Sista söndagen i mars

En dag med bråkiga barn. Eller barn som inte vill lyssna, hur man nu väljer att se på det. I alla fall så var det kanske en bra dag att vrida fram klockan.

Vi har handlat mer isolering. 16 paket. Vi kommer behöva köpa minst lika många till för att isolera klart.

Efter lunch åkte vi till Jamtli en sväng. Längesedan sist. I fjol på våren fick vi träffa många små nya djur. Idag såg jag tre dagar gamla kycklingar. Kanske har de andra djuren fortfarande ungarna i magen.



Sovmorgonen som var ett skämt!

Förvåningen att Vile sovit ända till tjugo över sju trots att det blir ljust tidigt försvann i samma stund som jag upptäckte att klockan på telefonen ställt fram sig en timme inatt. 

90:-

Lite reashopping har det blivit idag. En tröja, en (halvlång) byxa och tre par trosor för endast 90:-
Letade skor till barnen men hittade inga fina. Tänk att det ska vara så svårt, lika jobbigt varje vår! Alvin fick iaf ett par stövlar från Stadium Outlet, där kan man göra många fynd. 

Isoleringen på plats i 4 av 17 fack

Återigen några timmars arbete på övervåningen. 4 fack (?) är nu färdigisolerade, 13 kvar. Förjävla kliigt i halsen blir det, och Johan är iväg och köper ett par till skyddsglasögon.



En fredag med både shopping och motion!

Skönt med fredag! Startade helgen med lite shopping på stan. Alltid kul att göra av med pengar och fylla på garderoben (som jag fortfarande ingen har).
Efter middagen bjöd jag med Towa på en joggingtur. Skönt att komma ut i friska luften som inte är så kall längre. Dock var det ganska mycket snö bitvis vilket inte är helt lätt att springa på. Och lagom tills vi var på väg hemåt började det skymma och jag lyckades springa i både en och två (och tre och fyra...) vattenpölar och blötte ner både skor och strumpor. 


Mys i soffan sedan med den äldsta av söner då den yngre är utlånad till mormor. 
Nu blir det sängen och den viktiga skönhetssömnen. Fick kommentaren härom dagen; jaha, du är inte äldre?! 
Ingen komplimang direkt så den där skönhetssömnen behövs!

Torsdag

Jag, Johan och barnen var och handlade inredning idag. Hyllor till barnens kommande rum. Så nu är det bara att jobba på där uppe så det kommer upp väggar att sätta hyllorna på. 

Efter middagen har jag och pappa satt isolering på övervåningen. Pappa har gjort mer än en hel arbetsdag där uppe idag, stort tack! Det är verkligen jättetråkigt att isolera tak.




Inga stereotypa könsroller här inte!

Efter en hel dag på förskolan är det bara att fortsätta jobba hemma. Medan Johan kokade sylt och lagade våfflor tejpade jag på övervåningen.
Nu är Johan och pappa där uppe och har börjat isolera långsidorna, snedtaket alltså. Det kommer att ta tid dethär!

Byte av årstid betyder byte av jacka

I helgen var det dags att inviga skinnjackan. 

 Samtidigt som det ska bli skönt att lägga undan vinterjackan känns det lite jobbigt. Jag har ingen jacka jag tycker lika mycket om någon annan årstid. Känns som att jag är i princip jacklös men så är det ju verkligen inte! Köpte mig en ny svart jacka idag som jag hoppas kommer bli något jag använder i vår och sommar.

Hyllor från EM

Fick reklam idag och fann dessa snygga hyllor från EM som jag gärna skulle sätta upp här hemma. Frågan är bara var? Barnen skulle kunna ha en varsin i sina kommande rum.


Nytt i köket!

Möbeln är ihopskruvad och på plats i köket. Johan tycker det ser vuxet ut. Vi är ju 33 och 28 år unga så ett vuxet bord passar fint här hemma!
De fina tulpanerna fick jag precis av mamma! Tack!



