Nu är julen på vinden...

...eller i rymden som Vile skulle sagt.
Nu behöver jag möblera om bland växterna då mina jul"enar" som vanligt torkat ihop totalt. 

Dagen

En shoppingtur (utan vidare många fynd) på stan med syrran som avslutades med middag på Eastern Palace. Nu ska vi snart promenera hem, om jag orkar kliva upp från stolen.

Pust!

Äntligen ligger jag i soffan under en filt med en Aladdinask bredvid mig. Efter badhus och skridskobana och kusinlek är jag trött. 

Det går bra för Vile på skridskorna. Men isen på Odenvallen har sett bättre dagar. Trottoaren skulle funka lika bra!
En sista söndag 2013

Inatt har jag sovit ganska bra. Tyvärr har jag inte lyckats sova bort huvudvärken jag drogs med igår. Får se om en Treo kan råda bot på problemet bättre än den gjorde under gårdagen. Planerna so far är en hårtvätt på badhuset. Om vi ser till att vara där till öppning kanske vi slipper trängas så mycket och kan bada en timme innan hysteriska och julfeta familjer börjar dyka upp!

Som på räls

Min favoritsyrra och mina favorit4-åringar kom med tåget ikväll! Nu vet vi vad vi gör resten av året! 

Från 37" till 55"

Nu ser jag bättre. Kanske kan lägga glasögonköpet på is så länge. Just nu känns det extra viktigt med en ny TV-bänk!

28 december

En tur på stan (idag igen) och några fler punkter på listan är avbockade. En lista som konstigt nog bara blir längre. Ju fler butiker jag besöker ju mer kommer jag på att jag behöver. Efter idag måste jag absolut ha en ny jacka. Den här vintern är i mesigaste laget och jag går bara runt och svettas, speciellt i affärerna.
I förrgår insåg jag att jag behövde nya örhängen, så jag var in på jobbet idag och köpte mig dessa.
Fyrkantiga i silver. Mina nya vardagsörhängen. Här provar jag min nya hårsnodd. Donuten.

Ice Age: Dawn of Dinosaurs


Och nu har vi surfat upp månadens datamängd. Tur det inte är så många dagar kvar innan det blir en ny.

Fredag

Hemmakväll påminde mig att det visst är fredag idag med sms om gratis hyrfilm men vi har så mycket godis hemma och det är smidigt att streama. Vi har inte ens en inkopplad dvd.

Idag har vi haft besök av tre fjärdedelar av familjen Dahlin. Efter fika begav vi oss till skridskobanan där den äldsta av barnen åkte bra, de två yngsta övade  och har snart kläm på det. Näst äldst tog ganska snart av sig skridskorna för öva är inget för honom. Varför ska man behöva det? Det man inte kan direkt är inte värt att kunna.

Nu är gästerna på väg hem och vi slöar med iPads och telefon i vardagsrummet. Det är väl nu man som helyllefamilj ska ta fram familjespel och dippa morotsstavar, men dit har vi inte kommit. Än.

Tjejkväll med Tore ;-)

Oj, nu är det redan i morgon. Annandag jul.
Jag har haft Towa på besök och vi har tittat på film och ätit julgodis. Såg en film som hade ett litet oväntat slut, genomtänkt och inte precis så som många andra filmer. Det gillar jag. 
Och så såg vi slutet på Bodyguard, jag trodde att han dog men mindes fel. Det var ju bra.
Nu ska jag ta och sova så jag orkar med  resten av dagen.

Juldagen 2013

Inatt regnade snön bort! 


Gott!GodJul Huset!

Nu har huset äntligen fått numret uppsatt. 

Klappat & Klart

Julklapparna ligger under granen. Strumporna hänger på elementet (blir alltför avslöjande att ha dem vid sängen). 
Vile somnade innan Julkalendern. Alvin hade svårt att somna, han var så nyfiken på alla julklappar han tror kommer ligga under granen. Vile har vaknat igen och tjuvligger i min och Johans säng.
Om drygt en timme är det julafton!

Blodapelsin och nylackade silverglittriga naglar!Äntligen har vi en spegel i hallen!
Letandet fortsätter...
Dan före dan före dopparedan!I förmiddags snöade det!

Det blir nog en vit jul i år med. Husets första jul!Mot stan!
Kanin eller ekorre?

Jag städade bort ramar idag och Alvin undrade om vi haft en ekorre? Det var ett kort på min kanin Hoffa han syftade på. Och jag måste ju hålla med om att de är rätt lik varann!


Tack Ivar!

Idag är vi i skogen och tränar grovmotoriken.Typiskt!

Jag tänkte köpa en vit Hemnesbyrå till hallen. Nu visar det sig att de inte går att köpa online, och inte heller finns de i lager i Sundsvall. Blir en jävla dyr byrå om man ska åka ända till Uppsala för att köpa den! Behöver jag tänka om nu?

