Fynd!

Jag som ville till IKEA men inte hittade något sällskap fynda den bokhylla jag ville ha på blocket istället. Till ett mycket bättre pris och med lådinsatser, skåp och plastlådor. 250:- Ett kap!


Klart!

Nu står matbordet och stolarna på plats i köket!


Tomtarbete

Efter en sväng på stan med familjen och en tur till två möbelaffärer med mamma har vi fixat på tomten. Staket och staketstolpar är bortgrävda och avsågade och det som ska bli ved ligger i högar längs med tomtgränsen. En av alla rabarberplantor är flyttade, i morgon får vi flytta resten så det inte försvinner i fyllnadsmassorna till veckan. På måndag kommer förmodligen grunden att beställas. Det är kul att det börjar hända grejer! Just nu ser tomten väldigt tom ut.
Troligtvis kommer vi få nya grannar med. Kan ju vara trevligt med en barnfamilj, men kanske lugnast med en pensionär!


Fyllning!

Till veckan kommer fyllning till tomten. Spännande. Eller så inte. Då kan vi inte längre hänga på vår gräsmatta utan att grabbarna ska klättra i jordmassorna och skita ned sig! Idag har jag visserligen velat gräva ned dem en bit själv men nu sover de båda och ser sådär underbara ut. Skenet bedrar. Ofta. Jävligt tur att de är goa emellanåt annars hade jag nog tillkallat fosterfamilj och snott tillbaka dem lagom tills de ska flytta hemifrån.

I morse målades det naglar.


Tankeläsare?

Jag som så gärna vill åka på IKEA och handla fick nyss detta mess.
Lite fel datum kanske men innehållet kan ju vara rätt?


Bekännelse!

Jag var tvungen att berätta för Johan igår. Något som smugit sig på och som jag inte kan blunda för längre. Jag trivs inte alls med vårt sofford och måste nog köpa ett nytt. Snarast!


Att hitta hem!

Jag tittar fortfarande på hemnet.se emellanåt. Tidigare var jag rädd att när vi väl köpt hus så skulle det dyka upp något bättre och jag skulle bittert ångra vårt köp. Kanske därför vi aldrig köpte något som låg där. Nu vet jag att oavsett vad som dyker upp på sidan så kommer vårt hus med placering vara det bästa för mig!


Dagens frukostdukning!

Jag har skruvat ihop ett skrivbord i köket i väntan på vårt matbord som står och vilar i en källare några kilometer härifrån. Det passar ju riktigt bra där i hörnet!


Jag inreder!

I mitt huvud än så länge men om fem månader är det äntligen dags att på riktigt få prova de idéer jag hittar.
Och vad jag vet har jag fria tyglar! Skulle inte gå med på annat heller och Johan har ändå valt kökstapet (viktigt om det visar sig att den inte passar). Och kamin får bli Johans beslut (så länge den passar min smak förstås!).

Jag har inte kommit längre än till hallen än. Jag är mycket för det svarta/vita men lite färgklickar här och var vill jag gärna ha! Några våder av dessa bakom klädhängarna kanske?


Mail från simskolan!

Hej alla simskoleföräldrar,
Vi vill påminna er om att omklädningsrummen styrs av den vuxne medföljarens kön om inte barnet kan byta om själv. Dvs Herr-och pojkomklädnad medföljer manlig vuxen och på dam-och flickomklädnad medföljer kvinnlig vuxen.
MVH Simskolan på Storsjöbadet


Luftigt kök!

Matbordet och stolarna är sålda!


Strandhäng!


Två små apor!


Sängfunderingar

Vi har bestämt oss för att grabbarna ska få ny säng. En vanlig våningssäng blir ju billigast då vi redan har madrasser som passar. Men jag vill nog helst ha en så kallad familjesäng som är 120cm bred där nere. Då får vi bra med plats att ligga och läsa tillsammans på kvällen.
 
 
 

23 juni

Idag har Vile lärt sig cykla. Tre år och fyra månader. Jag tycker att han är jätteduktig!
Inga problem att trampa och hålla balansen. Styrningen är dock inte helt hundra.


Badhusbesök!

 
 
 
 
 
 
 
 

StyleRoom

Medan barnen badar surfar jag inredning på styleroom.se. Många tips och idéer kan man norpa åt sig där.

