GelLack efter två veckor!

Det håller riktigt bra. 
Såret på lillfingret är en matlagningsskada. Nagelbandens fulhet beror på ett kronisk bit- och riv beroende.Söndag

Efter en trevlig förmiddag på Storsjöbadet blev det en arbetareftermiddag vid huset. Jag har städat boden och burit bräder och Johan byggde tak till veden. Barnen gjorde allt vi bad dem att inte göra, och lite därtill. Ibland händer det att de lyssnar och är hjälpsamma.

Alvin försökte sig på att bygga ett hus men gav upp ganska snabbt. Tycker han var riktigt duktig som la ut bräderna såhär.

Fick sedan besök av min moster med man (som även är våra grannar) och de fick sig en titt i huset. Semesterkänsla att komma in där då det är 28 grader varmt. Det är härligt att låsa upp dörren till vårt blivande hem. Gå runt på det fina golvet och fundera var våra möbler ska stå. Drygt en månad kvar nu.

Lördag!

Oj va mycket det känns som att vi hunnit med idag.
Ner till huset och fyllde bilen med plast. For till återvinningen och slängde, svarade på en enkät och blev bjuden på korv och festis.
Vidare till Växtvaruhuset där vi köpte en massa nya krukor. Vile provade på att arbeta i butiken och hjälpte till med lövkrattningen. Vi beställde sedan våra häckplantor.
Iväg på skoshopping till Lillänge. Nya höstkängor till grabbarna. Och så kom jag på att vi hade tvättstugan, så Johan fick ratta hem och plocka ihop tvätten en kvart över tiden. Inga galna grannar syntes till tack och lov!
Andra turen till Lillänge köpte vi, efter mycket om och men, äntligen inomhusskor till Alvin. Det blev en större storlek av ett par skor han redan har som vi köpt på rea, men nu, efter två år säljs de till fullpris!? Märkligt.
Köpte även en till blomkruka och hoppades att den skulle vara lika som en vi har hemma. Det var den bara nästan, tyvärr! 
Torkarblad till bilen, en kofta och ett nagellack tömde våra plånböcker ytterligare. Hann även med att bli omkullbrottad och slickad i örat av en polishund inne på djuraffären. Trodde såna hundar skötte dig bättre än så!
Fikakalas hos min mormor som fyllde år förra veckan. Tror Vile ärvt min fikamage. Den utan botten.
Hem för lite klädbyte och sedan ner till huset för lite jobb. Jag hade husvisning för Towa och hennes mamma medan Johan sågade rötter i häckdiket, som nu äntligen är klart.
Och sen middag och kväll och film och popcorn och godis.
Jag är jättetrött!
Fint på farstukvisten!

Tack till mamma och familjen Dahlin!


Mittinatta!

Towa gick hem för en kvart sedan. Vi har haft långa trevliga samtal, jag och min privata psykolog. En fin tjejkväll (från elva då Johan la sig). Tidigare tittade vi på film och åt godis. Tack för ikväll kära Towa! Håller tummarna för dig i morgon!

Nu ska jag se om jag kan somna trots att Johan snarkar. Vanligtvis brukar jag väcka honom men nu hostar han då han är vaken så det är lite som att välja mellan pest eller kolera. Jag tar pesten och hoppas jag är trött nog. 

GodNatt!

Lite städning på 62:an

Vi städade lite runt huset ikväll. Och så fick jag se att vi fått soptunna och kompost. Kul med överraskningar.


Vi vek ihop presenningen med. Den stora blå som täcker hela taket. Kan vi göra ett jättepartytält!

Och så var vi såklart in i huset. Med egen nyckel!!
Ska städa någon dag så det är fint till resten av hantverkarna kommer.
Visade Towa runt i vårt kommande hem. Blir ännu roligare med besök när man har mer lyse än köksfläkten och kanske något att sitta på!


Ett fint soffbord till ett nytt hus!

Gillar detta bord. Vitt och högblankt. Dock inte alls vad jag egentligen är/var ute efter. 
Detta bord passar nog jättebra till oss. Eftersom Johan ofta sitter på golvet, så kan han få det lägre bordet och slipper sträcka sig så långt. Det är ett bra argument i övertalningen hoppas jag!
Men jag väntar till i morgon eller en annan dag. Jämtkraft gav oss idag en faktura på 26 875:- En ekonomisk smäll per dag får räcka!

Fibo Trespo till köket

Vi valde bort Älvsbyhus egna stänkskydd i köket då jag inte tyckte det var så fint. Har funderat på att kakla men att sätta Fibo Trespo är billigare och kanske även lättare? Tycker att det ser fint ut! Vill ha svart så det inte blir ännu fler olika vitfärger i köket. Tror det blir den smalrandiga.
 
