Loppis!

Jag har börjat rensa. Idag har jag plockat med barnkläder och det är en hel del som ska bort. Har även börjat gå igenom min väsklåda och nästa på tur är min skosamling.
Jag gillar att rensa, då blir det plats för nytt!
Den här gången har jag faktiskt inte tänkt skänka allt utan jag skulle vilja göra mig en slant på grejerna. Loppis efterlyses!


MorgonMotion

Johan tog Medvinden (motvinden) till jobbet idag på skridskor och jag hakade på. Lite morgonmotion kan behövas i ett annars mycket stillasittande plugg. Åkte en dryg kilometer till i motvind efter att han klivit av och sedan vände jag om i en rasande fart. Men oj vad det var blött på isen. Bra skridskois plasket till trots och fryser det på blir det nog kanon! När jag kom tillbaka till Minnesgärdet var banan avstängd på grund av värmen. Jag har gärna vinter en vecka till.


Väntan på Huset!

V 45 kommer huset. Inflytt senast V 52! Behöver jag säga att det är Fan en evighet kvar! Och V 52 börjar med 23 december. Stressigt värre att fira jul i huset med andra ord, men jag hoppas alla bygg-gubbar och besiktningsmän också vill fira jul och inte tänker jobba i mellandagarna för då bör besiktning ske V 51 och vi behöver bara stressa lite! Ja så får det bli!


3 par svarta!

Köpte nya skor för ett par veckor sedan. De står fortfarande och mognar i klädkammaren. Det blir ofta så när jag köper något. Värst är när det gått för lång tid och de liksom blivit övermogna. Får hoppas dessa har lång hållbarhet.


En vardag lite roligare än andra!

Gårdagen var en pestig dag som jag vill radera. Idag däremot har det varit en härlig tisdag.
Började med BaldersRundan, skidåkning på dagis. Barnen hade roligt och jag och Johan var där med dem i en och en halv timma.
Sedan tog vi med oss barnen hem och åt lunch och därefter tog vi en PowerWalk (på grund av tidsbrist) till tandläkaren där Vile fick sitta i stolen och visa sina tänder. Roligast tyckte han den höj- och sänkbara stolen var som han själv fick styra.
Vidare till biblioteket och sedan till Badhusparken. Vi tittade på en niondeklass som badade isvak och sedan åkte vi skridskor hem med mestadels medvind, vilket var tur.
Hemma fick vi besök av husförsäljaren och spanade in fler tillval till huset.
I morgon blir en vanlig onsdag med plugg, vilket kan behövas!


Insikt- det är tur det inte finns appar för allt!

Idag har jag haft viss förståelse för de föräldrar som lämnar sina barn.
Hade det funnits en app som jag snabbt kunde fylla i rörande adoption, och få min äldre avkomma att bli hämtad där i snödrivan mellan hemmet och dagis hade jag kanske gjort det. Just nu överväger jag bara att skaffa mig en etta i trapphuset bredvid och överlåta större delen av föräldrarskapet på Johan. Jag kan rycka in vid fredagsmys och utlandssemestrar.

För tillfället står både lillebror och storebror och skalar potatis, något rätt har jag lyckats med i alla fall!


Medvinden!

En härlig ute-dag i Vinterstaden.


Bygg-Projekt!


I Härnösand

I ett par dagar till är jag på skolan.
I morgon väntar en matematik-laboration och någon slags gymnastik(!). Jag som fick IG i idrott på gymnasiet kanske kan kompensera det i morgon.
Nu är det snart dags att släcka lampan.
Saknar mina fina små och han som hjälpte mig med tillverkningen. GodNatt!


Tre nyheter i resväskan för under 200:-

Kan man annat än älska REA?!


Drömmen som blev sann!

Igår var vi ner på Tomten (japp, stort T). Vi trampade runt i djupsnön och trivdes. Tänk att det blev så, att den blev vår och att vi ska bo där hela familjen i ett alldeles eget hus (med banken som delägare)!
När vi tog chansen i somras och ringde ägaren väntade en lång tid av ovisshet. Priset var högt, men vet man vad man vill är det bara att betala. Haha!
Det är ju i efterhand skönt att vi aldrig köpte ett hus trots många års letande. Det fanns en mening. Jag visste ju var jag ville bo och bättre än såhär kan det aldrig bli!!


