Jorå-

Vi tog oss hem. Vi har bara haft slut på internet sedan den 11 juli så jag är lite lagom aktiv. Men snart är det en ny månad. Dags att hota grannarna så vi kan dra in fiber på gatan kanske. Jag börjar med att skicka ut barnen.

På väg hemöver!

Åker lite tåg runt en stor camping i Västervik. Nu bär det av uppåt!


En riktig semester

Semestrar i Sverige. Kolmården och Astrid Lindgrens värld. Barnen undrade hur stora pooler vi skulle ha på hotellet. Vi bor på vandrarhem, utan pool. Med toalett och dusch i korridor. Sist vi var på semester hade vi dubbel-lägenhet med två kök, två sovrum och två badrum. Och många pooler.
-Det här är nästan som en riktig semester, säger den äldre när vi är på sandstranden i Smitingen i Härnösand. Även fast vi inte har åkt flygplan hit. 
Ja tänk att det kan vara en semester på riktigt med bilen som färdmedel.


Räcket till trappan på plats!

Härmed förklarar jag övervåningsbygget klart!

Dold förvaring

Idag har vi skruvat fast gångjärn på luckan som blir dörr till kattvinden bakom sängen i sovrummet. Lite färg och tapet och den passar perfekt!
Och den kommer inte heller att synas så länge vi har sänggaveln där men det känns bra att det är i ordning även om det inte syns. Ro i själen!

Drygt 200 000:-

Det är ungefär vad vår övervåning har kostat. Materialkostnader till största del. Omkring 55 000:- har vi betalat till hantverkare och i det priset är det även material så som element, rördragningar, elkabel, lampor, eldosor och klinkers. Det kostar att bygga! Men så har pappa jobbat hos oss gratis, utan honom hade vi nog knappt varit halvvägs klara! 

Nu kommer vi till inredning. Blir många extra kvadrat att fylla med möbler En soffa och en matta till allrummet. 

Denna matta med färg gillar jag.
Förmodligen också något man kan ledsna på rejält. Och billig är den inte heller.

Och en ny soffa till vardagsrummet nere är beställd. Finns alltid grejer att lägga pengarna på.

Småfix

Det sista småpillet; måla spikskallar och skruvar och fylla på med färg där ändträt syns.

Och förra veckan kom det lilla räcket vid trappen upp.Uteprojektet för denna sommar är nu klart!

Trappbygge! Idag byggdes trappan Vi planerat sedan i fjol. Nu kan vi äntligen gå smidigt i slänten vid altan. Tack pappa för hjälpen! Det blev kanonbra! Men så hade vi ju en bra byggledare också!


Lilla toaletten

Vilken tur att det blev regn så vi kan slutföra lite småprojekt på insidan av huset. Krokarna till handdukarna har kommit upp på väggen på övervåningens toalett. Hittade snygga svarta som har legat och väntat i några månader. Hållaren till toarullen i samma serie är även den på plats.

RSS 2.0