31 maj

Tomten är vår på riktigt nu. Alla papper är påskrivna och alla pengar är överförda! Fattigt men lyckligt!

Älvsbyhus har skickat papper till oss där det står att vår grund nu börjar tillverkas eftersom vi fått klart med vårt bygglov. Och skylten vi ska sätta upp på tomten har kommit. Det börjar kännas mer verkligt nu, att det faktiskt ska stå ett hus där på vår tomt som vi ska bo i.

Idag har vi varit på tomten och röjt både buskar och mindre träd och både min mamma och pappa var med och sågade en del. Jag har sår fulla armarna och benen. Att krypa i buskar med shorts och linne är inte att rekommendera.
Vi har även rivit väggar i boden, men hur vi ska komma vidare där vet varken jag eller Johan. Jag vill så mycket mer än jag kan.


Glass-paus i boden-upprustning!

Vi hann riva en del innervägg och isolering innan det var dags för kvällsdusch och sängen för de yngsta i familjen.
I morgon hoppas jag vi har mer tid till upprustning. Och kanske ännu en glasspaus.


"Det gäller att ta till vara på"

Idag är det ett härligt väder och sällskapet från mina barn som jag tagit till vara på. Jag blir galen på grabbarna emellanåt men än så länge har vi alla överlevt och jag har stora förhoppningar på att det så förblir.
När Johan kom hem tog jag denna månads och hela årets andra springtur. Kommer knappast bli en vana.


De två absolut underbaraste skapelserna i mitt liv!


Heltidsarbetande

Oj vad mycket jobb det blir. Efter denna femdagars arbetsvecka kommer det bli extra skönt med helg. Och det är inte många veckor kvar nu till det blir sommarlov!


Lycka!

I går när jag pratade med en av våra blivande grannar och hon hälsade oss välkommen, tog hon orden ur munnen på mig när hon sa att det måste vara en dröm som blivit sann.
Hur tur har vi haft egentligen?!
I dag cyklade ett par förbi och jag hörde något om; här skulle man bo...
Och det är just precis vad vi ska! Fan vad jag skulle vara avundsjuk på mig om jag var någon annan! Och att solen skiner gör allt ännu bättre!


Arbetslycka eller nu jävlar rensar vi!


Mors Dag

Firades på mammas altan med en god rabarberkaka som jag bakat av rabarber från Tomten. Den första av många vår stora rabarberplanta ska bidra till.


Lördag

Efter en skitnatt när det kommer till sömn har jag haft en toppendag med alldeles för få timmar.

Efter frukost åkte vi till återvinningen med vårt fulla släp. Det gick ganska snabbt och det var faktiskt roligt att slänga skräp.

Hem för ett klädbyte och sedan en shoppingrunda på stan med Towa som är hemma och hälsar på i helgen. Många timmar på stan blev det men inte mycket shoppat för min del.

Handlade mat och grillade till middag hos mamma. Himlen var klarblå och det blev en fin kväll.

Vi avslutande vår utevistelse hemma på Tomten och rensade mellersta boden. Den stackarn mår inte bra men vi ska se om vi kan rädda den. Även idag gjorde jag ett och annat fynd, en hel biodlaroutfit. Overallen blir bra när jag ska måla och hatten bra när det är myggigt. Dock kommer minst ännu ett släp med skräp att fyllas!
Ett nytt skåp!

Vad kan det bli av denna tro? I boden finns mycket som går att måla och renovera.


Nyckeln är vår!

Boden är öppen! I helgen har vi mycket vi kan pyssla med!

Idag och hela kvällen har vi rensat i boden och fyllt ett helt släp som ska till återvinningen. Jag tycker att det är jätteroligt och det finns en hel del intressanta saker att spara.

Barnen har roat sig med verktyg och annat intressant. Halv tio kom de i säng och Alvin är fortfarande vaken. Vi har haft en härlig dag ute tillsammans och ibland får man vara vaken extra länge.


Bygglovet är äntligen klart!

Nu jävlar kan vi börja bygga hus!

Eller i alla fall snart avverka de gamla björkarna.

Det går framåt, sakta. Alldeles för sakta enligt mig men vi vet att vårt hus kommer. Känns skönt att slippa gå på visning efter visning och fasa inför budgivning.


LEGO

Igår satt vi flera timmar och byggde ihop det mesta av legot som Alvin fick i födelsedagspresent. Det är roligt tycker jag, men barnen tycker det är minst lika roligt att plocka isär. Än så länge står allting kvar nästan som beskrivningen visar.


