Men vad fan?!

Jag har ju tappat bort en HEL jävla dag!!

Jag har precis skyndat ungarna i säng och ska se på TV men det var igår det var tisdag. Hur fort måste en vecka gå egentligen?!

Och tänk vad jag missat många dagars rea på stan.


Tisdag- det ska kännas att man lever!

Medan Johan tog med grabbarna på badet har jag varit och sågat ved. Att såga i solsken är ingen höjdare, så varje gång solen gick i moln applåderade jag inombords. Varje gång den inte gjorde det, svettades jag som en gris.

Efter lunch var jag heltröttt men Johan for på jobbet så det var bara att hålla sig vaken.
Jag satte igång att baka. Rörde ihop en dubbel sats kladdkaka och slickade skålen tills jag var less.
Alvin skulle visst baka en egen kaka, utan recept, och började tippa i mjöl och kakao och vinbär i en skål. Och havregryn och socker och Gud vet allt. Labolina går inte efter något recept så det tänkte minsann inte Alvin heller göra. När Vile började tömma i vatten så allt blev geggamoja kände jag att det fick räcka. Lagom tills skålen hade ett par liter vatten i sig tippas nästan all kräksliknande sörja ut på golvet. Och på bordet och stolarna och väggarna och grabbarna själva.
Jag blev så galen som det bara går att bli. Jag ville slå ihjäl de förbannade ungarna och hänga mig själv på fläcken. Istället slängdes två grinandes ungar i badkaret och jag började skura golvet.

Nu är allt frid och fröjd, förutom att Vile skruvat lös dörrhandtaget på dörren till sitt rum och inte får tillbaka det.
Alvin har börjat med middagen och undrar vilken platta som ska sättas på. Bäst att kolla upp vad det blir!


Barnarbete på tomten!

Idag har jag sågat ved. Barnen har varit med mig och bitvis har de inte varit helt omöjliga.
Högen med färdig ved växer men den andra högen ser inte ut att krympa. Lite av ett evighetsjobb.
Dags att spana kamin så det blir slut på eländet nån gång!


Vilken fattig månad!

0:- in.
175 000:- ut.
I runda slängar. Det här med att bygga hus svider i plånboken. Och detta är bara början...


Tiden går alldeles för snabbt!

Nu har vi vinkat av Liam och Noah på tåget. Hur tomt kommer det att bli nu? Det stämmer nog att släkten är värst, men den är ännu mera bäst!! Vi har haft många härliga sommardagar tillsammans!

Och jag upptäckte att det redan är vecka 31. Det betyder bara fem veckors ledigt innan skolan börjar. Det är tur att det finns ett hus att se fram emot i höst, annars skulle jag velat stoppa tiden!


En tur med moppen!


En eftermiddag på stranden!


En förmiddag i blåbärsskogen!


Strandhäng i dagarna fyra!

Dagar som dessa bor jag på helt rätt ställe! Perfekt med gångavstånd till sjön. Och närmare blir det. Igår tog jag årets första dopp! Och tio simtag på det. Gjorde en repris idag, och jag tror det var varmare.


Nivåskillnader på tomten

Vi har höjt upp vår tomt ganska mycket där huset ska stå för att komma i nivå med gatan. Huset bredvid oss på hörnet är det enda som ligger lågt och eftersom det gränsar mot vårt får vi en slänt även på sidan av huset. Funderingar finns på att sätta en mur så vi kan höja upp fram till tomtgränsen.
Andra sidan blir parkeringsplats och där vet vi inte riktigt hur vi ska ha det sedan. Just nu måste det vara upphöjt på hela för att huset ska kunna komma på plats utan kran.
Bakom huset är en brant slänt men eftersom det ska byggas altan där kommer vi inte se så mycket av den. Däremot bör vi bygga en trapp ner, och kanske en rutschkana?
Kommer finnas och pyssla med några år framöver.


Bakis på stranden

Förra gången jag var det var i Bulgarien 2005. Jag hoppas att jag aldrig ska behöva vara det igen.


