Snart helg!

Min vecka på förskolan är slut och om en timme ska jag hämta barnen mina. Innan dess har jag två texter jag har tänkt läsa. Hoppas iaf hinna med den ena.
Tog en snabb lunch på stan, en hamburgare i farten, och hann både med att köpa godis, boka en resa till Mallorca i juni, hämta ut en beställning åt Johan och köpa en ny overall till Vile innan jag cyklade hem på min nu enväxlade cykel.
Den där resan blev ju lite dyr såg jag nu när jag kollade mailen, men spar man in på annat (och skaffar sig ett jobb!) kanske den kan bli av! Bamseklubb och resväska (dock tom) ingick. Och annars kan jag glädja mig åt strandväskan jag fick med mig med ballonger till barnen!


Att fatta Stora beslut!

Jag undrar om det finns något inneboende hos mig som gör det svårt att bestämma sig?
Här trodde jag att jag var 110% säker på min sak och skulle jag få min vilja igenom vore det min högsta dröm! När det väl börjar närma sig och verkligheten kommer ikapp drömmen får jag kalla fötter och hittar andra, kanske lika bra alternativ.
Och sen, när erbjudandet har försvunnit, då är jag stensäker igen på att det hade blivit såå bra!


Dörrarna öppnas!

Inte trodde jag att jag skulle sitta med alternativ. Att det kunde hända mig var ju oväntat med det gör att det känns tryggare i väntan på försäkran om saker och ting. Det behöver inte dröja så länge. Och skiter det sig finns en plan B. Eller är det två plan A?
Spännande. Återkommer närmare jul om detta.

Ner Och UPP!

Jag blev så arg på posten när jag kom hem idag för då har jag fått en avi för att jag (omedvetet) snålat med frimärken. Och en adminastrationsavgift ska de ha med. En räkning på 43:- Jävlar va!?
Jag hade på grund av detta bestämt mig för att inte skicka några julkort för dem kan man ju inte sponsra, snåla jäklar! Men jag får se...
I alla fall undrar jag ju om mitt bildarbete kommit fram till skolan eller om posten håller på det tills jag betalat så jag ringde och frågade min bildlärare. Och jo det hade det gjort, och min lärare tycker att jag gjort ett jättefint arbete! Oj vad glad jag blev! Hon som är proffs på det där tycker att mitt arbete är jättefint!
Dagens lärdom är alltså; trots att man är förbannad så det ryker ur öronen kan det vända och bli en bra dag!

5 veckor kvar!

Sedan kommer Tomten. Trodde en stund det var 4 veckor kvar...? Finns vissa tomtar jag önskar kan komma till oss tidigare. 
De stora paketen som inhandlades och som jag slog in igår, med tre rullar inslagspapper skarvat med massor av tejp, har jag gömt bakom huvudgaveln på sängen. Sängen står nu en bra bit från väggen. Vad ska man göra när man har fullt i förrådet? Tycker det var en bra lösning. 
 
 

I-landsproblem i jultider!

Hur gömmer man de stora paketen egentligen?


Skogspromenad i dimman!


24 november

En månad kvar tills Tomten har hälsat på och alla julklappar är öppnade.
Barnen gav oss sovmorgon till halv nio i morse, det tror jag aldrig har hänt förut.
Idag har jag varit med mamma hemma hos mormor och bakat rån. Gammelmommas hjärtrån. Och vi har fikat och bjudits på lunch.
Jag och mamma tog sedan en tur på stan och ett par julklappar inhandlades. Nu är det inte många kvar, och de flesta är också inslagen.
Får se vad som händer med den bästa julklappen, den är sjuhelsikes dyr, men den som spar han har till slut bara pengar kvar...


Hemma på våran gata i stan...

Barnen spanade in en pantflaska från köksfönstret vid frukost. Självklart skulle den hämtas.
Då vi fortfarande har plusgrader tyckte Vile att det räckte med stövlar och jacka till kalsongerna.


Skönt att barnen somnat!

