Skohyllan sitter äntligen på plats!

Hur många veckor har vi bott i huset? Jag har tappat räkningen? Tre eller fyra? Igår skruvade vi upp skohyllan. Vi har varit lite oroliga eftersom vattenledningarna till badrummet går där men ingen synlig vattenläcka än så länge så jag tror vi klarat oss!
Nästa på tur att bli uppskruvad är krokar för jackorna. Så det kan bli lite ordning och reda. Eller redning och ordna som en klok liten kille sa.


Läsning vid ett toalettbesök!
Månadens sista dag!

Idag tog vi en tur till Woolpower som hade öppet hus. Fiskedamm för barnen och korv till hela familjen. Tog svängen förbi Lillänge på vägen hemåt och sedan blev det filmtittning innan middag och efterrätt hos grannarna (min mamma och pappa). En härlig sista november!

Utsidan!
Min finaste storkille!

Då jag inte var nöjd med första klippningen av Alvins hår var vi dit idag på tillfix och kortning i nacke och på sidor. Nu är han fin i håret!Huset redo för 1:a Advent
Snön kom inatt!

På eftermiddagen var vi ute och rullade snöbollar.
Resultatet blev en snölykta kittad med tomtebloss.3 timmar plugg kvar

Sen är det äntligen helg!

Nu är det klippt!

Idag har jag varit med barnen på ett ställe de aldrig varit förut. Frisören. Barnen blev nöjd men själv vet jag inte. Alvin blev en helt ny kille, jättefin! Och han tycker det är skönt att "håret ligger på plats" som han själv uttryckte sig. Han som absolut inte ville klippa sig satt tyst och blickstilla och i efterhand tycker han att det var ett jättebra beslut.26 november och regn

Bör det inte ta och snöa snart? Första Advent (och december) på söndag och då vill jag att det ska vara vitt ute!

Idag har jag läst ut en bok och börjat på min hittills mest komplicerade läslogg, samt skrivit lite på ett projektarbete.
Jag har varit till frissan och klippt håret (lite lagom i topparna även om jag gärna skulle vilja våga mer!). Köpte även nytt smink så idag har alltså mitt utseende kostat mig närmare 1000:- 

Mitt sociala liv som distansstuderande pluggandes i köket har idag berikats med ett telefonsamtal till Towa samt en sms-konversation med syrran som slutade med att jag satt och asgarvade för mig själv i köket.

Skönt att jag får styra över mina egna dagar igen och inte behöva följa ett schema med 30 minuters rast. När jag pluggar hemma har jag schysta studieförhållanden med generösa flexramar!

Med glasögon och förstoringsglas

På detta avstånd tittar jag på Walking Dead. 
Kan man tro att man ligger och tittar på sin gamla 21 tums-TV?!
Dags att byta upp sig kanske? En halvmeter eller två.

Vad saknas?

Nu har jag mitt hus som jag längtat efter i så många år, fast såklart mest de senaste året då vi visste vad vi ville ha och var det skulle stå.

Om mindre än en månad är det julafton men jag har ingen inspiration att pynta och baka. Än. Jag hoppas inspirationen kommer inom närmsta tiden så jag inte tappat bort den i flyttkaoset. Några stjärnor och en ljusstake bör ju komma upp till på söndag. Och nu kan jag ju pynta ute med!

Köket!24 november

1 månad kvar till julafton. Är det kanske dags att göra något gott julgodis?!

Rosa!

Nya vänner! De passar nog bra för en svagis som mig!Grusgubben

Årets och husets allra första snögubbe!Hall

I helgen behöver vi ta tag i hallen. Sen vi flyttade in (är det tre veckor sedan?) har vi slängt kläder och skor i trappen då vi inte har några krokar på väggen. Jag känner mig lite osäker på hur det ska vara men ska vi kunna hänga upp något har jag bara en lösning än så länge. En skohylla direkt innanför dörren och krokar ovanför. Sedan skulle jag vilja ha en lång byrå (typ den stora Hemnes från IKEA) och en spegel.
Viktiga funderingar en fredagskväll i mörkret i sängen bredvid min snarkande make.