Kamin

Vi vill så fort som möjligt sätta in en kamin i huset. Men hur väljer man vad man ska ha? Snygg och prisvärd ska den såklart vara.

Om tio veckor kommer huset. Jag längtar till vi (jag) kan börja inreda! Äntligen liksom! Hur många år har jag inte väntat på det?


Repris av gårdagen!

Och denna gång med varsin vattenpistol. Äntligen fick vi sommarvärme!


Supervagnen!

Denna Brio Race har varit en trogen följeslagare länge nu. Två utlandsresor, kastad av flyget och skev som tusan ibland men det har gått att ordna till. Att den håller än är nog ren tur för maxvikten överskrids ofta. Barnen får plats båda två trots att det är en singelvagn. Skitbra helt enkelt!


Äta ute är perfekt!


Solig tisdag!

Shorts och t-shirtväder vilket vi här i Östersund inte alls är bortskämda med.
Vi hänger med mormor och morfar och kusinerna om dagarna. Idag har vi även träffat min farmor och farfar vilket var trevligt. Eftermiddagen har spenderats nere vid sjön. Perfekt ställe för grabbarna att leka på!


Vilken dröm!


Min älskade femåring!

Jag och Alvin fick egentid tillsammans idag. Vilken skillnad det är att vara med honom själv!
Vi promenerade hand i hand i solskenet till MAX och åt middag. En mysig stund och till skillnad från andra gånger så satt han bredvid mig hela tiden.

Den 1 juni fick Alvin sin första lösa tand och jag som åkte till skolan den veckan var orolig att han skulle tappa tanden medan jag var borta. Tanden sitter fortfarande kvar, den blir lite lösare vecka för vecka.
Tittade just i hans album där jag skrivit upp när han fick sina första tänder, och den första tanden han fick är just precis den tanden som är lös!

Mitt långhåriga yrväder, som i morse fastande med sitt hår i min fina rosa orkidée. Krukan åkte i golvet och gick i småbåtar och kvisten med blommor satt kvar i hans trassliga morgonkalufs!


Jamtli

Tre vuxna och fyra barn.
Vi kom hem med livet i behåll även om det var svårt att tro ibland.
Barn som gasar iväg bussar, startar karuseller, gömmer sig i skogar, försvinner ut genom grindar eller ställer sig och väntar på bussen.
En fin dag med sol.
Det är ingen semester att vara hemma med barnen en sommar, det kan jag försäkra!


Söndag

Solen tittade fram idag och det var verkligen på tiden. Men särskilt varmt kan jag inte påstå att det är. Mitten på juli, hur fel bor jag?

Vi har varit inne en stor del av dagen och ställt i ordning allt i lägenheten. Äntligen ser det ut som det ska och inga möbler är på fel ställe. Vi flyttar i slutet på november om allt går som planerat och hittills ha två grannar frågat om vi håller på att flytta nu. Antar att vi har det stökigt!

Grillmiddag hos mamma och pappa och det gick väl som väntat med fyra vildar. Stor bur med kraftigt galler och hänglås sökes! Alternativt en isoleringscell.


Grabbarnas nya rum!

Idag har vi skruvat ihop grabbarnas våningssäng. Och sedan har jag skruvat isär de gamla sängarna (som ingen vill köpa) och tagit ner dem i förrådet. Skrivbordet är inställt och den nya bokhyllan. Äntligen kan man röra sig i vardagsrummet igen. Och grabbarna verkar trivas bra i sitt rum.


På husfronten intet nytt!

Jag går förbi tomten dagligen och den bara står där med färdig grund och väntar. Det var spännande när det grävdes, när det var liv och rörelse och hände grejer varje dag. Nu är det bara en lång väntan. Rakt fram bli farstun på vårt Höner (länk).


Mina Monster!

De jag älskar mest av allt, men även de dom driver mig till vansinne mer än någon annan!


Inte svårare än så!

Idag lärde sig både Liam och Noah att cykla. Svårare än så var det alltså inte. Balans och mod är allt som krävs!


