Gräsmatta!

Lagom till första snön kom idag stannade ett släp med gräs till slänten utanför huset. Nu ligger det på plats och jag hoppas det inte blir för kallt så det hinner rota sig.
För övrigt är det verkligen svinkallt nu och jag ser inte fram emot den stundade årstiden.

Grattis på ettårsdagen!

Idag den 19 september är det ett år sedan huset monterades på grunden. Vi har glömt att fira och huset har inte fått någon present. Attans!


Fredag

Tog helg igår. Kommer inte riktigt igång med skolan så det var skönt att förskolan hade planeringsdag så jag hade Vile hemma som anledning att strunta i att plugga. I helgen väntar kalas för både mormor och farmor. Och Alvin ska på disco.
Jag gillar helg!


Veckans tredje - kors i taket!

Ja tänk att ibland förvånar jag mig själv. Veckans tredje joggingtur avklarades idag. Det har liksom varit så perfekt springa-ute-väder.


Trädgården växer!

Jag har fått en hel del plantor av min morbrors sambo så till nästa sommar hoppas jag det kan blomma hos oss. En hel del är i rabatten och sedan har jag fyllt pallkragarna med plantor jag glömt namnen på.

Och vårt plommonträd!
Med den nysådda slänten i bakgrunden.

En höstgräsmatta tack!

Igår kom lasset med matjord jag beställde i måndags. Mycket slit igår och idag men nu är det iaf gräsfrön i slänten på nedsidan av altan.
Får hoppas det inte kommer ett skyfall! Vill gärna att jorden och fröna (?) får ligga kvar.

Vår andra slänt är ännu brantare och där stannar jorden inte där vi vill. Får se vad det blir.

Ett plommonträd!


Nu ska det bara bestämmas var på gården det ska stå. För i bilen blev det trångt!

the choices we make

I fredags gjorde jag och Johan ett nytt aktivt val i en fråga som legat och grott alltför länge. Hoppas bara att vi valt rätt nu! Att inte göra något hade inte varit bättre, så mycket känner vi i alla fall.

Och i morgon har vi ett annat val att kryssa. Det handlar i grund och botten om samma sak, att ge barnen en bra och trygg uppväxt, om nutiden och om framtiden. Inte konstigt att man är gråhårig!

En solig och fin höstdag har vi haft i dag. Några timmar spenderades på Jamtli, en cykelutflykt med matsäck.

På äventyr!

Skolvecka, vilket betyder att sitta i klassrum större delen av dagen. Efter middagen idag tog vi i det fina vädret därför en springtur till ett naturreservat på andra sidan ön. Riktigt fint vid havet, och en underbar sandstrand med 17 grader i vattnet (en man som badade talade om detta för oss). Vi traskade in i skogen och hamnade som i en saga. Sedan kom vi ut mot havet och klipporna och grottorna! Ett härligt äventyr på fyra timmar en fin höstkväll!
Nytt hos oss!

Fixade klart med pallkragarna och lilla odlingshörnan idag. Och planterade två rosor (som kanske eller kanske inte överlever vintern).
Och nya krukor med Ljung på nya trappan. 
Fan så fint vi har det! Kul att vara nöjd!

Pallkragarna

Projektet jag drog igång igår. 
Hoppas det blir bra. Annars får jag väl göra om det i vår. Tidigare stod de två med dubbla kragar, nu är det en dubbel och två enkla. Och markstenarna som låg där tidigare räckte precis runt det nya.
Det är bra med projekt, speciellt sådana jag kan färdigställa själv! Tänkte bli klar i morgon!

Svart & Vitt

Så nöjd med vår nya trapp! Breddade även själva farstun med två rader brädor runt om. Och nu är allt svart!
Att vi målade huset vitt istället för grått ångrar jag inte en sekund. Bra idé av Johan!

Förutom att måla trappan ett andra varv idag har jag ändrat om med pallkragarna. Har även grävt lite för jag tänkte flytta ut markstenarna en bit och ha grus närmast pallkragarna. Hoppas det blir bra!

Ja och så har jag ju pluggat idag med, fick äntligen vara hemma själv och har faktiskt kommit en bit med läsningen, bra där! Tre seminarium till veckan!

RSS 2.0