Timmar av gipsGips!

Idag har det varit storshopping av byggmaterial.

Och äntligen har det börjat att skruvats gips på väggen! Varje nytt moment är ett steg närmre en färdig övervåning!


Dem bästa!

De bästa föräldrarna man kan ha, dem har jag (och min bror och syster)!
När jag kom hem från skolan ikväll lägger mamma grabbarna (som hon hämtat på förskola och skola och lagat middag åt), och pappa är på övervåningen och bygger! Stort TACK!

Den sista!

Nu har jag haft min sista föreläsning och mitt sista examinerande seminarium i denna utbildning. Nästa gång jag åker på skolan är det för att gå upp med examensarbetet! 3,5 år har snart passerat!

Övervåningsbygget

Nu är det snart dags att börja skruva gips på väggar och tak. Äntligen! Fan vilket jobb det är att bygga övervåning! Speciellt utan kunskap på området, hehe! 

Man lär sig mycket och det är ju extra kul med en övervåning man gjort själv! Med mycket hjälp förstås! Pappa är bäst som hjälper till att snickra, och mamma som hittar på saker med barnen så jag och Johan kan bygga. Utan hjälp skulle det inte bli många byggtimmar på en vecka. 

Har börjat titta på möbler till lilla toaletten. Dessa från IFÖ gillar vi.
Ska bli så skönt när det är klart och man kan dra igång lite mindre projekt. Typ sätta upp en hylla! 

Såhär ser det ut idag på våning två

Jag behöver komma på hur vi ska göra med kattvinden i vårt sovrum. Väggen där huvudgaveln till sängen ska stå ska det vara förvaring innanför, men jag är inte så förtjust i synliga luckor.

Att bygga övervåning

Jag har skruvat skivor på övervåningen så jag fått skavsår i handen. Det är roligt att få upp stora skivor för då kommer resultatet snabbt. Det går lite hackigt, en vecka kanske det blir ett par timmars jobb på våning två och en annan 10-12. Men varje timme gör att vi kommer närmare det färdiga resultatet (förutom när det blir fel och vi måste göra om något förstås).

Elen är snart färdigdragen. Det är skitsvårt att veta var man vill ha alla uttag, vilka lampor man ska tända med vilken lampknapp och var knappen ska sitta. Men ännu svårare är det att bestämma vilka lampor som ska vara i trappan (på väggen) och var de ska sitta. Jag hittar ju inte ens några lampor jag tycker är snygga. Kanske helt enkelt får ha en hylla med ficklampor i hallen, kan man lysa var man vill när man går upp. Vägglampor är ett helvete!

Takkupan- ett måste!

Sjöutsikt med fjällglimt, som mäklarna så fint skulle uttrycka sig!Allrummet och takkupan sett från trappan.


Takkupan är enligt mig det viktigaste tillvalet Älvsbyhus erbjuder!Övervåningen blir ljus och känns rymlig. Har man inte råd med takkupan är det lika bra att skita i alltihop! Eller; har man råd att bygga huset har man inte råd att inte välja takkupa!


Övervåningen!

Såhär ser det ut idag.

Dass och förråd.

Allrummet och barnens rum.

Viles rum på nära håll.

Klädkammaren "crawl-in" i stora sovrummet.


Det går sakta framåt. Tänk att vi kommer få en hel våning till att husera på. Och köpa möbler till!

RSS 2.0