Kär!

En ny förälskelse jag gärna bär på armen.


Ut med det gamla- in med det nya!

Flyttar man till nytt hus vill man inte släpa med sig en massa gammalt. Nu säljer vi en del möbler och annat vi tänker att vi inte vill ha. Två förvaringsmöbler har hämtats och såhär i efterhand kunde vi ha väntat lite för var ska badrumsgrejerna förvaras nu?


Fredagsmys framför Landet för längesedan.


Hitta balansen!

Idag har jag försökt lära Liam och Noah att cykla. Att hitta balansen är inte det lättaste och jag tror att stödhjul är boven i dramat! Stödhjul hjälper inte till att öva upp balansen, vad är dom till för? Lära sig trampa gör man lika bra på en trehjuling och balansen hittar man bäst på en cykel utan trampor! Vi får öva vidare. Klart de ska lära sig att cykla!


Rivningslov!

Om vi vill riva boden eller delar av den måste vi ha ett rivningslov. Det är massor med papper som ska fyllas i. Och det är lika noga att vänta på startbesked innan man får börja riva som när man ska börja bygga. En kontrollansvarig behövs. För en gammal skruttig bod?! Det finns liksom inga kulturhistoriska intressen att bevara. Det ska i en kontrollplan bland annat redovisas hur rivningsarbetet ska utföras (såg, bräckjärn och kanske yxa?) och hur rivningsmaterialet kommer sorteras och återvinnas (på återvinningen i passande container?). Varför måste allt vara så komplicerat?


Torsdag!

Vädret är ju helt piss och jag fattar egentligen inte varför jag bor här. Ska man behövs ha jacka på sig hela sommaren?! Ja, det är tur att jag fyndat jackor på rea för man vill ju kunna variera sig.
Idag har det passat bra med regnjacka. Kanske den tråkigaste jackan att ha på sig.
Vi har varit nere vid sjön med kusinerna. De har kastat sten och grästuvor i vattnet, kissat i kors, lekt och busat.


Bortglömd årsdag!

Idag kom jag på att jag missat 4-årsdagen av min blindtarms bortgång med 2 dagar! Allt som kan firas bör firas och det här känns ju väldigt trist!


Kusinerna är här!


Markarbete dag 8

Ett par timmar på morgonen idag och sedan var det färdigt. Nu kommer grunden stå och mogna tio veckor innan huset kommer. Vore fint om de ringde från Älvsbyhus och sa att vårt hus kan komma till veckan. Men att vi får huset vecka 39 istället för 45 är fint det med!


Dagens bästa fynd!

Fyra grå soffkuddar

 

En svart bordslampa


Shopping!

Idag är jag ute och shoppar på stans reor. Helt nöjd med utbudet är jag inte men en del fynd har jag gjort!
Snart kommer syrran och grabbarna hennes med tåget. Sen blir det livat framöver!


Idag har det sågats ved!

Lite mindre har den blivit högen med det som är osågat. Men hur kul det än är att såga ska det bli skönt när allt är staplat och klart.


Markarbete dag 7

Nu är det nästan klart med förberedelser innan huset kan komma. Vi får en rejäl slänt på baksidan eftersom vi höjt upp huset väldigt mycket. Vi vet inte än hur vi vill att allt ska se ut. Får se till våren vad tjälen har gjort med allt.
Nu måste vi ha det som det är bredvid grunden så att det går att lossa huset när det kommer.


I bärskogen!


Våningssäng!

Nu har vi köpt ny säng till grabbarna. Det blev en familjesäng efter mycket om och men. 120cm nere och 80cm uppe. Flyttar till hus och barnen som haft egen säng måste nu dela. Bakvänt!

Nu har vi två Vita Malm-sängar 90x200cm från IKEA med knappt två månader gamla bäddmadrasser till salu.


En mamma full med "klämnypor"!


Markarbete dag 6

Hela grunden står nu på plats. Mer grus ska fyllas i och sedan ska allt gjutas ihop. Detta beräknas bli klart idag. Det som återstår sedan är planering av marken runtomkring. I morgon bestämmer vi var slänten ska vara.


