Höstshopping!

Idag har jag varit på stan. Först med Towa och sedan med mamma. Det blev fler timmar än jag tänkt.
Köpte nya skor då mina svarta tygskor har levt klart sitt liv på mina fötter. Ett par svarta jeans, ett mönstrat linne och en tröja fick även de flytta in i garderoben. Känner att jag behöver (eller åtminstone vill ha) lite nytt då nästan inget i garderoben lockar mig till att klä mig på morgonen.


Elen är framdragen

Under veckan när vi hade det härligt på Mallorca jobbade Jämtkraft med att dra fram elen till huset. Och det verkar inte som att det blir ett elskåp utanför tomtgränsen som det var prat om förut. Är allt klart inför husleverans nu tro?


Mallorca Alcúdia Augusti 2013!

 
 
 

Det närmar sig!

Om tre veckor står huset på plats. Så är förhoppningarna iaf. Det är då drygt ett år sedan vi började diskutera tomtköpet. Snart snart snart!


Ovan molnen är himlen alltid blå!

8 timmars restid tar på krafterna. Ja inte underlättar det att kliva upp 02:40 heller.
Allt är uppackat och i eftermiddag har vi tvättstuga. Home sweet home? Jo, det är faktiskt skönt att komma hem. Tre nätter i min egen säng innan det är dags att fara på skolan och vara borta måndag-fredag.


03:20

Ska faktiskt bli skönt att komma hem. Barnen är förkylda, snoriga och febriga nu. Kanske är det alla kvällsbad som satt sina spår? Idag har bara jag badat. Sista doppet i havet för i år! Grabbarna har vilat under ett parasoll. Riktigt varmt och soligt idag och det känns på kroppen.
Väskorna är packade och reskläderna ligger framme. Klockan 03:20 hämtar bussen oss på hotellet. Mysig tid!


Onsdag

Då är det bara en dag kvar här i Alcúdia. Åker tidigt på fredagmorgon. Tror flyget lyfter vid sex. Ska ta reda på när bussen kommer och hämtar. Det lär väl vara en mysig tid där efter 03 någonstans kanske.

Idag har vi haft en fin och solig dag med klarblå himmel. Och blåst har det gjort så jag har sluppit svettas när jag legat på stranden.
Det var en aning deprimerade vid frukost då det började regna, men humöret blev på topp strax efter elva när solen kom fram igen! Blir inte klok på detta väder.


Grannar!

Nu ligger vårt grannhus ute på hemnet.se. Familjevilla med bästa läge på Söder (mäklarens ord). Det ligger i Odensvik om jag inte är helt ute och cyklar. Visning torsdag så jag missar den. Kanske mamma och pappa kan gå? Kolla läget lite. Hoppas det blir bra grannar. Hittills har vi varit mycket nöjda!


Tisdag med strandhäng, drinkar och piratshow!

Nyss inkommen från piratshow här på hotellet. Nu ser vi lite tecknat och äter popcorn och dricker drinkar innan det är dags för sängen.

Inatt vaknade jag av spöregn och tänkte att semestern var förstörd men till frukost hade det slutat regna och när vi ätit klart kikade solen fram och resten av dagen har det varit strålande sol och vi har hängt på stranden.
Vi lånade en trampbåt en timme och åkte runt, tittade på stora maneter och spanade sjöstjärnor. Jag passade även på att bränna mig lite eftersom vädret känns osäkert och en liten bränna vill jag gärna ha.

Bara två dagar kvar. Tiden går alldeles för fort när man är på semester!


Kvällsbad!

Det betyder inte att det är färdigbadat bara för att solen har gått ned!


Port d' Alcúdia

Idag har det varit mulet hela dagen. Inte alls vad vi bokat men det passade bra då vi tog en tur till hamnen. Tittade på båtar, åt glass och åkte sedan båt halvvägs tillbaka till hotellet (den körde inte längre idag på grund av vågorna). Lång promenad tillbaka och lunchen blev så sen som 15. Vid 16 gick vi ner till havet och badade i härliga vågor i två timmar.
Jag är imponerad av att grabbarna håller sig vaken och inte är alltför bråkiga för de är nog trötta efter att ha hållit igång hela dagen (förutom de fem minuter Vile sov på min rygg på väg från båtturen).
Nu har vi kommit tillbaka till hotellet efter en kvällspromenad med ponnyridning och diverse aktiviteter i spelhallen. Nu är det dags att avsluta denna dag och lägga sig i sängen.