 

Mössan på och redo att cykla till jobbet!
Tack & Hej!

I morgon klockan åtta är snickarna klar och far hem till Estland. De tog dem alltså bara en vecka att bli färdig med huset, men så har de jobbat sena kvällar också.
Vårt hus ska nu stå tomt i över en månad, med lite besök av elektriker och målare. Jag hade gärna själv gått in och gjort klart innan helgen. Det är dock väldigt nära nu så det känns jättebra ändå! 

Det passar in så bra!
Mitt hus!

Och snart så är det även mitt hem! 
Nu är innertaket på plats i alla rum och golvet är lagt överallt förutom i halldelen. 
Yttertaket är även det klart alldeles snart.


Svårigheter i livet

Det är inte lätt att vara snål och kräsen. Och att försöka kombinera dessa egenskaper i försöket att hitta en lagom sko till Alvin som han kan ha till idrottshallen gick inte idag. Speciellt inte då jag inte vill köpa en blå eller rosa sko!
Det gick iaf bra att lämna tillbaka en kursbok på biblioteket, för de som undrar!

Taket!


Efter att jag hämtat grabbarna på dagis tog vi en sväng förbi huset. Taket kommer nu på plats! Det blir så fint!!

Tisdag

Vi åkte till huset efter frukost idag, hela familjen. Besök på besök dök upp. Familj, släkt, säljaren från Älvsbyhus samt de som har hand om fel och annat under byggets gång.
Huset kommet stå tomt (och torka?!) större delen av tiden innan besiktning. I mitten på oktober kommer tapeterna upp. Ska ta ett snack med målarna eftersom jag vill ha mer vitt än blommigt (som vi valt) i köket. 
Ångrar lite att jag valde bort stänkskydd då det känns minst sagt krångligt att sätta dit något själv eftersom vi valt till ett fönster på den sidan, ovanför diskbänken.

Det känns bra med huset! Längtar tills nyckeln är vår!
Jag är väldigt otålig men måste lära mig att vänta. Jag vill göra allt nu. Måla huset, fixa gräs, träd, stenläggning, häck, carport, förråd, altan, övervåning, kamin. Häcken och kamin blir nog det första som händer. Altan är vårens viktigaste projekt (bortsett från målning som är ett absolut måste!) om jag utgår från att allt går som det ska! 

Barnen kom till dagis efter halv elva idag. Jag hade videoseminarium klockan elva och efter det har jag ätit lunch. Nu bör jag ta tag i läsning men det känns lite som att det är helg, av någon konstig anledning. 

Den sjätte dagen!

Stuprören är på plats, samt lövavskiljarna som vi köpt.
I vardagsrummet och sovrum har golvet kommit på plats.
Fläkten i köket sitter uppe samt spis och diskmaskin. Kyl och frys har stått på plats några dagar.
Vår härliga övervåning. Dags att lära sig att bygga!
 
 
 
 

Huset lyser upp i mörkret!
Mallorca

Jag sitter och går igenom bilderna från semestern till Mallorca.
Idag är det exakt en månad sedan vi åkte dit. Känns som att det är mycket längre sedan.
Tur man har bilder som hjälper en att minnas!
 

Spöregn!

Jag tänkte ta rast från läsningen och cykla och kika på huset men nu spöregnar det så jag fortsätter att läsa. Det är det enda jag gjort idag, läst. Och haft tvättstugan. Men att bara läsa, speciellt på datorn, tröttar ut mig och det blir svårare och svårare att ta det som står.
Och regn och blåst är ju knappast det bästa vädret för våra husbyggare.
Tråkig måndag med andra ord!

Husbygge dag 4

Idag var vi upp på övervåningen. Där känns det stort. Och så har vi vad mäklarna skulle kalla sjöglimt. Takkupan är verkligen ett måste, bästa tillvalet helt klart! 

På nedervåningen kommer taket upp. Och kyl och frys står på plats. Nu känns det nedre planet med sina dryga 100 kvadratmeter inte så litet längre. Kanske  har det att göra med att det är mindre stökigt och sakerna hamnar på sin rätta plats.
Ingen vilodag!
Morgonkonversation med min 3.5 åring

Vile sitter med fingret i näsan.
- Hittar du nån kuse, undrar jag. I hopp om att han ska ta ut fingret.
Vile fortsätter peta.
- Näe, bara snoor.

