Brasa!

Vi cyklade till brasan med isande vindar i ansiktet. Alvin kämpade på och berömde mig för att jag valt varma kläder åt honom. Själv frös jag mer än jag gjort på hela vintern trots min nya tjocka, rosa ulltröja. Brasan tändes inte ens på grund av blåsten och brandkåren. Tråkigt för grabbarna att de missade en stor eld, bra för mig som slapp lukta rök och tvätta extra mycket kläder.


Ajax och kladdkaka!

Städat och bakat. Såna dofter kan mitt hem få sprida oftare!
Barnen är snälla och sams och i morgon är vi ledig tillsammans.


Nytt till grabbarna!

Varsitt par springskor för kommande årstid.


Räknestuga

Om en vecka har jag mattetenta. Idag och på torsdag är det tänkt att jag ska plugga inför den. Jag försöker nu ta mig igenom en gammal tenta och jag fastnar vid mer eller mindre varje uppgift. Men har man kunnat en gång så ska det väl gå igen? Är det inte som att lära sig cykla tro? 

Ljust eller mörkt?

Johan vill ha ett ljust grått hus och jag vill helst ha mörkt. Jag tyckte att man målade knutar i en annan färg men det tyckte inte Johan. Nu tycker han att det ska vara vita knutar medan jag tänkte vi kanske kunde skippa det.

Idag har vi hälsat på våra blivande hörn-grannar. Hittills har alla grannar vi pratat med varit positiva till vårt intrång i det gamla bostadsområdet vilket känns skönt. Nu väntar vi på bygglov. En liten viktig detalj för att få smacka upp huset bara.


Bättre begagnat

Johan har äntligen köpt en ny telefon. Det tog över två månader innan han tillslut fått hem den. Och innan jag fått ta över hans gamla. Min gamla var segare än tuggummi så det känns som rena Autobahn att surfa på denna. Grett!


Fredag!

Fredag är min favoritdag. Hela helgen kvar!
Den här veckan har jag jobbat fyra dagar. Nästa vecka har jag två inbokade jobbdagar. De andra två dagarna (onsdag räknas inte) bör jag plugga till mattetentan. Vi får se hur det blir med det. Förra planeringen av tentaplugg blev inte som jag tänkt, och det slutade ju bra trots allt.
Jag har förutom jobb denna vecka hunnit shoppa massor med kläder till grabbarna (och lite till mig själv med) och nästan pluggat klart alla inlämnings- och samlings uppgifter. Vad jag ska göra hela maj har jag ingen aning om, men en solsemester skulle inte sitta fel.


April april!


Vårtecken!

På väg från badhuset i lördags hittade vi blåsippor bredvid en myllrande myrstack.


22/4

Idag blev det jobb och även i morgon. Bäst att passa på när tillfälle ges. I sommar blir det ju långledigt och då får vi leva på kärlek!
 
Har fått tillbaka bedömning på en matteuppgift och den gick bättre än väntat. Och tentaresultatet har kommit med och jag har därmed klarat den kursen. 
Nu tänkte jag se om jag orkar plugga lite, men jag har i princip bara en liten skrivuppgift och en tenta kvar på hela terminen så jag behöver inte slita ut mig! Jag kan nästan ta sommarlov redan nu!

En solig helg!

Oj vad vi har varit ute mycket i helgen. Hela eftermiddagen igår och både för- och eftermiddag idag. Solen skiner och har gjort hela helgen och hade det inte blåst hade det varit riktigt varmt och skönt.
Tussilago, blåsippor och maskrosor har vi sett idag och därmed är det vår på riktgt!

På väg till badhuset!


Utelek!

Nu har vi helg!


Torsdag

Vile är hemma med mig idag. Hans mage är knasig så vi ska till doktorn i eftermiddag. Alvin fick gå till förskolan och var nöjd med det. Oftast har jag båda grabbarna hemma när någon av dem inte är frisk men ska jag få något pluggat kändes detta som en bättre lösning. 
 