En sak jag och Johan har funderat på är om barnen ska få en våningssäng när vi flyttar. Vem vet när övervåningen kommer bli klar och de kan få varsitt rum?! Två sängar tar mycket plats.


Min fina älskade femåring!

Lagom till vi promenerat ned på stan idag somnade Vile och jag och Alvin kunde gå på femårsbesöket på BVC medan Vile sov i vagnen utanför. Perfekt för oss alla!
Alvin var så duktig och att ta sprutan gick jättebra!
Alvin promenerade sedan hela vägen hem utan att klaga. Ofta snålåker han på vagnens fotstöd.
Efter middagen cyklade Alvin med mig och mamma på Tages där vi firade min morfar som har födelsedag idag. Johan och Vile åkte bil dit så Alvin skulle slippa cykla hem om han inte ville utan istället få åka bil.
Det var dock inga problem för Alvin att orka cykla hem trots att klockan närmade sig nio.
Min fina kille (som jag, av misstag såklart, gett ett blåöga).


Semester!

Fotoböckerna kom nyss. Jättefina!


Collage 17 juni!

Spenderade en heldag med Theo och Marie igår med start på Jamtli och avslut i Badhusparken.


KalasSöndag!

Vi började dagen på femårskalas med lunch och fika och avslutade med elvaårskalas där det bjöds på middag efterföljt av fika. Fler sådana dagar!


Jag och mina vilda små!


Hur ska jag kunna veta...

...hur många extra proppar jag behöver till proppskåpet?!

Det är en sak att välja till snyggare köksluckor, andra innerdörrar eller en takkupa, det finns det bilder på.

Men hur många extra eluttag behövs? Lamputtag? Tomrör? Listan är lång och jag vill inte sakna något som kan vara bra att ha.


Ibland förvånar jag mig själv!

Idag fick jag ett samtal från vår byggsamordnare om vårt tekniska samråd gällande huset. Vadå? Vi har inte fått någon kallelse?!
Johan körde i ilfart från jobbet och blev kanske bara en halvtimme sen. Mig fick de klara sig utan. Och sen visade det sig att vi fått kallelse med dagordning och allt. Hoppsan!
Varken jag eller Johan har läst igenom det vi fått utan bara lagt det på vår huspärm. Jag som annars har sådan ordning på min papper och prylar. Hur blev jag slarvig när det gäller så viktiga saker som huset?!
Ikväll har vi gått igenom allt och ordnat upp röran.
Fabriksordern kom idag med och ska tillbaka redan på måndag. Många viktiga tillval att göra och beslut att ta. Nya tag i morgon!


Nytt till köksbordet!

Hemsydda tabletter.


i-landsproblem

I många många timmar har jag suttit framför datorn idag och gjort fotoböcker från Lanzaroteresan och Rhodosresan. Det var på tiden! Inte jättekul att göra och de blev otroligt enkla utan en massa färg och annat krams. Skönt att det är gjort iaf!

Valt tapeter har vi inte gjort. Vi har till nästa vecka på oss.
Hur gör man när det är öppet mellan kök och vardagsrum? Kan man ha olika tapeter? Bäst är kanske att ha blommor i köket och vitt i vardagsrum och hall? Sovrummen kan man ju kanske välja nån färg till, men när vi gjort övervåning är ju tanken att ha sovrum där. Ska man tänka så långt fram? Vad gör vi av rummen på nedervåningen sen?


Hur väljer man tapet?!

Det är ju en sak att välja tapet till ett rum man kan gå in i, som man kanske har möblerat. Men att välja tapeter till ett helt hus som inte finns än? Det får bli en chansning alternativt en fegis. Det går ju att tapetsera om.
Till köket har vi funderingar på denna:


En ny matta!

Vi har köpt en ny matta till vårt vardagsrum. En stor matta! Jag hoppas att den kommer passa i vårt kommande vardagsrum med. Det var iaf tanken.


Sushi

Jag och barnen lagade sushi till middag idag. Johan blev nöjd! Så kan man också fira tre år som gifta!


Då var det dags för färgsättning!


Klädhängare i Björk skänkes!