Helg!

Härligt att det blev fredag tillslut!
Praktiken är klar och vi gjorde helg vid 13. Så skönt!Torsdag

Idag har Johans farfar varit här och hälsat på. Med smörgåstårta. Perfekt som middag! 

Nu har jag och Johan precis vaknat efter att ha nattat barn. Ska bli skönt att få helg i morgon, och att vara klar med praktiken. Jag behöver lugnare dagar! 

J.A.G.K.L.A.R.A.D.E.T.E.N.T.A.N!

Jag var ju verkligen helt säker på att jag kuggat mig. Vilken lycka att slippa omtenta! Och jag hade inte dåliga poäng heller, det är ju det märkliga! 

Onsdag

Idag blev köket äntligen helt färdigt. Fogat och klart och snyggt som tusan. Då var det till att borra hål och sätta upp fläkten då. Så har vi vårt nya kök! Det var visserligen nytt innan med men nu är det mer som vi vill!
Svårt att fota svart så det ser snyggt ut men jag ska ge mig på det när jag är hemma i dagsljus.

Idag är en bra dag. Jag har skrivit klart en skoluppgift och skickat in den. Bara en uppgift kvar nu och den har jag väldigt lite kvar att skriva på, sen är det dags att börja på en ny kula med ny kurs. Får ta och börja läsa nästa vecka så jag kan vara ledig några veckor i jul!

Köket!

Nu närmar det sig. Idag har vi haft sällskap av kakelkillen. Bra jobbat!
"Ovanligt lugna barn"

Idag besiktades vår lägenhet. Besiktningsmannen berömde vår lägenhet och tyckte att den var i mycket fint skick! Han menade på att vi måste ju ha ovanligt lugna barn. 

Panelgardiner i köket
Söndag

Igår var vi på bio. Vile bytte plats fjorton gånger så det var tur att det inte var så mycket folk i salongen. Vi såg "Det regnar köttbullar 2" och den var bra. Det tyckte barnen med även om Vile sov istället för att se slutet.

Idag har vi haft en lugn dag. Köpte gardiner till köket och sedan handlade vi mat. Barnens farmor och sambo Janne har varit förbi och hälsat på. Johan satte Janne i arbetet då stormen igår rev taket av vedhögen och presenningen av bod-taket. Nu blåser det inte längre så mycket. 

Jag försöker klura hur det ska möbleras här hemma. Hur gör man hallen så bra och praktisk som möjligt?

Backstreet Boys!

Kvällen är räddad! Nu har jag sett Backstreet Boys. Idoler från förr! 

Tack bästa mamma!

Fina gardiner till vardagsrummet!Tack bästa pappa!

Nu är trappan till groventren stabil att kliva på!Orange!

För att det blir skitsnyggt!

Idag sattes sista kaklet i köket. Nu ska det bara fogas och sedan är det klart! Han som kaklade sa att det var det snyggaste kakel han satt (och jävligaste) och hans chef vill ha likadant tydligen. Bra betyg!
Det är synd att det inte gör sig i närheten så bra på bild. Måste ses i verkligheten!

För att fylla garderoben jag inte har

Fyra par leggings, fem tröjor och två par sköna stretchiga byxor. Tråkiga vanliga färger. Svart och grått. Bör vara dags med lite färgklickar kan tyckas!Planeringsdag/Utvecklingsdag

Idag har alla pedagoger från tre förskolor (inklusive min praktikplats) haft utvecklingsdag. Bra föreläsning om flerspråkighet i förskolan och intressanta diskussioner efteråt. 
En vecka kvar av min praktik. Kommer bli lite tomt att sedan sitta hemma i soffan och plugga igen.
Halvvägs är jag genom min utbildning. Efter jul är det tre terminer kvar. Det går väldigt fort, livet!

14 november

En middag på stan med god chokladig efterrätt passade denna torsdag som handen i handsken.

