Sista juni!

Tiden bara rinner iväg, och sommaren regnar bort. En tredjedel av mitt sommarlov och vår ledighet tillsammans denna sommar är redan slut. Juli och augusti kvar, mer sol önskas!

Eken har hittat hem!

Nu hoppas jag bara den överlever. 
Det är svårt att tro att den är 11 år gammal, men tuktar man den med gräsklipparen varje år får man sig ett sådant här miniträd!

Tumlad marksten

När resultaten börjar synas är det roligt. Idag har det hänt mycket. Vi har kommit långt med markstenarna. Mamma och pappa har varit här och hjälpt oss hela dagen. Stort tack! 
Det är roligt att lägga marksten. Arbetet före är det tråkiga.
I morgon forsätter vi. Behöver handla mer sand. Och kanske mer marksten. Ska gräva lite mer och lägga marksten ända mot huset där trappan ska byggas har jag (eller var det pappa?) kommit på.

Äntligen är det färdighackat!

Nu ligger sanden på plats. Jag väcktes i morse halv åtta av att lastbilschauffören med sandleveransen ringde på dörren. Jag öppnade i nattlinne och gav honom bilnyckeln så han kunde flytta vår bil och tippa sanden på uppfarten. Haha! Marksten nästa då. I morgon skulle jag vilja hitta något passande att lägga. Det blir så förjävla sandigt överallt nu. 

Sedan har jag några målarprojekt. Och så tänkte jag flytta min och Johans lilla ek. Den som vi planterade för 11 år sedan men som fortfarande är mini. Kanske vi skulle så lite gräs med. Och märka ut var plintarna till altan ska vara. Det finns att göra med andra ord.

Jämtlands Husarer


Vi har varit på Emil i Lönneberga nu ikväll. Premiärföreställningen på Jamtli. Bra teater, barnen satt stilla och tittade hela tiden (och sög på varsin klubba och åt frukt-och nötblandning).

Orört!

Ikväll ser det ut på framsidan som när jag gick in igårkväll. 24 timmar utan arbete. Skönt!


.T.R.Ö.T.T.

En nästan fyra timmars lång lunch/fika på stan följt av fem minuters snabb shopping behövdes idag efter allt arbetande på gården igår. Jag är fortfarande trött sedan gårdagen.

Vi har kikat på marksten men jag tycker inte att de jag tänkte köpa är så väldigt fina längre. Nu ångrar jag att jag inte köpte de skifferplattor som annonserades ut från grannen på gatan ovanför. Efterklok var ordet.

När trappen inte leder till något vettigt kan den användas till annat!

I helgen hängdes en gunga upp i trappen. Hade den hängt lite bättre hade den kunnat hänga kvar. Barnen gillade det!

En bra dag mitt i veckan!

Jobbat ute till efter tio. Det går så långsamt (och tungsamt). Jag är otroligt tacksam att min pappa gjort mig sällskap och "korpat" och grävt. Hoppas det blir fint när det blir klart. Och att det blir klart snart.

Tidigare idag har jag varit på stan och lunchat och haft det trevligt med en studiekamrat och hennes charmiga ettåring. I morgon gör jag en repris och lunchar med en föredetta arbetskamrat och hennes lilla 3 1/2 månaders. 

Barnen har haft kompisar på besök ikväll och kom i säng sent som vanligt. Halv tio somnade de, utan bråk dessutom. Härligt väder hela kvällen. 
En bra onsdag!


Jag gräver!

I många timmar har jag spettat (?) och grävt på vår grusiga framsida. Vi behöver jämna till och gräva ur för att kunna lägga marksten. Det är jobbigt. Och det blir många fler lass med skottkärran än man kan tänka sig. Nästa gång ska vi ha tydligare planer på hur vi vill ha det när vi har en grävare på gården. Så slipper vi gräva själv i flera dagar.

Här ser ni även våra nya blomlådor (som ska få blommor någon gång framöver) och den svarta ytterdörren.


Bra jobbat!

Idag har vi målat. Jag har målat dörrar och Johan takkupan. Snart klart! Längtar tills vi inte behöver ha en stege överallt. 

Vi har även fixat med tomten litegrann med pappa till hjälp. Det blir nog grönt hos oss med framöver.

Och för att underhålla barnen har vi varit på badhuset en sväng.  

