Sista april

Jag var allt annat än sugen på att lämna en varm och mysig soffa för att stå och frysa men gjorde det ändå. Och efter en timme, när de till slut tände brasan, blev det äntligen varmt!


Farstukvisten

Det blev snyggt med svart. Iallafall när det är rent men det är det tyvärr aldrig. 
Möjligen just nu när snön vräker ner. Finns väl någon mening med det också! Sista april! 

Det trodde jag väl aldrig!

Att jag faktiskt skulle bli irriterad på att vara förkyld och inte kunna träna, istället för att se förkylning som en ursäkt för att slippa. Det är ju ett tecken på att det går åt rätt håll.

Och nu när beach 2014 knackar på lite tidigt i år hade det verkligen varit på sin plats med lite fettförbränning och omskulptering. Några pass ska nog hinnas med, bara halsontet och huvudvärken vill ge med sig!
10 dagar kvar

Att våren brukar gå fort det visste jag men att den skulle gå såhär fort det hade jag inte räknat med! Kollade precis kalendern och Alvin (och Vile) har bara 10 dagar kvar på dagis denna termin. Alltså har Alvin bara 10 dagar kvar på dagis överhuvudtaget. Och sedan är han helt plötsligt skolbarn!

Studiedag

I dubbel bemärkelse. Jag har studerat hela dagen, skrivit på en studie, det är ganska ovanligt att jag orkar/vill koncentrera mig så länge. I morgon blir det läsning vilket är mycket tråkigare än att skriva.

Det är bara att växla upp så allt hinner bli klart i tid. Bara drygt en månad kvar innan sommarlovet nu.

Och hela familjen är mer eller mindre förkyld. Johan är sjukast (såklart) och barnen har börjat snora mer. Själv är jag hes med halsont och heltäppt i halva näsan. Det går nog över snart!

Ett dumt påhitt!

I morse surfade jag in på fritidsresors hemsida och hittade en ganska billig resa nu i maj. Så nu är jag alltså mer sugen än vanligt på att fara på semester. Kan hända att jag bör spärra resesidorna så jag slipper sitta och tråna! 

Men om jag skriver väldigt fort på min B-uppsats och läser och skriver snabbt till seminariet för sista inneveckan så kanske en resa kan passa in? I höst passar det inte alls eftersom Alvin börjar i skolan. Och mitt i sommaren behöver vi inte fara utomlands, då kan vi förhoppningsvis tälta i trädgården!

Titta så fint det har börjat blomma i vår fyllnadsmassa!

Perfekt med närhet till sjö och skog!

En till underbar dag med strålande sol och blå himmel. 
T-shirtväder på gården men nere vid sjön var det lite kyligare.
Jag och Alvin tog en lång, härlig sjö- och skogspromenad tillsammans. Jag vill ha en altan att slappa på i det soliga vädret!

Det är så härligt att det är sommarväder. Jag är inte alls en vintermänniska. Vi har varit ute mycket idag. Suttit i solen på baksidan. Vill verkligen ha en altan nu, det saknas!
Förhoppningsvis kommer grävaren nästa månad och planerar klart tomten. Och sätter plintar för altan. Det kan inte gå nog fort!

FredagsmysHollywoodstrut

Idag är det riktigt varmt ute! Himlen är alldeles blå. Högsommar kan man tro. Vi njuter av glass på vår "uteplats". Såhär får det gärna fortsätta. Underbart!


Nummer två denna vecka

Härligt att vara hemma igen! Finväder är det också vilket gör livet lite roligare. Efter middagen gick vi ut, jag hade svidat om till löparkläder och barnen och Johan satte på sig cykelhjälmen och gjorde mig sällskap cyklandes. Det gick lätt att springa idag, extra skönt efter att ha suttit still i bil i tre timmar.
Just nu går ett program på tv om världens tjockaste man. 560 kg. Jag känner mig aldrig så smal som när jag tittar på han som har världsrekord i att vara fetast. 

På hemvägen

En nöjd tjej i en mer trång bil och med ett mer tomt konto än när skolan slutade idag vid tolv. 
Perfekt att ha vägarna förbi IKEA en gång i månaden. Mindre perfekt att det är dagen innan kontot fylls på. 

Nu ska det bli skönt att komma hem. Två dagar sedan vi åkte den här vägen och på den korta tiden har det hunnit bli grönare på både träden och marken.

TGIT

Nu är skolan slut för denna vecka! På måndag startar planering av B-uppsats.
Hoppas på en varm och solig helg!
Nu bär det av mot IKEA! Äntligen!

