Det sista av juli för i år

Om några minuter är det augusti. Redan liksom! Alvin börjar skolan om tre veckor och då är sommarlovet slut. Denna sommar har gått så fort! Mitt sista sommarlov! Älskar att vara ledig!

Vi har satt igång med räcket till altan nu efter en enligt mig lite för lång byggvila. Jag hoppas vi hittar raka ribbor i morgon så vi kan göra klart inom de närmaste dagarna. Sedan är det bara trappstegen kvar. Vi har fått till mycket av det vi tänkt på gården, allt enligt planerna. Nästa sommar ska vi bara njuta!

En tisdag fylld av nöjen!

Kusinerna är på besök och vi har haft en solskensdag!


Hemsnickrade!

Bordet och bänken som Johan snickrat och jag målat. Sommarfikat på altan igår.

Några timmar på stranden


Kanske blir det lite oväder framöver så det kändes härligt att kunna gå ner till sjön och bada några timmar idag med. 

När finvädret drar bort blir det väl till att bygga räcke och trapp på altan. Det har varit skönt med semester från byggandet.

16 kilo jordgubbar

Nu har vi massor med jordgubbar. Plockade så det räckte, och så lite mer. Barnen var duktiga att plocka (och provsmaka). Gott!

Sommaren 2013

 
 

26 juli 2002

Idag är det 12 år sedan jag på yran-tivolit för första gången träffade han som sedan blev pappa till mina barn och min äkta make.
 

Vuxenpoäng!

Nya shorts efter dagens shoppingrunda. Sköna och fladdriga och väldigt behagliga i denna värme!

Istället för att stråka ikväll har jag bakat muffins och rabarberkaka och klippt vår växande gräsmatta. Första klippningen på det nya gräset. Vuxenpoäng på det!

Ny bikini

Tog en snabbis på lite reor idag och fyndade mig en bikini för 0:- (50:- egentligen men löste in en bonus jag tjänat in så det blev gratis). Lite för små trosor (inbillar mig att jag kanske ska börja träna så att det passar bättre) och en överdel som skaver en aning. Riktigt snyggt mönster och grön färg och detta gjorde att det blev köp trots ovanstående minus.

Åskväder i bakgrunden, det drog förbi som tur var, tjugo droppar regn och lite åska och blixtrar. Sedan härligt solsken igen!

Semestern fortsätter!

Strandhäng hela dagen. Trevligt sällskap och glada barn (ändå tills det var dags att gå hem). Det är riktigt varmt och skönt i vattnet. Perfekt med en madrass att glida runt på.

Klockan närmar sig midnatt och det är fortfarande 22 grader ute. I skuggan ;-) Att det är 28 grader inne känns mindre lockande. Johan har satt upp ett tält på gräsmattan (blodad tand efter fjällturen haha! Eller möjligen är det så att Vile också vill tälta eftersom Alvin gjort det) och jag tror temperaturen i tältet är mer sov-vänligt!


Amen!

Det är ju så man kan gå och bli kristen tack vare detta underbara väder.

Större delen av dagen har spenderats vid sjön med trevligt sällskap.

Klockan närmar sig 23, vattenspridaren vattnar gräsmattan, altandörren står öppen, termometern visar 21 grader, barnen sover, popcorn är poppat, chokladen delad och filmen börjar nu.

22 juli

Den svenska sommaren visar sig från sin bästa sida och alla verkar ha 30 grader i skuggan och strålande solsken oavsett var i landet de befinner sig! Där jag vistas är som tur inget undantag.

Idag har jag badat i Indalsälven för första gången på många år, och den var varm och skön. Och fötter och vader fick sig ett kvällsdopp vid 21 snåret i ett ljummet Storsjön. 

Efter det har jag (med hjälp av min far) vattnat gräsmatta, häck, bärbuskar och andra plantor och blommor. Vilken faslig vattenräkningen vi kommer ha denna sommar, men grönt och fint är det! Känns bra med gräs och buskar istället för som tidigare i sommar; jord och lera!

