Mina växande tänder i en krympande mun!

Lite fåfänga och lite (men växande) bettbekymmer har fått mig att fundera på tandställning. Lagom orättvist att jag hade raka och fina tänder med bra mellanrum när det var gratis. Jag hade väl kunnat få tandställning ändå för att slippa rörelser på tänderna senare? Kostar en förmögenhet med tandställning (enligt googlade källor) och jag tänker att det nog blir billigare att dra ut en tand för att skapa utrymme och sedan klistra (?) fasader på de andra synliga gaddarna. Men vad vet jag.

Morgonstund...

Då var den nya tandborsten invigd. Lite skakigt men jag vänjer mig nog.
Nu är alla i familjen ägare av en varsin eltandborste. Oj så fina tänder vi får!
Självklart valde jag en Black edition (syns dock inte så mycket nu då jag föredrar hela mig svartvit).

Att fynda eller inte?

Eftersom det är vinterrea passar jag på att fynda och fylla på barnens garderob med ytterkläder. Nu har jag räknat till 28 jackor totalt och börjar fundera om det gått lite överstyr? Barnen har alltså 14 jackor var. Billigt eller ej, det blir onödigt dyrt om det ej används.

Sommarplaneringen!

Igår diskuterades den kommande sommaren. Juni, juli och augusti är mitt sommarlov och inga studier eller jobb för min del. Barnen blir helt lediga precis som mina tidigare sommarlov. Detta sommarlov blir mitt sista för nästa sommar blir jag (om allt går enligt planerna) klar med utbildningen. För att njuta extra mycket denna sommar blir Johan ledig lika länge! Så ledig som man nu kan vara första sommaren i nybyggt hus...

Det som göms i snö...

Ja, förutom alla jävla hundskitar jag skulle vilja trycka i ansiktet på hundägarna kommer ju vår tomt fram. Vår framsida utan gräs alltså. Ser inte fram emot den gegga detta kommer medföra i takt med att snö och is smälter.

Härlig Morgon!

Det är ljust ute och min 40 minuters promenad i halkan är nästan slut! Det är så skönt med frisk luft på morgonen!Dagens i-landsproblem

Eftersom det endast fanns fyra par kalsonger kvar i barnens låda blev det en maskin med underkläder tvättat ikväll. Det måste ju vara ett i-landsproblem men jag kände då jag hängde allt smått på tork att en torktumlare hade varit fint!

Det går dock bättre än jag trodde att vara utan torkskåp och torktumlare. Och det är skönare än jag trodde att ha en egen tvättmaskin!

Ny dag nya tag!

Nu börjar en period då jag behöver ställa klockan för att vakna på morgonen och infinna mig på min praktikplats. Skönt att jag ska till ett ställe jag trivs på, både med barn och personal. Det gör det definitivt lättare att ta sig iväg.

En sån där dag...

En söndag då livet känts tråkigt och grått. Kroppen fet och fejjan ful. Då är det tur att man kan gömma sig i soffan bakom Viles mask.Studier på heltid, eller kanske nolltid!?

Idag ska en skoluppgift skickas in. Det jag skrivit är kanske det sämsta hittills under utbildningen. Jag är osäker på om den ens blir godkänd, vilket jag nog aldrig varit när det kommer till skriftliga inlämningsuppgifter. Nån gång möjligen. 

Korvgrillning till lunch!

Grillade korv i eldkorgen på gården till lunch idag. Finväder har vi haft och det blev många timmar ute. Skönt!
Hälften av all snö som kommit kom typ igår så jag skottade medan resten av familjen lastade ved. Eftersom vi nu bestämt att vi inte ska ha kamin kommer vi sälja det mesta av vår ved.

Barnen plockade fram sina cyklar igen på förmiddagen så nu har även Alvin haft cykelpremiär. Förstår inte varför man behöver vänta till sommaren. Det gör ju mycket ondare att ramla i shorts och utan handskar på asfalten än i full vintermundering på snöigt underlag.

Idag började musik-kursen!

Och jag fasthåller att jag inte är musikalisk för fem öre, och inte hittar jag någon rytm heller. Jävlar att ett ackord ska vara så svårt att ta.

Jamen GodMorgon!

Det här med att ställa klockan är inte min grej. Jag gör det väldigt sällan!
När jag är på skolan är det lite av ett måste, och nästa vecka börjar jag min vfu (verksamhetsförlagda utbildning). Det blir tunga veckor.
Nu är det dags att kliva upp och spackla sig inför dagens lektioner. Opponering i fyra timmar är det som kommer först!

På väg till skolan!

Har redan hunnit med en tvärnit för att inte krocka med två stora rådjur. Tur det inte var halt.
Två timmar kvar innan vi är framme. Jag  längtar redan hem!
Årets premiärtur avklarad!