GoFika!

-RockyRoad-SnickersKaka-
BountyBollar-ChokladFudge-Med endast en toalett är det tur det finns en balkongdörr!
SkitC!

Okej att jag var jättenöjd att jag klarade tentan och att den gick ganska bra. Nu är jag inte nöjd efter att ha fått sista uppsatsen betygsatt. Jag missade ett B med ett poäng! Vad fan! 24-29 är C! Inte fan vill jag ha ett C då när jag har 29 p! Då hade jag lika gärna kunnat vara sopig som 24!Gissa var vi är på väg?
När det har gått för långt!

Trosorna som köptes en storlek större för en gravidröv för sex år sedan och nu har små hål likt en råttgnagd ost är de som är skönast och som passar bäst!
Jag skulle aldrig köpt ett kilo choklad idag och gjort Rocky Road. Vilken miss!

Husnummer!


Det här vill jag sätta på huset. Skylten som tidigare satt på staketet!

Alvin och Vile pyntar sina pepparkakshus!


Och här är resultatet.

(Och så skymtar ni vårt nya skoskåp!)

Rocky Road!
Tisdag

Till optikern för synundersökning och lite glasögonprovning. Kan hända att jag inte köper glasögon för jag ser så jävla sur ut i dem och jag ser ändå hyfsat bra och så många föreläsningar kommer jag väl ändå inte ha framöver när det bara är tre terminer kvar? Jag menar jag har snart avverkat den fjärde och klarat allt utan glasögon!

Lunch/fika på stan med Marie och Petra och lite shopping innan promenad hem i halkan.

Jag och barnen har sedan bakat pepparkakshus. I morgon sätter vi ihop delarna och snyggar till dem. Och så tänkte jag vi ska baka lite julgodis. Jag är ändå tjock i år så det är dumt att snåla med godsaker. Nästa år ska jag bli smal igen!

Borttappad son!

I helgen när vi var och handlade försvann Alvin. Johan tog med en galen Vile ut ur affären och jag tänkte att Alvin kanske var med, annars dyker han väl upp vid godishyllan. När jag står och ska betala hör jag Alvins namn och vänder mig om. En i förbutiken ska precis ta upp telefonen och ropa ut i butiken att ett stackars barn har blivit glömt när jag säger hej till Alvin och hon förstår att han hittat sin mamma.
Under tiden Alvin var utan uppsyn av föräldrar har han löst in sitt pantkvitto på en burk han hittat, fått en krona och köpt ett tuggummi i automaterna vid ingången, som han tänk ge till Vile för att han ska bli glad. Sedan har Alvin ställt sig vid rullbandet från garaget och frågat om någon sett nån med en röd mössa (Johan). Tillslut har ett medelålders par tagit med Alvin till förbutiken där han berättar att han heter Alvin Olofsson, och det är då jag ser honom. Helt lugn. Underbara unge! 

Bästa starten på Jullovet!

Efter middagen gick vi till badhuset och badade i flera timmar. I lördags hoppade Vile från trampolinen för första gången så där hängde vi ett tag ikväll. Och så träffade grabbarna en dagis-kompis som de hade kul tillsammans med. 
Vi åkte gröna rutschkanan, jag tyckte det var läskigt för det var alldeles mörkt, barnen tyckte det var kul!
När vi badat klart köpte vi varsin glass som vi åt på vägen hem. 16 december och vi åt glass utan handskar och frös inte om händerna. Knas!
Nu har vi precis tittar klart på dagens avsnitt av Julkalendern! Dags för sängen!

En vecka kvar till Julafton

Jag tror det regnar ute. Det ligger lite snö kvar som döljer istäcket på asfalten. Spännande att inte veta var man kommer att drutta på arslet.
 
Julklapparna är inslagna och ligger och väntar i tvättstugan. Att ha dem under granen känns lite riskabelt. Julkorten är klara och de behöver postas i dag så det ska jag komma ihåg.
 
Jag pluggar. Förra veckan var det bara jobb. I morgon börja jullovet och då ska minnsann det mesta med skolan vara klart har jag tänkt. Det går bra.

Granens pynt!

Efter Julkalendern i morse klädde jag och barnen granen. Fler och fler pynt i granen är sådana som är köpt styckvis. Känns roligare än att köpa en storpack. Jag brukar kolla när de reas ut, annars är de så dyra.

Gardiner i de små fönstren i köket!

Det blev bra när de äntligen kom på plats. Nu är det bara strykning som saknas!


Kalasandes för Alvin
Granen står så grön och grann i grottan...

