Fler skruvar i altan

I söndags efter lite korvgrillning på gården kändes det som ett bra tillfälle att handla virke och kjola ner altan en bit till. Drygt 40 grader kallare än vad det var när altan byggdes, och lagom till Johan kom tillbaka med trallvirket kändes det inte som en lika bra idé. Men det gjordes och gick ganska fort. Varmduschen efteråt vad extra skön!

Det blev bra och till sommaren ska vi olja in allt med något grå-pigmenterat.

Bättre sent...

Ja nu sitter det lampor på väggen i trappen. Efter att ha letat som en tok, ångrat att vi inte satte spottar i taket istället, och sedan beställt armaturer på internet utan att kolla måtten (!) har vi nu en aningens STORA lampor på plats. Det lyser fint om dem och de är dimbara.

Barnen har fått fönsterlampor i sina rum så nu saknas inte så många ljuskällor här hemma. 

Fönsterlampor i sovrummet vill jag ha. Och en lampa i taket på Johans kontor (jamen alltså, vi har VARSINA kontor!). 

Ja just, vi ska köpa fler armaturer att sätta på utsidan av huset. Det var en miss att inte välja till fler när vi beställde huset. En extra på sidan av ytterdörren, en vid groventren, och en till på baksidan av huset.

Den blev bra den lilla skrubben med snedtak

Och så har det äntligen kommit upp en stång så det går att hänga kläder på galge i klädkammaren. 


Jag ångrar inte valet att bygga en vägg och sätta upp en dörr istället för att sätta skjutdörrar längs väggen. Främsta anledningen till en vägg var att kunna tapetsera, ställa en byrå och kanske sätta upp en tavla på väggen i sovrummet. Och jag gillar att det går att gå in helt och hållet och stänga om sig. 

Renovera tvättstugan

Ja det är väl dags nu. Inte för att den på något sätt blivit sliten, den är bara sjukt dåligt planerad. Älvsbyhus gjorde om planlösningen EFTER att vi fått vårt hus. Typiskt! Fast samtidigt höjde de ju priset så det var väl ingen förlust direkt. Vi blev ju typ först med vita golvsocklar så lite flyt hade vi allt.

Ja, i alla fall ska arbetsbänken flyttas till sidan mot vardagsrummet. Har kikat på IKEAS köksstommar och hoppas att vi kan få till något. Frågan är om bänken även ska gå över tvättmaskinen, eller om den ska sluta innan om vi någon gång vill ha en torktumlare som då ska placeras ovanpå tvättmaskinen?

Det ska inte behöva bli så dyrt försöker jag intala Johan, som sällan är lika sugen på mina planer när det kommer till extra arbete i huset. Själv tycker jag det är jobbigt när någon är klart och försöker genast hitta nya projekt. 

RSS 2.0