Det här som kallas livet

Det här med att jobba heltid. Och så möten på skolan och aktiviteter som simning och fotboll för barnen på kvällar. På fredag slutar jag tidigt och kan hämta barn och lägga mig i soffan. Längtar!

Annars har en handlat upp lönen och lite mer därtill då det behövdes lite mer diamanter på ringfingret. Och jag tycker verkligen att det är värt det, för jag håller fast vid den gamla maken och byter ut ringen istället. Det är ju himla vanligt att göra tvärtom. Byta make alltså. Detta kändes smidigare.

Och jo, så har jag slutat äta godis med. Två veckor sedan och jag liksom längtar och drömmer om godis konstant. Men ett år ska jag hålla upp och belöning väntar!

Nu blommar det!

Sommaren kom tillslut och äntligen blommar det fint i trädgården.
Vi har planterat buskar nedanför altan och jag funderar på vad mer som ska inhandlas i växtväg, var jag vill plantera mer blommor och hur vi ska flytta om det vi redan har.

F R E D A G

I dag är det sommar och vi (alla utom jag) tag ett kvällsdopp i Storsjön. 

Avslutade min första arbetsvecka med att sluta halv ett. Perfekt med en sån fredag på en heltidstjänst. Dessvärre dröjer det många veckor innan nästa gång. Vi har varit på Jamtli och Vile emigrerade till Amerika år 1895. Själv njöt jag av att det blivit helg, det är liksom extra skönt att vara ledig när man är heltidsarbetande. Ett evigt tjat om detta heltidsarbete, jag vet, men faktiskt är det ju lite av en stor grej för mig. Nu är det jag som försörjer familjen medan maken är deltidsarbetande (och för tillfället föräldraledig). Jorå!

Den första veckan...

Fredag i morgon och jag har snart gjort min första arbetsvecka som utbildad förskollärare. Kastades in i verksamheten med stängning och inskolning första dagen, två inskolningar denna första vecka och det går bra. 

Nu ligger jag i soffan, tittar på tv och väntar på resten av familjen. Fikat kanelbullar och kaffe i väntan på att grabbarna ska komma hem från fjällen. Skönt med egentid i soffan, hehe...Fredag.Lördag.Söndag

Snart är allvaret igång för min del. Heltidsarbetande. Jag har inte arbetat heltid sedan i Mars 2008 när jag gick på föräldraledigt för första gången. Blir säkert jättebra! Tre dagar kvar.

Och tänk, jag kommer äntligen tjäna pengar! Tömde det sista på kontot när jag gjorde frisörbesök i morse med allt vad det innebär. Mörkare, snyggare och definitivt fattigare. Men hellre fattig och snygg! Utsidan är viktigt! Hehe...

Och eftersom utsidan är viktig ska jag nu ringa och beställa lite buskar som ska planteras nedanför altan. Kommer bli fint!

RSS 2.0