Ljung och enris

I helgen pyntades blomlådorna. 
Vi hade en solig och härlig (och blåsig) helg. 

Nu har vi 12 grader varmt och jag skulle så gärna önska att vi kan hoppa över vintern i år!

Brödbak

För tredje veckan på raken bakade jag idag tekakor. Det är gott med hembakat. Vi har länge (sedan vi flyttade till huset) bara köpt matbröd, hopppas nu istället brödbakningstrenden håller i sig.
Vile hjälper gärna till i köket. Och han gillar sin skoterhjälm. Perfekt när en ska öppna ugnen och all het ånga kommer emot ansiktet.

I helgen när jag och Johan kärrade matjord lagade barnen tacos åt oss. Mixade avokado och vitlök med stavmixern, skar gurka och tomat, hällde upp majs i skål och la köttfärsen i stekpannan. Dock fick de inte börja stekningen förän vi var inne men sen fixade dem det själv med kryddmix och vatten. Idag har Vile stekt korv, lök och sill som han själv panerat. Han fixar mycket själv! Härom veckan bakade han muffins på fri hand (receptet finns här, sa han och pekade på sitt huvud) som med lite tillsatt bakpulver blev fina och goda. Att han brer sin rostmacka med smör och leverpastej, lägger på två skivor ost och toppar med kaviar och smörgåsgurka kan mycket väl bli en delikatess framöver. Eller så är det så att man inte kan lyckas alla gånger. Smaken är som baken, och tur är väl det!

Men har vi grävt klart för i år nån gång?!

Nu är jordhögen borta från grusuppfarten och utspridd på vår gamla gräsmatta. Vilket geggigt och skitigt slit!

Jorden behöver jämnas till och till våren sår vi nytt gräs och förhoppningsvis får vi en jämnare gräsmatta än vi haft tidigare.

Nu vill jag inte gräva mer på länge!

Om man skulle ta och flytta...

Tänk att ingångslönen som förskollärare kan skilja 20 000:- beroende på var i Sverige man väljer att jobba. Det är mycket pengar! Och att det finns kommuner som inte bara lockar med en hög lön, stannar man visst många år betalar de även hela ditt studielån. Jo visst!

Och när jag ändå är inne på det här med pengar, jag surfade resor ikväll (det har ju ändå regnat i en vecka nu) och tänkte att Maldiverna är ju fint. Hoppsan, närmare 180 000:- för två veckor i paradiset. Två veckor till Thailand i vår för 42 000:- kändes ju som ett riktigt kap i jämförelse! Ja det blir nog till att byta kommun att jobba i, alternativt fortsätta med resor till Turkiet eller Mallorca. 

Att plantera bebisfrön

Vile har en kompis på förskolan som ska bli storebror inom en månad och Vile vill gärna bli storebror han med. Han pratar ofta om det och tycker att jag ska ha en bebis i magen. Jag har berättat för honom att jag behöver frön från pappa men att pappa inte vill och då går det inte. 
Idag på badhuset säger han helt plötsligt till mig: - Om pappa tappar några frön ur munnen, då kan du ju ta dom, och äta dom, och få en bebis i magen! Jag säger inget. Vile tittar på mig och frågar sedan: - Eller var ska fröna? Nu sitter vi i bubbelpoolen och jag tycker att vi kanske kan prata om detta senare, men ikke. I snippan svarar jag då. 
I duschen när vi klätt av oss badkläderna tittar han på min snippa och frågar om det gör ont att stoppa in fröna. - Nej Vile, det gör det inte.

KOMA

Tänk att ibland har jag verkligen inget att skriva. Dagarna går, och det ekar tomt. Den kalla hösten är här och snart ligger alla färgglada löv på marken. 

I fredags hade jag en trevlig helkväll med tjejerna på stan för att fira födelsedagar två. Och en helkväll är just vad det låter, hela kvällen, och jag var hemma till midnatt. Tidigare i livet var en helkväll inte slut för att det blev natt, men så kunde jag inte ta en löptur vid sju morgonen efter heller.

Mina fem sista veckors praktik i denna utbildning började igår och jag trivs på mitt förstahandsval. Inspirerad av gott bröd till tisdagssoppan bakade jag tekakor när jag kom hem. Långa vil- och jästider gjorde att jag inte var klar förrän strax innan 21. Men oj så gott kvällsfika jag fick mig. Och trots att jag är proppmätt ser jag fram emot frukosten i morgon!

GodNatt önskar en rynkig och grå 29åring!RSS 2.0