Äntligen sommar!

De här dagarna man längtar efter hela året! Sol och bad och glass!

Vid sju gick vi ner en sväng till sjön för kanottur och kvällsdopp (för de yngre av oss).

När semestern är som bäst!


Upp Och Ner, Ner Och Upp

Han pryder sängen så fint, min lille Elmos. Köpte nya kuddar i helgen som passar sådär perfekt till sovrummet som jag önskar. Tänk att sovrummet blev precis så bra som jag tänkt. Även fast det inte är klart än.

Något jag glömt, har ju inte haft övervåning sedan jag bodde hemma för snart 12 år sedan, är att det är ju jobbigt  att behöva springa upp och ner för trapporna när man glömt något på "fel" våning. Klassas förmodligen som ett i-lands problem. Antar att jag vänjer mig.

Och övervåningen har äntligen fått rullgardiner i sovrumsfönstren. Förenklar sovningen avsevärt.

Midsommarafton 2015 - Dagen vi väntat på i över ett och ett halvt år!

Midsommarafton (med sol och värme!), min morfars födelsedag och flytt till våning två! En dag att minnas. Det känns helt fantastiskt! Att stå uppe och se sig om i en övervåning möblerad med möbler och textilier och inte virke och maskiner känns overkligt. Som vi kämpat och slitit för att nå hit. Och vad mycket vi har lärt oss på vägen. STORT TACK för all hjälp med bygget!!

Här ska vi lägga oss nu ikväll. (Det negativa är att solen fortfarande skiner in genom fönstret och inga rullgardiner finns att dra för).

Mitt fina nya överkast från Himla som jag köpte i vintras och som passar rummet sådär bra som jag hoppats! 

Att bli klar i tid

Vi sover nere. Vi skulle sova uppe. Tiden räcker inte till. Den bara rusar iväg och så hinner man knappt något alls vissa dagar. Igår delade vi upp oss och träffade kompisar. Det är så mycket bygg att det behövs avbrott. Samtidigt vill jag bara bli klar! Och sedan få njuta av sommaren och semestern. Och snart är sommaren slut! Innan den ens har börjat. -Är det sommar nu? Undrade Vile idag. Ja, nu är det nog sommar. Ändå väljer barnen att sätta på sig vinterjackan när de går ut. Och blommorna, de fryser ihjäl.

Snart mina fina har ni varsina rum och slipper sova på golvet! Salning runt fönstren

Det blir fint runt fönstren. Fördelen med att isolera väggarna ordentligt (Förutom att det är bra i sig) är att det inte behövs någon fönsterbräda. Nu saknas det foder. 


Tisdag 16 juli

Längtar till den riktiga ledigheten kickar in. När övervåningen är klar alltså. 

I förrgår plockade vi bort masoniten som har legat och skyddat trappstegen i drygt ett och ett halvt år. Det var på tiden. Och jävligt klibbigt! Fin trapp vi har nu!
 
Det blir mer och mer klart där uppe. Självklart kommer det vara en hel del småpill kvar även efter uppflytt men vi vill ha det mesta klart innan så vi har inte tid att ligga på latsidan. Den sidan fattar jag faktiskt inte ens varför den finns?!

Idag flyttade jag våra stackars rabarber. Får se hur de klarar den omställningen. Blev mycket plats vid häcken där de växte tidigare. Där ska fyllas med grus och sten. Klippte även gräset (med handgräsklippare och kökssax) och prickade in tre regnskurar under tiden. Lovely!

I morgon står projekt; fixa fönster på listan. Och eventuellt gräva några gropar för plantering av buskar.S O M M A R L O V !

Äntligen är sommarlovet här! Kanske min sista långledighet. Och nu kommer jag endast vara ledig åtta veckor när jag det senaste sju somrarna varit ledig fram till september. Minst. Men jag har iofs inte arbetat så mycket med något förutom övervåningen senaste månaden så det är inte så synd om mig. Faktiskt.

Efter en fin skolavslutning i kyrkan fick Alvin välja en tårta som vi köpte med oss hem och fikade med mormorn och morfarn som endast bor 200 mormorsteg bort.

Middag på altan och film med godis avslutade sommarlovets första dag.Inte innan det blir sommarlov, men kanske innan midsommar?!

Flytt till övervåningen alltså. Nu är det inte mycket kvar. I barnens rum saknas det en list, skarven där snedtaket börjar. Och så saknas salning vid fönstren på hela övervåningen. Johan och pappa listar i taket för fullt just nu.

Idag har rörmokaren varit här och installerat toaletten på övervåningen. Den nya toaletten fick flytta in i badrummet nere och den som satt där flyttade upp. Den är inte lika fin. 

Igår var det elektriker här och gjorde klart elen. Så nu kan vi tända lampor och slipper använda uttaget nere för alla maskiner.

Och golvet på toaletten är nästan på plats. Det saknas två plattor, hehe. Typiskt! Och det dröjer minst en vecka innan det är klart. Såklart!

Jag är glad att vi gjort det mesta själv (med hjälp av pappa) och inte behövt anpassa oss efter hantverkare så ofta. Ja, och så har vi ju sparat mycket pengar genom att bygga själv. Även om det såklart kostar en hel del mer att bygga övervåning än vad vi tänkt och trott.

Händelser i veckan:


Förändring!

Jag har svårt att vara nöjd med en sak en längre tid. Vill gärna förändra och göra annorlunda. I fjol gjorde jag en rabatt med marksten som kant. I veckan har jag köpt mursten och gjort om. Ändrade även formen så att kanterna är raka. Mycket nöjd!

Men jag vill ju inte slänga bort den gamla markstenen. Så jag har återbrukat (jävligt poppis nu för tiden) dem till stenläggning utanför boden. Det har mest varit jord och grus där. Nu är det finare!Sommar nummer två i vårt hus!

Inte för att det känns som sommar än men juni är det ju!

Jag drog igång ett utomhusprojekt häromdagen. Mest för att jag inte riktigt visste vad jag skulle hitta på eftersom att jag inte kunde bestämma mig var jag skulle flytta rabarbern för fjärde (!) och sista (?) gången. Det blev bra iaf, det jag gjorde. Så nu måste jag väl bestämma var rabarbern ska grävas ner...

Vårt egentligen enda utomhusprojekt för i år, som är lite av ett måste, är trapp i slänten vid altan. Men det ska väl gå på en dag eller så?! Och pynta slänten med lite buskar skulle vara trevligt!

Lister och annat viktigt kommer på plats!

Taklister och golvlister börjar hitta sina platser. Hålet ska få en dörr. Antingen med tapet eller så målar jag den vit.


Johan har satt tak i klädkammaren så nu är alla stora synliga delar där de hör hemma.

 
Vi har även satt upp hyllan som ska tjänstgöra som dörr till skrubben i hallen.Pass

Idag har jag tagit nytt passkort. Mitt pass gick ut i december och efter denna kalla vår känns det bra att ha ett pass som ligger i lådan och väntar på eventuell sistaminuten.

Här är mina två tidigare pass. 
Glad 14åring & sur 19åring.
Ser om möjligt ännu surare ut på mitt 29års-pass.


RSS 2.0