Hur kunde jag tro att jag skulle bli nöjd ?

Johan var minsann övertygad om att jag oavsett val skulle ångra mig. Sagt och gjort! Det går liksom inte att bli helt nöjd när det kommer till att välja kulör till huset. Nu är valet gjort och färg inhandlad så det är väl bara att gilla läget.

En första gång för allt...

Och idag var det dags att för första gången ta med sig grabbarna på badet utan pappan. Visserligen hade vi med oss en pappa, pappa Nicklas, och kusinerna Liam och Noah. Och det gick ju himla fint det där. Kändes ju inte som några problem att vara en familj med fyra grabbar på 4-6 år. Det var rutschkaneåkning för hela slanten, oj oj vad de åkte. Iaf tre av dem. Och Vile som är yngst åker kanor jag inte törs åka. 

En dag full av färg!

Då har vi målat igen då. Tills färgen tog slut. Pappa har varit här och hjälpt oss. Det blir bra det här. Men tar tid. Och är dyrt. Och lite tråkigt. 
Och som att det inte känns nog med fasaden har jag kommit på ett annat målarprojekt. Kanske med start redan i morgon.

S.O.M.M.A.R.L.O.V


Äntligen sommarlov! Tre månader ledigt från (betalt) jobb och skola!
Tillbaka till skolbänken i september för sista skolåret!

Fyllnadsmassa och grävning

Igår hade vi en kille hos oss som beräknade hur mycket mer fyllnadsmassa vi behöver. Tre lastbilar verkar det som. Så när vi fått tag på det så kan den återstående planeringen av tomten ta vid. Då kommer det hit grävkillar. Så var finns dessa massor tro?

Sista turen!

På väg till skolan för sista gången denna termin. 10 inneveckor kvar efter det, sedan är utbildningen är avklarad!

Ny utearmatur

En snyggare och modernare lampa som passar bättre till detta hus (och min stil).


Göralös!

Det bara regnar och regnar. Himlen gråter och jag förstår varför. 

Jag hade hoppats på att få måla mitt hus, måla boden, bygga bro, planera tomten, lägga marksten, bygga mur, bygga staket, göra en rabatt, så gräs och mer därtill och slipper gärna detta eländiga väder. Jag känner mig just nu helt göralös.
Här ligger jag på vardagsrumsgolvet (tjock och rynkig) med telefonen och surfar, för månadens förbrukning av internet i vårt modem är slut. Tur jag hann fixa med skolan innan. 

Arkitekten uppdaterar

Liten plantering framför huset.Arkitekten har gjort en ritning!

Såhär vill jag ha vår framsida! (Ge och ta några markstenar).
Lite rakare möjligen, man kan tro att arkitekten som ritat var full och att markstenen som ska läggas är köpt på loppis, men mer perfekt än såhär hoppas jag det blir i verkligheten!

Alvin- Maskräddaren!

Efter regnskuren idag gick Alvin ut på gatan och räddade maskar. 
"Kanske hundra eller lite mindre".
Nu ligger de på vår gård och kan gotta ner sig i jorden igen.Vad fint det blir när huset är målat!


Är så nöjd över färgvalet. Det blir bra det här. Inte för grönt och inte för blått vilket jag var orolig för när jag letade grå färg.

KalasDags!


Nu blir det kalas här hemma. Barnkalas med start nu, och sedan kommer släkten för att fira Alvin och Johan som fyllt år.

Målar hus

Snälla mamma har tagit hand om det gröna här hemma medan vi varit borta och snälla pappa har målat på huset.

Johan köpte mer färg idag och jag har ganska nyss kommit in efter att ha målat i drygt fem timmar.
Vilket slit!
Men lika bra att köra på när man ändå kladdar ner sig. Och resten av familjen la sig vid sju så det var perfekt att måla. Och skön temperatur ute och väldigt lugnt!
Jag föredrar att måla där jag når utan stege, men nu finns inte längre några sådana ytor. Blir till att klättra nästa målartillfälle.

