Vilket Geni-Drag!

Igår tog det nästan en timme att få med sig barnen hem från dagis. Idag 10 minuter. Hemligheten heter snowracer.


i-landsproblem

Gårdagens i-landsproblem (som även bekymrar mig idag) är att jag filat mina fötter för mycket så det gör ont på hälarna.
 
Dagens i-landsproblem är frågan om jag ska köpa mig en ny telefon, en iPhone 5, eller om jag ska behålla min gamla som är segare än kola...

Bildportfolio

Jag försöker färdigställa det jag kan i min bildportfolio nu. Jag har idag och i morgon på mig för på fredag har jag tagit ledigt åt barnen. Det sätter ju lite extra press på mig vilket är bra. Och jag får lite extra tid med barnen innan jag ska fara till Härnösand på söndagkväll.
Bilden är en rolig kurs när det gäller det man ska göra praktiskt, när det ska skrivas och refereras blir det genast tråkigt och jobbigt.
 
 
 
 

En BRA måndag!

Plugg på förmiddagen. Lunch, fika och en massa surr med Elin på Törners på eftermiddagen. Inga bråk med barnen, och inga hot för att få dem att göra saker. Ingen dötid framför TV:n och ingen arg mamma som dammsugar. Vattenfärgmåleri och halsbandstillverkning innan middagen. Hjälpsamma barn vid matlagning och duktig man som kockar god middag. Inget bråk vid läggning och en bok jag inte tidigare läst. Tänk att såna måndagar finns!


Den extra timmen

Idag har vi varit på skridskobanan. Barnen åkte i ca tre minuter var, men bara de lär sig kommer det bli roligare. Åtminstone en av dem ska bli hockeyproffs!
Lunch fick vi hos mamma och pappa. Pannkaka med sylt och grädde. Snickerskakor till efterrätt.
På eftermiddagen tillverkades halsband av barnen och pärlor rullade över golvet. Själv målade jag till en skoluppgift
Tacos till middag. Vile kladdade ner fingrarna och eftersom han inte själv hade en tröja på sig torkade han av sig på min. Men vad?!
De somnade ganska snabbt, men så var de ju uppe en timme längre idag med.


TILL SALU!

Alpina kängor storlek 38. Aldrig använda!
Kängor storlek 26. Använd två gånger.
Trotters kängor storlek 26 med IsoTex. Aldrig använda!

Overall storlek 86.
Skidor 90 cm och tillhörande stavar.


"Vi seglade på haven..."

Vi har varit på badhuset och härjat idag. Var över en månad sedan jag var där sist. Passade på att simma lite också.
Vi har sedan busat och nu lyssnar vi på Mora Träsk, jag sjunger med till grabbarnas förtjusning. Barnen är trötta och tar det lugnt tillsammans i Viles säng. Jag är ovan lugna barn.


10 år!

Den 26/10 2002 blev jag och Johan ett par.
10 år senare, precis just nu, ser vi ut såhär.


Härliga fredag!

Det gick jättebra hos tandläkaren. Alvin både gapade och bet ihop. Och en liten zebra valde han i duktighetspresent.
I väntrummet hos tandläkaren träffade vi barnens gammelmormor. Vilken tur vi hade som gjorde det, för hon hade inga förmiddagsplaner utan ville umgås med oss. Hon följde med oss ner på stan och underhöll barnen medan jag uträttade lite byxshopping. Efteråt bjöd hon oss på lunch och glass och barnen klättrade bara på bordet ett par gånger.
Tack mormor Anita för en fin förmiddag!
Jag och barnen tog sedan bussen och hälsade på pappan på jobbet. 
Nu ropar grabbarna på mig så jag ska gå och lägga mig hos dem en stund så att de somnar. Sedan blir det godis och film!

Ska man ha en sån här i vinter?


De finaste jag har!!


Guten Morgen!

Fortsätter på det tyska spåret. Vet inte om jag stavar rätt, trots att jag läst tyska i många år kan jag knappt nåt.

Idag är jag och barnen ledig. Alvin ska på sitt andra tandläkarbesök. Hoppas han gapar den här gången, känns som en viktig del. Han säger redan nu att han inte vill och jag fattar inte var han fått tandläkarskräck ifrån. Han såg ju bara den filmen två gånger...
Skoja!
Vile har varit till tandläkaren en gång och gapade stort som tusan. Får hoppas han kan ha inspirerat Alvin.
Jag själv gillar att gå till tandläkaren så länge det inte kostar så mycket. Tänderna känns så rena efteråt!


Ein Zwei...

...Polizei...

Är det sånt här man ska se när man tittar ut genom fönstret en torsdag eftermiddag? Vad har våra grannar för problem?!


Grabbarna studerar händerna


Collage

På mitt schema idag står Collage. Har redan suttit med det i två timmar, tror jag rev lite för små bitar, men men, inte alla som får plugga i soffan med TV:n på och klistra med rivna pappersbitar. Det är kul!