Hann även med lite shopping. En ny vinterjacka till Vile och en tröja till mig (som för övrigt kommer från mamma-avdelningen och som jag förmodligen aldrig kommer att fylla ut på rätt sätt men som är fin ändå).

Har även tömt den näst sista flyttkartongen och numera är allt pyssel i ett skåp i tvättstugan. Tvättstugan är rummet där vi förvarar allt. Det är vårt kontor, vår klädkammare, snickarbod, växthus, återvinningsstation, presentinslagningsställe, medicinrum, pysselrum, tvättstuga, hänga tvätt-stuga, syrum, städrum och värmekälla. Jag kan möjligen ha glömt något.

Handdukstork

Jag skulle vilja ha en handdukstork till badrummet. Just nu ligger våra handdukar i en hög på en förvaringsmöbel i plast. Inte så snyggt! 
Något sådant här har jag tänk mig:
 
 
 
 
 

Köket närmar sig färdigt

Igår sattes kakel i större delen av köket. Det ser snyggt ut och jag längtar tills det är fogat och klart. Såklart, på grund av ett missförstånd saknades kakel till en vägg (som vanligtvis tapetseras). I morgon tror jag det ska vara här !

Angående fläkten så tror jag att vi ska lacka om den eftersom det blev så komplicerat att byta till en annan. Kan man lämna in fläkten någonstans och få den omlackad tro?

Tvättmaskinen tvättar sin första tvätt!

Tack snälla mamma och pappa för att ni installerat tvättmaskinen vår! Utan er är det mycket som inte skulle bli gjort här hemma!

Köksfläkten!

Fläkten vi köpte passar inte. Luftkanalen sitter för långt ifrån väggen och fläkten vi köpte har mindre fläktkåpa så det blir bökigt att få till det (nytt tak, nytt hål och nya lister). Montörerna har satt allt snett så vi tycker att de bör komma och göra om men eftersom det passar fläktkåpan de satt upp så tycker Älvsbyhus att det är bra. Jag tycker att det är dåligt! Är det för svårt att sätta den på mitten åtminstone?
11/11

Andra måndagen i huset och denna kan jag spendera i soffan med en godispåse i väntan på att klockan ska bli tio och mitt TV program ska börja. Och detta utan att se en miljon saker som ska göras i huset. Skönt!

När jag hämtat barnen idag (smärtfritt för ovanlighetens skull!) och vi fikat muffinsmellis fick jag tid att plugga lite. Ännu en uppgift är klar och hade jag klarat tentan hade därmed första kursen denna termin varit avslutad. Jag har även skaffat litteratur till kurs nr 3.

Av misstag tittade jag precis på en del av en skräckfilm tills jag insåg vad det var och bytte illa kvick! Alldeles för farligt för mig. Walking Dead är det enda jag tittar på som är otäckt, det räcker!

Söndag

Idag har vi haft besök av familjen Dahlin. De är de första middagsgästerna vi har i vårt nya hem. God mat lagad av kocken Johan. 
Elin hjälpte mig med inredningstips medan alla grabbar, stora som små, var ute och eldade upp vad som i somras var stora fina björkar. Alvin och Vile gav sin far en present uppskattad av alla!

Inomhus byggdes det sedan med lego och spelades på iPad. Barnen Dahlin var änglar medan våra var det motsatta. Ja hur det kan vara. Gästerna lovade att de inte blivit avskräckta utan kommer och hälsar på igen. Det hoppas vi!

Pappa Johans farsdagspresent

En eldningskorg som har brunnit fint idag!Vinter

Idag blev det en riktigt skön sovmorgon. Men nu är det dags att kliva upp! 
Det här är vår utsikt från sovrumsfönstret just nu!Detaljer i badrummet

Jag köpte krokar till badrummet idag. Inget som skruvas upp utan flyttbara med sugproppar.
Toalettrullshållaren är från IKEA och den är vi nöjd med. I behållaren går det att gömma tre toarullar.
Den svarta hinken är för smutstvätt.