Det där som vi vanliga dödliga inte kan styra över!

Vädret. Vi kan inte måla för det regnar. Ena sidan av himlen är ljusblå med solsken och andra mörkblå full med regn och åska. En gång i halvtimmen spöregnar det. Fixa gräsmatta går heller inget bra för när jorden ska vältas (?) fastnar hälften på välten. 

Vi har varit på Jamtli istället. Det är bra att vara ledig med! Tror barnen uppskattar de dagar vi inte jobbar med huset och allt runtomkring utan hittar på  saker med dem.

Nymålat!

Före:
Efter:

Det blir bra det här!
Ett lager till på insidan och sedan ska utsidan målas med utomhusfärg. Dock är det nästan för kallt ute för att måla denna dag, 21 juni.

Midsommar eller vad då?

Glad Midsommar önskas här och var. Idag har det regnat, haglat och blåst iskalla vindar. Vi drog på badhuset och åkte rutschkana istället för att dansa runt någon stång. Alvin undrade om det inte var midvinter istället? Ja det tror jag.

Efter god middag och god efterrätt hos mamma och pappa la jag barnen vid nio och gjorde sedan Johan sällskap med målning. Johan har målat klart gaveln, nu är det bara takkupan kvar. En dryg månad har vi målat huset nu (inte varje dag förstås...).Vilket slit!
Jag målade grunden ett varv. Frös som tusan och det visade sig att det bara var 4 grader ute när jag kom in vid elva. Inte bästa förhållandena för målning men vad fan?! Det är midsommarafton för tusan!
I fjol läste jag om några som målade grunden innan huset stod på plats och tänkte att det var en bra idé. Tur jag inte fick fingrarna ur och gjorde det för som vi slamsat med husfärgen hade vi behövt göra om det. Nu ser det rent och fint ut, men jag vet inte vad jag tycker och kulören. Tror fortfarande svart skulle vara snyggt. Men det här smälter nog in bra. Jag får sluta fundera så mycket. Det är inte livsavgörande!

Grus & Gräs

Idag beställde vi ett lass med grus som kom inom två timmar. Mamma och pappa hjälpte till att skyffla ut det. Vi har nu grus på sidan av och på en gång fram till boden, och det blev jättebra!
Där resten av boden stod, det som vi rev, har vi nu sått gräs. Pappa och Johan fixade en fin jämn yta innan gräsfrön ströddes ut.
Nu har pappa skyfflat ut grus runt huset, mot grunden och hela uppfarten där bilen parkeras. Tack! Det blir fint det här!

Rulla ut färdig gräsmatta

Vi funderar på att rulla ut färdig gräsmatta istället för att så gräsfrön. Iallafall i slänten. Ska kolla upp det lite mer, men det var inte så speciellt dyrt.
Funderar annars på att köpa några fina marktäckare (något grönt och fetbladigt) att sätta i slänten.

Finplanering!

Det kan bli bra det här. 
I dag fick vi ett lass med 12 m3 matjord. Pappa kom förbi och har hjälpt mig att köra ut det på gården. Många turer med skottkärrorna och än är det inte klart. Nu gäller det att fundera hur vi ska ha det, vi ändrar oss hela tiden. 

På förmiddagen körde vi singel från framsidan ner till boden.
På eftermiddagen kom vi på att vi nog ska ha mer singel (eller andra småstenar?) runt hela boden och i gången mot häcken. Hela vägen.
Det blir singel där bilen ska stå och förmodligen ända mot häcken till grannen. Plattor (marksten eller nåt annat?) i en gång fram till bron och runt om trappan. Resten gräs. Vi har det vi gör!

Terminen är avslutad på riktigt!

Jag har nu fått betyg på uppgifterna i terminens sista kurs. B på B-uppsatsen och jag är nöjd! Nu har jag sommarlov på riktigt och har hittills på mina fem terminer klarat alla uppgifter i alla kurser på första försöket, och även sluppit det sämsta betyget i någon av dem. Får se hur jag fixat hösten och att läsa på C-nivå!


Ungersk syren

Nu har vi häck även på framsidan. Vi hade tur att de hade plantor så det räckte precis utan att vi behövde beställa. Första stället vi var på hade slut hos leverantör och skulle inte ha något förän i oktober. Hoppas dessa små skruttar blir en stor och fin häck!
Tack mamma och pappa för hjälpen!