Jag bygger hus!

I väntan på ett fullstort hus att flytta in i bygger jag en minimodell till skolarbetet. Bild är en rolig kurs.


Virkning på schemat, hustankar i huvudet!

Jag sitter och virkar för en skoluppgift, och tittar på nån repris av Lyxfällan. Jag tänker att just nu är vi ljusår ifrån att vara med i den serien. Men om vi lägger TRE miljoner kronor på ett hus, ta ett fett jävla lån alltså, hur ser det ut för vår ekonomi då?
Kanske får jag sätta fingret på spiken under sängen, säga tjilevippen och flytta in i mitt rosa dockhus jag fick när jag var liten. Tre våningar och det är inte så mycket mer än tapeter och lite möbler som ska bytas! Vilket kap!


Nappen!

Det är snart ett år sedan Vile gav sina nappar till Tomten. Känns som en evighet sedan. I helgen när vi var i stugan hittade jag tre nappar sedan Alvins napp-tid. Jag gav en till Vile, vilket säkert var dumt, för han stoppade den direkt i munnen och ville inte ge tillbaka den. Jag tycker att Vile är alldeles för stor för napp, men han är drygt två och ett halvt år och många i hans ålder har fortfarande napp. Nu fick han såklart inte ha den kvar utan den åkte i soporna. Men klart jag tog ett kort!


Och så var drömmen över?

Vi får se, men efter idag så verkar det där hoppet hoppat bort. Vi har tittat på ett hus (som inte ska säljas) men kalkylen vi fick ta del av ger mig mardrömmar och helt plötsligt känns det som vi är tillbaka på ruta ett. Det kunde bli så perfekt, om en miljon hit eller dit inte spelade någon roll...


Lördag i Åkersjön


Stugan!

Vi är i stugan och myser den här helgen helgen.
Kan inte lägga in bilder här i bloggen så de ligger på instagram istället. samaol heter jag där för de intresserade. Nu väntar jag på att Johan ska få barnen att sova så jag och han kan äta godis och se film!


Finns det hus finns det hopp!

Och hoppet är det sista som lämnar människan, visst?
Jag har fortfarande inte släppt min dröm och den som lever får se var det slutar. Dröm eller verklighet?
Önskar att jag slapp älta det här något mer.
Ett hus ska vi ha, frågan är bara var och när?


Nytt till mig!


Lunchshopping!

Till Boysen!


Jag visste det!

Jag fick denna broschyr av en dam på stan. Ser ingen anledning att öppna och läsa. Det viktigaste står ju på framsidan.


Nu behövs en storvinst!

Tänk när man har chansen till något man önskar, men ekonomin hindrar till att det ska bli verklighet!?
Så är det förstås för väldigt många, men jag har sällan så dyra intressen eller önskningar att jag inte kan införliva dem med hjälp av mitt sparkonto från tiden jag jobbade. Semesterresor är inget problem, om jag inte ska åka flera gånger per år förstås. Men just nu under studietiden fylls inte sparandet på i den takt det en gång gjort.
Det här gäller så klart ett hus.
Vi ska flytta. Men hittar inget hus att köpa som vi båda vill ha till ett pris vi tycker är okej. Vi har en annan lösning men summan på det kalaset kräver fetare bankkonton eller möjligen två bra inkomster.
Jag kan tusan inte släppa det här. Tur vi har en trisslott att lösa in mot en annan. Och stora tummar!


Morbror Viktor

Viktor var mycket populär bland grabbarna de stunder han var hemma i helgen. Speciellt när han drog igång musiken i bilen och ordnade disco på gården!


Variation

Tidigare i veckan har jag haft datorn (och tv:n) på och skrivit hela dagarna. Idag har jag istället läst och skrivit för hand. Vilket som får jag ont i huvudet men det är skönt att slippa datorn en dag. Nu har jag en timmes plugg kvar innan grabbarna ska hämtas. Bara att hugga in på bok nummer två.


Min Jägare!

Jägare låter som något från sagorna. Från Rödluvan.
Johan hade med sig en älgtunga hem från jakten i lördags. Den blir hundmat.
Här är min jägare och jag.


VitaVinterVärld

Det har snöat halva dagen och gräsmattorna är fortfarande vita. Tänk vilken lycka för barnen. Själv skulle jag vilja flytta Sverige till Medelhavet. Det skulle passa mig bättre. Jaja, tiden brukar gå fort och snart är det väl vår igen.

Idag pratade jag med en karl jag hoppas få prata med fler gånger. Han sa att det var okej att ringa honom två gånger per dag om det behövdes. Den som lever får se. Och drömmar ska man ha!


Födelsedagspresent Från Maken


Vad är problemet?!

Jag har ingen aning om varför men jag är ofta på dåligt humör nu och har varit sista tiden, mer lättretad än vanligt (riktigt illa med andra ord) och allmänt tråkig att umgås med. Hur ska man råda bot mot detta tro?


