Slut!

Slut i kroppen, slut på jobbvecka, slut på januari.
Skönt att det snart är helg.
Har jobbat tre hektiska dagar denna vecka med fler vikarier än ordinarie personal men för få vikarier för att fylla personalbristen. Ska bli skönt att bara läsa kurslitteratur i morgon. Och tvätta. Fredagslunch blir det på stan med maken innan jag hämtar barnen och gör helg.
Februari i morgon. Det blir en bra månad!


Väckning!

Det är mycket sällan jag ställer väckning. Har oftast inte någon tid att passa. Förlitar mig på Johan och att han ser till att vi vaknar i tid.
I morgon börjar jag dock jobba redan klockan sju så då blir det till att kliva upp strax efter sex. En gång i tiden klev jag upp 04:10 varannan vecka. Det var tider det. Tidiga tider!


Positiva besked, äntligen!

Det går åt rätt håll kan man säga.
Jag jobbar och tjänar pengar och har inte varit på stan på en vecka.


Skridsko-Time

Barnen är väl inte sådär jätteförtjust i att åka skridskor men det är något som man ska lära sig. Punkt.
Vile åkte inte många minuter. Alvin däremot hade på sig skridskorna en längre stund. Dock åkte han inte utan gick på isen. Framsteg. Man får ta det lugnt så kanske intresset ökar i takt med att de lär sig åka. Mina grabbar ska minsann inte stå som några töntar med vikta skridskofötter på skolidrotten.


Fredag

Jag hann inte mer än öppna boken och skriva upp kapitlets namn i kollegieblocket innan telefonen ringde i morse och jag åkte iväg på jobb. Fick vara på samma ställe där jag gjorde praktik och det var kul att träffa barn och personal igen.
Ett barn lekte frisör och pillade med mitt hår i över en kvart och det var så skönt. Det var lugnt på avdelningen då 20 av 36 barn var ledig/sjuk. Lagom fredag med andra ord.
Nästa vecka måste jag plugga mer, har bara läst en bok denna vecka, och visserligen skrivit 26 sidor "komihåg" men vi läser två kurser parallellt nu på halvfart och det är en jävla massa böcker som ska plöjas igenom.
Skönt att det är helg så man får vara ledig nu iaf!


Varför ska allt ta så lång tid?!

Jag bara undrar...


Jobbdag!

Ja inte är det var dag jag jobbar men idag blev det jobb. De ringde både i måndags och tisdags från samma förskola och idag har ju barnen varit friska så det gick ju fint. Dock hade jag tänkt hämta barnen tre men nu blev det fem istället. Hemsk tid!
Och jag vet inte vem jag fått med mig hem istället för Vile för satan vilken grinig och bråkig unge! Helt galen faktiskt!


Säkerhetskedja!

Tror vi måste köpa en säkerhetskedja till dörren och placera den högt. Med hänglås! Eller något annat som kan stänga barnen inne. Känns dock lite farligt ifall det skulle börja brinna...
Nyss stod Vile halvt ute i trapphuset i mina vinterskor som når han upp till rumpan ungefär. Vart var han på väg tro? Nöjd över att han kunde låsa upp dörren (trots att handtaget är placerat uppåt) stod han och flinade. Tänk om han skulle smita på natten? Tokiga unge!


Snöskottning!

I dag har vi varit ute och lekt i kylan en stund. I morgon är det dags för barnen att gå på dagis igen. De har varit sjuk i över en vecka. Först Alvin och sen Vile. Att vara sjuk samtidigt tycker de är onödigt. Själv tycker jag de hade kunnat kombinera sina sjukdagar bättre.


Promenad!

-18 grader. Ögonfransarna frös och blev isiga men annars höll jag mig varm under en timmes promenad.


Ett hus!