Men vilka odjur till barn jag har umgåtts med idag. En av de värre dagarna i historien tror jag och det är skönt att de somnat nu.
I morgon är en ny dag och jag ska vara hemifrån. Bra planerat!
Konstigt att man har så mycket lättare att ta hand om andras ungar än sina egna.
Jag och grabbarna hade några trevliga stunder. Lätträknade både i sekunder och gånger, hoho!


Ledig Fredag!

Fast så speciellt ledig känner jag mig inte.
Tvättstuga, bråkiga barn och en hel del skolfix gör mig stressad och irriterad.
Inte nog med det så fick jag veta något igår som tar upp mina tankar och jag undrar om det är till fördel för oss, nackdel eller helt enkelt kvittar...?
Efter lunch går vi ut och jag ska försöka att inte tänka på skolan och allt som borde göras. Nu är det ju helg!
 

Jobbar för mycket

Idag har varit en långdag. En bra sådan. Möte i tre timmar fram till halv åtta. Det ger mycket att få vara med på dem. En bra del i praktiken.
Jag sa till min handledare i dag att hon skulle säga till mig om jag verkade sysslolös men det var det då rakt inte något att oroa sig för. Tvärtom tycker hon jag jobbar för mycket. Tur att det är roligt!


Små tecken från ovan?

Igår när jag skulle skriva min adress var jag nära att skriva mamma och pappas, det var den jag hade i huvudet. Just ja, det var ju 9 år sedan jag bodde i hus och det var min adress fick jag påminna mig. Det blev trots det en sjua istället för en etta efter gatan.
I natt drömde jag att vi äntligen köpt ett hus. Visserligen skulle det renoveras en del men jag var såå nöjd!
I helgen när Johan skulle iväg bad han mig hämta husnycklarna. Vilka nycklar undrade jag?
Härom veckan bjöd jag in mamma och pappa att fira jul hos mig nästa år, i mitt (och Johans) hus. Inte kan jag svika det löftet?
Jag får helt enkelt sluta vara snål och kräsen. Fram med stort banklån och snickare så ordnar det sig!
2013 då jävlar, då ska jag bli hustru!


Att bocka av

Idag kan jag bocka av tre saker på min lista.
Ett: min bildportfolio är klar och brännd på skiva. Nu saknas bara adress och frimärke.
Två: ännu en julklapp är köpt och inslagen. Inte så många kvar nu. Gäller att passa på medan det fortfarande finns pengar.
Tre: är en privatsak än så länge men en nödvändighet för att gå vidare.


Jag och mina pepparkakor!


Killarna har provkört riktig rallybil i helgen!


Jag vill att tiden ska gå snabbare!

I alla fall till december. Kanske jag kan sluta oroa mig då. Kanske känns det lite bättre. Allt kan vara åt helvete med, det kan man inte veta nu. Skitbra eller skitdåligt. Det visar sig om några veckor.
1 december blir det pepparkaksbakning hos min mormor, det är något att längta till!


Blommor av denna sort undanbedes vänligt men bestämt!

Antingen torkar de ihjäl eller så går det som för denna, dränkt i sin egen kruka.


Härligaste grabbarna!


Fredagsmys i min ensamhet

Men jag gråter inte över det utan njuter istället över min megaskål med godis och väntar på att Grimm ska börja.
Idag har jag haft en bra dag trots huvudvärk. Barnen är så härliga. Jobbade in rasten och for hem, tog en tablett, fick lite massage, vilade i soffan och huvudvärken försvann.
Har sedan slagit in massor med julklappar och funderar över resterande inköp. Jag gillar att vara ute i god tid. Bara drygt en månad kvar.


Den allra första VAB- dagen!

Nu är Johan hemma igen från sin jobbresa i Göteborg. Idag fick han vara hemma med grabbarna. Det är den första VAB- dagen vi tar ut. Det borde firas! Nu är det i alla fall är bara Alvin som fortfarande har ögoninflammation men båda får vara hemma i morgon med. Med Johan. Jag fortsätter min praktik och det är bättre än väntat. Skönt! Och min handledare tycker att det märks att jag jobbat i förskola tidigare (ca två veckor för åtta år sedan!) för jag är som gjord för det!
Fan då, det kan nog bli bra det här!