En nygammal tradition. Granen plockas fram på kvällen när barnen lagt sig och föräldrarna (i detta fallet mamman) vecklar ut grenarna och sätter i ljus, glitter och stjärna. Tidigare år har vi skrivit på skilsmässopapper alternativt satt ut lägenheten på bytes till två mindre på grund av ordentlig osämja vid ljussättning och barn som är i vägen och stör innan det praktiska är klart. Ett år ringde jag in min kära mor som glatt (?) satte ljus i granen medan jag surade i förrådet. 
I morgon när barnen vaknar står granen uppe och de har endast det roliga kvar, pynt med kulor och annat snyggt! Just så som jag hade det under min barndom. Samma gran är det också! (Dock tror jag att vi barn fick sätta glitter själv, men den här nya mamman kanske är mer känslig hur glittret ligger...)

Förmiddagsbad!

Jag tror vi drar på badet efter frukost idag. Det är ju dyrt att duscha hemma och idag behöver jag tvätta håret vilket lägger på en tre-fyra minuter på duschtiden. På badet har vi årskort så det gäller att passa på!
Sist vi var där (förra lördagen) så var barnen så duktiga att simma. De åkte rutschkanan som står på den gamlas plats alldeles själv och simmade till kanten (Vile med armpuffar) och hoppade upp ur bassängen de inte bottnar i. Jag och Johan satt på kanten och beundrade våra stora grabbar!

13-12-13

Det är extra skönt med helg när man jobbat en hel vecka. Och nästa vecka börjar julledigheten. Ska bara bli klar med en del skolarbeten först. 

Hoppas på att få i ordning lite mer här hemma på ledigheten med. Skruva ihop skohyllan jag köpte förra måndagen. Och köpa en helkroppsspegel till hallen. Kanske beställa en ny tv-bänk och en byrå till hallen. Och fortsätta med evighetsprojektet - inreda övervåning. 
 

Fredag 13 december

Idag har jag firat dubbel lucia. Först med mina egna pepparkaksgubbar i rollen som mamma och sedan med andras barn som förskollärare.


Jobb

Den här veckan blir en full arbetsvecka för min del. Fick frågan för ett par veckor sedan om jag ville jobba hela vecka 50 och 51 men tackade nej och sa att jag kunde komma strödagar om det behövdes. Och det gjorde det. Tycker inte om att binda upp mig men ett par dagar jobbar jag gärna och det är lättare att tacka ja dag efter dag istället för hela veckor i stöten. 

Heja Ivar!

Jag gillar oväder. Om jag sitter i trygghet förstås. Spanar på grannarnas träd och funderar vilka som står kvar i morgon. Ett ligger redan på marken! Spännande!

131211

Dagens datum som jag idag har signerat på våra lånehandlingar. Just nu bor vi billigt, boendekostnaden är kanske bara drygt hälften av vad det kostade att hyra en trea. Hohoho! 
Nu lägger vi "överskottet" på att bygga övervåning som vi tack vare min familj har kommit igång med. 

Onsdag

Äntligen är han hemma karln min. Tänk vad bra det har gått att ta barnen promenerandes till förskolan halv sju. I morse var det kramsnö och barnen fick rulla sig två stora snöbollar innan vi gick. Och jag har fått gratis motion. Fattar inte varför man ska ta bilen när man kan gå?!

Vardag men inte var dag som tur är!

Det här med att ställa klockan och lämna barn på dagis för att åka och jobba är inte min grej. Tur jag har 1 1/2 år kvar i skolan. Jag trivs bra som student. Speciellt under det tre månader långa sommarlovet! Om två veckor är det julafton. Om en vecka har vi tagit julledigt hela familjen. Jag ligger förhoppningsvis bra till med skolan och kan vara långledig! 

Bygget fortsätter

Jag sitter i soffan och myser under en filt framför "Drömkåken" medan mina två favoritmän är på våningen ovanför och snickrar. Rätt vad det är tror jag att de ska gå genom golvet så mycket som det slamrar, men än så länge är taket ovan mig helt! Och idag har vi stängt luckan så nedervåningen håller sig varm!

Det gick bra!

En morgonpromenad på ca 45 minuter vaknar man av!

Pepparkaksbak!

Det årliga Adventsfikat med tillhörande pepparkaksbakning gick av stapeln idag hos min mormor! En vecka senare än vanligt men lika trevligt som alltid! Tack mormor!

Jag ska snart iväg på jobbet. Halv sju i morgon börjar jag. Jag ångrar mig lite men bara jag kommit dit blir det bra. Jag tänkte cykla. Det snöar ute så de kan hända att jag tänker om. 
Kan inte förstå hur jag kunde börja klockan fem varje morgon i min ungdom. Nu tycker jag sju är lagom tidigt för en vardag. Speciellt när jag får ta det lugnt hemma med böcker och dator. 

Johan och pappa har fortsatt att isolera övervåningen idag. När jag och barnen kom hem hade vi härliga 14 grader inne. De får de där - 11 som är ute att kännas mildare. 