Och tillslut så lärde hon sig!

Första gången på semestern som jag inte bränner mig röd av solen första dagen. Måste ha smort mig bra. Antar att jag bör vara nöjd?


Semester!

En sån riktigt härlig semesterdag har vi haft idag!
Visserligen började det med att Alvin hamnade i slagsmål med en norsk pojke så fort han klev i poolen, men det avbröts av Johan och ingen kom till skada. Först stänktes vatten och strax efter var det fullt slagsmål. Alvin sa till Johan att det inte var han som började, det var den andra pojken, men att han fick igen. Ja, vad svarar man där?
Vi badade lite i poolen på förmiddagen men resten av dagen har vi varit vid havet! Jag är verkligen inte van vid att bada i varmt vatten ute, men har här kunnat simma runt utan att frysa det minsta. Och grabbarna tycker att det är jättehärligt, även om de önskar att vattnet inte var salt.
Efter middagen blev det en kvällspromenad på stranden innan vi gick upp och tog en andra efterrättstallrik. All inclusive är ju bra härligt!


Mina fina tre!


Havet är varmt!

Riktigt härligt att ta sig ett långbad i havet och vågorna efter middagen. Vattnet är varmt!

Nu har vi kommit in efter några drinkar i baren. Dags att lägga åtminstone ett trött barn.


Alcudia Pins

Utsikt från vår balkong!


I väntan på planet!

11:10 är det avgång. Vi är redo!


Packat och klart!

Barnen delar på en liten väska. Jag fyller min stora själv. Johan har packat ett gäng t-shirts och badshorts. Hade vi tänkt på det tidigare hade vi kunnat stoppa barnen i väskan med och sparat in halva resekostnaden. Nästa gång!


Packning pågår!

Alltid lika svårt att veta hur mycket och vad som ska ner i väskan!


Inspirationsspaning!

Ikväll har jag cyklat runt i olika områden där det byggs nya hus. Kul att se vilka hus som folk väljer och vilken färg som målas och hur trädgården ser ut. Det där var snyggt/ sådär vill jag inte ha! Det finns mycket inspiration och idéer att hämta av omgivningen!
Tryggheten (som jag ser det) i att bygga i ett färdiguppväxt området är att det (förhoppningsvis) inte blir några tråkiga överraskningar i form av ändrade detaljplaner och hus som dyker upp där man inte trodde det. Ja, förutom vårt eget hus då.


Nya skor!

När semestern är slut är fötterna redo för hösten!


Posten!

Idag lyckades dem!
Inga räkningar utan istället två kataloger. Perfekt för en husbyggande shoppare!


Två dagar kvar!

Jag hoppas att här få ett härligt avslut på sommarlovet!


Alvins fågelmatare/fågelfångare

Alvin har byggt idag. Denna ska locka till sig fåglar som äter upp masken på pinnen och sedan spetsar sig själv, om jag förstod allt rätt. Masken kröp som tur var ner i jorden innan helvetet bröt ut!


Bruten rygg!

Det är så det känns iallafall. Och är den inte bruten så är den full med sprickor. Minst!
Fan så ont jag har, kunde knappt sätta på mig trosan efter att jag duschat!
Iallafall har jag grävt lite för häcken och grävt massor i sågspånet från stubbfräsningen idag. Jag har lastat i säckar och i skottkärran och tippat på tomten. Krattat ut ett tunnare lager på framsidan och även bakom boden. Där ska vi fylla på med mer sen. Men nu måste jag tyvärr vila ryggen. Jävligt irriterande!


GodMorgon Tisdag!

Vile har terroriserat mig en bra stund i sängen nu. Oj vad glad han blev när Alvin just vaknade. Någon annan att bråka med.

Nu är det dags att kliva upp och äta frukost. Undrar vad jag och mina vildar ska hitta på idag?


Rosa, såklart?

Var och köpte håvar med grabbarna idag. Jag plockade två gröna varpå en anställd berättade att det finns rosa med. Jag ska ha gröna, tyckte jag och gick en till sväng i butiken. När han sedan ser oss igen tittar han på Alvin och säger; jag tror att du vill ha rosa!
Jag blev sugen att säga att han är en pojke och se om det fortfarande var rosa som gällde enligt den anställda, men gick till kassan istället! Knäppa karl!


Något sådant här behövs ju snart!