Äntligen hemma!

Riktigt underbart att få komma hem till kära huset efter en vecka borta. Vi har haft en härlig semester! Dock en alldeles för lång hemresa! Huga! Klev upp klockan tolv i natt, svensk tid, (efter att ha sovit endast två timmar) och hemresan påbörjades. Buss och flyg. Halv tio i morse landade vi på Frösön.
Ingen rast och ingen ro. Plocka ur väskor, tvätta och handla. Nu vill jag inte utomlands på länge! (Det kan dock ändras snabbt!)


SolnedgångSemesterdag nummer 6

Iaf heldag nummer 6 (resan är 8 dagar enligt bokningen, varav två resdagar).
Det började mulet vilket orsakade en butter mamma. Som tur var sken det upp på förmiddagen och blev en strålande dag med 30 grader varmt. 
Jag som varit noga med att smörja mig och sluppit bränna kroppen fuskade lite idag på grund av molnen vid frukost vilket nu har gett mig en ohärligt kräftröd nyans. Typiskt, jag som vill att färgen sitter kvar längre än två dagar. Jag försöket dock mörka mitt misstag med en tröja i samma kulör. 

Två försök till familje-selfie igårkväll.
Den ena mindre lyckad än den andra.
Schack

Vile längtade efter att spela schack efter att ha sett dessa stora pjäser. Det slutade dock med att Alvin och Johan spelade mot varandra medan jag var med Vile i lekparken.

Grattis Alvin 6 år!

Finaste födelsedagsbarnet!
Det gäller att börja i tid. Alvin har firat sina två senaste jämna födelsedagar utomlands i solen. Först Rhodos och nu Turkiet.


Semesterdag 3

Vad skönt det är att inte ha några måsten. Inte städa, tvätta eller laga mat. Enda måstet är solskydd, och det kan jag stå ut med!
Fast jag längtar trots det hem till allt (roligt) fix med hus och hem. Måla, bygga och plantera.

Stranden i morse! Härligt med vågor!
Och den varma småsteniga stranden längs vattenbrynet har gjort mina fötter alldeles bebislena.

Vi har det bra!

Det bästa med att åka på våren istället för på sommaren är att det inte är helt packat med folk! Och det är inte heller för varmt (förutom i sanden, där är det hett som tusan). Vattnet svalkar utan att vara för kallt. Ganska så perfekt helt enkelt.

Kväll i Turkiet
En fredag i Turkiet

En riktigt härlig semesterdag har vi haft idag. Soligt och varmt, poolhäng och strandhäng, drinkar och glass, dopp i poolen och hopp i havets vågor.
Vi njuter!
Och tänk att bilder blir så fina i solsken, inga filter eller annan redigering behövs. 

Turkiet

Då var vi på semester då, efter en lång resdag. Kom fram till hotellet sju, ligger en timme före här. Ätit middag och promenerat runt i mörkret. Nu är det dags att lägga barn. Vi har lyxen att ha två rum bredvid varandra, så två av allt, med en dörr emellan. Härligt med två dubbelsängar, två uteplatser och två badrum. Lyxigare än hemma!  
I morgon hoppas vi på sol och bad!


Res-Redo!Lackat & Packat


Slappar i soffan efter en något stressig, men bra dag. 
-Uppsatsskrivning i sex timmar.
-Besök av farmor och farfar som bjöd på fika.
-En snabbis på stan. Köpt present till Alvin att ta med på resan.
-Kollat huskulörer (och förhoppningsvis har jag nu bestämt vad vi ska ha!).
-Packat och packat och packat.
-Besök av mamma och pappa.
-Bakat inför kalasen nästa helg.
-Känt mig nöjd över kulörval och mindre stressad i själen. Snälla låt mig bli nöjd.

Svarta favoriter

En veckas semester. Sju par skor. Kanske i mesta laget.