Onsdag

Det känns som att skolan är slut för denna termin och har gjort ett tag. Jag är glad att jag pluggat klart i princip allting redan en månad innan terminsavslutning. Nu jobbar jag nästan varje dag och därmed får jag inkomst även i juni. Snart är det ledigt på riktigt och jag hoppas jag är pluggsugen i september när skolan börjar. Just nu känner jag mig less på att läsa, tänka och analysera.
I sommar ska jag pyssla på Tomten (stort T, yes!), vara kreativ och måla och inreda boden om skicket tillåter. Idag har boden rensats av säljaren så snart är allting vårt på riktigt!


MatteTentan

Om jag minns mitt nr rätt så gick tentan så bra den bara kunde gå. Annars har jag ingen aning. Spännande...


CykelTaxi

Det är härligt att killarna trivs tillsammans och väljer varandras sällskap ibland även då det finns andra att leka med.


Solig Söndag!

Dagar som denna, med strålande sol och +28 grader, surfar jag inte efter utlandsresor.

Idag har vi firat Alvins födelsedag. Tack till födelsedagsbarnets mormor och morfar som lånade ut sin veranda för ett kalas i solsken. Och tack till er andra som firade min förstfödde.

På kvällen gick vi en sväng till sjön innan det var läggdags. Det är inte bråttom att gå och lägga sig dagar som denna och barnen somnade inte förrän vid nio.


19 maj 2013

Idag har jag varit mamma åt denna fina kille i fem år. Grattis älskade Alvin på din födelsedag!


HusNytt!

Johan har pratat med grannen vi delar träd med idag. Det träd som kommer skymma solen på vår kommande veranda där jag ska sitta kvällar som denna i framtiden. Och visst verkar det som att hon vill såga ner det trädet. Ser fram emot att få ta ner träd efter träd och sedan få plantera nya små rackare!


Bonnie Tyler

Jag har precis sett Bonnie sjunga på Eurovision. Jag hejar på henne, och hoppas att jag när jag är 60+ kan få se ut så! Och gärna sjunga lika bra med!


Kalas På Djungelhuset!

Idag har Alvin firat sin 5-årsdag med sina kompisar på Djungelhuset. Tack alla ni som var med och firade min älskling som jag i morgon kunnat pussa på i hela fem år!

Vi har haft riktigt varmt och soligt idag. Livet blir så mycket bättre med finväder!


Inredning!

Jag är inte så duktig på det där med att inreda mysigt och snyggt och allt vad det helst ska vara. Lika bäst att börja spana inredning redan nu då, så jag har ett hum om hur jag vill ha det.
Köksstolarna blir svarta. Och det är väl tänkt att bordet också ska bli det. Nu har jag sett att det är snyggt med vita bord och svarta stolar. Men det kan ju bli för mycket vitt. Köksskåpen kommer vara vita och det är ju illa om de skär sig med bordet.
Det är många val som väntar. Roligt roligt!
Hittade denna tapet som skulle vara en snygg färgklick på en vägg i köket.


Ny vecka med jobb och bakning på schemat

Blir mycket jobb denna vecka. Det är bra så det blir pengar även i juni. Känner mig ganska klar med skolan och det är så skönt!
Idag jobbade jag till fyra. Jag och barnen bakade sedan till helgens kalas. Kolakakor, chokladbollar och kokoskakor. Snabbt, enkelt och gott!


Vem är rädd för spöken?

Idag har inte tiden räckt till. Jag tycker annars just söndagar är långsamma och tråkiga men idag känns det som om jag blivit bestulen på flera viktiga timmar.

Vi har cyklat mycket idag. Alvin är så duktig och orkar så mycket. Sista cykelturen blev i spöregn. Alvin kämpade på! Han och jag hade varit i källaren och målat stolar. Utan honom hade jag inte vågat vara där, så han fick vara mitt sällskap och min målningshjälp. Kanske bör jag gå i terapi med min ensamhetsskräck?! Alvin tycket han hörde steg och jag blev nog mer rädd än honom. Men hur schysst hade det varit att visa honom, inte ens fem år fyllda, att jag, en vuxen mamma står med hjärtat i halsgropen och tänker att nu är det nog ett spöke här!? Nej, jag sa så fint att här är bara vi, det är ingen fara, du behöver inte vara rädd. Vem försökte jag övertyga egentligen?


Lördag 11 maj

Vi var på badhuset från öppning fram till lunch idag. När Johan fixade lunch hemma cyklade jag på stan och uträttade några ärenden.
Efter det cyklade vi tillsammans till Odensala och hälsade på barnens farmor. Efter lek på lekplatsen kliade det i mina fingrar och vi for och slipade lite. (Jag slipar och Johan underhåller barnen). Då vi bjudit in farmor till barnen och hennes Janne på middag lämnade Johan mig ensam i källaren med stolslipning för att fara hem och laga mat. Mörkrädda jag ensam i en källare i en stor, skrämmande byggnad. Kan säga att jag hade ont i magen halva kvällen. Fan så rädd jag är!