Intressant fakta

Det mest udda jag lärt mig idag är hur djuphavsmarulken parar sig. Den mycket mindre hanen biter sig fast på honan med tänder för just det ändamålet. Han växer sedan fast på honan och kan förse henne med spermier tills han dör.

Promenix

Skoldag nummer två är avslutad och nu är det dags att ta en promenad i det soliga vädret. Igår var vi ute och gick i en och en halv timme och tittade på fina (och mindre fina) hus och trädgårdar. Jag samlar inspiration!

Lite trapp-träning!

Ett av påskens alla nöjen!

Jag tog och målade bron i fredags. Det ska på ett lager till men så jävla roligt var det inte så jag väntar lite med det. Kommer förmodligen att måla mig less i år!Och såhär i efterhand kanske inte bästa färgen eller årstiden då all smuts syns. Men det är snyggt när det är rent!
Och där ser ni även min fina nya sopkvast.

On the road again!

Hälften av bilresan är nu avklarad. En och en halv timme kvar innan vi är på skolan. Näst sista inneveckan denna termin och bara 12 inneveckor kvar av hela utbildningen. Det ska väl gå vägen!

Det bästa med inneveckorna är dagen vi far hem och stannar till i Birsta och går på IKEA. Jag längtar till torsdag med andra ord!Strålande sol från en klarblå himmel!

Vilken fantastisk måndag! Jag har precis satt mig på uteplatsen som förhoppningsvis blir till en stor och härlig altan i sommar. Solen bränner genom mina svarta byxor och fåglarna kvittrar i grannarnas träd. Och isen har gått på sjön! 

Dock påminns jag om att det är dags att köpa solstolar! Och ett stort bord till alla ute-måltider. Och fler stolar för gästerna. Och och och...

På förmiddagen sprang jag och Towa en runda som avslutades med back-(bak?) träning i Odenbacken. Jobbigt!

20 minuter senare cyklade vi upp till Lillänge och jag hittade äntligen en kvast (sop) med svart borst! Vilken lycka alltså! Har letat snart ett halvår (ja inte konstant...) och har bara sett röda eller blå eller annat strunt. Köpte två på stört som jag målade om kvasten på så fort jag kom hem. Nu kan vi äntligen sopa bron!

Ska njuta av sista lediga dagen innan skolan startar i morgon och det är dags att sätta igång och färdigställa B-uppsatsen. Snart snart snart är det sommarlov!!Påskägg!

Jag insåg att jag inte skulle få något påskägg i år så igår köpte jag mig ett eget. Ett fint ett som förhoppningsvis håller i många år!

Och vilken cykeltur det blev!

Äntligen hemma säger jag! En tur på stan och tillbaka och sedan cyklade vi till Lillsjön och lekte för att sedan trampa hemåt. Vile på sin lilla cykel har väl trampat kanske tio gånger så mycket som oss vuxna och vi har därför kommit fram till att 16' är mer lagom storlek på cykel för honom.

Försten ner!Mil nr 2

Tillsammans med Towa var det inte ens jobbigt. Men så sprang jag inte på tid heller. Trevligt med sällskap! 

Nu är vi på väg på cykeltur hela familjen. 

Långfredag

Lång och solig dag. Påminns att köpa något att dra för fönstren med då vårt vardagsrum mer och mer känns som en tropisk ö.

Jag har påskat till det med en tröja med gult på. En PåskZebraTröja.

Köpte gräsfrön och slängde ut bredvid häcken. Lite på vinst och förlust skulle jag säga. 
Vi skulle behöva göra en ny gräsmatta på baksidan men väntar till vi har en framsida att vistas på, och en altan!

Barnen vattnar!

Såhär står pallkragarna nu efter lite pyssel med stenar. Att det är ojämnt får man blunda för!Skärtorsdag

Skattjakt med påskägg liggandes vid det röda krysset hos bästa grannen för dessa små gubbar idag.
Jag har krattat vår gräs-, moss-, och jordmatta och fixat med pallkragarna. Ska plantera ut mina kärleksört som stått i tvättstugan sedan vi flyttade till huset någon dag. De får nog bo i pallkragarna tills jag har en rabatt för dem. Längtar tills det inte känns dom en byggarbetsplats här längre. Åkte förbi Tallbacken igår och oj vad skönt att vi fick bygga här istället! Hela nya området där är en enda jordhög.

Samlat en hög med stenar har jag gjort med, vet inte riktigt vad jag ska göra med dem men något går nog att hitta på. Eller så nöjer jag mig med att de är en hög med stenar.