Varför vänta?Förra veckans shopping!

En alla hjärtans dag- present till mig själv. Bara för att man råkar vara gift betyder det inte att den dagen firas nåt extra (tydligen). Hoppas bara jag använder denna skinnjacka mer än jag använt min gamla. 

Vårt badrum!
Vile 4 år!

Grattis till älskade Vile som fyller 4 år idag! 


Och grattis till mig som varit tvåbarnsmamma lika länge!


Barnkalas!

Kalaset är slut och det är vi med :-)
Det gick över förväntan och inte så mycket kaos som jag befarat. Nu ska vi ut i snöyran och lufta oss!
I morgon är det dags igen men då är alla gäster som kommer vuxna och jag tänker mig att det blir lite lugnare.
Det finns mycket fika kvar så jag hoppas gästerna i morgon har fastat ett tag!

4-årskalas med Pirat-tema

Tårtan.Vimplar.

Skattkista med godispåsar.

Fika!
Självhäftande plast

Pyssel till badrummet. Klippt på fri hand och jag kan väl säga att jag inte är helt nöjd. Har jag fler timmar jag vill undvika plugg och inte har något roligare för min klipps det nog nya!Fredag

Vile har varit hemma med feber i två dagar, hes är han och har halsont. Igår gick han och la sig klockan sex utan att vilja äta middag. Klockan två i natt var han vaken och tyckte vi skulle gå upp och göra frukost. Det fick bli en banan som han smaskade bredvid mig i sängen, sittandes upp såklart. Jag gillar inte ljudet av banansmask.

Ingen sovmorgon idag trots att vi är ledig. Familjens äldsta och yngsta medlem är redan uppe.

Jag känner mig stressad över skolan men har mig själv att skylla. Den här veckan har jag kanske fått ihop knappt fyra timmars effektivt pluggande. Och så lite skolrelaterat som att lämna tillbaka böcker och registrera mig på ännu en kurs. Tre kurser igång samtidigt! Värdelöst!

Äntligen kan jag gömma mig i duschen!

Duschdraperiet är på plats. Bra jobbat Johan! Nu slipper jag se mig i spegeln varje gång jag duschar. 

Bröderna Olofsson
Onsdag

Idag är vi hemma och bakar. Vile var hes i går när vi hämtade på dagis och fick vara hemma idag. Alvin med. Dock hade vi samtal på dagis efter lunch så Johan och Alvin promenerade dit och stannade visst på mellanmål med.
Jag och Vile har bakat tre sorters kakor. Och provsmakat. Det blir gott. 
Vi har kokat hallonsylt och jordgubbssylt med, blir jordgubbar i tårtan.

Vi har skruvat ihop möblerna vi köpte i fredags, dock står inte allt på plats än. Vi har att pyssla med. Skolan går sådär, kanske minst motivation hittills under studietiden men det kan ju ändras, förhoppningsvis! Inte många studietimmar per vecka. 

Lunchskidtur på sjön!

När det är strålande sol är det härligt att kunna ta rast när man vill. Toppen att ha så nära till sjön!

Nu kommer det gå jättebra att bygga övervåning!

Nya byxor att jobba i!Födelsedagstårta

Äntligen har jag kommit på vad jag ska göra för sorts tårta på Viles kalas. Har handlat sockerpasta för första gången. Hoppas att det blir så bra som jag tänkt.

100 bullar!

Bullbak i huset för första gången. Tror till och med att det endast är andra gången i mitt liv jag bakar bullar sedan jag blev vuxen (sedan jag flyttade hemifrån alltså!). Johan gjorde deg och jag och barnen rullade bullar. 100 stycken blir det när alla är gräddade. Hade nog blivit en tio till men deg är gott!
Johan och barnen har gått ut för att tända en eld. Blir korvgrillning till middag. Jag gräddar på till ljudet av "Pour some sugar on me" med Def Leppard!
Medan degen jäste bakade vi chokladbollar och kolakakor. Börjar bli redo för kommande helgs kalas!

Årets första pimpelfiske!


Inte alls lika fint väder som igår. Men luften är frisk!


8 februari

Idag har vi varit på 4-årskalas. Nästa helg är det vår tur. Lagom mycket ungar och kaos. 

En kort skidtur på sjön innan min förstfödde satte sig på tvären. Riktigt fint väder har det varit idag!

Har hunnit bära i kartongerna från bilen, tack mamma för hjälpen! Ser inte fram emot att skruva ihop möblerna, men det löser sig. Nu ska jag se till att få de lite mer hemtrevligt här i nya huset!

IKEAfredag!