Sjukstuga

Här hemma härjar ögoninflammation hos barnen. Johan är borta på jobb och jag har praktik. Riktigt opassande!
Morfar har ställt upp och vaktat Vile några timmar måndag och tisdag så jag har tagit mig iväg till förskolan jag gör praktiken på. Superbra!
I morse upptäckte jag att Alvins öga fått sig en smitta.
Tur man har mer än en livlina. Farmor är nu på väg hit för att vara en stund med sina barnbarn. Och jag kan cykla iväg till praktiken. Tack!


13 november

En månad kvar till Lucia. Det kommer gå snabbt!
Jag har redan slagit in flera julklappar och de blir så fina. En tjuvtitt på etiketterna har ni fått se.
Jag hoppas jag kan få min egen julklappsönskan uppfylld i år, men jag ska inte hoppas på för mycket.
GodNatt!


Sådär får du inte göra, men vänta, jag vill ta ett kort!

När barnen gör sådant man inte vill att de ska göra men ändå inte kan låta bli att fota, vilka signaler sänder man då?
Ja, det här är iallafall Viles tolkning av Pippi Långstrump. Flätan är pannkakan som åts till middag.


12-11-12

Vad lite man skriver ändå, om vad som händer och sker i livet.
När man läser andra bloggar tror man sig känna personen bakom bloggen men i de flesta fallen är det nog inte så.
Valda delar ur mitt liv, det är sanningen. Och det jag skriver är sant, finns ingen mening med lögner men ironi förekommer en del.
Hur mycket vill jag dela med mig då? Ibland blir det mer än jag tänkt och vissa gånger vill jag skriva mer än jag gör. Det finns saker jag länge velat berätta, och jag hoppas det kan bli sanning så jag får göra det en dag.


Julpyssel

Jag har startat med julpyssel i helgen. En hel drös med dessa hjärtan har tillverkats.


Vile pluggar med mig idag

Vile är förkyld och röd i ögat så han får vara hemma från dagis idag. Jag försöker plugga och den bästa lösningen för att inte ha Vile i knä ritandes i mina böcker är hittills en skål med jordnötter framför tv:n.
Om en stund kommer morfar och är barnvakt då jag ska på praktik ett par timmar.


Nya lack!

Härnösand är väl knappast känd för att vara en shoppingstad, men det hindrar knappast shoppinglusten. Fem nya nagellack är en del i min shopping.


9/11

Igår kväll kom jag hem från skolan. Vi har haft bild hela veckan och oj vad teckningar jag hade med mig hem. Och en fågel gjord av hönsnät. Har haft riktigt roligt med allt skapande även om jag har svårt att bli nöjd med det jag gör. Speciellt när det sätts upp på väggen bland alla andras teckningar och målningar.
Hade även julklappspapper, en del julklappar och en massa tallrikar med mig hem. Alltid hinner man med lite shopping mellan skoluppgifter och lektioner.
Nu ska det bli skönt att vara hemma fem veckor innan det är dags igen.


Dagens skolarbete: Stilleben


Varför är jag vaken nu?!

Grava sömnproblem? Jag vandrar från säng till säng och har oftast legat i två andra sängar förutom min egen när morgonen kommer. Nu är jag tillbaka i min säng. Johan äter frukost och ska ut och jaga och Alvin sover bredvid mig.
Jag har ingen tid att passa förutom till middagen men kan absolut inte somna om.
Jag tänker på tok för mycket, mest på saker jag inte själv kan styra över så vad är meningen med det?


1 november

Dagens vinst: 7 växlar på cyekln (den har varit oväxlad vid minusgrader).
Dagens förlust: snön (nu får jag räkna med en timmes hämtning på dagis).
 

Min dagliga telefonkontakt med maken...

Jag ringer för att jag har nåt superviktigt att prata om men har han tid? Jag får ett sms tillbaka, en färdig mall (döpt till Sandra?).


RSS 2.0