Tanken var att vi skulle på husvisning idag men vi kände att ett nytt hus nog är bättre. Vi har andra planer än att köpa begagnat. Och jag vill helst inte bo granne med hyreshus när jag väl köper ett hus. Då får det vara nog med hyresgrannar som byts ut stup i ett. Får hålla tummarna för att husgrannarna är vettigare.


Ledig!

Idag har varit en riktig ledig dag. Ute med barnen, lunch på MAX och sedan film i soffan med kladdkaka och grädde.
Efter vi sett Modig (för andra gången denna vecka) tittade vi på film från när Alvin och Vile var bebis. Jag är jätteglad att vi har film från den tiden. Det är inte så längesedan men oj vad det är svårt att komma ihåg.


Forna Familjemedlemmar!

Städade i lite lådor idag och hittade dessa bilder på mina fina gosar.
Hoffa, Diesel och Ester.


Januarikyla

Barnen ville gå ut igår och efter att de klätt på sig allting själv, trots att jag sa att vi inte skulle gå ut, fick det bli så ändå.
Skönt med lite luft även om den var väldigt kall men vi var inte ute så länge. Hitta en sökning efter en vattenläcka vilket intresserade oss alla.


VA?!

Tjänar man inte pengar när man handlar på rea?! Verkligen? Jag är chockad! På riktigt!
Lyxfällan har ju helt fel! Jag har tjänat (eller sparat?) många tusenlappar bara detta år genom min älskade rea-shopping! Sanning! Ta en titt på mitt sparkonto! Det är min rea-shopping som ska finansiera handpenningen på mitt hus för tusan!


Torsdag

Jag försöker förbereda mig för nästa kurser, ska läsa två parallelt. Ska tillbaka till skolan redan på söndag och blir borta ända till fredag. Fan! Det är länge!
Alvin blev sjuk i tisdags, feber och ont i örat, så båda barnen är hemma och har varit sedan dess. Tur att jag inte har så mycket kvar på min uppsats i denna kurs för att koncentrera sig på skolan med barnen hemma är rätt omöjligt.
Just nu är det iPad som gäller för dem, men snart tror jag vi ska hitta på något annat. Filmen Modig kom för några dagar sedan så kanske vi ser den, eller så blir det lite legobygge. Alvin vill gå ut med det är nästan 20 grader kallt så det blir inget av med det. Passar inte en feberkille. 

Termin 3 förtjänar en ny väska!

Och oj vad jag sparade pengar på denna väska, närmare 1000:-
Att unna sig trevligt. Extra trevligt blir det när det är rea.


Vilken tur att jag lärt mig räkna!

Fick mitt kursbetyg för praktiken i måndags. Idag fick jag hem mina uppgifter och som tur var kontrollräknade jag poängen och vips hade jag höjt mitt betyg från ett C till ett B. Fan om dom skulle snuvat mig på det! Tur jag håller koll!


En ny lampa har flyttat in hos oss!

Perfekt att åka till en liten stad som Härnösand. På rean finns det kvar saker som blivit slut hemma. Bordslampan i samma modell som golvlampan är veckans fynd!


Opponering och skolk!

Opponeringen gick bra. Nyttigt att få höra vad någon annan tycker om det man skriver.
Halv fem skulle vi börja en annan lektion men vi valde att gå på stan istället. Shoppa lite rea. Fyndade både till mamma, till mig själv och till mina grabbar. Mycket roligare än föreläsning.
I morgon är det seminarium och jag tänkte läsa lite nu men jag har ju förbannat ont i huvudet. Det får jag alltid när jag är på skolan. Tror det kan vara synen som spökar. Något att ta tag i framöver antag jag.


Saker jag inte visste att jag behövde förrän de blev extra billiga!

I dag har det blivit mer REA-shopping. Tog med mig mamma och vi fyndade friskt båda två.
När det är billigt är det verkligen superkul att shoppa. Och man kommer hem med både bra att ha saker och sådant man bara köpt för att det var billigt, men inget fel med det. En svart bordsduk kan säkert komma till användning, var så säker!