Vi har suttit tillsammans i köket, jag med dator och skolböcker och Vile med penslar, färg, sax, papper, lim och glass. Två glassar tajatde han till sig.
Nyss sa han: "Nu vill jag inte pyssla, inte äta glass mer, nu vill jag gå till doktorn". Sen gick han och la sig i vagnen.
 
Har ringt samtal och fixat så vi slipper betala förskoleavgift för Alvin i sommar. En liten utgift mindre och han ska ju inte vara där något. Vile får vi dock glatt betala för ändå.

En bra start på onsdagen!

Några minuter i sex i morse stod jag med mamma utanför Storsjöbadet och några minuter i sju gick vi ut därifrån efter att ha simmat 1 km. Detta kan jag tänka mig att göra fler gånger! Tack mamma!

En typisk eftermiddagspromenad från dagis!


Barnens sommarledighet är ifylld!


16/4

Idag har jag bytt från kontantkort till abonnemang på mobilen. Vuxet. Mitt första mobilabonnemang! Får ta och se till så att det lönar sig bara!
 
Annars då? Plugg kan man säga.
Fördelen med att jobba, förutom pengarna då förstås, är att jag har en (giltig) anledning till att inte plugga. Jag har tjocka böcker som jag ska referera från till de uppgifter jag ska göra men inte orkar jag läsa dem från pärm till pärm. Jag får göra ett par stickprov och hoppas att de löser sig. Jag har kanske kommit halvvägs med en uppgift idag och det är ju verkligen fint! Att skriva för godkänt är inte så jätteavancerat men jag strävar högre än så. Får hoppas att det håller i sig!

Cykelpremiär!

I går var det dags för årets första cykeltur för barnen. Alvin fick ny cykel i julklapp och den gick väldigt bra att cykla på. Nu är det Viles tur att lära sig cykla. Får se om det finns tålamod och balans i sommar så det räcker till.


Massor av bebisar!

Vi har varit på Jamtli. Där märks det att det är vår, för många av djuren har fått ungar. Och vi har sån tur att Bettan visar oss runt bland de små.


Såna där riktiga pluggdagar!

När man studerar på distans ser skoldagarna sällan ut som de gör när man är på skolan. Att hålla fokus är svårt hemma. Idag har vi haft grupparbete och träffats för både fältuppgift och skrivande. Vi fortsätter i morgon. När dessa uppgifter är klar är det inte jättemycket kvar på terminen. Ska bli skönt!
Jag har tänkt jobba lite. De har ringt från tre förskolor denna vecka och behövt vikarie. Torsdag och fredag är jag pluggledig och ska jobba. Det är inte brist på jobb direkt men det är inte alltid tiderna och dagarna passar. Ofta får jag säga nej. Nu när CSN blir mindre och upphör över sommaren kan det vara bra att jobba lite extra.


Vi degar!

Skönt att vara hemma igen. Två turer kvar till Härnösand denna termin och två kurser att avsluta. Två månader med plugg och sedan sommarlov! Det är fint med skola!

Jag och barnen har satt igång med söndagsmiddagen och nu väntar vi på pappan som får tillaga köttet. Vi passar på att dega medan maten blir klar.


Nya skor!

Vårigt fynd!


April

Undrar om jag ens tar mig upp ur sängen i morgon? Igår var jag ute på sjön med Towa och åkte skidor. Minst sex år sedan sist och jag vaknade med träningsvärk. Idag har vi varit på badhuset och jag passade på att simma. Det har jag inte gjort sedan november om jag minns rätt. Ska försöka att ta mig iväg på morgonsim framöver, vaknar ju ändå tidigt så det är väl smart att då det överstökat!
Om drygt en timme bär det av till Härnösand igen. En vecka fullproppad med examinationer och arbeten!


RSS 2.0