Äntligen billig shopping!

Inte ens 300:- betalade jag för detta. Lampa och lampskärm, två madrassskydd, adventsljusstake, två stycken bordstabletter, skrivbordslampa, sängklädsel till madrass och två gröna plåtkrukor.

Kan man annat än älska att handla billigt!?


Tuff!

Idag har vi hälsat på farmors nya hund. En mysig och söt liten rackare!


Tack!!

Trots att jag var grinig och inte nöjd med särskilt mycket idag snickrade pappa och Johan ihop en sågbock åt mig. Tack! Det var snällt och det går mycket lättare att såga med hjälp av den!


Det ser mörkt ut!


Boden på köpet!

När vi köpte tomten fick vi med en stor, gammal och halvrutten bod på köpet. Igår började vi renoveringen, eller den så kallade upprustningen. Vi började med att riva taket på baksidan.
Idag har jag slagit isär all panel från taket och krattat bort allt skräp från baksidan. Nu ska vi riva lite vägg och tak på resten av boden och sedan dit med nytt. Fortsättning följer...


Vem behöver en säng...

...när man kan sova i en skopa?


Litsbadet!

Vi stannade på Litsbadet på väg hem från ridningen. Tanken var att köpa glass men eftersom det var så fint väder blev det även bad för grabbarna!


Efter fem dagars grävning!

VA-killarna är klara som det verkar, efter tre dagars arbete. Grundgrävaren fortsätter nästa vecka.


Vile 1 månad & Alvin 2 månader!


Ridning!

Idag har Vile fått rida. Hittade en annons på blocket för ett par veckor sedan och det var en perfekt utflykt. Alvin ville inte rida utan var nöjd ned att gå i skogen och plocka blåbär.
Vile tjatar ofta om hästar och även om han inte ser överlycklig ut på bilderna tyckte han om det!


Markarbete dag 5

Grunden börjar vara på plats och vatten och avlopp likaså. Jämtkraft har varit där och bestämt var elkopplingar ska sättas. Och många lass med grus och kross har dumpats på tomten.

 


Ny läsning!


Jamtli

Efter lunch idag åkte vi till Jamtli.
Lek, djurspaning, glassätning såklart och så avslutade vi med "Fem myror..." show. Och en sockervadd!


Markarbete dag 4

Det är tur att vi bara bor några kvarter ifrån vår tomt. Det går snabbt att ta sig dit till fots och vi kan vara med och se mycket av arbetet som görs.
Idag blev det en tur på förmiddagen så hur det ser ut just nu vet jag inte.
Plintarna är nu på plats och det fylls upp med grus. Under den tid vi var där kom två lass grus i olika storlekar. Tidigare på morgonen hade också två lass tömts.
Jag är inte sugen på fakturorna!


Säkerhet i bilen år 1980!


Kostnader

Det här mer husbygget är spännande varje dag och det händer massor. Det som är mindre spännande är att allting kostar så mycket. När ska någonting bli sådär ovanligt och överraskande billigt?
Vi ligger en bit över kalkylen och på ett eller annat sätt vill vi spara in det. Och gärna en hel del till så vi kan installera kamin.


Markarbete dag 3

Det händer mycket på en dag.

Förmiddag:

 
 
 

 
Eftermiddag!

 


SemesterMellis!


Markarbete dag 2

Vi var på tomten på förmiddagen och spanade in hur grävningen fortskrider. Min käre make ringde och fixade grus och lastbilen var snabbt på plats.
Johan har även fixat så vi ska få resten av den fyllnadsmassa som behövs och dessa dyker upp i slutet på veckan.
Ska bli kul att se hur tomten kommer se ut när markplaneringen är klar. Det har skett stora förändringar sedan vi köpte den!


Dinosaurien är återfunnen!

Det var nog ingen av oss som trodde vi skulle få se den igen.
På förmiddagen idag sänkte vår grävare ner skopan, vände den mot oss och där i låg dinosaurien!