Solig Söndag

Det går framåt med altan, blir jättefint! Nu behöver vi fundera över räcket. 
Bordet Johan gjorde igår oljade jag in idag. Alvin mätte bordet, ca 3 meter långt och ca 1 meter brett. Stort och bra. Hade nog kunnat göra det lite större med.

Det är jobbigt och snickra när det är varmt, men med många glassar och barn som sprutar vatten går det. Det kom även en regnskur som varade runt en kvart som kylde ner. 

När det är soligt behövs solglasögon!

Sena kvällar

Tiden går så fort. Speciellt på kvällen. Blir många sena kvällar nu för tiden.

Idag (igår för att vara exakt) handlade vi mer virke till altan, samt till vårt bord, som Johan sedan har snickrat ihop! Snyggt blev det, och riktigt stadigt! Nu ska jag bara måla det och sedan är det färdigt för många fikastunder och andra måltider.

Det grönskar!


Häcken växer och frodas, likaså ogräsen runt den. Eken verkar må bra och gräsmattan börjar bli grön (fläckvis).

Men kan det bli klart någon gång?!

Hela juni och halva juli har passerat. Vi är inte klar och jag vill bara vara lite ledig och ha allt klart på utsidan. Vilken tur att vi är ledig från studier och (avlönat) arbete i tre månader, för då kanske vi kan vara helt ledig i någon vecka åtminstone. 

Altan ska bli klar, bygga lite möbler att ha på den, samt en trapp till bron på framsidan. Det kan vara allt som är kvar att göra ute denna sommar?!

13 meter lång och 4 meter bred
Altanbygge


Det går framåt och trallen börjar komma på plats.

Jag (egentligen pappa) har kommit på att jag ska bygga ett matbord att ha ute på altan. Vill ha ett stort och har inte hittat något att köpa. 

Projekt Altan


Jag har den bästa pappan och den bästa maken som bygger mig en stor altan!

Den gamla dörren som blev till en sänggavelNär det är som bäst!

I en hel vecka har vi haft kanonväder. Vi har varit ner till sjön och badat nästa varje dag jag och barnen. Vi har haft sällskap och barnen har lekt och haft kul! Idag frågade Alvin småfisk.

Jag har på kvällarna fått skura golvet i hela huset för att tvätta bort lortiga små fötter. 

Nu har det blivit molnigt men det är fortfarande 20 grader varmt. När Sverige har sådant väder som vi haft nu finns ingen anledning att åka någon annan stans. 

Amen Fy Fan!

Vile har börjat svära. Det låter himla roligt måste jag erkänna, men efter varje svordom måste jag såklart ändå säga åt honom att det låter fult. 

Han är rolig den lille. Vilda Vile! Blåslagen men hård som sten och blir förbannad på det som gör att han ramlar; trappan, häcken, gruset. Eller så är det cykelns fel. Blåslagen och blodig på armar och ben, det går askvis med plåster.

Han är helt orädd, på gott och ont, och pratar med alla, frågvis till tusen. Idag var han snabbare än mig och Alvin upp från sjön och halvvägs hem hittar jag honom spelandes volleyboll med två killar. 

Igår innan jag klev in i duschen daskar han mig på min bara rumpa och berättar att när jag dör, ska han minsann göra julskinka av min rumpa.

Älskade tokiga unge!Fasadnummer

Igår gjorde jag nya siffror till brevlådan, använde vit dekorplast. Köpte lite extra eftersom det verkar vara svårt för barnen att låta bli och pilla sönder dem.

Snickrade sedan siffror till numret på huset att sätta fast på fasaden. Lite hackigt med en vinglig sticksåg med så tokigt blev det ändå inte. GrindarnaFrån roströd till svart!

Ikväll har jag målat grindstolpar och grindar. Halv ett var jag klar. Blir snyggt detta. Till vår herrgård!

I den olidliga värmen byggs altan!

Första plintarna på plats. Tänk vad härligt när vi har en stor altan längs hela långsidan!