Söndag

Idag har vi fyllt på boden med diverse verktyg och spadar från grannens garage. Nu kan hela familjen skotta samtidigt till vintern.
Till veckan ska grannhuset fotas och sedan blir det visning. Undrar vad vi får för nya grannar?! Kanske skulle man gå på visningen?
Det känns så overkligt att vårt hus börjar monteras om en månad, och vi ska BO där på riktigt om två och en halv månad. Kommer nog ta lite tid att vänja sig.


Bättre sent än aldrig!

Nu är skylten på plats! Nu kan inte huset hamna på fel tomt!


Svartvinbär


Häck!

Vi har planerat att sätta häck på nedsidan av huset nu i höst. Grannen vi ska dela med föreslog Häggmispel och det kan bli bra tänkte jag. Nu har jag däremot börjat tänka om. Ska man ha lika häck runtom hela huset? Blir det konstigt att ha olika? Visserligen har även hon andra häckar så det kommer inte gå att få lika ändå. Men hur väljer man häck? Vill att den ska vara tät och lättskött!

Och så blev det en ny dag!

Maken har precis somnat bredvid mig av andningen att döma. Jag bör göra samma sak.
Har fått ännu mer ont i ryggen efter (går)dagens timmar på tomten med vedstapling och skottning av sågspån från stubbarna. Att det kan bli så mycket skräp från en stubbe! Många sopsäckar blir det. Vill bli klar med att snygga till men kanske får ryggen vila i (dag) morgon.

Tänk att det bara är en månad kvar till huset monteras! Det känns tokbra nu! Om mindre än tre månader har vi flyttat in i vårt nybyggda hus! Svårt att föreställa sig.
Jag ser fram emot att få planera tomten. Ska försöka att tänka igenom noga hur det ska vara. Har redan börjat tveka angående muren. Vi får se. Till våren kanske vi har nya idéer.
När vi flyttat blir det insidan som prioriteras så länge det ligger snö på marken.


LördagsLäsning

Jag har läst hela kvällen. En bra bok och då är det svårt att sluta.
Jag hade inget godis och därför kändes det tråkigt att sitta i soffan och se film. Halva nöjet med det är just att mula godis!


Nu är all ved äntligen klar!

Ett stort TACK till mamma och pappa för all hjälp!

Dags att hitta en kamin nu. Jag tror att vi har ved för flera år framöver.


Sörböle

De gånger jag känner att de vore härligt att bo på landet med stora grönområden, korna som närmsta grannar och skogsstigar långt ifrån bilvägar är när vi hälsat på familjen Dahlin. Vi har varit där idag på en trevlig visit. Och som alltid när vi är där är det finväder och vi kan vara ute och andas in lantluften.


Nu är den min!


Stubbfräsning & Taklagning

Idag har det arbetats på tomten. Johan och barnen har varit där, och ett par andra karlar.
Två av våra stubbar är bortfrästa och boden har fått nytt tak. Oj vad fint det blir...


Tidig morgon!

Då var det dags att cykla på jobbet då. Gick ovanligt smidigt att kliva upp trots den tidiga timmen.
Igår fick jag sluta i bra tid och åkte till min snälla mormor som klippte mitt hår.
Idag far jag nog direkt hem till trötta och bråkiga barn som vägrade somna igår. Det där med att köpa våningssäng känns såhär i efterhand som en dålig idé.
Och bu började det spöregna med. Helvete!!


Tomtkartan och häckplaner

Nr 2 det är vår tomt. Det prickade området är vår gräsmatta. Resten är upphöjt och fyllt med jord och grus.

Nertill ska vi sätta häck. På höger sida delar vi grannens redan uppväxta häck och till vänster blir det mur med plantering, ev häck, på den övre delen och sedan häck vid det prickade området.
Mot vägen har vi tänkt ha en låg mur, ett par stenar hög närmast asfalten. Det blir nog en häck även där.


En mur ska det bli!

Johan har pratat med vår kommungubbe och vi måste rita upp hur vi vill ha muren på vår karta och sedan måste kommungubben prata med grannen, vilket kostar nästan 2000:-, trots att vi stämt av med henne. En jävla timlön om ett samtal på några minuter kostar 2000:-
Och gubben tyckte vi skulle fundera igenom om det var något mer vi ville göra. Kan ju vara smart. Vad vill vi göra mer tro?


Hoppelihopp!

Igår tjuvlånade grabbarna mina kusiners studsmatta då de inte var hemma.


Glada besked på måndagsmorgon!

