Allting har ett slut...

...så även en långledig sommar. I morgon är det skola, förskola och jobb för samtliga i familjen.
En härlig sommar, full med projekt som jag är riktigt nöjd att vi äntligen är färdig med, är nu till ända. I morgon är det september och hösten gör sitt intåg.

Äntligen är våra sommarprojekt klara!

Det vi gör (om det nu blir något mer) utöver det vi redan gjort ser jag som en 2014 bonus. Första sommaren kan inte allt bli klart, men det mesta!

Plantering av buskar återstår. Vad (hur?) vi ska göra i våra två slänter är inte uttänkt än. Ingen stress. 

Idag har vi andats fjälluft


En Sneak Peak på vårt trappbygge

Finliret är kvar. Det blev för mörkt när klockan passerat 21:30 så vi packade ihop och gick in. Nästan klara alltså. Så härligt att faktiskt fått det vi (jag) tänkt färdigt denna sommar. Johan kallar mig pisksvingare, jag ser mig mer som bra arbetsledare med tydliga önskemål.
Nu i efterhand (för andra gången) ångrar jag den svarta färgen på trallen på bron. Det blir liksom tvunget att stegen också ska målas svart nu.

Projekt Trapp; Äntligen!

Eftersom Johan lessnat på att bygga kom min bror hit idag för att hjälpa mig med trappen till entrén. Johan kunde visst inte hålla sig borta och var med han också.
Vi har kommit en bit längre än på bilden, men nu behöver vi mer virke och skruv. Kommer bli bra det här. Kanske sommarens sista ute-projekt. Eller så kanske det blir en trapp i slänten med.

Vile har gjort sina 15 gratis timmar på förskolan denna vecka men Alvin ska iväg till 08:00 i morgon så ingen sovmorgon här inte. 
Vi jag haft knasiga tider i veckan. Alvin skolan mellan 08:00-11:30 måndag till fredag och Vile förskola 09:00-14:00 tisdag till torsdag. Tur vi inte har jättelångt för att lämna och hämta. En mjukstart för barnen inför kommande vecka.

Master Bedroom

Vi kan inte riktigt bestämma om vi ska ha vårt sovrum uppe eller nere. Men just nu lutar det åt att vi sover på nedervåningen och barnen får husera själva där uppe när det är klart!

Såhär ser vårt sovrum ut nu. Inget är klart eftersom vi velat var vi ska sova i framtiden. Kanske vi kan bestämma oss nu och börja inreda. En garderob skulle ju inte vara helt fel. Nu har vi alla kläder i byråer, och i kartonger på vinden. Inte helt idealiskt. 
Kanondag!

Hemkommen från bästa 40-årsfesten hos min moster. Perfekt att de bor i samma kvarter så det inte blir så långt att gå. Barnen har precis lagt sig. Sovmorgon i morgon tro?

Vårt kök

Det ta tid att få till det som man (jag) vill ha det men det går framåt. Svårast är att veta just hur jag vill att det ska se ut.
Vårt kök idag.
Barnens rum

Just nu delar grabbarna på ett ganska litet sovrum. Vi valde att ta bort det minsta sovrummet på planlösningen (Höner, spegelvänt) för att få större vardagsrum.
Barnens våningssäng är någonting jag verkligen längtar efter att få ut ur detta hus då jag avskyr att bädda rent i den. Så fort övervåningen är klar får barnen varsina (också små) rum med enkelsängar (tänkte mig 105cm) under snedtak. 

Såhär ser det ut i deras rum just nu. Ostädat enligt mig, mitt motto (ett av många) "var sak på sin plats" verkar resten av familjen (till min olycka) ej dela med mig.

Mitt i veckan!

Besök på fritids, besök på förskolan,  lunch på stan med tjejerna och tillhörande shopping, glada barn och djungelhuset efterföljt av pannkaksmiddag. Nu väntar film och popcorn, chokladen är tyvärr nästan (redan!) slut. Vore det inte för huvudvärken skulle jag kalla detta en väldigt bra onsdag.

Sista semesterdagen!

Idag har vi varit på utflykt. I morgon ska Alvin och hälsa på sitt fritids inför skolstarten på torsdag så detta är familjen sista riktiga semesterdag denna sommar!
Började med att stanna och säga hej till en klasskompis till mig utanför Järpen. Trevligt och spontant, hoppas de tyckte samma sak.

Målet för dagen var att titta på Ristafallet. Vile hade nog tänkt att han skulle få se Ronja, trots att vi många gånger förklarat att hon inte är där.
Häftigt med vattenfall!

Efter lunch vid Ristafallet åkte vi in till Åre och badade på Holiday Club. Första  gången vi badat där, och jag måste erkänna att jag trodde det skulle vara större! När man har fem minuter till Storsjöbadet jämför man med det. Holiday Club har dock ett fräschare badhus, med varmare pooler. Och det bästa av allt var att det var otroligt lite folk där!

Shopping och frisörbesök

Många långa timmar på stan som till slut resulterade i ett linne, örhängen, temuggar och en ny frisyr.
Hittade även ett par snygga vinterboots och dyra var de såklart med! De får dock vänta ett tag.

Kändisspan

Igår var vi på Jamtli tillsammans med Eva Röse med familj. Nåväl, vi var där samtidigt i alla fall. Precis som för två år sedan. Jag är inte den som ser många kändisar, och att vi är på just Jamtli samtidigt två gånger är ju lite roligt ändå. I sommar har vi bara varit där fem gånger. Eva är så fin och en riktigt bra skådis i bra filmer (de flesta) och sedan är jag nog lite avis på att hon har tre söner. Det är lite av ett drömscenario.