Finaste Vile 3 år!

Idag har vi firat Viles treårsdag med paket och massor av fika!
Nu har jag varit tvåbarnsmamma i tre år! Egentligen skulle det varit redan förra lördagen men Vile hade andra planer i valet av födelsedag!


Om grabbarna själv får välja!

Idag har vi haft fullt upp. Barnen har varig ledig och vi var ner till stan och Badhusparken en sväng på förmiddagen. Sen till Biblioteket och lite boklån. Hem för lunch och sedan iväg och handla. Barnen valde outfit själv!
Förbi tomten för att se på när den geotekniska undersökningen genomfördes. Tummen upp vilket känns skönt!
Hem för att baka inför Viles födelsedag i morgon. Bädda rent i sängarna, dammsuga och duscha.
Nu har vi fredagsmys i soffan med godis. Bara Johan kan prata klart i telefon någon gång!


Hjärta!

En kärlekspotatis dagen till ära!


Geoteknisk undersökning bokad!

Det går framåt. I slutet av månaden träffar vi husförsäljaren igen. Jag skulle önska att han fått många avbokningar så vi kunde få huset till sommaren men vi får nog fint vänta tills jag blivit 28 år innan huset är på plats.
Vi har iallafall en bod. Till sommaren har jag tänkt måla den.


Inte för att skrämmas...

Men jag följde med Johan och barnen på badhuset idag trots att jag inte är i form. Utseendemässigt alltså.
Jag har dock dammat av crosstrainern (den var dammig på riktigt!) så nån sorts ordning borde jag kunna få. Bara jag kan låta bli att äta godis varje dag förstås.


Huset!

Såhär det tänkt att huset ska se ut. 
Jag vill gärna ha en liknande färg med, men där är familjen oense. 
 
 
 

Planlösning!

 
Bottenplan.
Vi har valt att ta bort ett sovrum för att få större vardagsrum.
 
Övervåning.
Övervåningen kommer oinredd.
Tanken är att vi ska ha två små sovrum på ena sidan och ett större på den andra. En liten toalett, ett förråd och ett litet allrum. Hur nu allt detta ska få plats?
Sängarna till barnen får kanske placeras i kallskrubbarna.
 
 

"Fåglar bajsar inte, dom lägger ju ägg"

Alvins kvällsfunderingar från igår får utgöra rubriken.
 
Barnen var lediga igår men idag har det blivit plugg mellan rasterna. 
Har påbörjat en mindmap. Det var väl tio år sedan jag gjorde en sådan sist. När jag först såg uppgiften tänkte jag "lätt som en plätt" men jag får tänka om, både en och två gånger. Det är skillnad på att göra en mindmap på en bra bok eller på sina intressen. Att göra en på ett kapitel som heter "Kritisk litteracitet" är lite mer komplicerat enligt min mening. Och på datorn dessutom, okej att kanterna och linjerna blir raka, men när blev det viktigast?
 
 

Ett alldeles eget staket!


Plötsligt händer det!

I natt har jag sovit i min egen säng hela natten utan att vakna. Är det kanske första gången sedan jag blev mamma? Ja säkert!


Stugun

Idag har jag och barnen och mamma, pappa och Viktor hälsat på farmor och farfar, eller BoVianne som Vile kallar dem.
Vi har firat farfar som fyller år på måndag.
En härlig dag med mycket fika och trevligt sällskap. Något bråkiga barn men det är inget ovanligt. Ärftligt tydligen. De är fina och goa ändå!

Min största bedrift idag är att jag för första gången (tror jag?) parkerat bilen vår på parkeringen. Utan problem dessutom! Bättre sent än aldrig!


T O M T E N !

I början på september påbörjade vi någonting som vi avslutat idag, ett halvår senare.
Vägen var lång och lite krokig men klart värt alla telefonsamtal som Johan haft.
Till hösten/vintern kommer vi, om allt går som planerat att flytta tillbaka till min gata, gatan som jag då inte bott på sedan tio år.
Alla husvisningar vi varit på och ratat har haft en mening. När det inte känns rätt hela vägen är det tur att det finns hinder.
Vi bygger nytt i ett, enligt mig perfekt område! Äntligen!


RSS 2.0