Vedklyven kommer gå het!

I morgon ringer väckarklockan tidigt. Kanske har nån liten pyjamaskille väckt oss innan. Vi ska upp och rota i magasinerade möbler för att släpa en vedklyv till tomten. Känner mig lagom osugen. Mest osugen är jag på att ta hand om all ved. Kommer vi ens att ha råd med en kamin liksom?!


Markarbete dag 1

Idag när vi kom till tomten möttes vi av grävmaskiner och lastbilar och avspärrad gata. Både VA- killarna och vår grävare var i full gång! Vi har varit där hela dagen och kikat förutom de två varv vi kört till återvinningen.


Rabarbern har klarat sig fint efter flytten!


GodMorgon Bangårdsgatan!

Nu har det kommit igång på riktigt!


Ett i-landsproblem, men ett stort sådant!

Det här med att köksluckorna inte är lika vita som diskmaskin och kyl/frys är ju ett stort problem i min värld. Jag har sedan tidigare bestämt att vi inte ska ha vitt kakel i köket för att jag har sett bilder där det skurit sig mot de vita luckorna. Kaklet var för vitt i jämförelse.

Alltså. Om det inte passar med vita luckor till vit kyl/frys måste nåt byta färg. Ska vi spraya kyl/frys svart eller lämna in helt nya luckor på omlackning? Detta verkar ju galet. Och om vi skulle har svarta luckor ska ju kaklet såklart vara vitt.

Detta kan ju ses som ett i-landsproblem men vad tusan, jag bor i Sverige. Just denna morgon är detta mitt största problem. Det och smutsigt hår.


Rensning i boden!

Idag har vi varit på tomten hela dagen. Fick hjälp av mamma och pappa och andra snälla grannar att rensa ur boden. Blev en hel del som ska till Pingstkyrkan. Och nu går det att gå in i alla tre boden-delar utan problem. Släpvagnen är lastad och ett till lass ligger på tomten. Jag har sparat krokar och gamla plåtburkar, kan vara bra att ha!

Att rensa är skoj! Försöker att rensa här hemma med men det går trögt. Skulle vilja tömma halva garderoben men det är så mycket som kan vara bra att ha. Bara för att jag inte använt kläderna de fyra senaste åren betyder det väl inte att jag inte kommer göra det de kommande åren? Vad vet man.


Grunden

Grunden kommer på måndag som det verkar. Vi behöver mer fyllnadsmassa och oj vad det känns som att allt är tvunget att bli så dyrt!
 
Och nu är jag osams med Johan för han tycker inte att man kan prata inredning klockan elva på kvällen. När fan ska man göra det då? Nej det är väl lika bra att boka in ett telefonmöte med honom nästa vecka.
Kyl, frys och diskmaskin är vitare än köksskåpen och helvete vad less jag blir. Varför ska inget matcha? Svarta maskiner ska det vara! Då slipper man dessa bekymmer!
 
Just nu tycker jag att det är bra att grannarna har fest och spelar för hela kvarteret. Det stör inte mig lika mycket som det stör Johan.
 
 
 
 
 
 

Badrumsskåp

Ett underskåp med tvättställ och överskåp med spegel.
 

Tillval till huset

Vi har gjort en hel det tillval i vår husbeställning. Både små och stora, dyra och mindre dyra.
 
Såhär valde vi till vårt Höner:
 • 3 extra 10 A säkringar.
 • 1 extra elluttag.
 • Underskåp med tvättställ samt överskåp med eluttag till badrummet.
 • Vit låda som döljer vattenmätaren.
 • Valt bort 5 garderober (alla som gick).
 • Grytskåp med rullbackar i kök.
 • Nya innerdörrar.
 • Ett extra fönster i köket.
 • Vitlacekrade MDF-luckor i kök.
 • Vitlackerade MDF-luckor i tvättstugan.
 • Vitlackerad MDF-lucka i garderoben i badrummet.
 • Kyl/frys vrides mot vardagsrum.
 • Valt bort ett sovrum (vardagsrummet blir större).
 • Utökade grundplattor.
 • Valt bort stänkskydd i kök (kaklar själv).
 