44 000:-

Tittar på semesterresor för nästa sommar. Två veckor All inclusive till Mallorca och man blir ju helt superfattig! Det går ju inte. 

Idag har det snöat!

Jag och mamma var ute en stund på förmiddagen med grabbarna. Det snöade och regnade och kändes skönt att gå in trots att ljudvolymen på de fyra är en helt annan när det är väggar som stoppar!
Mina två sover nu och syrran sitter med sina två på tåget och ska så göra i två timmar till. På julafton ses vi igen!


10:00-15:00

En riktigt utedag har vi haft idag. De fyra kusinerna har lekt tillsammans på lekplats, i skog, i trädgård och vid sjö. Lite regn har det kommit, och mycket kyla har det varit i luften. Känns som att snön är här när som helst.


13 oktober


Kusinerna träffas!


"Jag Själv Låda"

Den här veckan har jag lagt ovanligt många timmar på studier. Mest för att allt jag gör tar så förbannat lång tid!
Nästa vecka ska jag börja med min "jag själv låda". Men vad ska jag stoppa i den lådan? Vem och vad är jag?!
Nu tar jag lunch och om en timme ska jag hämta barnen och göra helg. "Stockholmarna" kommer hit över helgen.


Mösstider!

Rutskrapning på bilen i morse, för de som skulle ut och köra alltså. Själv hojar jag.
Kände att det var dags att inviga mössan idag. Inte enbart för kylan, nej, mest på grund av det skitiga håret och finnarna i pannan. Men den värmde skönt när jag var ute, tänk vilken smart uppfinning!


Nu är han klar!


Kvällsbad!


KFUK-dieten!

Jag gillar Ica-reklamen som går nu.
KFUK-dieten. Keso Fast Utan Klumparna. Det skulle vara nåt det. Shit vad man skulle bli smal. Och hungrig!

Sandra Design

Hela förmiddagen har gått åt till att sy en dress till mitt troll. Herregud vad tidskrävande! Men jo, snart är han färdig. Håret kvar och så lite småpill. Styling kan man kalla det. Och kanske en mössa. Nu har jag lunchrast!


Kreativ dag

Jag har pysslat med min handdocka idag. Shoppat färg och målat. Ögonen tog över en timme att måla, haha. Om jag är nöjd med dem? Nej fan heller!
Har även sytt kläder men de blev lite "trånga". Nya tag i morgon.


Höst-Pyssel

I lördags kom Alvin hem med en påse löv, barr och bär efter att ha varit i skogen med mormor. Löven har pressats i en MIO katalog och idag efter middagen klistrade vi fast fynden och gjorde hösttavlor.


Bild i förskolan

Det är namnet på kursen vi har nu. Roligt!
Idag har jag redigerat en massa bilder och renskrivit mina anteckningar fån lektionerna vi hade förra veckan. Vi har inget som ska vara klart före vecka 45, så ingen stress än.
Jag har en handdocka som ska målas och som jag ska sy kläder till. Jag ska göra en "Jag själv låda" i 3D som ska redovisas nästa innevecka.
Det här kan bli kul.
Får hoppas mina krav och min prestationsångest inte tar över.
Koncentration på hög nivå!
 

Ibland är det bra att inte bo i en stor villa!

Går snabbt att dammsuga och skura så nu slöar jag i soffan medan Johan är med barnen på badhuset.
Tror jag ska fika lite. Det blir kanon!


Oj oj oj

Nu blev det bra sent. Hur ska jag orka upp i morgon (senare idag om man ska vara petig)?
Sängen min var upptagen av två små fina skapelser, så nu har jag eget rum utan snarkande 32 åring eller sparkande barn. Fint!


Frukost i soffan!

Kanske det inte är helt fel att vara 27 år ändå? Gott är det iallafall. Och jag ser inte äldre ut. Än.
Visserligen slapp jag visa leg på bolaget i går men det var garanterat bara för att jag hade med mig de vilda ungarna. För jag ser ju inte korkad ut, vilket man är om man har två barn, varav en fyraåring, innan man fyllt tjugo år. Så, alltså är jag både ung och smart!


4 oktober

Första gången jag inte varit hemma på min födelsedag. Första gången jag inte träffat min mamma eller pappa när jag fyllt år. Men jag överlevde. Kanske för att jag blivit så pass mogen som 27 år?!
Men jag har blivit firad. Igår med sång, chokladmuffins och kanelbulle. Och idag med lunch och sång från hela gruppen under bildlektionen. Hur längesedan var inte det? Som klassen sjöng för en på födelsedagen alltså? Och hur pinsamt är det?
Jag hann hem och pussa på mina små för vi fick sluta tidigare än beräknat. Nu ska jag lägga mig i min egen säng och förhoppningsvis sova bättre än de tre föregående nätter i våningssäng. Men det är kul det med.

Hemma Hos Grabbarna Mina!


1 oktober

Min sista måndag som 26 åring. Jag firar i Härnösand med godis och plugg.

RSS 2.0