Folkrace!

Idag har vi varit på 6-årskalas. Barnen har fikat, lekt och hoppat studsmatta. När det kalasats färdigt åkte vi och tittade på folkrace. Riktigt roligt, och jag som aldrig kör bil blev sugen på att gasa runt på banan. Kanske Vile ska börja köra?
Perfekta avbrott i allt jobbande med hus och trädgård. Barnen verkade tycka om det.

Grävning hos oss!

I morse kom föraren till grävaren och gjorde klart grovplaneringen av tomten. Det kommer bli fint med gräs på de här!
Han grävde även så vi kan plantera häck. Ikväll har vi varit hos grannen och grävt matjord som vi sedan spadar ur i häckdiket. Tre lass körda, tre till behövs!


Istället för pallkragar

I nyaste Villaägaren hittade jag detta:


Riktigt snyggt! Ett projekt att lägga till på listan!

Äntligen!

I morgon blir det grävning!


12 juni

Min käre make har stått med pensel i handen nästan hela dagen och kvällen. Det går framåt och jag ser äntligen slutet på målandet. Men vi behöver mer färg. Såklart! Hittills har vi köpt 114 liter grund- och täckfärg. Minst 10 till behöver köpas, vilket betyder minus 2000:- på kontot som snabbare än blixten sjunker i innehåll.

Själv har jag bakat, handlat, sprungit runt och letat barn, spanat polishelikopter i timmar (då de verkade som att vårt kvarter var ett hett ställe för den förrymda rånaren), storstädat, lagat mat, sprungit en mil och avslutade sedan med att rensa bort sten ur grannens trädgård för att fylla på vår egen. 

Att jaga runt efter grabbarna är ett dagligt arbete och håller de sig i kvarteret hos grannar på olika håll känns det ganska lugnt. Värre var det när Vile cyklade till kolonilotterna och var borta en timme. En sändare skulle behövs placeras på pojken. Han är snabbare än blixten! Och försvinner han inte från gården så har han rätt som det är gått in i huset och rostat sig ett par mackor och satt på vattenkokaren. Det sitter inte fast nånstans där inte! Älskade unge!

Här är jag innan milen. 
Är ju bara korkat att ta en bild efter träning, även om jag känner mig mycket mer nöjd då är jag också mycket mer sliten.

Tomater!

Jag fick tre tomatplantor av mamma som jag hoppas kan ge tomater. Kanske är det för kallt ute med jag chansar med plantornas liv som insats. 


Gårdagens påhitt!

Började att rensa bort ogräs och kvistar mot ena grannen. Tänk vad ogräs förökar sig i rekordfart när de får husera fritt. Jag fyllde upp med lite jord och sedan tog jag stenar och la där, dels för att stödja den fallfärdiga murkna muren och dels för att det är snyggt! 
Kanske kan jag ställa en kruka med en blomma i på den fula stubben. Det behövs verkligen blommor här hemma.

I veckan kommer grävaren som ska ordna det sista med grovplaneringen. Sedan är det fritt fram att börja planera och plantera rabatter, och fylla upp med matjord för att så gräs. Och sist men inte minst (utan störst!) bygga altaaan!

Bodens förvandling!

Nu börjar boden bli klar utvändigt. Ett lager vitt på insidan för att ljusa upp, och en rejäl städning samt uppsättning av lite hyllor står med på att göra-listan.

Såhär såg den ut när vi började och under och efter rivning.

Och såhär ser vår bod ut nu. Känns som ett ordentligt skönhetslyft!
Grindarna som står under fönstret hoppas jag kunna sätta upp vid infarten vid vägen.

Idag grävde jag klart på sidorna av boden och fyllde upp med grus. Både snyggt och smart.

8 juni

Nu har vi varit ledig i drygt en vecka. Så himla härligt att vara ledig alla fyra tillsammans så länge som vi ska vara nu. Riktigt lyx med tre månaders semester!

Idag har vi haft kanonväder! Och bortser jag från att Vile försvann i en timme (vilket är svårt att tänka bort!) har det varit en riktigt bra dag. Började med att hänga ut från takkupan och försöka måla med överlät det till Johan och började gräva och snygga till vid boden istället. 

Mina sommarben. Ingen aning om hur alla blåmärken uppkommit. 