Har precis pratat med vår säljare på Älvsbyhus. Han meddelade att vi får vita lister till golvet i vårt hus! Kanon! Vi har varit oroliga över listerna men nu slipper vi alltså köpa egna.

Från något bra till något mindre bra, cykla till jobbet i spöregn!


Lite av en dum idé

Måste ju erkänna att det känns ju lite jobbigt att vakna av väckarklockan och kliva upp till ett grått och regnigt väder för att gå och jobba när resten av familjen ligger och sover.
Men visst, fyra dagar på tre månader är ju inte så farligt ändå.


Söndagsarbete på tomten!

Idag har jag sågat ner de sista växterna på vår tomt. Nu är det inget kvar. I slänten har det visst redan börjat växa ogräs, men det får vara så länge.
Det blir väldigt tomt när man sågar ner träd och buskar, men där jag sågat idag ska det planteras en häck i höst.

Jag har även tagit bort gruset som legat på betongen i grunden. Och nu ikväll läste jag en blogg där någon som byggt hus målade grunden innan huset kom. Det kanske man skulle gjort.

Vi har pratat med grannen på hörnet nu iaf och hon ställer sig positiv till en mur. Får hoppas att kommunen hinner få fingrarna ur och låter oss göra en innan huset har bytt ägare.


Jobb mitt i allt!

Nästa vecka blir det jobb. Bokar man en semester kan det vara bra att dra in lite slantar. Johan är hemma och för hitta på skojigheter med grabbarna.

Bör nog gå och hälsa på på grabbarnas förskola med för nu blir det ledigt fram till jag börjar skolan och pang på med långa dagar. Tänkte ju ta en mjukstart men nu blir det raka vägen från semester till verklighet!


Idag fyller vi på vinterförrådet!

Vi har plockat hallon idag. Mycket hallon full med mask så det var ett helvete att rensa. Men hallonen är fina och enligt säker källa mycket goda.

Vi plockade upp min farfar som guidade oss i hallonsnåren. Vi stannade sedan på god våffelmiddag hemma hos farmor och farfar. En bra dag och barnen kom som vanligt i säng alldeles för sent. Själv har jag inte ens tagit mig dit än.

Mina fina två poserar i lånade hattar.


Nu har vi våra viktigaste husdatum!

Idag med posten kom datum för när huset ska påbörjas att monteras och datum när slutbesiktning är tänkt att ske!
Vid 07:00 på torsdagen den 19 september kommer huset på plats. Då skall väckarklockan ställas!
Tisdagen den 29 oktober är det slutbesiktning. Typiskt nog är jag på skolan den veckan men jag hoppas det räcker att Johan är med. Vi går igenom och städar allting innan.
 
Vi kommer att ha hela november på oss att flytta ut och in, så nu är det dags att säga upp denna lägenhet! Efter hela fucking fem år som hyresgäster. Det tar tid att hitta rätt.

Semester på riktigt!

Om två veckor drar vi på semester. Det ska bli härligt!
Mallorca, Alcudia.

Sovmorgon!

Barnen har fattat det här med ledighet. Ingen vaknar före 08 på morgonen. Visserligen somnar de ibland ganska sent, men slipper man kliva upp tidigt på morgonen är det värt det.
Vi har precis klivit upp efter familjemys i sängen!


Regnig dag!

Grå och regnig dag och jag rensar kläder och möbler och annat jag inte vill ta med till huset!

På förmiddagen var vi på på tomten och avverkade lite. Både staketstolpe och syrenbuske sågades ned.

Efter lunch åkte vi till Jamtli. Blev både en sväng på museet och sedan ute på området.


Dörrknackare

Jag skulle vilja ha en snygg dörrknackare på husdörren!
 

Leveransdatum!

Vi pratade med Leif, vår hussäljare idag. Nästa vecka beräknas vi få vårt leveransdatum på huset.
En annan fråga vi hade till honom var om de vita golvlisterna som ska komma, men som vi inte vet om vi kommer få. Jag vägrar ha trälister. Vita ska de vara, helt klart! Vi får vänta och se.


Anton & Alfred

Vi tittar på Emil i Lönneberga här hemma när tid ges. Emil är visst nya idolen, och vilken idol sen; fler hyss än det finns dagar på året.

Jag själv har insett att jag är på tok för lik Emils pappa Anton med sitt gormande om den förgrymmade ongen.
Jag skulle mycket hellre vara en Alfred som aldrig skäller på någon, och som, när han blir arg (vilket han nästan aldrig blir) inte får fram ett ord.