Staket

Eftersom en häck tar så lång tid på sig att växa har vi bestämt oss för att sätta staket ut mot vägen. Något sådant här skulle jag vilja ha. 
(Bild lånad på alvsbyhus.se)

Gärna med de stolpar som stod här tidigare och de gamla grindarna som ligger bakom boden.

Att bara vara Sandra

Vad skönt det är att inte ha några måsten om dagarna. Kliva upp och ta dagen som den kommer. Efter en helg med otroligt bråkiga och trotsiga barn har denna vecka börjat bra! Goa ungar!

I går hann jag med lite shopping på stan, bara till mig själv! Efter det blev det middag med Marie och Karita och vi hade mycket intressanta (och kanske för högljuda?) samtal. Hoppas på en dejt snart igen! Skönt att bara få vara Sandra emellanåt!

Glassbilen kom på besök ikväll

Precis utanför vårt hus stannade han, trots att rutten som gick på denna gata inte längre gäller. Han kom på beställning! Nu har vi fyllt frysen med glass. 


Vi odlar sockerärtor

I söndags planterade vi ärtor och i morse såg vi att de är på väg upp!Cykeltur och blomspaning

En cykeltur på eftermiddagen som slutade i skogen. 
Självklart fanns där en stor vattenpöl!
Och så hittade vi blåsippor.

Snart dags att plantera

Nu sitter markduken på plats i pallkragarna. Då är det dags att bestämma var det ska stå och sedan fylla på med jord. 


"Barabarber"

Igår flyttade jag och Alvin på rabarbern för att pallkragarna ska få plats. Rabarbern har redan börjat växa, trots att rötterna fortfarande är helt isiga.


Jag målar och målar...

Nu är pallkragarna målade och klara. De står i hörnet nere på vad som är det enda hos oss som kan liknas vid en gräsmatta.

5 liter färg räcker till mycket så idag har jag gått loss på lite andra träföremål här hemma. Och halva burken är fortfarande kvar.Nu är det snart dags att plasta!

Ja så var jag uppe på övervåningen igen. Nu behöver vi bestämma hur vi ska göra ovanför trappen. Det går ett ventilationsrör där som vi behöver bygga in. Jag röstar för att snedtaket börjar utanför den för att slippa konstigheter. Vi får se. Ena sidan på takkupan behöver reglas ut och isoleras och sedan är det dags att plasta hela övervåningen. Isolerandet har gått fortare och mycket smidigare än jag trodde det skulle göra.

Jag immar igen som vanligt.

Isoleringen snart klar!

Trappan.

En riktig byggarbetsplats!Lite ommöbleringstest

Ordningen är nu återställd. Vet inte vad jag tycker om försöket. Ska det se ut såhär blir det när vi har ny soffa, och så kan vi ha fåtöljer där tvn står nu. Eller inte. Vad vet jag om inredning?

Nya koftor till den kalla våren
Pyssel utomhus i solskenet

Idag köpte vi färg och jag och barnen målade fyra pallkragar. Dessa har vi tänkt plantera i, gärna sådant som går att äta. De ska målas en gång till innan de fylls med jord. Kommer att ha dem två och två. 

Tankarna på att måla golvet på bron samt trappsteg i samma färg har dykt upp, ska fundera vidare på det. En framtida altan skulle även kunna få sig ett par strykningar!

6 timmar på våning 2

Efter dagens arbetspass på övervåningen av mig och pappa (pappa gjorde några fler timmar än mig, jag behövde göra klart skolan först) har vi nu endast 5 lager isolering kvar av 51. Så hemskt tråkigt är det inte, men det dammar och kliar som fan och det ska bli skönt att bli färdig! Idag var jag duktig att använda både skyddsmask och glasögon. Problemet när dessa två kombineras är att glasögonen immar igen efter ett par sekunder så sikten blir sådär lagom suddig. Ett i-landsproblem jag inte behöver orda så mycket om! Tack pappa för dagens sällskap! Och tack mamma för att du bjöd min förstfödde på middag! 
PÅSKLOV!

Äntligen! Skickade precis in sista skoluppgiften och Johan är och hämtar barnen. Nu ska jag och barnen vara ledig ända tills tisdag den 22 april!

Pyntat

I helgen pyntade vi lite inför påsk. Efter veckans ruskväder blev fjädrarna ute på bron allt annat än fluffiga och fina. Idag är det soligt och de börjar återfå sin glans!Nu är det klippt!


