Hallen - Äntligen

Hallen och väggarna i trappan är färdigmålade. Blev över förväntan att måla på tapeten. Antikvit, smälter bra ihop med trappan, taklister, dörrfoder och golvsockel. 

Idag fick vi hem tapeten vi beställt till väggen mittemot trappan. Den ska upp snarast och ny sko- och hatthylla ska inhandlas. Det lutar åt detta från IKEA.Trappan- Gör om & Gör rätt

Det har knarrat mycket om vår trapp, och den har känts svajig. Över två år tog det innan Älvsbyhus skickade hit trapptillverkarna för att åtgärda felen. I veckan skruvades trappan ner. 

För det första hade Älvsbyhus inte skruvat fast trappan ordentligt i väggen, och den korta delen mot ytterväggen var inte skruvad alls. Inte konstigt det var svajigt! Och trappstegen ska vaxas för att inte knarra, det var väl kanske ett par som vaxats lite, resten inte alls. Nu är allt gjort enligt regelboken och vi kan stadigt smyga uppför trappan utan ett ljud.


Tapeten var tapetserad på själva trappen och fick skäras loss. Idag har jag spacklat för att återställa det som blivit fult. Jag gör det själv, så blir det bäst. Men Älvsbyhus får betala.

Grattis Vile!

För 6 år sedan föddes han. På självaste Fettisdagen! Jag var då 24 år ung och åt två semlor på BB för att fira hans födelsedag.


RSS 2.0