Idag har jag lyckats bra. Barnen med. Vi har varit på kalas och de skötte sig fint och jag har inte skrikit och bråkat på dem alls idag! Fan så bra!


Hoppsan!

Tandfen glömde tanden i min byrålåda. Den återfanns som tur var av Alvin som letade fina halsband hos mig när jag trodde han sov.
Nu ligger den återigen i ett vattenglas och tandfen, han kanske kommer förbi igen, och lämnar pengar. Tre guldtior var det sist. Alvin misstänker att tandfen har dåligt minne.


Den svenska sommar visar sig från sin bästa sida!

Det har varit fint väder länge nu. Mycket längre än vad som förutspåtts och det är ju kul att det för en gångs skull är fel åt det hållet. Att det regnar på kvällar och nätter är fint uträknat.
Vi kom in klockan halv tio ikväll och då var det fortfarande varmt ute!
Det är inte ofta sommargarderoben används såhär flitigt. Och perfekt är det att butikerna har rea på sommarkläder!


Måndags-shopping!

Idag har jag haft en fin dag på stan tillsammans med Towa. Lunch på Brunkullan mellan shoppingen. Towa slog mig rejält när det kom till att handla idag då hon bland annat hade fyra par skor med sig hem!


Tack Mamma & Pappa!

Hela dagen i dag har mamma och pappa stått på tomten vår och klyvt ved.
Stort tack till er!
Efter middagen var även jag och barnen med, men med barn är man oftast mer i vägen när det kommer till sådant arbete!
Och jag lyckades spika fast mina handskar, vilken tur att de är för stora så inga fingrar kom emellan.


Det går framåt!


Nu ligger tanden och väntar på tandfen.

Med pappas fisklina och snabba hand flög tanden ur munnen med väldans fart!


Bakom mina solglasögon!

Eftersom det är soligt och fint ute passar jag på att städa bland mina solglasögon, inomhus.
Kan hända att majoriteten av dessa flyttar hemifrån inom kort!


Bygglov krävs för murbygge

Och det kostar minst 6000:-
Vi skulle tagit upp det samtidigt som bygglovet för huset. Det är lätt att vara efterklok. Och dyrt. Undrar vad bygglovet för Berlinmuren kostade?

Och vår tomt är rätt känd på byggkontoret. Jag sa inte var vår tomt låg men hon frågade ganska direkt om det var Knipan 2. Den enda obebyggda tomten i området. Jag sa inte att vi byggde nytt från början heller. Bara att vi ville ha en mur mot grannen. Det går alltså inte att smygbygga en mur och hoppas att det blir preskriberat innan det har upptäckts. Vi väntat nån vecka och pratar sedan med vår bygg-gubbe som nu har semester.


Svåra val!

En resa till Mallorca veckan innan skolan börjar eller 25 000:- att fixa med huset för?!
Skulle verkligen vara skönt med semester, men man njuter kanske längre av en altan?


Mysig liten odling!

Mygglarver har bosatt sig i vårt rabarbervattningsvatten. Trevligt med husdjur!


Die Mauer

Vi har hängt på tomten många timmar idag. Veden kräver sällskap. Vi har börjat klyva och stapla. Vilken tid det tar!

Annars har jag bestämt att vi ska göra en mur vid sidan av huset. Men hur gör man en sån då?
Jag vill såklart göra den nu och helst ska den redan vara klar.
Blir mycket mer användbar yta på tomten om vi fyller upp ut till tomtgränsen. Men så ska det nog vara bygglov för mur för att kommunen ska hållas sysselsatt och dra in pengar.


Uppdatering; Alvins lösa tand.

Alvins tand firar idag två månader som lös. Den nya tanden frodas bakom och jag är rädd att han kommer bli snedtandad och tvungen att ha tandställning (inget han ärvt av mig, det är först nu mina tänder börjar spreta). Vi försöker få honom att vicka lös tanden med det gör ju ont. Såklart!


Augusti

En månads sommarlov kvar. Kan inte alls kalla det semester med två vildar att underhålla från morgon till kväll. Trots det (eller på grund av det?) är det för det mesta toppen att kunna vara ledig med barnen i tre månader. För mig är tid med barnen mer värt än pengar!

Nu ligger jag i sängen. Jag som vaknade med tisdag, som visst visade sig vara onsdag, somnar på torsdag.
GodNatt!


RSS 2.0