Dag 3

Det är skönt att ha nära till huset. Det går snabbt att kika förbi och se hur arbetet går. Idag har de suttit uppe på taket mycket. Och så har de fixat med farstukvisten. 
Alvin och Vile säger heej, och pratar med snickarna trots att vi hela tiden påpekar att de inte förstår svenska. De verkar heller inte särskilt pratsamma.
 
Idag har det varit soligt och fint. Vid sex började det dock regna. Tror inte att det blev något yttertak idag. 
 
Bott in sig har snickarna gjort och verkar trivas! Tänk vad många nya hus de får bo i. Vilket lyxliv!
 
Jag köpte en provburk med husfärg idag och målade på en papp men tycker inte alls färgen stämde. Att välja färg på fasaden är riktigt svårt!
 
Och så har vi städat upp lite i oredan som de lämnar efter sig dessa Ester. Mycket spillbitar virke så snart har vi ved för ännu ett år!


Fram o bak!

Kvällsarbete
Takstolarna är på plats!
Ny inredning till det nya köket!
Just nu: övervåning byggs i solsken!

Hyresgäster på 62:an

Här ligger jag i min gamla soffa i en hyreslägenhet med alldeles för många lodisar till grannar medan Ester (byggkillarna alltså) är i mitt hus och ska sova i mitt sovrum. Känns ju lite udda! 

19 september!

Vilken spännande förmiddag det har varit idag! Inte något som händer ofta i livet (om ens alls) att man ser sitt hus monteras på grunden.
Och jag var ju bara tvungen att gå in i huset. Mycket som ska göras innan det är klart men jag vill att det ska vara klart nu! Huset känns litet. Tur det ska på en övervåning. Tills vidare får barnen bo i krypgrunden tänkte jag, iallafall när de är bråkiga!

Nu är jag hemma och ska leta fram någon lunch. Och sen plugga? Känner jag mig verkligen inte sugen på!Välkommen in!

En morgon att minnas!

Det är nu det händer!

En modul står nu på grunden!

 
Tänk att snart har de pusslat ihop alla fem delarna till ett hus. Mitt och Johans och barnens (och mestadels bankens) alldeles nya fina hus!
 


Och det var visst Ester (eller estländare om man ska vara noga) som ska sätta ihop huset. Två stycken är det som ska jobba. 

Hästskon är nedgrävd

Vi fick en hästsko av min farfar och farmor. Farfar hälsade genom pappa att den skulle grävas ner under bron när man bygger nytt. Idag grävde jag ner den i gruset där farstukvisten kommer vara. 


 
Nu är det bara att vänta och se om huset kommer upp i morgon. Har inte hört att de resterande modulerna anlänt.

2 dagar

Tänk att det är onsdag i morgon. Då bör de tre resterande modulerna komma. Om de inte redan gjort det. Snart är det äntligen dags! 
Och så kan vi ju hoppas att det inte regnar så mycket.

Men, Johan pratade med vår säljare igår och det är ett bygglag med letter som ska sätta upp huset. Jag hade ju föredragit svenskar, blir ju ganska mycket lättare att konversera då. Och Leif, vår säljare, berättade när vi gjorde vår beställning i december i fjol, att här var det ett svensk bygglag som byggt hus i tio år som skulle sätta upp huset! Lurad kan man säga!

Gellack

Fick låna gellack av syrran igår. 


Helgen!

I fredags ringde Emma och berättade att hon och pojkarna satt på tåget på väg hit. Nu sitter de där igen, på väg hem till Stockholm. Roligt att de kom på en överraskningsvisit! Vi har haft en bra helg tillsammans vilket resulterade i att det känns väldigt tomt nu när de åkt hem. 

Alvin och Vile var på dagis idag på förmiddagen innan vi gick ner till mamma och pappa, och jag kunde börja med en skrivuppgift som ska lämnas in i morgon. Hoppas att skrivandet och tänkandet går bättre i morgon så jag har något vettigt att lämna in. Såhär i sista minuten brukar jag vanligtvis inte vara!


Nu har två moduler kommit!

Och tack vare att jag var hemma hos mamma och pappa fick jag se allt från första parkett!
Vi odlar äppelträd och gräs inne i kruka!
För att det är riktigt rotigt och jävligt!

Tänk att det skulle vara så förbannat mycket rötter, sten och grus just precis där häcken ska planteras. Tog mig en liten grävning efter fikat hos mamma och pappa. Johan körde tigersåg och jag yxade och grävde. Och modellade min nyaste tröja och mina nyaste skor.Rensa ut och fylla på med nytt!