Årets första dopp i Storsjön

Nyss hemkommen från badning i sjön. Många var vi som tog oss ett dopp och det var inte särskilt kallt! En härlig sommarkväll och trots att klockan närmar sig 21:30 skiner solen och termometern visar 24 grader!

En granne med pool!

Härligt att ha 30 meter till en pool varma dagar som dessa! 
24 grader varmt i vattnet, lagom svalkande för överhettade barn!

Det första virket är på plats!


Jag grävde så svetten rann på förmiddagen. Varmt som tusan i solen. 49 grader. 30 i skuggan. Inte bästa arbetartemperaturen. Men solbränd blir man. Pappa och Johan har skruvat upp en bärlina på husväggen. Nu är vi igång!

Att gräva gropar!

Pappa tog första spadtaget på eftermiddagen idag för gropar till plintarna som altan ska stå på. Jag är ordentligt less på att gräva. 7 av 14 hål är klara. Det går framåt och det känns bra!

Kanonfin dag idag. 
Vi har haft fikabesök mitt på dagen. Och en hel del "jobb" har blivit gjort.
Jag har fyllt på min rabatt med fem nya växter. 
Pappa har svetsat klart så grindarna sitter på plats. Johan har slipat så de går att öppna ordentligt. Ser lite lyxigt ut med grindar, välkommen till min herrgård typ! Ska måla dem någon dag. 
Ett till lass med singel är beställt.
Det blir fint här hemma tycker jag.

När man inte är van blir det nästan för varmt ibland!

Idag har det varit riktig sommarvärme och skuggan har varit skön. I morse var det lite kallt och mulet så barnens förmiddagsglass intogs med jackan på.

Dagens andra glass bjöd grannen på när solen gassade som mest.

Glass nummer tre var till efterrätt, tillsammans med äppelpaj och vaniljvisp hos mamma och pappa, efter kanongod grillmiddag.

Glass hör sommaren (och livet) till!

Min nya (och allra första) rabatt!

Kärleksört från mamma har planterats idag. Jag ska fylla på med fler växter såklart. Funderar på att köpa några fina blommande marktäckare.


Nu blommar det!

Tillslut blev det blommor i lådorna. Lite tanigt ser det dock ut, men de kanske breder ut sig lite. Svartvinbärsbuskar

Idag har vi planterat svartvinbärsbuskar. Jag har varit osäker på var jag velat ha dem men tror det blir bra just där. Vår 745 kvm tomt erbjuder ju inte en uppsjö alternativ.
(Uppdate: möjligen att de ska flyttas ut en bit från staketet, så det går att gå runt dem även när de vuxit sig större!)


Sådärja!

Före:
Efter:
Däremot var vädret bättre igår, därav finare bild.

Kvällens projekt - marksten såklart!

Det blev sol och fint igen. Och varmt. En härlig kväll! De tre herrarna i min familj for och fiskade och jag drog igång ännu ett grävprojekt. Marksten mellan grus och (blivande) gräs. Det blev bra!

Nu tycker Johan att det ska vara marksten på andra sidan med. Där är det dock bara grus och häck. 
Morgondagens projekt kanske?

Såhär blev det framför huset. (Man kan tro att stegen används istället för trapp, men så är inte fallet. Här får man hoppa upp tills vidare).Det svänger fort!

Från blå himmel och sol till grå himmel och regn. Svensk sommar i ett nötskal! Vilken tur att vi gick ner till sjön på förmiddagen istället för senare som vi tänkte först. Vid åska och spöregn är det härligare att sitta i soffan.


Idag är det sommar!

De dagarna har vi få av här. Underbart att ha gångavstånd till sjön. Vi har det bra!Nästa projekt?

När ett projekt är avslutat vill jag genast sätta igång med nästa. Nu ligger markstenarna på plats och vi behöver en ny trappa (och golv på bron?). Jag kan alldeles för lite om att bygga för att starta med detta själv vilket irriterar mig! Jag vill bara göra och bli klar! Och självklart ska det bli bra och jag ska bli nöjd med!

RSS 2.0