Det är trångt i bilen. Vi har handlat det vi skulle och är nu på väg till Dahlins på middag. Barnen har varit duktiga och jag med tycker Johan.
Jag sitter fastklämd i mitten bak mellan Alvin och en TV-bänk och en byrå. Sitter på snedden för mina höfter är visst lite för breda när ena delen av baksätet är nedfällt.On the road again!

Då var det dags för lite bilåkning. En shoppingresa med ungarna i baksätet. Håller tummarna för att vi är på lika bra humör när vi är på hemgång. Har något att se framemot på tillbakavägen med då jag bjöd in oss på middag hos familjen Dahlin!Kvällsbad!

Idag blev det badhuset. 60 längder lyckades jag simma men sen blev det hamburgermiddag så jag ligger definitivt på plus på kalorisidan.
Det är så kul att barnen gillar vatten. Alvin simmar utan problem i stora bassängen även om hans simssätt är odefinierbart. Vile kör hämningslöst med armpuffar på. Själv fryser jag en hel del och känner mig rätt så obekväm i outfiten.

Tips till er som har svårt att kliva upp på morgonen.

Gör denna övning ett par gånger och sedan har du nog piggnat till!

(Görs med fördel i en bred, gärna låg, säng).

Något jag stört mig på i tre månader!

Äntligen tog jag tag i det. Har idag torkat av alla dörr- och fönsterkarmar. Nu är det inte längre tapetklister överallt. Och heller inget spackel. Det var lite kämpigt att skrapa bort. Har även duttat färg på spikhuvudena i listerna då vitfärgande skafts bort. Sånt som jag stört mig på med inte tagit mig tid att fixa. 
Johan har nu ikväll hjälp mig att silikona vid handfatet då jag inte alls var nöjd med det som satt där vid leverans. Får hoppas detta blir bättre!
Förhoppningsvis ska vi upp på vinden och snickra lite när barnen somnat. Första gången i år.

I datorn hittar man allt!

Vi har ingen gardin i tvättstugan slog det mig idag när jag såg en bild på en tvättstuga där det minnsann fanns gardin. Det måste jag komma ihåg att ordna. Blir lika som i köket. Vita jalusier från IKEA.
 
Vidare har jag, mellan mina fina referensletningar för skolarbetet, googlat tapeter. Nämen? Jovisst! Idag igen.
Jag tycker att randgt är fint. Det tycker inte Johan så vi får se hur vi gör.
Häromveckan var jag inne på att måla lite ränder på en del av väggen.
 
Det lär väl sluta med att de förblir vita.
Eller att jag gör något jag ångrar veckan efter.
 
 
 

Nu åker sopbilen förbi

Jag blir förvånad över hur ofta grannarna tömmer både brännbart och kompost. Kompost tömmer vi varje gång då det ingår i priset. Tunnan med brännbart har vi hittills inte tömt under de tre månader vi bott här, då den inte är full än och varje tömning kostar 50:- Sopsortering kallas det.

Träd

 
Snyggast tycker jag den översta är, men den verkar inte gå att få tag i...
 
 
 

Fondväggen i hallen

Som sagt, jag har ingen aning om vilken stil jag vill ha.
Jag surfar vidare...
 
 
 
 
 
 
 

Om att inte kunna bestämma sig!

Ingen av nedanstående tapeter kommer sättas upp. Jag har hittat andra. Bäst är att avvakta så jag slipper ångra mig megamycket!

Vi sålde iaf vår sängstomme igår. Oj vad tomt det blev. Och sängen blev lägre med de nya benen. Sovrummet vårt är verkligen skittrist!
Om någon kan gå upp på vinden och bygga skulle jag vara tacksam. Det är ju där det är tänkt att vårt riktiga sovrum ska vara!

Blommigt!

Vi har varit och tittat på tapeter till väggen i hallen i eftermiddag. Ser ett blommigt tema över de olika tapeterna men stilarna är ju ganska olika.
Gillar också träd av olika slag och vet att det skulle kunna vara snyggt. Men även där finns många olika stilar.
Vet inte alls hur jag vill ha det här hemma. Surfar runt på olika sidor och alla (som väljer att visa sina hem) verkar ha en stil som återkommer i hemmets olika rum. Jag vill ha ett snyggt, hemtrevligt och mysigt hem. Inte för plottrigt men samtidigt vill jag att det ska vara personligt.


Numrerat!2 februari!

Ute på vår egen baksida vars gräsmatta äntligen är full med snö!

Vem gömmer sig i granen?

Ute på vägen!

Sitter i bilen på väg till min farmor och farfar. Gillar inte att åka bil, det är så sövande och huvudvärksframkallande. Tur jag bor så bra att jag sällan behöver åka bil till vardags. Bara vid festliga tillfällen, hehe (och skolan förstås!).
Just nu har jag underhållning av familjens sångfågel så det är en trevlig bilfärd!


RSS 2.0