Dagens andra i-landsproblem

Jag vill gå och lägga mig men tvättmaskinen har inte gått klart och jag behöver hänga tvätten innan jag somnar. Drygt!

Packar
Problem solved

Jag köpte nya skor. 

Äntligen är hyllan på plats

Skruv och mejselproblemet löste sig till slut och jag har nu skruvat upp hyllan på väggen. Nu är frågan vad som ska pryda den?


Dagens första i-landsproblem

Jag letar sommarskor på vinden. Jag har hittat en flyttkartong men det verkar som att jag har två. Skorna jag vill ha ligger inte i den återfunna kartongen. Jag hittar ingen fler. Vad göra?

Äntligen!

Lite finväder och friskhet i kroppen gjorde att det blev en tur i springskorna. Härligt! Ja ännu härligare när det är över. Barnen och Johan cyklade med och vi kikade på nybyggda hus. Det gillar jag!

Det går framåt med "att göra" - listan. Staketet på farstun är väck. Skräpet på gården likaså. Tänk att vi har en granne som inte bara lånar ut sitt släp utan även hjälper till att både lasta på och av släpet.

Målade bänken på boden. Det blev bra. Tänk vad användningsbar den svarta terassoljan är.
I morgon ska vi handla grundfärg så vi kan börja måla. Kika på lite olika kulörer med skulle jag tro.

Spikjävel

Trampade en spik genom skon och in i foten igår. EasyTone är alltså inga bra jobbskor. Blev en stelkrampsspruta hos doktorn idag. Tänk vad en sån liten prick kan ställa till det.


Dagsverket

Vi har idag bockat av nästan en punkt på listan nedan. Knutbrädor är fixat på vår numera lilla bod, bänken är även den på plats. Vindskivor ska upp, och sedan ska Johan byta pappen på taket. 
Vi har mycket rat kvar på gården efter rivningen och i morgon hoppas jag på en tur till återvinningen, eller så många som nu behövs för att rensa upp. Kommer kännas bättre att åka på semester om det är ordning på torpet!

En nybliven husägares "att göra" sommaren 2014

Inte utan inbördes ordning. 

-Ta bort staket på farstun.
-Sätta knutbrädor, vindskivor och bänk på boden.
-Skrapa boden.
-Måla tre lager på huset och boden.
-Fylla ut tomten. Finplanera.
-Köpa grus.
-Borra, sätta plintar och bygga altan.
-Plantera i pallkragarna.
-Så gräs.
-Bygga staket. Måla staket.
-Svetsa fast och måla grindstolpar. 
-Måla grind.
-Göra planteringar, rabatter.
-Bygga övervåning.

Och så kör vi till byggvaruhusen och återvinningen med jämna mellanrum. Jag ser fram emot sommaren! Jag tycker det är roligt!


Husvisning

Hemkommen från min morbrors 50-årskalas. Hade jag inte rullat med cykeln hade jag kunnat rulla på magen. Oj vad jag ätit. Banta inför semestern går dåligt.

Idag har vi varit och tittat på en husvisning av ett likadant hus som vi bor i. Ett spegelvänt Höner som ska säljas i Namn. För att skaffa lite inspiration. Härlig känsla att komma in i ett hus och känna att det vi äger är finare. Och vad gäller övervåningen fick vi mer idéer på hur vi inte ska göra. Det kan ju vara bra det med.

Kostnad för rivningslov

Alltså, för att få riva en bod med svampväxt och uppruttnat golv och tak behöver vi ansöka om rivningslov. Trots att det står på vår tomt och är i dåligt skick och att vi kör till återvinningen med allt material på egen hand. Vi (mestadels jag) fegade ur att riva utan, rädd för dyra böter. Kommunen, har de inget bättre för sig? Okej om de rivit åt oss. Vi hade en jävla tur som slapp anlita en kontrollansvarig. Slutnotan från kommunen kom igår. 5168:- 
Om väntat tills det är okej att bygga ut 25 kvm utan bygglov, hade man kanske fått riva detsamma utan lov? Ja, det drabbar ju inget fattig, eller vad brukar man säga ?!

