Väggarna kommer på plats

I helgen började jag och pappa sätta osb-skivor på väggarna. Det blev mörkt och trångt, men även mer tydligt hur det kommer att se ut när det är klart. På nedervåningen kör vi öppen planlösning, övervåningen blir tvärtom.Jag älskar rea!

I tre dagar har jag rea-shoppat massor. Vilken härlig tillfredsställelse det är att göra fynd! Och när butikspersonal inte själva vet vad saker ska kosta och de knappar in extra rea är ju bara ännu bättre! Jag känner mig inte helt nöjd men jag tror att jag har fyndat det jag behöver. Antar att det är då det får räcka! 

Dagens bästa fynd!Jag tänker så här; att om en handlar årets alla viktiga ting på januari-rean så spar en otroligt mycket pengar. Igår och idag har sparat flera tusenlappar. I morgon tänkte jag spara mer pengar.

Underbart!

En riktig REA-Resa! Skönt att skolan slutade tidigare idag så vi hann med att shoppa. Många påsar fyllda blev det, mest kläder till barnen (barnbidraget kom ju idag då det är ju inte mer än rätt) men kanske jag kan fynda mer i morgon till mig själv!

Sjunde och sista terminen har nu startat. Kändes lite tungt på kursintrot, men det ska nog gå vägen. Bara jag får tag på böcker. 

Jag har fortfarande blåöga. Bjuder därför på en bild från bilresan förra skolturen.


 

Min nya frisyr!

Klippte mig i veckan. Det blir kortare och kortare och nu är det i det kortaste laget. I allafall där bak. Det är skönt! 

Tog kort i en provhytt idag. Skulle slagit till på hatten! Istället blev det en ny telefon. Halebop ringde och sålde på mig en ny. Jamen allvarligt, brukar inte ens svara när det är ett nummer jag inte känner igen, och nu köper jag en ny telefon. 


Han som kan allt!

Den yngsta av söner är något utöver det vanliga. Okej att han är våldsam och har gett mig ett blåöga som bara blir värre och större och intar nya färger och former var dag. Men det kommer nog att ge med sig. 
Här är dagens blåöga!


Igår var vi på bio. Vile hade lite väl många myror i brallan, en hel stack ungefär. Jag skrattade så tårarna rann när han sprang fram och klättrade upp på scen under filmduken och drog av ett dansnummer innan han kom tillbaka till sin plats.

Efteråt när vi gick genom stan för att gå hem piper han iväg till en tant i ett korvstånd. När jag kommer dit håller han på att förhandla till sig en Festis till sin bror, han har redan fått en till sig själv. Vad ska man säga? 


Ett blåöga!

Jag har världens blåöga och undrar när jag ska se okej ut igen. Detta blir bara värre och värre! Och jag som skulle ta nytt kort till körkortet. Det börjar bli bråttom!
Det går liksom inte att sminka över ens!

Nyheter

Nya ljusstakar. Kan hända att de inte används förrän första advent.

Krukor i plåt att ha ute. Förmodligen på bron på framsidan. Tidigast till våren.

Övervåningen i svartvit

Snart är alla reglar på plats för rumindelningen på övervåningen. 

Barnens små sovrum.


Toalett och förråd.


Stegen. Och det stora sovrummet.

Och nedifrån trappen.

Det värsta är att det inte blir stort nog för att min älskade soffa ska kunna flytta upp. Kanske om vi flyttar sovrumsdörren närmare toaletten. Men det är ju en fördel om dörrarna går att öppna. Och att det går att röra sig i allrummet.

Äntligen är cirkusen slut!

Alltså fy fan för att gå och vara nervös inför någonting. Nu är det äntligen över och det känns skönt. Inte blev det ett fiasko heller. Gick hyfsat ändå. Vår inspirationsdag på skolan med "riktiga barn" som läraren uttryckte sig i höstas.
Om en vecka börjar vårterminen och vi räknar ner de fyra sista inneveckorna i Härnösand innan examen. Bara en hemtenta kvar att skriva och sedan endast två kurser kvar. 

Vegetariska Veckan

Jag köpte en vegetarisk kokbok till Johan i julklapp. Mera Vego. Vi har faktiskt hunnit med en hel del recept. Och jag tycker att allt vi provat varit gott! Idag blev det en vegetarisk lasagne. Inte så poppis hos barnen tyvärr men vi vuxna gillade det.

Gladare barn & blåsigare väder

En eftermiddag på Storsjön. Härligt att ha hela sjön att åka skridskor på! Mulet och blåsigt med oj så friskt! (Ja och så kom det lite snö med idag!


Dagarna man minns...?

Så fint nere vid sjön idag. Isen ligger blank. 

På det här bilderna är det inte så lätt att se att ett av barnen är arg, har slagits och kastat grejer omkring sig hela dagen. Den andre av de två nöjde sig med att klä på sig ett par trasiga jeans, retar gallfeber på både brorsan och sin mor och är lika långsur som sin far. Ja just, fadern är som synes inte med i bilden. Han upptäckte att julledigheten visst var slut i morse när han halv nio fick ett sms  från jobbet. Vilken skitdag! Och inte kan jag banta heller för det förstörde jag i och med att jag åt upp chokladbollarna jag och Vile gjorde igår.

Återbruk av rostigt armeringsjärn

Hittade ett rostigt armeringsjärn lutat mot staketet hos bästa grannen i höstas. Visste direkt vad jag ville göra med det och eftersom de tänkte köra det till återvinningen fick jag det istället.

Målade det svart och för några veckor sedan kom det äntligen upp på väggen. Nu behöver jag bara klura på vad som ska hänga där.Babysteps on the second floor

Jag hoppas verkligen att det är detta året som övervåningen blir klar! Jag och Johan var uppe en sväng igår men det händer så lite. 

Jag vill se väggar, golv, tak. Jag vill köpa nya sängar till grabbarna, och bädda dem med sängkläder jag köpte förra året. Jag vill köpa skrivbord och sätta upp de fina vita hyllorna jag köpte i våras! Tids nog...

Luftade lite på båda luckorna igår. Öppen planlösning. Ha. Ha.

Hoppfull inför det nya året!
När den lille inte kan sova

Tänk vad många funderingar som rör sig i huvudet på de små innan läggdags. 

-Mamma, hur gör man träskålar? Såna man hade förr i tiden. Levde du förr i tiden?

-Varför dog Ello? Jag vill inte att han ska vara död. Kan vi gräva upp honom? Var är han nu? Är han i himlen? Hur kommer man till himlen? Åker man flygplan?

Och en del av funderingarna och frågorna vet jag inte var man kan finna svaret på...

RSS 2.0