Stackars lilla fågel!


Storsjön!

Efter lunch idag gick jag och grabbarna ner till sjön. Perfekt ställe att spendera tid vid då det finns mycket intressant för dem att plocka med.


Slipning!

Igår och idag har jag och resten av lilla familjen slipat stolar och bord. Det är äntligen dags att slänga ut vårt gamla IKEAbord i balsaträ för ett gediget furubord. Självklart ska det även målas för jag tror aldrig jag kommer låta rent trä synas i mitt hem.


Äntligen hemma...eller semestern är slut?!

Denna korta innevecka har varit mer som en minisemester än en jobbig skolvecka. Måndag var det halvdag i skolan med tentaplugg på kvällen. Tisdag satt jag och gjorde tenta i två och en halv timme och sedan var det ledigt resten av dagen i finvädret. Efter öl och chips i solen blev det en tupplur och sedan middag och kvällspromenad. Riktig semesterfeeling! Idag slutade vi redan klockan två. Härliga tider!

När jag kom hem tog jag årets första joggingtur och spanade husfärger i 40 minuter. Det gick över förväntan. Jag orkade springa och hittade två hus med fin färg.


Sommar!

Då var mattetentan avklarad. Det känns bra men man vet aldrig förrän den är rättad. Gårdagens plugg kan nog ha räddat mig.
Nu sitter jag i gassande sol och dricker öl. Fan så nice! Och dessutom var jag tvungen att visa leg på bolaget.
Första gången jag sitter och dricker öl mitt på dagen medan barnen är på förskolan. Distansstudier har sina fördelar!


Husfärg!

I helgen spanade vi husfärg. En mörkt grå lutar det åt. Men ljust är ju också fint. Med vita knutar. Men nyans och färgsort är svårare. Vi klurar lite till. Och känner vi att det blir fel är det ju bra att vi börjar med boden och har ett års betänketid för huset.


Det ska bli skönt med sommarlov!

I morgon far jag till skolan igen. Två nätter borta och sedan är jag mer eller mindre ledig från plugg tills nästa innevecka som är V 23. Möjligen eller förmodligen och troligen måste jag plugga till en omtenta i matten eftersom jag skitit i att plugga till den första. Spännande att få se hur det går!


Söndagskalas!

Idag har vi varit på kalas hos min morbror Pelle. Fika, middag och fika, så borde fler dagar vara.
Barnen var smågalna som vanligt men jag försöker iaf ha dem snygga med matchande kläder. Vädret gjorde att de kunde hålla sig utomhus och större delen av tiden spenderades på studsmattan. Tror bara det var rabarbern som åkte på stryk.


Vi på 62:an

Idag kan det hända att bygglovet blev klart. Eller så har det blivit avslag och vi får nöja oss med att bo i boden. Det blir definitivt mycket billigare och det finns garanterat folk i världen som har det sämre än så. Kanske kommer Johan ihåg att ringa och fråga på måndag. Kanske påminner jag honom annars.


. . .

Den här veckan hade jag planerat att plugga på mattetentan. I måndags gjorde jag det i några timmar, minns inte vad jag gjorde mer men det var säkert något viktigt. Tisdag jobb och onsdag ledigt. Torsdag och fredag jobb. Lika bra att tacka ja till det tyckte jag då jag vet av erfarenhet att jag inte skulle suttit med matten många minuter ändå. Jag pluggar kvällen innan tentan och hoppas på det bästa. Man ska inte överarbeta.


Efter nästan 28 år får jag veta detta ofattbara!

Idag vid middagen fick jag veta, helt utan förvarning, att jag är uppväxt i ett skilsmässohus! Jag vet inte alls hur jag ska ta dessa nyheter. Det är tur jag ska jobba i morgon så jag har annat att tänka på. Jag vill inte ens spekulera i vad som skulle kunna hända om jag bara var hemma ensam med denna nya information! Hur har detta undgått mig?! Och hur kommer det att påverka min framtid? Här har jag varit nöjd att vi bygger nytt, ingen har dött och ingen har skilt sig i vårt hus. Jag och Johan får vara först med vad vi nu vill hitta på. Nu vet jag varken ut eller in!?


1 maj

Ingen demonstration för oss. Men fint att vara ledig mitt i veckan. Det enda negativa med helgdagar titt som tätt är att det inte blir något pluggande. Inget att haka upp sig på dock. Det löser sig.
Vi har varit på badhuset idag. En bra förmiddagssysselsättning.
Sedan grillmiddag hos mamma, årets första. Alvin fixade förrätten!


RSS 2.0