JAMTLI

Vi har haft otrolig tur de sista två gångerna vi varit på Jamtli. Bettan som jobbar där har tagit med oss på flera äventyr. Igår fick vi titta på två dagar gamla lamm. Så söta!
Sedan tyckte Vile att hon skulle ta ut en häst så det ordnades och Vile fick vara med och sköta hästen. Och sen fick vi oss en lång slädtur runt hela Jamtli. Det gäller att vara där vid rätt tillfälle och när det är få andra besökare på plats. På sommaren hinns inte sådan lyx med!


Nyheter!

Nu är bordet målat, pyntat med en duk och ljus och står på plats framför soffan. Soffans kuddar matchar duken, såklart. Vi har inte haft någonting på soffbordet på många år. Nu var det dags.

För övrigt så fungerar detta bord bra till kojbygge, de små Lack-borden från IKEA var inte lika rymliga.


Långfredagen!

Ja nog kommer dagen göra rätt för sitt namn. De två äldsta av (med) manligt kön tyckte det var en bra ide att kliva upp sex. Eller var det rent av halv sex?
En för att fara och träna och den andre satte sig med iPaden. Jovisst!


Skärtorsdag!

Jag har precis ätit lunch. Köttfärssås för tredje dagen i rad. 
Har läst igenom mina anteckningar från tenta-böckerna. Mer än så blir det nog inte. 
Studiehandledningen för nästa kurs har kommit och det känns mycket lättare att börja med någon av de uppgifterna. Barnlitteratur. Det är därför jag har 22 låneböcker från biblioteket hemma. En tredjedel är barnböcker. Och det är perfekt att läsa dem för barnen på kvällarna. 
Andra vettiga saker jag gjort idag är plockat med böcker, papper och kläder inför skolan. Väskan kommer bli tung.
Om knappt två timmar slutar barnen på förskolan och vi tar påskledigt! Skönt!

Seriöst?!

Ska det vara så svårt att läsa till en tenta? Uppenbarligen.
I dag har jag inte ens plockat fram böckerna. Annat har varit viktigare (läs; lättare, roligare eller vad fan annat som helst!)
Jag har hjälpt en klasskompis med en skoluppgift, det är kul!
Jag har promenerat på biblioteket och lånat böcker inför nästa kurs. Det sparar pengar. 
Jag har köpt godis (som jag denna vecka kan kalla Påskgodis!).
Jag har köpt ett par skor för att det var rea (behövde dem gjorde jag inte).
Jag har köpt vitaminer för mina trasiga naglar (det behöver jag däremot, vitaminerna var för övrigt nästan dubbelt så dyra som skorna).
Jag har promenerat hem och det är varmt i luften idag. Iaf när man går snabbt.
 
Nu måste jag äta lunch för man blir hungrig av promenader.

Påskris från egen björk!

Ja egentligen är björken inte vår förrän om två månader, så kanske är riset stulet trots allt?
Nåväl, björken ska snart fällas och nästa Påsk kan jag pynta även utsidan av hemmet!
Jag vill helst ha så lite pynt som möjligt för det är jobbigt att plocka undan men några kycklingar, bokstäver med texten GLAD PÅSK och ett ris med fjädrar har jag fått upp idag. Och ett påskägg.


Tenta nr 2

Idag har jag pluggat till tentan. Känns som om det går räcka med tre timmar. Hur många timmar ska man läsa till en tenta egentligen? Kanske jag bör läsa lite i morgon med? Ska hinna på biblioteket också. Jag har nog tid med andra ord...


Fina toppar!

Jag har fått mitt hår klippt idag. Skönt med lite kortare hår och mindre slitna toppar.
Övertalade Alvin att få sätta saxen i hans hår med så även han har fått en något kortare frisyr. Många år sedan Alvins hår klipptes om man inte räknar med hans egen lugg-klippning.
Vi är nöjda med resultatet trots att Alvin var såhär sugen på att få håret klippt!


Karriärbyte!

I går på förmiddagen var vi på Jamtli. Då kände jag direkt för att byta karriär! Sedan jag var liten har jag velat jobba med djur och förskolan är det närmsta jag kommit, hehe.
Bra med en högskoleutbildning men ringer de och vill att jag ska vara med när killingarna föds då åker jag direkt! Inom en vecka skulle två killingar komma och inom två veckor en kalv. Jag kan lätt tänka mig att mocka skit från ett par kossor en söndagmorgon om jag sedan kan få komma hem till mitt hus där det inte luktar koskit. Bo på landet är inget jag längtar efter men om jag kan få både och och samtidigt betalt vore det kanon!


Redo!


En jobbvecka!

Blir en fyradagars jobbvecka denna vecka. Bra med extra kosing!
Man hinner inte med mycket hemma-pyssel när man jobbar hela dagarna och när de ringde i morse blev min planering med tvätt och plugg förstörd. Och så var det jobb till fem men jag ville jobba och det gick fint trots huvudvärk.
Har varit på middag på stan med tjejerna och haft det trevligt ikväll!
Nu är det dags att sova för i morgon börjar jag jobba sju och det är 40 minuters promenad dit.
En efterlängtad helg sedan och efter det väntar tenta-plugg in i Påska!


Tänk att det är så roligt att handla på rea!