Glögg och annat gott!

Har haft trevligt besök i eftermiddag/kväll med julfika. Glögg, russin, mandel, pepparkakor, ädelost, knäck, fudge, skumtomtar och fikon. Glömde jag något?

Nu sitter jag med grabbarna och tittar på Astrid Lindgrens olika mästerverk!

Vi har hunnit med mycket denna lördag. Ett par timmar på badhuset, lite städning och tvättning. Johan och pappa har isolerat på övervåningen och jag och barnen har varit hos mamma och bakat marsipangodis och kokat lakritskola.

6 december!

En vecka kvar till Lucia och idag åt jag min första lussekatt (eller mina första, jag åt två).

Jag och barnen har även kokat knäck och fudge (samtidigt som vi stekte köttfärs och lagade pizza till middag vilket blev lite stressigt!).

Del 6 av Julkalendern idag, den är riktigt bra i år! Flera bra skådisar gör den ännu bättre!

Ekonomi

Jag tycker det är intressant med ekonomi. Inte att jobba med, definitivt inte, utan andras ekonomi.
Igår pratade en tjej i klassen med en annan, och jag stod bredvid och kunde inte låta bli att lägga mig i efter en liten stunds tjyvlyssnande. Hon skulle köpa en julklapp till sin pojkvän. Och ville att han skulle betala den så fort som möjligt, för det spelade ju inte roll att han fick betala den eftersom han skulle ju ändå se på kontohistoriken sedan vad den kostade. Etersom de har genemsam ekonomi. God Jul Älskling! 
Så skulle jag aldrig vilja ha det. Hon blev sur när jag tyckte att det lät som att de bara bytte pengar, som ju ändå var deras gemensamm.
Jag anser det super(duper!) viktigt att ha ett eget konto med egna pengar till egna saker. Gemensamma pengar är för gemensamma ändamål. Vi har precis öppnat Huskonto. Det är ett gemensamt konto eftersom huset är bådas. Från gemensamm konton betalar vi gemensamma räkningar. Från egna konton betalar vi privata räkningar. Jag prenumenerar inte på jakt och fisketidningar och Johan använder inte mascara eller målar naglarna. Typ. Jag och Johan har inte samma tycke i vad som är viktigt att lägga pengar på. Om jag vill köpa en ring till mig själv i julklapp för drygt 5000:- så gör jag det (som för ett par år sedan, fast helst vill jag ju att Johan ska köpa sånt till mig). Johan har ett vapenskåp som han gärna fyller med vapen. Det finns inte en chans att jag betalar 15 000:- till något sådant. Hans nöjen, hans pengar. Vilken tur då att vi har egna konton. Självklart sparar vi pengar både privat och tillsammans. (Oj vad vi sparar mycket nu när vi flytatt till hus och bygger övervåning!!). 
Det är ju fint att alla kan göra som de vill och att om man finner det kärleksfullt kan man ju alltid skicka räkningen på julklappen till sin sin karl.
I år sa jag till Johan att jag tycker vi fyller på vårt semesterkonto med pengar istället för att köpa julklappar till varandra, det går ju att åka både till Kroatien och Kreta från Östersund i vår!

Vad ska shoppas nu tro?

Vi tar shoppingsvängen i Birsta på vägen hem med. Så vi är säkra på att inte missa något!

OnsdagsFika!
Näst sista skoldagen för i år!

Idag har vi haft ett långpass med biologi. Det är mycket jag inte vet och jag har lärt mig (eller iallafall fått höra) nya och intressanta fakta om tillexempel livscykler. 

När det ringde ut blev det julklappashopping och så köptes godsaker till kvällen. Snart blir det plugg på grupparbetet, men först lite egen läsning.

Och jag som tyckte vår tv hemma kändes liten. Den vi har på rummet har ju samma storlek som en iPad!TisDagens!

Brungrönt och djurmönstrat! Lite smått "out of the box".

Kvällsnöje?

Är man på distansvecka bör man studera även kvällstid!IKEA

Eftersom jag var kissnödig stannade vi i Birsta för att lösa det problemet. Vi ansåg då alla tre att det var bättre att stanna och shoppa istället för att åka till skolan på en lektion som ändå inte hade någon lärare. Sagt och gjort!
Skoda Fabia rymmer mer än man tror!Övervåning

I veckan som gått har vi påbörjat övervåningen. Vilket jätteprojekt! Vore dock kul att vara klar till sommaren. Vilket år återstår att se. I bilen på väg till skolan!

Drygt två timmar avklarade, knappt en kvar. Sista skolveckan innan jul! Hoppas på att kunna plugga undan en hel del så jullovet kan bli långt!

Kissnödig och trött! (Men jävligt ung och fräsch ändå!)

RSS 2.0