Lördag

Ingen sovmorgon trots helg. Kvart i sex vaknade Vile och väckte resten av huset genom att ropa; idag ska jag på kalas!
GodMorgon på dig med, själv somnade jag efter halv ett så det blev en kort natt.
Trött idag men solen skiner och vi ska träffa vänner så det blir förhoppningsvis en bra lördag . Och så är jag ju hemma med familjen igen efter fem nätter borta. Skönt! 

Strålande sol!

Nu har det slagit om. Solen skiner och snön smälter.

Snart lämnar vi Härnösand för denna gång! Jag säger hej då till en rolig vecka fylld av sång, musik, dans och skratt!

Snö(o)väder!

"Hej vädret här är jag!"
En riktig vintervecka!
Tur att en selfie kan tas i alla väder!


Nytt till köket

Köpte denna idag. Hoppas den passar hemma i köket. Och att våra väskor får plats tillsammans med denna i bagaget på vägen hem.


Nu är det snart dags att sova. I morgon ska vi ha drama. Jag tänker som tidigare att det blir nog inte så kul. Jag har haft fel om allting hittills så jag hoppas att jag har det om morgondagen med.

RoadTrip

Vad kan passa bättre denna onsdag än en tur till IKEA?!

Idag har vi haft dans hela förmiddagen och jag tyckte det var kul. Hittade till och med takten, det ni!
Och gitarrpass och rytmpass med Djembétrummor nu på eftermiddagen. Kanske det är en rolig vecka ändå! Ja, jag måste nog medge det!

Den första för i år!

I går morse tog Towa med mig ut på en löptur. Årets första för min del och idag har jag träningsvärk. Hoppas att snön som vräkt ner hemma är borta när jag kommer hem så jag kan ta mig ut igen. 
Det är skönt när det är gjort, det där med träning. Synd bara att det behöver vara återkommande och regelbundet för att vara till någon nytta! 

Skolveckan

Tillbaka i Härnösand. Som vanligt vanligt vaknar jag upp i ett svinkallt rum med täppt näsa. Det blåser kall luft från fönstren och jag vet inte riktigt hur jag ska våga krypa fram ur täcket. Men skolan kallar!

Tussilago!

En härligt vårig mars-dag!


Kom nu vår!

Idag blev det lite vårfint i köket med en påsklilja. Jag hoppas den fortfarande blommar på fredag när jag kommer från skolan.



Snöstormen som kom från ingenstans!

Alltså, jag tittar ut genom fönstret och tycker mig se något som faller till marken. Några ynka snöflingor. Knappt tio sekunder senare är marken och luften vit och det snöar massor sådär lagom vågrätt i blåsten. Vad som kunnat bli en skön morgonpromenad kommer istället att bli en pina!

GodKväll & GodNatt

Oj vad nyttiga vi varit ikväll. Jag har suttit och pluggat och maken har snickrat på övervåningen.
Nu har jag en bok kvar att läsa och en "finslipning" på en rätt värdelös argumentationstext (utan argumentationer) kvar innan skolan nästa vecka. Får snabbläsa helt enkelt! 

På övervåningen är det desto mer kvar, men faktiskt så är det snart dags för isolering. Vi tänkte köpa dyraste isoleringen för vi tror att den är smidigast. Och därför vi då slipper vi plasta. 

Barnen var inte sugen på att lägga sig ikväll och jag blir sådär lagom stressad när jag har mycket kvar i skolan och gärna vill känna mig ledig i helgen. Vill bara mysa med familjen innan jag ska vara borta nästan en vecka.

Vi bygger!

Igår efter middagen var vi på övervåningen hela familjen. Det är kul när det går framåt!


Morgon

Vad är meningen med att ställa klockan om man alltid vaknar innan den ringer? Skulle jag dock glömma det lär jag ju sova som en stock!
Lika bra att kliva upp då!

Flurigt/Rakt

Oplattat och plattat.