Man kan aldrig få för mycket förvaring!

Halva REA-priset på Åhléns. Det gillas!


Positiv sak med bloggen!

Skulle skriva datum på en teckning som Alvin gjort men hade ingen aning om när han gjorde den, mer än att det var 2012. Började leta i bloggen för jag visste att jag lagt ut en bild på den och efter många månaders genomsökande fann jag den. Och jag hade även skrivit att den var målad upp och ner, det hade jag helt glömt bort. Vilken bra grej det är med blogg, för mig som har lite dåligt minne.

Typiskt!

Nu fick jag ett sms som gör att jag måste ta mig en promenad på stan. Viktiga grejer. 
Tur i oturen. Behöver röra på mig då jag lagt på mig för många såna där "onödiga" kilon. Men efter en promenad unnar jag mig ju fika så kilona byggs på. 
Sitter och försöker opponera, men jag har kört fast så lite luft kan vara på sin plats. Annars har jag suttit och gjort en gruppuppgift nu på morgonen alldeles själv, bara för att den var så lätt och det är ju lättare att göra det lätta än det svåra!

Litteraturseminarium avklarat

Det är så skönt när saker och ting blir klara; tvätt, disk, skrivuppgifter, toabesök, blöjbyten, redovisningar, träning. Ja, det mesta mindre roliga sakerna vill jag helst bara få överstökade.
Nu är en till uppgift i denna kurs klar och jag sitter och försöker problematisera i min diskussion i skrivfördjupningen.
"Problematisera kan väl inte vara några problem för dig", sa Johan innan har for till jobbet. Hepp!
Ska fylla upp en dryg halv sida till sen anser jag mig färdig för opponering. Tänkte även låta Johan göra en för-opponering ikväll innan jag lämnar in den.

Drömmar!

I år är det tänkt att en dröm jag haft länge ska gå i uppfyllelse. Jag har tvekat men just idag känns det rätt så jag hoppas att det kommer göra det i fortsättningen med. Det borde inte dröja så länge nu innan det är igång bara alla sköter sina uppgifter som bestämt.


Uppgift 3

Det verkar ju som det blir en uppsats ändå. Det har ju varit lite si och så med den där uppgiften men nu så har jag fått till det mesta och har en sida diskussion kvar. Och småkrafs som att läsa igenom skiten.
På torsdag ska en lycklig klasskamrat på läsa mitt mästervärk och på måndag ska denne ge sina fina kommentarer på det hela. Det ser jag fram emot. Verkligen.

Trettondagen

I morgon börjar vardagen igen. Jag hade behövt vardag bra mycket tidigare för att hinna med skolan men det får gå på något sätt. Sällan man ogillar ledighet. Det har varit en bra jul!
Johan och barnen har gått på badhuset så jag ska passa på att läsa lite. Fast mina tankar ligger på hus och resor, för ovanlighetens skull.
Igår tog vi en promenad på Jamtli och hälsade på djuren som övervintrar. En skön promenad som avslutades med sen lunch på MAX. Tur vi passade på att vara ute igår för idag regnar det.


3 januari 2013

Datorn är på och tanken är att jag ska plugga. Knappt en vecka kvar till min skrivuppgift ska lämnas in och dokumentet är helt tomt förutom sidhuvud.
Jag läser istället och hoppas att jag vet vad jag ska skriva till veckan. Ska göra klart ett litteraturseminarium nu först. Efter att jag surfat resor för sommaren.

Dancing Queen!

Tjohoo!
Gott Nytt År Gott Folk!
Grannarna spelar ABBA och jag sjunger med.
Ute smäller karameller och hundar skäller!
Jag tror stenhårt på 2013!
Eller va fan, 13?! Blir det ett helt år med otur?
The Winner Takes It All, som grannarna spelar, och hunden håller antingen med eller protesterar vilt, jag kan inte urskilja vilket.
Med det säger jag GodNatt!


RSS 2.0