Glasfiberväv i förrådet - check!


Och det är också det enda som hänt på övervåningen idag. Lite närmre färdigt. Jag tycker det går för sakta men det är jag nog ensam om. I morgon kommer vi förhoppningsvis en bit till! 

Färdiggipsat!

Igår kväll spacklade jag de sista väggarna som var helt ospacklade; de nygipsade förrådet och de väggar i trappen som jag egentligen inte når. Jag håller tummarna för att hinken med spackel räcker till alla varv som behöver fyllas på.

Så skönt att vi nu kan städa bort alla restbitar av osb och gips. 

Pappa och Johan satte tak igår, så nu har även Viles rum ett tak. För tänk så orättvist att Alvin haft tak och inte Vile.


Vårt eget bygge!

Jag ser hur andra husbyggare får sina övervåningar färdigbyggda och inflyttningsklara snabbt efter husleverans. Visst hade det varit skönt att ha nån annan som jobbar och sliter på våning två. Men faktiskt känns det jävligt bra att vi gjort i princip allting själv, med pappas hjälp då förstås! Vi har snart byggt en övervåning! Så jävla bra är vi! 

Färdigisolerat i alla innerväggar!

Idag skar jag den sista biten isolering till övervåningen! Vilken underbar känsla! Ja, inte att skära isoleringen, men att det nu är helt färdigisolerat!

Och snart har vi även skruvat den sista skruven i både osb och gips! 

Kanske jag även slipper dra bitsen i pekfingret fler gånger. Idag dunkar fingret lite extra.

Ett kvällspass!

Hur många byggtimmar i veckan blir det? Ikväll gick vi upp när barnen somnat och satte isolering och osb i den blivande toaletten. Gör nog detsamma i morgon, fast då i förrådet. Vi behöver göra lite roligare saker på dagarna som barnen får vara med och välja, inte bara bygga, det har de lessnat på en aning! 

Små härliga skogsutflykter blir det såklart fler av! Det är tur vi bor granne med både skog och sjö!
Förra helgen plockades lite blåsippor!

Svackan!

Alltså just nu känns det som att bygget går dåligt. De små skrubbarna i hallen är målade men det är det enda jag gjort senaste dagarna. Och så har vi köpt mer material. Jag vill göra mer! Väntar på elektriker så vi kan sätta osb och gips på toa och i förrådet. 

Och takhelvetet ska vi inte prata om. Jag hoppas bara det sätter sig själv där det ska, alternativt (och mer troligt) att pappa sätter dit det...

Nej nu måste jag lägga i en extra växel så jag kan få sommarlov! Och då behöver ju även C-uppsatsen bli klar!

Bjuder på nåt snyggt till toaväggen istället!

Utomhusjobb i solsken

Idag hade det torkat upp så pass att det gick att dra välten över jorden och platta till den ordentligt. Ingen gegga längre!

De små hjälpredorna!Utedag i geggan!

Att vi tömde fulla gräsmattan med jord i höstas får vi ångra lite nu när det tinat. Tanken är att jämna till den gamla gräsmattan och så nytt gräs. Härligt med en leråker såhär på våren!
Idag har jag krattat ut jorden och gjort några tappra försök att platta och jämna till. Att geggan fastnar under skorna gör det inte lättare, men man slipper högklackat och blir en decimeter längre ändå! Nu är det dags att köpa gräsfrön så det blir grönt nån gång!

Många timmar har vi varit ute idag! Riktigt soligt och minst lika blåsigt! Grabbarna har lekt med grannarnas barnbarn som är på besök och vi har varit ute närmare sex timmar i streck! 

Skruvar och sågar tills handen skakar...

När man bygger underskattar man tiden det tar. Jag tänker ut hur långt jag vill hinna men tiden går alltid alldeles för fort! Jag hann en hel del idag, men satte bara en bit gips så i morgon hoppas jag att jag vaknar tidigt så jag hinner skära ut och skruva upp mer gips. Jag har snart gjort klart de två små förråden i hallen/allrummet uppe. 
Pappa dök förbi och var sugen (?) att börja sätta upp tak. Det tackar vi för! Pappa och Johan kom en bra bit i Alvins rum och det gör stor skillnad när taken är uppe!