Äntligen ett par timmar i soffan!

Det blev fredagsmys till sist. Fast halv nio på lördagskvällen istället. Godis och dinosauriefilm. Nu är det det dags för barnen att sova.

Idag var jag en (lång) sväng på stan med mamma medan Johan och barnen grillade korv i skogen. 

Efter en sen lunch städade vi lägenheten. Vi var klara kvart över sex. Bästa mamman (min alltså!!) städade med oss och när hon skurat badrummet tog hon med sig barnen hem och gav dem middag. Vad skulle vi göra utan dig?!Fredag!

Rutinerna sedan vi flyttade till huset har inte varit som de brukar. Johan har jobbat kväll och barnen har börjat senare på dagis än vanligt. Och varit vakna alldeles för länge på kvällarna. De är fortfarande uppe men idag är det fredag så det är lite mer okej.
Vi börjar komma i ordning mer och mer. Det känns skönt för jag har svårt för oordning och så kallat kaos!
Idag har vi (Johan) fixat tv-kanaler och i två veckor har vi typ 60 kanaler innan det är dags att välja 8 favoriter. 
Själv har jag satt upp de hyllor som saknats i köket men som kom med posten idag. Nu väntar vi på kakel som såklart inte började sättas igår. När det blir är än så länge oklart!

Vår snygga kökslampa!
Flik 28?

Nu när vi flyttat till hus har vi ökat vår boyta med 10 kvm (övervåning ej inräknad). 
Vi har ingen stans att ha våra kläder för vi saknar garderober (självvalt) och klädsammare. Den svarta byrån i hallen passar inte där. Bokhyllan och skåpet vi hade i förra vardagsrummet har ingen plats och en vit byrå är även den utan given plats. Allt på grund av den öppna planlösningen och bristen på väggar.

Hur möblerar man ett Höner?! Missade Älvsbyhus den fliken i sin pärm tro?

Snickare på besök!

I morse lagom till frukost (vi hade sovmorgon) kom våra hussnickare tillbaka för att fixa till vårt sviktande golv. De var ner i grunden och höjde något så det knakade och sedan bröt de lös foder och lister och golv och jämnade till modulskarvar så nu är det stumt. Bra. Vårt hus är det andra huset på två år detta händer i (enligt snickarna). Man får ju hoppas man inte fått ett måndagsexemplar. Huset sattes ju upp på en torsdag för sjutton!Dagens hus-sysslor!

Jag har idag satt upp alla hyllplan i tvättstugan och stuvat undan en massa viktigt bråte. 
Ytterligare ett hyllplan är satt i ett köksskåp och lite mer ordning är gjord. Vi saknar alla hyllplan till ett skåp i köket och jag hoppas de kommer snart så jag kan börja planera för hur det ska möbleras på hyllplan och i lådor.
Med inblandning från barnen har jag monterat alla nya handtag i köket. Det blev snyggt! Köket blir mer jag (och Johan?) än Älvsbyhus och jag vill gärna "sätta min egen prägel" som mäklarna så fint brukar uttrycka sig!

Förvaring i badrummet

Jag är nöjd med badrumsmöbeln vi valde från tillvalslistan. Bra förvaringsutrymmen. Kväll

Barnen är fortfarande vaken. Tänk att när man är barn gör man vad som helst för att få vara uppe, medan jag som vuxen skulle velat lägga mig halv åtta. Så mycket att göra och så lite tid. Tur att vi inte har tv:n inkopplad än, det är en riktig tidsslukare. Självklart frivilligt!

Två nätter i det nya hemmet!

Jag har inte sett på tv sedan i torsdags och den enda internetuppkoppling som finns är via telefonen som alltför ofta visa ett E!

Jag skulle behöva skicka in en skoluppgift och jag skulle behöva påbörja och slutföra en ny där söka information via internet är själva uppgiften. Och jag skulle behöva se på tv klockan tio ikväll. 