Inflyttningsfest!

Med grannen på besök. Haha! Nu är det dags att sova. Jag är för gammal för sånt här.

Från stor till liten

Vilken förvandling såhär på fredagen. Med hjälp av vår granne har vi rivit klart boden och byggt ihop den till en liten. Och det gick liksom sådär bra som man bara kan hoppas. Många lass till återvinningen har det blivit. Och trots att det var kallt och kanske inte jätteroligt var barnen på bra humör! Kanon!Sakta men säkert

Rivning pågår i detta nu. En långsida, halva andra och hela taket är nu rivet på boden. Mycket kvar! 
Igår körde vi tre lass till återvinningen med skiten! Tänk om vi fick göra en brasa istället?

Det kommer mera...
Farstukvisten

Ta bort eller behålla staketet? Det är frågan.
Det nedre är ju så mycket snyggare, men inte en prioritering vi kommer göra i första taget. Däremot behöver vi bestämma om staketet ska bort eller ej innan vi målar. Det blir lättast så.
Charter

Kunde inte låta bli att boka. När jag väl börjat titta blev jag extra sugen. Förra måndagen betalade vi en all-inclusive till Turkiet. Det kändes liksom dumt att inte boka när det var rabatterat. Där sparade vi ju in pengar.
Ett skönt avslut på vårterminen innan sista inneveckan på skolan och det långa sommarlovet sedan tar vid!
Denna snöiga majdag känns det mycket bra! 

Härliga vår!?

Gräsmattan är vit. Var tog det varma vårvädret vägen? 

När håret är nytvättat, nysovet och ofixat
Nu startar vi rivningen!

Vi fick startbesked idag så nu kan vi riva bäst vi vill utan att åka på böter. Johan går loss med tigersågen. Två tredjedelar ska väck!

Färdigtvättat

Nu är fasaden tvättad och bara vädret tillåter kan vi börja grundmåla. 
Ja och så behöver vi ju bestämma vilken grå färg vi ska ha. Igår målade vi med en som heter antikgrå och idag med en ljus antikgrå. Den är väldigt ljus. Men så tycker jag helvita hus är väldigt fint med.

Fasadtvätt har påbörjats!

Det är många val och förberedelser för att måla huset. Nu har vi påbörjat tvätt av fasaden. Ena kortsidan är klar .


Fyra nyanser av grått

Var ska detta sluta? Idag handlade jag ännu en grå. Tror aldrig jag kommer känna mig nöjd. Hur svårt ska det behöva vara?
Förhoppningsvis är det snart dags att måla. 

En sak vi bestämt (tror jag) är att vi vill ha en matt färg. Demi Dekk har jag förhört mig om idag och den verkar bra.

6 månader!

Idag är det ett halvår sedan vi flyttade in i huset. Tiden går fort samtidigt som att det är svårt att tänka att för ett år sedan stod inget hus här. För elva månader sedan fick vi tillträde till tomten. Måste medge att den var mycket mysigare innan huset kom på plats!


JAMTLI

När hästarna står i hagen...
Vardagsrummet

Vita gardiner nu under det ljusare halvåret.
Och tv-bänken har utökats med ytterligare en sektion.

Outfits for the summer!

Jag vaknade upp till en vit gräsmatta i morse. 1:a maj. För att somra till det lite hämtade jag kartonger med sommarkläder från övervåningen. Checkar av innehållet och funderar över vad jag ska komplettera med.

Perfekt med outfitbilder. När kläderna är nedpackade i kartonger är det svårt att veta vad man har.

Jag har endast tre sommarklänningar. Anledningen kan vara att jag nästan aldrig använder klänning. Det är fint med klänning så det kanske är något jag skulle införskaffa.

Svarta känningar däremot behöver jag inte fylla på med.


RSS 2.0