Vi har även hunnit titta på tapeter idag. Jag vet inte vad jag vill ha. Och jag släpper inte barnen helt fritt trots att de är deras egna rum. Lite vill jag vara med och bestämma!

Kan inte riktigt släppa det rosa och blommiga till vårt sovrum. 
Men vilken stil har jag ingen aning om.

Några steg framåt

Igår köpte vi innertak. Och jag målade klart klädkammaren. Johan satte tak i förrådet vid trappan som jag idag har satt väv i.  
I morgon kommer elementen på plats.

Tapetfunderingar till Viles rumTapetfunderingar till Alvins rum
Vilodagens arbete

Idag har jag och Johan byggt igen det sista i Alvins rum och gjort ett fack till den inbyggda hyllan. Efter lunch åkte Johan och barnen på badhuset. Jag stannade hemma och har tillsammans med mamma satt glasfiberväv i klädkammaren. Om ett par dagar ska den målas vit och sedan kan vi sätta upp hyllor.

Till veckan kommer rörmokaren och ska sätta element! Varje dag kommer vi närmre den färdiga övervåningen!

Första lagret vitfärg under fönstren

Nu ikväll målade jag första lagret färg på väven under fönstren på övervåningen. Det är roligt att vi äntligen kan börja med finjobb. Visst är det mycket kvar än men att få börja spackla och måla har varit en milstolpe i övervåningsbygget!

Nu har mina fina skinnhandskar gjort sitt!

De överlevevde länge och har byggt mycket men orkade tyvärr inte ända fram!


Limma väv och välja tapeter

Varje dag kommer vi några timmar närmre vår färdiga övervåning. Golvet fick vi idag som sagt, så nu är det väl läge att börja fundera på tapeter. Kan tänka mig blommor till sovrummet. 


Eller så inte. Det där måste jag kolla upp ordentligt!

Igår slipade jag spackel så hela huset såg ut som en sagodimma. Vi har skurat nedervåningen tre gånger men det är ändå dammigt. Nu spacklar jag lite försiktigare. Och hoppas att det inte ska behövas slipas så mycket mer.

Idag har vi reglat ner för dörrar och limmat väv på väggen under fönstret där elementen ska sitta. Om ett par dagar kan vi måla det.

Och annars så har vi ju Påsklov med (de här på 62:an som inte skriver C-uppsats). Nu är jag också iaf ledig tre dagar innan jag ska tänka på skolan igen!

Här var det golv!


Får vi hoppas att vi räknat rätt! 

En Påsk full med spackel!

30 liter har jag kladdat på väggarna i helgen. Får väl slipa ihjäl mig sen så buckligt som det blir.

Det är hög tid att välja golv men vi har inte hittat något än. Först var vi inne på  parkettgolv men nu lutar det åt laminat. Hittat ett snyggt svart men det kanske är opraktiskt. Är inne på något gråaktigt annars, ett som kamouflerar katthår och damm.

Det är roligt att bygga!!


Nu går det verkligen framåt! Idag har vi köpt ett fullt släp till med gipsskivor som vi börjat sätta upp på väggarna. Jag kom nyss ner. 8-9 timmar har jag gjort på våning två idag. Och både mamma och pappa har hjälpt mig! Verkligen kanon!

Jag önskar jag kunde pausa livet runt omkring och bygga klart övervåningen. Nu är det mycket annat som ska hinnas med. Se till att hitta på saker med grabbarna så de inte har så tråkigt påsklov står högt på listan. 

Ett litet kryp-in efter många timmar på våning två!

Det blir en lucka för hålet och sedan kommer sängen stå med huvudgaveln emot. Ett utrymme för sådant man behöver väldigt sällan. Typ julpynt och gamla dagböcker.


RSS 2.0