Mitt 2014För att det gjorde min dag!

Efter att jag vinkat hej då till (möjligen kastat ut) familjen dammsög och skurade jag huset och sedan kom Towa förbi och vi tog en heldag på stan. Nästan sex timmar var vi ute och strosade, med en välbehövlig fika någonstans i mitten. Inte mycket till shopping blev det och jackan som jag blev kär i, och som passande nog hette Sandra, var aningens tajt men jag kan ju inte åka till Birsta bara för att min storlek råkade finnas kvar där. Typiskt! Hur många jackor heter Sandra liksom? Och hur många jackor är sådär snygga?

En liten (nåja, ganska stor!) tröst var att när jag frågade om en foundation med "anti age-någonting" kunde passa mig fick jag till svar att jag är alldeles för ung. Inte före 30 är det att tänka på. Möjligen från 25. Kunde inte låta bli att fråga hur gammal hon trodde jag var. Inte äldre än 18-19 år. Jävligt bra foundation måste jag säga, den drog av 10 år innan jag ens satt den i fejset! Heja heja!


När vintern är som bäst...och sämst!

Igår var det härlig vinter och snöade nästan hela dagen. Vi var ute och hade det härligt! En perfekt vinterdag och -7 grader vilket är alldeles lagom.

Idag har det töat och regnat och barnen hade nästan kunnat öva simtag på skridskobanan ikväll. 14 grader varmare än igår. Och 26 grader varmare än i förrgår?!

En Elmos

Alla mina husdjur har varit speciella, hade de varit människor hade de nog haft diverse diagnoser. Bokstäver hit och dit.

Idag badade jag och Vile Elmos. Vile började men det blev lite väl blött på golvet (ja inte lika blött som när han var med och fyllde grannens övervåning med tre centimeter tvålvatten över golvet men blött nog). Alltså, katten står i badkaret, i vattnet och låter sig duschas utan att röra sig nämnvärt. Ester, perserskruttan jag hade tidigare satte klorna i min rygg när det var baddags. (Finns bilder på det i bloggen om jag inte minns fel, hösten 2007).
Ja, i alla fall är han lite renare nu lille Elmosen.


Händelser i jul

Känslan när det kliar någonstans och man inte kan klia. Jag målar naglarna på Vile och Johan agerar personlig kliare. 
"Pappa kan du klia mig i örat?"
"Pappa kan du dra upp mina kalsonger?"
"Pappaaa! Det kliar i min näsa".

Eller i-landsproblem deluxe när den äldsta av söner springer och lägger sig i sängen och surar för att jordgubbspralinen inte ser lika ut i jubileumsasken. Och den yngsta av söner börjar tokgrina för att det inte finns någon gul chokladbit i mitten som det brukar. "Dååå kan ju inteeee jag ääätaaaa nååån gooodiiisss!"

Granen stod grön och grann en dag ungefär. Sedan rullade kulor över golvet, glittret drogs ut, granen välte och kulor gick i kras. Elmos was the one to blame. Jag stod faktiskt ut ända till juldagen innan granen åkte upp i lådan igen, detta trots att pyntet var dag flyttade högre och högre upp mot granens topp. 

Och vädret då? Jävligt fint och jävligt kallt! 

Lösull!

Oj vad det har snöat idag! Lagom med snö två dagar innan jul. Barnen har varit ute och skottat i många timmar. Perfekt med en vit jul, precis så som det ska vara.

Jag har just ätit massor av ris a la malta. En sen middag. Jag satt fast i lösull på vinden när resten av familjen åt. Det jag börjar med vill jag göra klart. Nu är förhoppningsvis den sista påsen tömd där uppe där det är superdupertrångt. Var nog bra att jag inte åt middag förrän nu, med magen full av mat kanske jag inte hade fått plats! 

Och jag råkade bara välta stegen en gång när jag satt i vindsluckan, och som tur var var Johan där precis då och kunde rädda situationen. Annars kan det hända att jag brutit mer än en nagel där uppe idag.

Idag var det min tur!Idag var det min tur att göra några timmar på övervåningen med pappa. Jag isolerade det sista i snedtaket och snart är även all plast och glespanel satt. Virket tog slut så i morgon handlar vi mer. Hoppas på att bli klara innan jul. Nästa jul alltså, det är ett absolut måste! Senast till sommarn skickar jag upp ungarna, oavsett skick!

Bountybollar

Godaste bountybollarna som jag gjorde igår. 

Tur att jag åker på skolan ikväll, så finns det väl en chans att de räcker ända fram till julafton! (OBS! Jag har självklart många fler än vad som ligger i skålarna. Annars vore de absolut slut redan!)

Första väggen tar form!

Igår reglades det upp för vägg mellan grabbarnas rum. Viles till vänster och Alvins till höger. Möjligen att det var tvärtom. Huvudsaken att de är överens. 
Det är alltså verkligen dags att vara på det klara med var alla väggar ska placeras!

Planlösning övervåning?

Det börjar dra ihop sig. Johan och pappa snickrar på där uppe.
Vi vet ungefär hur vi vill ha det, två mindre sovrum på ena sidan till grabbarna, ett sovrum på andra sidan, en liten toalett, ett förråd och ett allrum. Det är kattvindarna vi inte riktigt vet hur vi ska utnyttja. Vi har isolerat, plastat och glesat hela vägen. Funderar på skjutdörrar, kanske luckor på sidan, små dörrar, ja jag vet inte riktigt. Vill utnyttja så mycket som går till förvaring, väntar på den där perfekta lösningen!

6 december

Skridskoåkning i soluppgången efter frukost. Funderar på att göra en repris i morgon. Barnen har sedan varit på kalas och härjat hos grannen. Jag hade flera projekt jag tänkte färdigställa men lyckades endast få upp granen. Elmos har haft mycket roligt med granen och kulorna som barnen hängt upp. Undrar om jag kanske skulle annordna en tävling; "När river Elmos granen?"


För att jag äntligen har en stor fin bro att pynta!
RSS 2.0