Turistat

Idag har vi varit till Moose Garden. Människor från hela världen besöker Moose Garden (kanske åker de inte hit enbart för det) och då tänkte vi att det var dags för oss, när det endast ligger två mil bort.Efter det blev det en sen lunch på Max och sedan for vi på badhuset fram till stängning. Barnen har för första gången sedan i maj (?!) somnat innan 20:00. Den tidiga morgonen (06:50) gjorde nog sitt.
Alvins skola börjar till veckan och det är dags att få någon rätsida på dygnsrytmen.

En trapp till altan och grovingången!
Det tog några timmar längre än jag tänkt, som vanligt, men det blev klart och det blev bra. Och jag och Johan höll nästan sams.
Till vänster, ner i slänten, ska det bli ytterligare en trapp. Om vi inte planterar en buske eller två istället!

14 augusti

En sån där bra dag. Jag och barnen har varit på Jamtli. Vi gjorde en tidsresa och tittade på "fem myror"-showen. 
Vile hann även leka get tillsammans med en nyfunnen vän. 

En arg lapp på bilen på vägen hem på grund av att andra inte kan parkera innanför linjerna som man bör. Jag parkerade fin-fint!

Johan kom hem från sin tredagars i fjällen med massor av bär och fisk. Till barnens glädje blev det glassrensning för att få plats med bären.Nu vill jag bygga klart!

Funderingar på det som återstår av byggandet på utsidan är i gång (det har det varit hela sommaren). Trappor och mer kjol på altan. Jag hoppas att vi är igång till helgen. Skulle önska att jag kunde göra det själv men att bygga trappor känns krångligare än att skruva ihop ett par blomlådor. Vi får se. 

Det har hänt mycket sedan i våras!

Såhär såg det ut i maj när vi blev klar med grundmålningen.

Idag ser det ut såhär!
Jag är så nöjd att vi valde vitt istället för grått. Tack Johan för den idén.

Och när altanbygget tog fart.

Och idag när den är färdig, och stolar och bord är på plats.Stort tack till er som hjälpt oss, speciellt till min pappa och mamma!

Nu hoppas jag vi får njuta av detta länge! Fast såklart har vi fler projekt, och nu närmar sig hösten och det är dags att fortsätta en trappa upp.

Ännu en härlig sommarvecka har passerat.

I veckan har vi städat undan på altan. Så skönt att inte ha hela altan som byggarbetsplats. Igår hade vi grillmiddag och fick användning för vårt stora bord på altan för andra gången denna vecka. Fram till klockan halv tolv satt vi ute. Trevligt med sommar!

Idag fortsatte vi gårdsstädningen och körde två fulla lass med fyllnadsmassa ut i skogen på andra sidan sjön. Skönt att bli av med det, nu känns "uppfarten" väldigt stor! Passade även på att plocka hallon, men de flesta var små och skruttiga.

Bjöd min mamma och mormor på middag och glass och sedan avslutade vi med ett härligt dopp i sjön!
Det var många år sedan jag badade så mycket i sjön som jag gjort hittills i sommar!


Elmos

I onsdags flyttade denna sötnos hem till oss. En chinchillaperser som vi kallar Elmos. Hela familjens lilla gos!


Bilder från klättringen tagna med systemkamera

Jag är otroligt dålig, faktiskt sämst, på att ta bilder med något annat än mobilen. Kass mobilkamera har jag dessutom. Foton blir så otroligt mycket bättre med en riktig kamera. Tack Towa för fina bilder!
 
 
 
 

Klättrar som värsta bergsgeten!

Idag har vi varit till Frösöberget och klättrat. Inte något jag är direkt förtjust i, men nu har jag provat och jag tog mig upp 15 meter till toppankaret.


Heldag med familjen Dahlin

Vi startade med fyra timmar på Jamtli tillsammans med Jämtlands alla pensionärer som hade "gratis-tisdag" idag.
Vile är även han en hejare på att förse sig och åt ett flertal kolbullar samt fick kasta boll på porslin och åka karusell kostnadsfritt. Rätta takter!

Första grillmiddagen på vår altan har avnjutits idag och vi klarade oss med nöd och näppe ifrån regnet. Lagom till jag hade vattnat klart häcken och våra andra planteringar kom  åskan med tillhörande hällregn. Genomvattnat idag då kan man säga!

Barnen bråkade och lekte omvartannat och lagom tills det var dags för Dahlins att åka hem pågick bästa tjuv- och polisleken. Typiskt!

Extraknäck som snickare!

Av virket som blev över från altanbygget snickrade jag ihop två blomlådor som ska ställas ut på vägen. Jävlar så händig jag är! Saknas gör botten, och så ska jag skruva på reflexer och plantera blommor, sen så!
Skitsnygga! Och snabbt gick det med! 

Idag är det 14 månader kvar

Tills jag firar min 30:e födelsedag. Får se om jag uppfyllt alla mina önskningar innan dess!

Äntligen!

Vår altan är klar! (Trapp kan kvitta just nu). Den blev så fin som jag hoppats!
Överliggaren kom på plats idag. Så skönt! Kan jag börja städa undan lite verktyg och göra fint!


Räcket på plats!

Idag har vi skruvat räcket till altan. Det blir bra! Jag blir nöjd! Och vi har inte ens bråkat, jag och Johan. Kors i taket!

Grabbarna har byggt de med. Borrat och skruvat.RSS 2.0