Val som vi gjort som ingår i standardleverans:
 • Svart takplåt.
 • Vit stor kakelmönstrad rektangulär badrumspanel.
 • Ek-golv i alla rum (förutom badrum och tvättstuga där vi valt grå plastmatta).
 • Spegelvändt huset.
 • Vita tapeter i hall, vardagsrum och det större sovrummet. Blommig tapet i kök. Husmönstrad och grå tapet i det mindre sovrummet (barnens sovrum och blivande kontor).
 
Jag som har svårt att göra val är ändå nöjd över vad jag åstadkommit hittills. Hade vi haft mer pengar hade jag valt förhöjt väggliv. 20 kvm större nedervåning! Garage! Tagit inbyggnadspaket i kök. Eventuellt spottar i taket i kök och badrum. Lägre fönster i vardagsrum. Dekorfönster. Annan ytterdörr. Säkert fler saker med, listan kan bli lång. Kostnaderna drar iväg mycket ändå med små tillval hit och dit. Takkupan för ca 65 000:- är vårt dyraste tillval och det hade jag inte alls kunnat tänka mig att välja bort. 
 
Vi har även bestämt att vi ska installera en kamin så fort som möjligt och en stor altan ska vi såklart ha. Tvättmaskin ingår inte och det känns ju som ett måste! Borde ju ingå precis som diskmaskin. Och kanske vill vi ha torktumlare med?
Utöver detta har vi en hel övervåning (vind!) att bygga och inreda.
 

Som jag trodde!

Det går inte att välja bort handtagen på köksluckorna. Såklart! Det blir till att antingen byta dem (om det går att hitta några som passar skruvhålen) eller måla dem svart. Så var det med det!


På travet!


Min mormors mor Britta!

Foto på min mormors mor och mig när jag var en liten skrutt.
Britta hann även vara mormors mormor i två och ett halvt år! Här med Alvin och Vile när de var bebis.


Tjejkväll!

Idag har min bästaste och äldsta (räknat i år vi känt varandra) vän Towa förgyllt min och grabbarnas dag. Bäst blev det dock när de yngre somnat och jag och Towa satte oss i soffan och delade på en kladdkaka med glass framför en film efterföljt av inrednings och pysselsnack.
Jag har kommit fram till att jag inte vill ha de kökshandtag som kommer med köket vi beställt. Helst vill jag inte ha några alls och funderar på hur svårt det blir att öppna skåp och lådor?! Ska jag ha handtag vill jag ha svarta!


Var är du din lilla dinosaurie?

Han är nog borta för gott. Förmodligen under några ton fyll. Så kan det gå!


Han bör vara glad, maken min!

Att det är inredningen jag gärna byter ut och inte honom. Han är kanske det som jag haft längst i detta hem. Många byter ju ut sin partner då och då. Jag nöjer mig med att byta möbler. Just nu känns det som att det är sängstommens tur. Den är ju ändå fem år gammal om en månad. Jag gillar inte spjälorna. Funderar faktiskt på att såga av dem. Eller är det någon som vill köpa en Hemnes modell äldre?
Barnens vita Malm-sängar ska också bort. Det blir våningssäng där ett tag framöver.


Roligt när det börjar hända grejer!

Jag och grabbarna var med och tittade när de flesta lass av dagens elva tippades på tomten. I morgon körs resten. Vile fick provsitta lastbilen och blev erbjuden en tur i morgon. Alvin nöjde sig med att titta på lillebrorsan högt upp i förarsätet.
Om ca 12 veckor kommer huset. Det är ju jättesnart!


Första lasset på tomten!

Det ser inte mycket ut. Alls. Jag undrar om vi räknat rätt med 35 lastbilar.


Picknick på stranden!

Härligt att man kan hänga på stranden även i Östersund! Det är fint att ha sommarlov!


RSS 2.0