Helgens shopping har varit bra för plånboken. Eller inte vet jag. Kan den vara det?! Men jag sparade i alla fall 1750:- på min nya TheNorthFace jacka. 400:- på mina Hestra tumhandskar. 900:- på mina Reebook EasyTone. 400:- på de svarta täckbyxorna och 650:- på de rosa. Bra sparat. Synd att de pengarna inte finns att stoppa i spargrisen. Hur mycket jag gjorde av med är inte det viktiga.


Söndagsäventyr!

Det behövs inte långa eller dyra utflykter för att barnen ska vara nöjda och glada. Idag promenerade vi till Travet.


Nu är pengarna nästan slut!

Men bara nästan.
Ett par rosa täckbyxor, ett par svarta täckbyxor, en svart jacka och ett par riktiga tumhandskar har jag lagt kosing på. Skulle eventuellt kanske, men bara kanske köpa mig ett par walking-skor också. Om pengarna räcker så långt.


Helg!

Extra skönt att det är helg efter två jobbdagar. Det blir skillnad mot att sitta hemma i köket och plugga. Bra med miljöombyte. Och att det blir lite extra pengar är ju kanon. Kanske vi kan börja med övervåningen på huset innan barnen tagit studenten.


13-03-13

Kändes sådär lagom olycksbådande att skriva på husavtal idag. Men nu är det gjort. Känns som om det är alldeles för mycket ansvar med allt som ska ordnas med husbygget av mig och Johan. Tänk om vi missar något viktigt?


Matematik

Nu har jag suttit och räknat matte. En jäkla tur att jag hade facit men uträkningar för det var inte många uppgifter jag kunde räkna ut själv. Tyvärr. Ska nog plugga mycket mer till den där matte-tentan känner jag efter denna matematik-timme.

The Following

Jag och Johan började titta på en ny serie i söndags. Om vi skiljer oss kan det mycket väl bli så att jag gifter mig med denna man. Troligtvis faktiskt. Trots att han spelar mördare i serien sitter han där och ser het ut i handfängsel.

På Husfronten:

Vi har fått hem vår pärm. Återkommer om mer husnyttigt när jag bläddrat i den.


Storm!

Var på affären en sväng och efter det hade jag tänkt gå till biblioteket men sitter här hemma i köket istället och samlar mod. Det stormar och yr snö som bara tusan ute och det är väldigt halt på backen. Hur många vurpor gör jag på vägen dit tror ni med 10 tunga böcker i en kasse?

Tusen nyanser av grått!

Men oj, jag tänkte inte att det skulle finnas så mycket olika nyanser av färgen grå som det verkar göra. Tre-fyra stycken hade ju vart betydligt lättare att välja mellan. Att fatta beslut är inte min grej. Byta efternamn till beslutsångest kanske? 
 

Tisdag

Jag har pluggat. Nu kommer jag inte på mer att skriva. Saknas nog en del. Har svårt att engagera mig fullt ut i uppgifterna. Och bordet är nästan för litet för mina anteckningar och litteraturen som ska refereras till.
Jag vill surfa på husforum och läsa bloggar av de som bygger och har byggt hus. Det är roligare!


Snöigt värre!

Igår var det vår och idag är det riktig vinter.
Vi var ute när det snöade som mest. Tung snö att skotta!
Har grattat pappa som fyller år och ätit middag och fikat magen full!


Förvaring med god översikt sökes!

Den här veckan har mest gått åt till rensning av olika slag.
Det mesta av de sparade barnkläderna ska bort. En papperskasse med skor jag inte använt på många år, eller alls, ska flytta härifrån. Kläder likaså.
Det är bra att rensa. Ofta hittar jag sånt jag glömt bort att jag hade, det blir som nytt igen. Samtidigt kan jag hitta skor som ser nästa likadan ut för att jag råkat glömma bort att jag köpt ett (eller två) par i våras. Det kan kännas lite onödigt.
Jag skulle vilja att alla skor och alla kläder var synliga samtidigt och inte som nu, huller om buller i garderoben så man bara ser en tiondel av det man äger.
Jag har bokat bord på loppis. Hade tur att det är en redan i helgen. Det jag inte får sälja lämnar jag på Kupan. Lika bra att börja tömma lägenheten nu. När vi flyttar till hus är det bara barnen och mina nya lampor som ska med. Och Johan såklart, han står ju på halva lånet!


Sportlov en vecka för tidigt!

Vilken kass plugg-vecka!
I måndags var Alvin hemma. Då är det svårt att få något gjort som kräver koncentration.
I tisdags var barnen på dagis i knappt två timmar för skidåkning och jag och Johan hejjade på. Sedan hade vi annat för oss hela familjen tillsammans.
Onsdag pluggade jag, antar jag iaf. Jag har glömt.
Torsdag hade jag tvättstuga och kiropraktor-besök och däremellan blev det några ord skriva på matematikuppsatsen.
Idag, fredag, har Vile haft feber och Alvin fick vara hemma han med. Jag har rensat bland mina grejer. Inget alls som har med skolan att göra har utförts om man inte räknar flytten av skolböckerna.
Nya tag nästa vecka. Samma som med nyttigheten och träningen. Rätt var det är så kommer man väl igång.


RSS 2.0