Studera Mera!

Jag fick sluta tidigt idag för att kunna gå hem och plugga. Satte mig en kvart på baksidan i vad jag tänkte härligt soligt väder men det bara blåste och blev kallt och molnigt så jag la mig inne på sängen istället. Var tvungen att tömma en pepparkaksburk för att hålla mig vaken och det lyckades. Boken lästes ut och jag har därmed bara två böcker kvar att läsa till nästa vecka. Och fyra uppgifter att skriva. 
Jag tycker att denna termin varit lite hopplös och jag förstår inte hur jag ska få till det jag ska men idag fick jag återkoppling på en uppgift från förra kursen vilket blev ett kvitto på att jag faktiskt kan. Jävla flyt ibland må jag säga!

Till köket

Funderar på att köpa en sån här och ställa mot vår blommiga vägg i köket.
Och så skulle jag vilja ha en snygg hylla, kanske en Stringhylla, ovanför. (Fast i skrivande stund kändes det inte alls som att det skulle passa).

Lackade naglar

Naglarna lackades för två veckor sedan och de är fortfarande fina! Utväxten som blir tydligare för varje dag får man borste från.

På förskolan där jag gör praktik var det en flicka som strök mig på naglarna och sa undrande; har du inga barn hemma?! 

Hemma på vår gata i stan!

I lite drygt fyra månader har vi bott i vårt efterlängtade hus nu. Svårt att tro att det för ett halvår sedan här inte fanns ett hus. Det ser ut som att det alltid har stått här på gatan. Tänk vad bra det passar in i kvarteret!


Man vet att overallen har rymliga fickor när alla dessa kottar kan plockas ut ur en ficka innan tvätt!




Orange!

Jag gillar orange. Kanske ska vi ha orange på toaletten på övervåningen!?
Eller på en vägg i allrummet?
Här är en selfie från toaletten på Max.



Övervåningen!

Tack vare min kära mor och far händer det grejer på övervåningen. Johan och pappa har avverkat många timmar där uppe.

Isoleringen på kortsidorna är nu klar.
Snart sitter all luftspalt på långsidorna.
Fin utsikt från takkupan där uppe.

Tänk vad mycket härlig extra boyta vi får när det är klart!

Roligt vid middagsbordet!

Alvin berättar att när de åkte bil och var på väg på fisketur på förmiddagen tappar Vile ut alla maggots i knät. Att höra det gav mig dagens skrattdos.

En resa i vår?

Och vips kände jag för att surfa semesterresor. Nu är jag extra sugen på att fara till solen. Det går i vågor det där så jag hoppas värsta längtan går över om jag inte hittar någon billig resa. V 15 och/eller V 16 är just nu ouppbokad vad gäller skola så det skulle passa bra. Eller så kan vi ju dra i sommar på vårt långa sommarlov. Kanske en eurotrip med bil? 

Tre Bodar Ska Bli En

I sammanlagt fem timmar har vi rensat i boden idag. Det ser ut som fan på gården nu!
Vi ska ansöka om rivningslov och riva två tredjedelar. Det behöver vi göra snart så vi kan planera tomten och fylla på mer för att sedan bygga altan och i framtiden även en carport med förråd.
Grabbarna har både hjälp till att bygga och riva. 
Vi har flyttat nästan allt vi ska ha kvar till den nedersta boden. Utemöblerna och sommardäcken väntar på bodbyte men det börjar bli trångt.
Trehjulingen har fått lite vinterluft.
Johan hittade ett par glasögon till mig. Tur, nu slipper jag köpa.
Jaha, och nu väntar allt skräp på att köras till återvinningen. Jag röstade för en mars-brasa men vet inte hur grannar skulle reagera. Räcker med att vi fyller eldkorgen och grillar korv på helgerna skulle jag tro!

På Väg Till Morfar På Kalas!



1 mars

I natt har det snöat och marken är vit igen. 
 

RSS 2.0