Skönt med kortare hår. Men jag tror bestämt att jag med kortare frisyr ser äldre ut. Det var ju inte tanken! 
Färgen ska få sig en omgång med här framöver!

Bygget en trappa upp

Det är ju inte alltför roliga bilder att visa från övervåningen. Otroligt trista färger!

Detta är vad som händer nu. Vi sätter isolering i taket. Tre lager 95 cm. Idag när Johan slutar är det dags att handla mer. Tror det bara är två paket kvar av de 16 vi köpte förra helgen. På så sätt går det verkligen framåt. Material tar slut och det måste ideligen handlas nytt!

En andra våning

Nu har vi isolerat mer än halva övervåningen och det känns härligt att det går framåt. I helgen har mamma och pappa varit här och idag var pappa här uppe på förmiddagen och jag och Johan har jobbat både innan och efter middagen. Dags att börja fundera exakt var väggarna ska vara. Jag surfar runt och ser hur andra har gjort. Tar inspiration från olika övervåningar och väljer det jag tycker är bäst!

Lite besvärad

Det är klart att efter solsken kommer snö. Det vet man ju när man bor i Östersund och månaden heter april. Självklart! Men hur kul är det?
En positiv sak är att nu kan jag se hur det vi målat grått passar i vinterväder.


En tredje nyans av grå mot vita knutar

De gråa vi målade igår var rent gråa färger och jag tycker att de drar för mycket åt det blå hållet. Köpte ett prov idag i en varmare ton, och tycker att det ser bättre ut. Frågan är bara om det skulle varit lite ljusare? Det jag målat senast är det som är mörkast, samt en ren vit på knutarna.


Skogsarbetare

Barnen tar hand om höststormens fallna granar.


Söndagens ansträngning
Vi provmålar

Igår köpte vi färg och idag har jag målat upp burkarna på skrutt-boden. Två nyanser av grått. Ska köpa vitt i morgon för att se hur det passar till knutarna.


Otroligt typiskt mig!

Ny årstid och nya skor till grabbarna. De har stora fötter. Ingen av skorna från i fjol verkar passa, Vile kan inte längre ärva Alvin. Både i går och idag blev det skoshopping. Springskor igår och sneakers idag. Fingervantar och godis har även inhandlats. 

Själv provade jag en jacka i veckan som jag först inte alls behövde. När den var slutsåld insåg jag snabbt alla användningsområden och jag behöver den verkligen. Den är dessutom grön och inte svart som resten av min jacksamling. Detta känns ju helruttet!Det var verkligen på håret!

Men första milen för i år (och tredje i hela mitt liv?) avverkades idag under en timme. Sämsta tiden av alla tre milar jag sprungit. Men hallå, sex på morgonen en lördag. Och -5 grader var det så jag frös dessutom (det kanske visserligen skulle ha sporrat mig att springa snabbare?). Nåja.Dag 3

Andra dagen med fika denna nyttigare (?) månad. 29 års kalas hos Marie i Valla och efter allt jag stoppade i mig gjorde jag verkligen rätt i att ta den en timme och tio minuter långa promenaden hem.

I morgon är min sista dag på praktiken och det ska bli skönt att återgå till hemma-dagar igen. 
Jag har en tanke att jag ska kliva upp och promenera (kanske till och med jogga) innan jag börjar pluggandet på morgonen. Vi får se vad som händer med den tanken.
Ska plugga undan de uppgifter jag har kvar nästa vecka och sedan tar jag och barnen påsklov.
Det tinar ute och jag hoppas snön är borta snart. Jag vill bygga altan och måla huset. Just nu är jag inne på en ljusgrå färg med vita knutar.

Bebisbesök

Idag har vi haft besök. Barnen visade upp sin besök-sida gånger 34 och kanske har de aldrig varit lika vilda. De sista jag såg av gästerna var när Alvin blev inburen i groventren efter att ha sprungit ut barfota i bara pyjamasen. Strax efter kommer han så go och vill kramas. Varför inte visa det under tiden vi har besök? Han vet så väl att han varit på tok för bråkig.

Men i några sekunder var det minsann lugnt här på 62:an med. Lille Oliver sitter hos Vile. 4 år och en dag skiljer det mellan dessa två grabbar.1 april

Jag har varken fikat gott eller ätit godis idag. Sanning! Och så har jag punka på cykeln så det blir till att promenera i morgon vilket bidrar till mer motion. Tänk om det äntligen kan vända, att den här motivationen till träning kan komma och knacka på och jag kan ta och smala till låren och till slut sätta ett stopp för gnället gällande dallret. 

RSS 2.0