Dörrarna på plats

Fem dörrar sitter nu på plats. Och jag har tapetserat klart hela övervåningen! Bra avslut på maj månad!


Näst sista dagen i maj

Det går lite trögt på övervåningen nu tycker jag. Att slänga skräp och köpa grejer räknas inte. Vi har varit ute på gården och fixat, rensat och planterat. Det har varit fint väder! I morgon behöver vi dock få upp lite fler dörrar på våning två. Och kanske den sista tapeten, den som ska sättas vid trappen.

Idag har vi förutom att spana på nya bilar letat lampor till väggen i trappen. Denna gillar jag.


För jag är så jävla bra!

Då var tre och ett halvt år på universitetet över! Jag har lämnat in allting i tid, aldrig haft någon rest eller fått komplettering. Inte heller har jag haft det lägsta betyget på någon av alla kurser! Opponeringen vi gjorde idag var enligt seminarieledaren utmärkt och rutan framstående kryssades i efter tjugo minuter. 

Det närmar sig

Snart är allrummet uppe färdigtapetserat. Det tog längre tid än jag tänkt, men jag hade mer tid än jag trodde, vilket var bra. Det kluriga nu blir att sätta tapeter vid trappan. 

Johan har lagt golv i klädkammaren idag, så nu är det äntligen klart med golvet på övervåningen (saknas en smal bit i allrummet dock)!Det närmar sig verkligen med flytt till våning två nu! Om drygt två veckor blir det sommarlov. Vågar jag hoppas att vi någorlunda klara då?

Tapeter och dörrar

Nu har jag satt tapeterna på plats i sovrummet. Det gick då mycket bra att tapetsera själv. Bara allrummet kvar då. Tapeterna dit har kommit så nu behövs bara tid (och lite mer tapetklister). Och ingen mönsterpassning där så det kommer gå smidigt!

Och Johan och pappa sätter upp dörrar idag. Det gör stor skillnad.

Alvins rum

Nu är även tapeten på plats i Alvins rum. Och självklart får han, likt Vile, en matchande byrå.Dagens pyssel: Byrå till Vile
Provar andra sidan av dörren till sänggavel


Vi får väl se om den håller måttet och får följa med till övervåningen när det är klart där. Jag har ju en tendens att ledsna på grejer lite fortare än jag önskar ibland. 

Dagsverket!

Golv i allrummet och färdigtapetserat i Viles rum. Alvins rum har fondväggen kvar sedan är det lister som ska på plats och sedan är de två rummen klara! Tack mamma och pappa för hjälpen idag! Och tänk, bästa grannen kom med nybakat fika till oss, dessutom lekte hon med Vile. Tack Towa!!

Ett skitigt golv, Viles fondtapet och den inbyggda hyllan som är tänkt att fungera som sängbord.

Den sista tapeten!

Alla dessa val! Visst har vi haft lång tid på oss att välja hur övervåningen ska se ut, men det betyder inte att valen är lätta eller att jag vet hur jag vill ha det. Vissa saker har jag vetat från start, och av det har hälften ändå ändrats under vägens gång. 

Golvet var kanske ett impulsköp men oj så nöjd jag är (bara det sista kommer på plats).

Tapeter är valda i de tre sovrummen på våning två, men allrummet/hallen/trappen?! Gärna något mönstrat i en ljus färg, lite gråaktig (inte beige). Helst inte jättedyr, eller absolut inte jättedyr, helst billig som fan! Vi har liksom gjort av med övervåningspengarna för längesedan! Kanske vitt med någon fondvägg? Men vilken/vilka väggar ska vara vad? Ibland funderar jag på att måla, men det känns inte lika ombonat. Jag har väl några dagar på mig, men sedan måste jag hitta rätt! Vi ska även tapetsera om i hallen nere och jag vill gärna att det matchar varandra (eller är lika?).Golv i tre rum

Nu har alla sovrum på övervåningen golv. Och jag har även tapetserat (lite här och var) i alla tre rum, dock inte färdigt i nåt av dem. Väntar på fler tapeter. 


Jag målar och målar med färg och med lim...(ska helst sjungas)

Det kan eventuellt vara så att jag räknat fel på tapeterna till sovrummet. Hoppas! Ska nog beställa i morgon. Kanske det inte behöver ruinera oss. Annars har jag faktiskt satt igång att tapetsera litegrann. Det återstår att se hur bra det blivit, men det är ju första gången jag tapetserar själv så alltför höga krav har jag inte. 

