag knäck men får nog koka mer om de ska räcka veckan ut. 9 tomma formar ligger brevid mig. Plugg-knäck men det blir som inte så mycket vettigare ord på papperet för det. Ska hämta barnen om en timma så de där formarna kommer nog att multiplicera sig med åtminstone siffran 2 innan jag är påklädd för vinterkylan.
3 av fyra uppgifter är ofärdiga och jag har denna vecka på mig att slutföra dem. Veckan kanske kan verka lång men så många timmar till skolarbete finns ej. 
Nästa måndag är jag på skolan igen. Det är bara att härda ut. Livet är en stor prövning!

OJ OJ!

Jag sitter fortfarande uppe. Det var tänkt att det skulle pluggas men det har blivit mycket annat också.
Nu ska jag stänga av TV och dator och gå och lägga mig. En tidig morgon väntar.

Är de inte arga är det inte något att titta på!

Jag och barnen tittar på dinosaurier på youtube. Alvin är helt såld och vill se klipp efter klipp. Och arga ska de vara annars är det inget att se.

Vi bakade en kladdkaka (dubbel sats) efter middagen. Den väntar i köket men inte så länge till.
Lika bra att passa på medan man är sugen. Det går magsjuka på dagis och antalet sjuka ökar likt ringarna på vattnet vid spöregn. Man vill ju inte kräkas på tom mage!

Den där dyra resan till Mallorca i sommar kanske får vänta. Just nu passar det mindre bra att lägga drygt 30 000:- på en vecka i solen. Finns andra hål att stoppa pengarna.
-Pappa har pengar, säger Vile. Pappa jobbar på banken.


Kvällssysselsättning en tisdag

Jag la mig precis i sängen för att läsa efter att ha lagt pussel med Vile i köket. Kanske är det i senaste laget att pussla men det var så trevligt och han la hela pusslet själv. Jätteduktig! Mysig stund men bara honom men helt fel tid.
Nu sitter han själv i köket. Jag frågade nyss om det gick bra för honom.
-Näääeeeee...svarade han.
-Det går bra nu mamma, sa han strax efter.
Jag hör hur stökar på med pusselbitarna.
Nu måste jag gå och hjälpa honom för han har kommit och bett om hjälp.
-Det går inte bra mamma. Det blir bara fel. Kom mamma, komsi kom.
Tokungen min!


Lussebullar, hjärtrån, en treo, vitpeppar och ett glas mjölk!

Mellis hemma framför datorn (men inte med TV:n på denna gång). Försöker få klar en av de fyra uppgifterna som tillhör praktiken som ska lämnas in om knappt två veckor. Det går sådär. Lite blogga, lite läsa, lite koka jordgubbsylt, lite kolla hus och mycket fika. Och vitpeppar på det för att undvika kräksjuka.
Längtar tills i morgon. Då ska jag göra en spännande sak med min make som jag aldrig tidigare gjort. Lagom till jul borde jag kunna visa resultat.

Tvåltillverkning!

Idag har jag varit hos Towa och firat hennes födelsedag i efterskott.
Och tillverkat tvål. Det är roligt att pyssla och att göra tvål kan jag rekommendera. Towas muffinsform var perfekt till tvålen.
Hemgjorda tvålar är en bra julklapp!


1 december

Började dagen med lite tvättstuga. Alvin tog sovmorgon och Johan kokade gröt med alldeles för mycket mannagryn. Den blev som en hård trolldeg. Tur jag åt fil!
Sen tog vi en tur och spanade tomter på Tallbacken. Inte så tokigt när de inte ligger alldeles vid vägen. Blir kanske till att reservera en.
Efter lunch blev det tidigt Adventsfika hos gammelmormor Anita. Fikat efterföljdes av pepparkaksbakning och middag med tre sorters kött och två gratänger plus grönsaker.
Jag och barnen avslutade sedan dagen med lite TV spel och bokläsning. Johan drog på kompismiddag. Och nu när grabbarna somnat äter jag upp godiset!


RSS 2.0