Vidare skulle jag behöva fixa massor här hemma, som att fundera hur möbler ska ställas och om vi kanske måste köpa en garderob ändå. Mest troligt ja, då jag bara har en tiondel av mina kläder i mitt sovrum, resten är på vinden. 

Kaklet blev visst en tråkig följetång för det vi valde är restat i Italien och alltså inte i närheten av vårt kök. Det som är ganska likt och som finns att köpa kostar visst tre gånger så mycket så det blir ett dyrt kök. Men mellanskillnaden är det knappast vi som ska stå för. På torsdag kan det vara dags för kakel på väggen!

Annars har jag lika kort stubin som vanligt och pappa praktiskt taget vände i dörren. Jag måste nog söka för mina utbrott, alternativt gömma mig i grunden tills jag lugnat mig.


Stolar med färgklick!

Min mormor har sytt stolsdynor till våra stolar. Se så bra det blev!
Jättetack!


I vårt nya hus!

En jobbigt dag har det varit idag. Tänk så mycket saker som har flyttats. Var kommer allt ifrån? En stund undrade jag om det var fler lägenheter än vår som tömdes och fylldes på i huset. 

Stort tack till all hjälp vi fått idag!

Nu är det snart dags för hela familjen i 62:an att sova. För första gången i vårt nya hus. 

Såhär ser det ut hemma hos oss nu ikväll!Flyttdag!

Snart bär det av! Min sjunde flytt på 10 år! Och så även min sjunde flytt överhuvudtaget!
Johan menar att det är vår sista flytt i Sverige. Vi bor i huset tills vi blir gamla och flyttar sedan till Lanzarote!

Vi handlade:

Lampa till kök
5 lampor (armaturer till kök/hall)
15 Ledlampor + kopplingar
Enudden hängare för dörr X3 
4 krukor + 2 orkidéer 
Möbeltassar
6 Knoppar Expedit - Sätta
Vita galgar
14 Handdukar
Skrivbord till barnen 
Inredning till köksskåp och lådor
Väggfäste för gardin (10st)
Torkställning till tvätt
Inslagspapper
Köksfläkt
Tvättkorg
Glas
Äggskärare
Toalettrullehållare
Nattlampa
Laddningsbara batterier
Klädvårdsrullar
Pärlor + pärlplattor 

Sista natten i lägenheten!

Äntligen är det november! Känns overkligt att vi flyttar i morgon.
Lastade in det vi handlat i huset innan vi åkte hem. Tvättstugan blev halvfull! Känns jobbigt med det kaos som kommer bli i huset framöver men jag hoppas jag inte behöver bli galen på grund av för lite förvaringsmöjligheter.

Hej vad bra man ser!
Shoppat!

Bilen är fullastad och vi är nu på väg hem i ett mörkt och dimmigt väder. 60km/h på 90väg.
Det blev dyrare än vad det var tänkt, trots att alla saker på listan inte blev köpta. Såklart shoppades det utanför listan med. Som sig bör.
I morgon blir det flytt!


IKEA

Johan möter mig i Birsta senare idag. Här är listan so far. Vad kan jag ha glömt?

Svarta djuptallrikar
Svarta skålar
Pall 99:-
Lampa på fot-svart eller vit+skärm 
Ramar vita/svarta
Enudden hängare för dörr X3 
Växter och krukor
Möbeltassar
6 Knoppar expedit (Sätta)
Vitt soffbord 
Vita galgar
Duschstång 
Duschdraperi - svart X2
Garderob med skjutdörrar
Handdukar
Skrivbord till barnen ?
Kudde (lika som Johan)
Inredning till köksskåp och lådor
Förvaringslådor till återvinning
Väggfäste för gardin? (har 6 xtra)
Gardinstång till vardagsrum (480 cm+)
Torkställning till tvätt
Knytgardin till kök 2 st vita (234 cm/2)
Gardin barnrum? Vardagsrum?
Stor spegel till hall
Krukor till köksredskap
Krokar eller "stege" badrum
Julpapper


RSS 2.0