Först funderade jag på att ha kvar den som klädhängare i hallen när huset kommit. Stadigt och bra, vit och svart. Skulle passa fint! När jag tänkt om gick det såhär.


Collage Of Today!


GodMorgon!


Tomten känns tom!

Det blir bara mindre och mindre växtlighet på vår tomt. Alla vinbärsbuskar och nästa alla rötter ligger i högar. Gott luktar det att klippa ner svartvinbärsbuskar och jag hoppas att vi kan, när huset är på plats, sätta lite nya.


Nu slipper vi ha en stor björk i hallen när huset är på plats!

Johan, Viktor och vår trevliga granne Arnold har fällt vår största och finaste björk idag. Bra gjort säger jag och hoppas att det är någon som är sugen att ta rätt på skiten. Gratis ved finns att hämta hos oss för den som vill!


Kvällsbad!


6 juni!

Ledigt hela familjen. Perfekt med finväder en sån dag. Och nationaldag dessutom men det har vi inte firat.
Vi har röjt på tomten. Klippt ner massor med vinbärsbuskar. Och brännässlor som fortfarande svider på mina armar. Nu ligger buskarna i högar.
Vår stackars bod måste vi förmodligen ta farväl av. Stackarn är mycket rutten. Det var onödigt.
Och ett stort Tack! till pappa som i måndags körde inte mindre än 11 lass med boden-bråte och buskar på släpet till återvinningen. Det var verkligen kanon-snällt!!


Nytt inflyttningsdatum!

Idag ringde husförsäljaren och la vår husleverans och inflytt sex veckor tidigare än vad som var sagt. Nu flyttar vi vecka 46 istället för vecka 52! Jävlar så bra!!


Regnig dag med glada nyheter!

Tänk att en regnig dag med städning och annat tråkigt på schemat kan bli en superbra dag på grund av ett telefonsamtal!


"Den blomstertid nu kommer..."

Ja då var det sommarlov då! Fan så jävla härligt!
Och jag och Amanda börjar ledigheten på kanske bästa sättet; shopping i Birsta!


Skolan

I spöregn sprang vi in på vår matteredovisning på förmiddagen idag. För att vara helt oförberedd gick det fint och efter lunchbuffé i biblioteket hämtade jag ut min mattetenta. Och den hade gått så bra som jag trott och hoppats. Några fel men trots det räckte det till 10 bedömningspoäng vilket var det högsta som gick att få!
Full poäng fick vi även på första delen i en gruppuppgift. Det går bra nu. Och i morgon är det slut på termin tre!


"Hemma på våran gata i stan"

Det går framåt. Åtta timmar har vi varit ute och jobbat på tomten idag.
Tredje släpet till återvinningen är lastat och jag hoppas det blir tömt snart.
Vår granne Arnold lånade ut sin motorsåg med lång skarvsladd så vi har kapat de träd vi sågade ned igår i mindre bitar.
Och grannen Gunnel lånade ut gräsklipparen så vi kunde klippa lite gräs.
Mamma och pappa har hjälpt till att bära skräp och det tackar vi så mycket för! Barnen har försetts med glass och varit mer eller mindre nöjd hela dagen.
Vi har haft otroligt tur med vädret, kalasväder i över en vecka nu vilket gör det mycket lättare och roligare att vara ute och jobba!


Cirkus

När vi fick reklam med posten härom veckan att det kommer cirkus till stan tänkte jag att vi skulle gå. Johan tyckte absolut inte det, det är inget han vill stödja, och med lite eftertanke håller jag med honom.
Idag var vi och tittade på djuren utanför cirkustältet och två stackars elefanter stod och såg så ledsna ut på en väldigt liten gräsplätt. Sådana stora djur tycker jag absolut inte man ska släpa med i små transporter, de hör verkligen inte hemma där. Gick det skulle jag släppa dem fria, men de skulle förmodligen inte klara sig även om de var i sin rätta miljö.


1 juni

Vile bestämde att vi skulle på Jamtli i morse, och så fick det bli. Fint väder har vi haft och snälla (någorlunda lydiga) barn. Alvin och Vile fick åka el-bil med Bettan och titta på kossorna och vi fick även se en liten söt kaninunge. Hintade till barnen att en sån skulle vi ha. Nej, jag vill ha en stor stång-get tyckte Alvin.


RSS 2.0