Målat har jag gjort idag med. Två varv på toalettväggarna och sista (på riktigt denna gång) strykningen på hyllorna i barnens rum och den i hallen. Och när ändå rollern var nedsölad passade jag på att fräscha upp två pallar, en byrå och ett skåp. 

Om en vecka fyller Alvin år och vi kommer inte vara klar där uppe som jag liksom lovade honom när jag inte trodde tiden skulle gå såhär fort. Men hans rum skulle ju kunna vara klart. 

Mitt liv som frilansare är snart slut!

Att tiden går fort, det blir jag mer och mer medveten om. Barnen växer snart om mig och rynkorna smyger sig fram och gör de gråa håret sällskap! Jag som nyss var en ung mamma i tjugoårsåldern närmar mig nu det riktiga vuxenlivet på 30 år med färdig universitetsutbildning och heltidsjobb med fem ynka veckors semester per år. Men jag ska vara ledig i sommar. Såklart! Min åttonde lediga sommar! Om tre månader, 10 augusti, startar den verklighet jag aldrig förut haft. En arbetande mamma med schema jag inte själv styr över och ledighet jag inte kan välja hur jag vill, varken åt mig själv eller åt min son som börjar i första klass. Låst i en vardag med pusselbitar jag hoppas faller på plats och bildar nåt fint!


Svettigt!

Jag har börjat räkna ut hur mycket tapeter vi behöver till övervåningen. Måste ju ta och beställa det i början på veckan. Till 3 väggar i sovrummet behöver vi 9 rullar (och en våd till så 10 rullar egentligen, men jag tänkte chansa och hoppas att dörröppningarna sparar en del?) och med en tapet jag tyckte var relativt billig hamnar vi ändå på 3465:- och då har vi en vägg kvar (som blir vit, eller ska vi ha två vita väggar? Vilka?). Jag hade tänkt att tapeter var en billig del i övervåningsbygget. Jag hade visst fel. Och till Viles rum blir det en dubbelt så dyr tapet. Alvins är billig som tur är. Vi har många tapetrullar kvar från när nedervåningen tapetserades. Men de tapeterna vill jag inte ha på övervåningen. Jag vill ju redan tapetsera över några väggar här nere. Kanske får vänta tills i höst med det!? 

Golv i Viles rum!
Stora sovrummet

Några väggar i sovrummet kan nog få denna tapet. Resten blir vitt.


Och istället för den svarta sänggaveln ska jag mattlacka "baksidan" av samma dörr och behålla det gråa och gamla.

Golvet till lilla toaletten

Kan vara så att vi bestämt golvet till toaletten. Det ser nästan ut såhär. Det vita i mitten ser dock lite annorlunda ut.Och vita väggar till det. 

Fast jag gillar denna med mindre plattor med. Och olika mönster.
Det som talar emot är att det ser lite gammalt och slitet ut runt plattorna. Vet inte hur jag ställer mig till det.

Uppdatering: Hittills denna vecka

Hyllan till hallen och hyllorna i barnens rum har fått ett lager grund -och ett lager täckfärg. Toaletten har fått väv på väggen. Förrådet har målats en gråaktig färg. Taket är snart färdigt i hallen.


Vi har haft en plattsättare på besök idag. Nu ska vi välja nåt snyggt till golvet på toaletten och sen fixar han det. Jag vill ha något mönstrat, helst i svart och vitt!

Jag bygger för framtiden!

Jag surfar på alla olika ideer på planlösning och inredning och det dyker upp förvaring och platsbyggda möbler. Jag är verkligen inget fan [fän] av platsbyggda lösningar. När (ja, inte om) man ångrar sig och vill flytta på något? Ja då måste man riva väggar och golv och Gud vet vad! Min gräns går vid de inbyggda hyllorna i barnens rum. De kan vi sedan täcka med en skiva och tapetsera över. Typ. Jag tänker praktiskt och att jag inte vill bygga fler rum bara för att barnen växer ur sitt piratskepp till säng. Nu ska det fan i mig passa tills vi blir gamla och flyttar till Lanzarote. Så när som på tapetbyte.

Lördagens kvällsarbete

Igår sågades mdf till hyllor. Ikväll har vi skruvat ihop dem och satt dem på plats i väggen i barnens rum. Har även skruvat ihop hyllan som ska bli dörr till skrubben i hallen/allrummet. 

RSS 2.0