Jag och syrran var på stan en sväng idag. Nu när jag börjar gå igenom och rensa mina kläder inser jag att det är kanske 3 av 30 tröjor jag faktiskt har lust att ha på mig. Har därför börjat fylla på med lite nytt. Igår köpte jag en tröja och idag köpte jag en till. Det går sakta men säkert framåt. Har även rensat bort 44 galgar som inte används. Det är många.

Efter stan fikade vi tårta som Emma köpt och biskvier som hon bakat. Riktigt gott och det var ett tidigt firande av min och mammas födelsedag. Tackar tackar allra käraste syster!
Mamma och pappas finaste döttrar!
Regn!

Det ska regna nästa vecka. Såklart! Den här veckan har ju varit strålande fin med solsken och t-shirtväder. Hoppas verkligen att det är uppehåll när huset ska upp!

Kusinbesök!

Överraskningsbesök av kusinerna! 
Snart är tomten redo för en häck!
1 vecka kvar!
På väg hem från dagis!

 
 

Med rensning av hemmet kommer frihetskänslan!

Innan Johan for med barnen till dagis nyss lastade vi in fyra kassar och två flyttlådor med grejer som jag rensat ut och som ska till Kupan. Vi har plockat och rensat hela sommaren men efter att ha läst bloggen iorganize.se (som Towa tipsade mig om) känns det som att jag bara börjat. Och jag vill inte släpa med mig sådant vi ändå inte kommer att använda till det nya huset. Det mesta vi har skulle jag gärna byta ut men det dröjer nog innan vi kan lyxa till det så pass!

Ordning & Reda

iorganize.se
 
Tips till er som tycker om att ha ordning på era tillhörigheter. 
Och kanske ännu mer tips till er som inte har det!

9/9

10 dagar kvar! 

i-landsproblem

Kombinera bantning med hemmastudier i köket kan vara riktigt psykiskt krävande.

Oj vad det grönskar!

Väntar vi nog länge behöver vi inte lägga pengar på matjord och gräsfrön. Det blir grönt ändå!
Idag har jag grävt häckdike. Hälften ungefär. Det är jobbigt, och att det stått två stora björkar mitt i gör det inte särskilt lättgrävt.


NäraDödenUpplevelse!


Pest eller kolera?

Nu ligger jag alldeles på tok för nära en livsfarlig siffra på vågen. Sådär så jag bränner mig när jag öppnar kylskåpet. Min kropp får endast sniffa på dessa höga tal som gravid så nu har jag alltså två val; ta tag i mitt osunda frossande och samtidigt röra mig kanske fyra gånger så mycket som jag gör nu, eller bli gravid. Jag satsar till en början på första alternativet då det känns smidigast att kombinera med husbygge och studier.


Vit!

Det här är kanske den snyggaste kaminen!


Höner!

Om två veckor står huset på plats om allt går enligt planerna.
Om mindre än två månader är huset klart och vi kan flytta in! Det känns minst sagt overkligt!


Kamin

Vi har kollat kaminer och jag vet att jag vill ha en på pelare. Nu gäller det bara att hitta en som kostar under 20000:- Skorsten och installation landar på ca 25000:- Det blir en dyr historia det här!


Äntligen hemma!

Underbar känsla att traska upp till dagis i solskenet och mötas av två glada och kramiga grabbar! Det är nyttigt att få sakna ibland och det är ju tur att någonting i mitt liv är nyttigt! Nu är jag hemma tre veckor innan det är dags för skola igen. På måndag blir min första riktiga vardag med pluggning och dagishämtning på över tre månader. Känns ganska okej faktiskt!


Inspiration

Mellan studiebesök och lektion idag spanade jag lite hus med tillhörande byggnationer.


1 år sedan!

För ett år sedan idag ringde Johan första samtalet av många som sedan resulterade i vårt tomtköp!
Tack Älskling!


Termin 4

Två år kvar. Supertrött på föreläsningen i eftermiddag. Som det brukar vara med andra ord. Hoppas på piggare dagar i veckan.
Solsken och lite värme har Härnösand bjudit på idag och jag och Therese tog en dryg 5 kilometers löprunda efter middagen. Är det min tredje i år tro?


Alvins fina stjärna!


Färg på fasaden

Idag är det en superkall höstdag. Att det nu är september märks. September 2013 är dock en extra bra månad eftersom det är då vårt efterlängtade hus äntligen kommer.
Vi har tagit bilen och åkt runt och kikat på hus. Släntar, murar, stenar, uppfarter, planteringar, gräsmattor och husfärger. Vi fastande för denna mörkgråa som nu hamnar högst upp på listan för hur vi vill måla vårt hus!


RSS 2.0