Hoppas på finväder i morgon med. Mycket som jag vill pyssla med ute!

Glassar på bron!

Idag har vi ledigt från arbetet här hemma (jag har visserligen varit och handlat färg till ett litet projekt, får se när jag målar). 

Förmiddagsglassen intogs för en stund sedan på bron och nu skär grabbarna rabarber som vi ska koka till kräm.Fasadsiffror

Vi behöver köpa siffror att sätta upp på huset. Jag har kollat en del och tycker det är snyggt med olika storlekar. En mindre sexa och en större tvåa tillexempel. Sexan ska helst inte vara jätteliten ändå. Beställer jag de jag kikat på blir slutsumman över en tusing. Jag undrar om det är värt det? Annars finns ju dessa, helt vanliga för en fjärdedel av priset. 
Vill minnas att jag sett sådana här fast lite större någonstans i stan men kan inte minnas var. Alltså större än standard (vad nu det är).

6 juni

Idag har det inte bara blivit målning och bygge. Vi har även rastat våra små vildar. 

En tur till sjön och lite badning i det kalla vattnet medan solen gömde sig bakom molnen.
Utsliten målarhand

Dagen började bra sett till målning av huset. Trodde dock att jag skulle hinna med ett andra lager på gaveln men först var det för soligt och sedan började det helt plötsligt regna. Jahapp!
Boden fick sig däremot mycket färg och ser helt annorlunda ut. Mycket snyggare och fräschare såklart! Hoppas jag snart kan slutföra målandet där. Min högerhand har blivit utsliten och orkar snart inte måla mer, allt krampaktigt hållande i penseln har satt sina spår.
Nu har vi ännu ett färgval att göra, nämligen vilken kulör husgrunden ska vara. Förmodligen en grå, men svart är riktigt snyggt. Iallafall när det är rent, antagligen blir det lika dassigt som den svartmålade bron.Skönt med regn!

Får man tycka det? Någon gång emellanåt. Insidan av huset har blivit så försummat av de varma och soliga dagarna vi bara varit utomhus och jobbat. Nu är det dammsuget och skurat iallafall. Och jag tror att jag efter lunch ska läsa igenom min B-uppsats innan den ska skickas in för bedömning.

Vi fyller upp!

Tre lastbilar bokade, varav två precis varit här och lämnat varsin hög med fyllnad. Perfekt med en regnig dag så det inte dammar så mycket på den nymålade fasaden (eller på den som ännu inte är målad).
Sen är det bara för grävarna att komma och plana ut. 


3 juni - en semesterdag full av arbete

Äntligen en kväll i soffan med handen i godispåsen istället för på stegen med handen om penseln. Lagom med målning idag, men visst, lite mer hade inte skadat. 

Jag är helt blå på smalbenen, och ont gör det. Att jag är vit förstår jag eftersom jag är så slamsig med färgen, men varför så många blåmärken?!
Nu är det mest höga höjder kvar och jag trivs inte så bra däruppe, han som gör det verkar dock inte så förtjust i att måla.

Strålande väder har vi haft idag och har endast varit inomhus för kisspauser. Vi har städat bort virke och metaller från gården, och en massa tjärpapp för Johan har bytt tak på boden. Ett par varv till återvinningen och nu kan vi fundera vidare vad vi ska göra med den återfunna ytan.

Livet med en pensel i högerhanden!

Vilken tur att jag fick trevligt besök idag och fick ledigt tre timmar med fika och prat i "trädgården" vår. Annars har jag bara målat och målat och målat. Mest med huvudet på sned ståendes på tå på en vinglig ställning. Mot slutet, när klockan passerat 22, var jag nära att ramla både en och två gånger. Snällaste och bästa pappa har hjälp mig måla 8 av mina 10 målartimmar idag. Mamma har rastat barnen några varv runt kvarteret. Barnen är förövrigt kanonduktig på att roa sig själva när deras föräldrar är tråkiga!
Det är tur att färgen är någorlunda lätt att skrubba bort!

10 liter färg!

Denna eftermiddag har jag målat i alla möjliga olika vinklar och stått väldigt oergonomiskt på stegar i gruset. 10 liter färg har jag målat upp. Helst hade jag velat sätta mig i en solstol, men denna sommar tror jag inte det blir så mycket av den vilsamma varan.


RSS 2.0